URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
29 Aprilie 2010, 12:10

Cornel Popa: Boc e un "nenorocit" care "împiedică dreptul la dezvoltare" al Bihorului

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Boier de Cluj

Reacţia senatorului liberal survine la o zi după publicarea în Monitorul Oficial a unei Hotărâri de Guvern "pentru modificarea şi completarea Regulamentului de organizare şi funcţionare a Inspectoratului de Stat în Construcţii", act ce prevede mutarea de la Oradea la Cluj-Napoca a sediului Inspectoratului Teritorial de Stat în Construcţii Nord-Vest.

"Toţi cei din Bihor suntem revoltaţi de modul în care înţelege domnul Boc patriotismul local. Apreciez că nu uită locurile unde a petrecut cei şapte ani de acasă, dar în orice există o limită a bunului-simţ. În momentul în care Boc încalcă dreptul la dezvoltare al judeţelor vecine cred că este prea mult", a declarat vicepreşedintele Cornel Popa joi, într-o conferinţă de presă, adăugând că mutarea sediului ITSC Nord-Vest se face "doar pentru că aceasta este dorinţa boierului de Cluj, care se pretinde a fi premierul întregii Românii".

Bani pentru partid

Senatorul a afirmat că încă de anul trecut, când "au apărut primele zvonuri despre mutarea sediului" acestei instituţii la Cluj, i-a explicat premierului că în sediul de la Oradea s-au investit mulţi bani şi că activitatea personalului de aici nu a fost niciodată pusă sub semnul întrebării.

"Domnul Boc nu a reuşit nici atunci şi nu va putea să explice nici acum de ce este necesară mutarea Inspectoratului", a spus Cornel Popa, adăugând că această mutare va provoca disponibilizarea unora dintre angajaţii de la Oradea precum şi cheltuirea unor sume mari pentru amenajarea viitorului sediu de la Cluj. "Sau tocmai acesta să fie trucul lui Boc? Noi posturi pentru oamenii de partid, noi lucrări pentru clientela clujeană? Ambiţie de politician disperat sau interese pecuniare dubioase?...", a spus, retoric, senatorul liberal.

Clujul - ruşinat, Ardealul - jignit

Vicepreşedintele PNL a afirmat că "boierul Boc se face stăpân absolut peste toate proiectele Ardealului şi se foloseşte de ele doar în interesul său îngust", deoarece "ştie că nu va mai fi multă vreme la putere şi vrea să se asigure că va mai fi ales măcar pe moşia de la Cluj", chiar dacă "pentru a-i ieşi asta îşi bate joc de toate celelalte judeţe din Transilvania".

Senatorul Cornel Popa a considerat că "este evidentă încălcarea de către premierul Boc a principiului distribuţiei instituţiilor cu competenţe regionale şi a intereselor întregii Transilvanii, din dorinţa de a-şi ridica artificial popularitatea în judeţul Cluj", catalogând acest comportament drept "profund greşit şi imoral". "Clujul nu merită asemenea ruşine, iar Ardealul nu merită o asemenea jignire", a spus Cornel Popa.

"Mereu m-am străduit să nu-i aduc injurii şi de multe ori, când am văzut ce moară stricată de vorbe este şi ce decizii ia, mi-am muşcat limba. Dar nenorocitul acesta uită că şi bihorenii sunt plătitori de taxe şi impozite", a mai afirmat parlamentarul.

PDL Bihor, în poziţia ghiocelului

Senatorul a opinat că "izolarea judeţului Bihor", judeţ în care nu s-a deschis nicio investiţie de când Emil Boc este premier, iar numeroase investiţii promovate până în 2008 au fost sistate, este un fenomen care se datorează şi complicităţii parlamentarilor PDL Bihor, în frunte cu şeful organizaţiei judeţene democrat-liberale, Petru Filip, care este vicepreşedinte la nivel naţional al principalului partid de guvernământ: "Dacă ar muta şi sediul PDL Bihor la Cluj ar însemna să desfiinţeze organizaţia. Ar merita (n.r. - democrat-liberalii bihoreni) asemenea penitenţă, căci pentru Bihor nu văd ce fac. Cei care ar putea împiedica izolarea Bihorului stau în poziţia ghiocelului, dar cred că ar trebui să-şi spună cuvântul. Din păcate, acceptă această poziţie de non-combat".

"Fără să-l aduci pe Berceanu şi să-l bagi cu bocancii în gropile din drumurile naţionale, fără să-l aduci pe uriaşul nostru premier Boc ca să se umple de buruienile care au năpădit şantierul Autostrăzii Transilvania nu poţi face nimic", a comentat senatorul Popa.

Problema mutării sediului ITSC Nord-Vest de la Oradea, unde funcţiona din anul 2003, la Cluj, a fost vehiculată şi în campania pentru alegerile prezidenţiale de anul trecut, dar în acea vreme tema a fost evitată de liderul PDL Bihor, Petru Filip.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
anti-regionalizare
Asta ne asteapta fratilor daca se va face regionalizarea sintetica care e acum in proiectul din parlament. Bihorul ar fi in regiunea nord-vest, cu capitala la cluj. Am vedem poola bani, ca lacomie mai mare ca la Cj nu exista! Bihoreni, haideti sa militam pentru o altfel de regionalizare, cea cu regiuni istorice. Hai CRISANA!
Postat 04 Mai 2010, 10:29 de cornel
posibilitate
In ritmul si modul in care se dezintegreaza institutii din Bihor, nu ar fi de mirare daca Oradea va fi absorbita de Cluj si va deveni un fel de Floresti sau Someseni dar mai catre frontiera! Multumim PDL Bihor, in special lui Filip si gastii lui de ciorditori! Nici Blaga cu chestorii lui de mucava nu e mai breaz, rushinica!
Postat 29 Aprilie 2010, 17:09 de oradean
Sa se mute pederastii bihoreni in rachitele
Sa se mute si PDL Bihor in Cluj, pana nu-i muta oradenii cu furcile!
Postat 29 Aprilie 2010, 12:57 de poleposition
Boc e isteric
Daca intrebi pe cineva din Cluj, cum de au fost in stare sa trimita la Bucuresti asa hal de prim ministru, clujeanu iti va spune ca ala nu e din Cluj, e un tampit din Rachitele.
Postat 29 Aprilie 2010, 12:51 de kbm
mda
nu pretind ca pnl-ul e usa de biserica,dar ce face acum pdl-ul e total impotriva noastra,nu aud vocea niciunui din pdl sa apere interesele bihoreniilor,o tacere de nexeplicat pt. cei care tot timpul urla ca nu se face aia sau ai,acuma e liniste in pdl,are dreptate cornel popa,au luat pozitia ghiocelului sau a gradinarului la coltul de rusine in fata propriului electorat,e o batjocora la adresa noastra a tuturor oradeniilor ceea ce fac cei din pdl,basescu,filip si multi alti din pdl care ar putea face ceva parca sunt de acord cu izolarea bihorului,se mai asteapta sa fie realesi?niciodat nu voi mai vota vreun pdl-ist bihorean singura exceptie a fost pt. presedintia romaniei,pt. ine basescu a meritat sa fie presedinte,dar toti ceilalti pdl-isti de bihor nu merita nici macar sa fie priviti si ascultati,asa cum ne asculta doleantele noastre asa merita si ei sa fie votati,adica cu nimic,cei mai tari in "trambite" din consiliile orasului si a judetului sunt cei din pdl,cei mai slabi cotati pt. promovarea judetului bihor sunt tot cei din pdl,nici macar nu-i intereseaza,le-a luat D-zeu mintiile,ar fi bine sa se mute la cluj si bucuresti si sa nu se mai intoarca in oradea in veci,sunt satul
Postat 29 Aprilie 2010, 12:40 de eu cu mine
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON