URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când au venit liberalii la conducerea Oradiei, numai de dezbinare avem parte. Se face un pod nou peste Criș: de ce se face? Și dacă se face, de ce are doar o bandă pe sens? La ce ne trebuie drum expres când pe terenurile alea vegetația creștea liniștită încă de pe vremea lui Ladislau Întemeietorul? Iar se fac pasaje supra și subterane? E scandalos cum se intervine la renovarea parcurilor, nu era mai bine înainte?!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
09 Iunie 2011, 15:17

Corcheş, microbistul: Liderul PDL felicită FC Bihor pentru promovare şi are încredere că se poate menţine în primul eşalon!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Merită mai mult!

Într-o conferinţă de presă susţinută joi, preşedintele PDL Oradea, Dorin Corcheş a ţinut să puncteze şi o "situaţie benefică" din oraşul de pe Criş. "Felicităm cu toată căldura echipa de fotbal FC Bihor şi pe toţi cei implicaţi în acest fenomen. Iată că, după o lungă perioadă, formaţia a reuşit să ne ofere o mare bucurie, să promoveze", a spus Dorin Corcheş. "Sigur, conjunctura creată este destul de delicată, pe principiul "uite licenţa, nu e licenţa", dar sperăm că Federaţia va remedia situaţia, astfel încât echipa să poată evolua în prima ligă, unde are capacitatea şi maturitatea necesară pentru a se menţine şi în următoarele sezoane".

PDL-istul a mai spus că el crede cu adevărat că "promovarea s-a făcut pe teren", exprimându-şi speranţa că eforturile jucătorilor şi conducătorilor clubului nu au fost în zadar şi merită răsplătite. "Sper să se rezolve problema cu licenţa şi să începem o gândire pentru o viitoare bază sportivă, astfel încât să îi asigurăm acestei echipe şi un climat adevărat, pentru a face performanţă", a zis el, menţionând că promovarea "e o chestiune bună pentru judeţul Bihor".

Pe de altă parte, Corcheş a afirmat că modernizarea CET-ului rămâne "prioritatea zero" pentru orădeni şi că, în urma unei discuţii cu primarul Ilie Bolojan, a ajuns la concluzia că e nevoie de o dezbatere publică cu cetăţenii, respectiv de o masă rotundă între reprezentanţii partidelor din Consiliul Local pentru a găsi o soluţie ieftină pentru orădeni.

Întrebat de jurnalişti de ce trebuie această dezbatere de vreme ce proiectul municipalităţii a primit deja avizul Comisiei Europene, iar parametrii modernizării sunt astfel stabiliţi, el a spus că "din punctul meu de vedere se pot face anumite modificări ale proiectului de reabilitare, ca de exemplu să nu mai existe pierderi pe reţea", a spus el.

Se caută candidaţi

La rândul ei, Adelina Coste, secretar general adjunct al PDL Bihor, a mai spus că în interiorul organizaţiei "au loc discuţii serioase în ce priveşte nominalizarea candidaţilor pentru alegerile de anul viitor" şi că există deja un "short list" privind numele ce se vehiculează din partea partidului pentru conducerea Primăriei Oradea şi la Consiliul Judeţean, însă nici ea şi nici colegul său nu a făcut public vreun nume.

"Vreau să precizez foarte limpede că noi nu ne fugărim unii pe alţii, aşa cum se întâmplă în USL", a zis Coste, criticând atitudinea partidelor care formează Uniunea Social Liberală, în cadrul căreia "fiecare în parte încearcă să caute cât mai multe procente pentru el". "Din punctul meu de vedere, cei din USL sunt incompatibili între ei, iar luaţi împreună sunt incompatibili pentru România".

Abandonaţi, dar botezaţi

Coste a mai punctat, în calitate de preşedintă a organizaţiei de femei din PDL Bihor, că a demarat mai multe proiecte de când a fost aleasă în această funcţie, dintre care cel mai important e că filiala a depus la Direcţia de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului o cerere pentru a boteza copiii abadonaţi în spitalele orădene, indiferent de religie.

"E o procedură greoaie, pentru că, dacă părinţii nu îşi dau acordul, copiii respectivi nu pot fi botezaţi, ceea ce e aberant. Noi vrem să îi botezăm luna aceasta, de vreme ce luna iunie este Luna Copilului. Vom boteza cinci copii ortodocşi şi unul catolic şi vom căuta să fim şi în continuare alături de ei", a mai spus şefa PDL-istelor.

Pe de altă parte, cei doi lideri ai PDL au fost întrebaţi şi ce părere au despre reorganizarea administrativă promovată de preşedintele Traian Băsescu. În vreme ce Adelina Coste a refuzat să se pronunţe, motivând că totul este, deocamdată, în stadiu de proiect, Dorin Corcheş a spus că va fi bine dacă Bihorul va deveni centru regional "printr-un lobby susţinut" din partea tuturor parlamentarilor, dar dacă nu, situaţia nu va fi atât de "fericită".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
”Epoca portocalie”. Ep. Despre propaganda bolşevică (nu şi comunistă). ”Oul, boul şi .....UNPR-ul”.
I. Faptul că tot felul de propagandişti/activişti/nomenclaturişti şi ”argaţi politici” de ai lor, aflaţi actualmente la putere, încearcă din ianuarie 2010 încoace, să acrediteze idea că toate guvernările post 22 decembrie 1989, au furat la fel, este o fumigenă tipic ”portocalie”! Tov. Vulturar, ultimul secretar cu organizatoricul de la fostul(!?) Comitet judeţean al PCR Bihor ştie de ce! Comentatorul ”radu” ne poate infirma faptul că actualmente este, sau nu, membru PD-L? 1. Cine ne spune cât a costat, faptic, Palatul lui Videanu? Poate tov.: Blaga, Filip, sau Seremi. II. ”dar trebuie sa existe cineva daca nu sunt ei sunt altii, aceiasi placa comunista indiferent ca zici PDL, PNL, PSD, UDMR democratia nu exista.Tot branza mucegaita si statuta mancam:)). Întrebări pentru comentatorul ”radu”: 1. Despre ciolanagii, traseişti politic, de la UNPR, de ce nu aminteşti nimic? Despre unii ca don Budau (de la actualul UNPR), nu ne spui ceva? 2. ”Brânza” pe care ai mancat-o în guvernarea Năstase, era tot aşa de stătută? Pentru majoritatea românilor, în mod cert ca nu a fost, în comparaţie cu cea pe care trebuie să o ”consume” în prezent! 3. Câţi români lucrau în străinătate, în decembrie 2004? Câti lucrează în prezent?
Postat 11 Iunie 2011, 15:15 de stefan
numai gura e de ei
dar trebuie sa existe cineva daca nu sunt ei sunt altii, aceiasi placa comunista indiferent ca zici PDL, PNL, PSD ,UDMR democratia nu exista.Tot branza mucegaita si statuta mancam:))
Postat 11 Iunie 2011, 09:45 de radu
”Epoca portocalie”. Ep. Să ne facem că lucrăm. Alt episod.
I. Despre necesitatea modernizării CET-ului: 1. Dar don Pedro ce a păzit? Cu acesta, în atâţia ani de mandat de primar, dl Corcheş nu a avut timp să discute? 2. Preţul, cam umflat, la încălzire, respectiv la apa caldă, de-a lungul mandatelor ”portocalii”, nu erau motive serioase de dezbatere publică? 3. Pierderile de reţea au apărut în mandatul actualului primar? De ce a trebuit închis CET II, în loc ca acesta să fie rentabilizat? Cadre didactice universitare ca: Filip, Groza, Antal şi alţii ca ei, nu au avut idei, propuneri ş.a. în acest sens? II. Despre ”grija” faţă de ...”caprele” USL-ului: 1. "Vreau să precizez foarte limpede că noi nu ne fugărim unii pe alţii, aşa cum se întâmplă în USL". Ocupaţi-vă de short list-urile voastre! 2. Şi cu ”geniile” promovate de PD(L) Bihor, voi ”fugăriţi” o ţară întreagă! III. Despre cererile pentru botezarea copiilor abadonaţi în spitalele orădene, indiferent de religie. Dna Coste: 1. De ce atâţia copii abandonaţi în spitalele orădene, în ”Epoca portocalie”? Pentru că părinţii lor trăiesc la fel de bine, ca dvoastră, sau ca ceilalţi activişti/nomenclaturişti de partid, aflaţi la guvernare? 2. Cum v-aţi descurca 30 zile cu salariul minim pe economie, sau cu o indemnizaţie de şomaj? Aici de ce nu acţionaţi eficient?
Postat 11 Iunie 2011, 02:13 de stefan
Porches
Porches, fmm de vitel, de datoriile imenese din vremea lui unchiu Philips nu spui nimic, ca parca din cauza lor avem probleme cu licenta. Mai esti microbist?
Postat 10 Iunie 2011, 08:50 de Porches
mai tineti mult si bonda asta in Oradea
trimite ti o pachet la Bucuresti ca nu face nimic bun in Oradea nu poate dar de la bucur sigur va putea , fie va mila de ea nu o uitati!
Postat 09 Iunie 2011, 16:41 de uffff Doamne!
ce sani are loredana corches
la tvs se simte mireasma lasat de blonda de la ITM, ori caldurile sunt de vina:))laptareasa nu gluma, de la bere Lorena!
Postat 09 Iunie 2011, 16:32 de mama!
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON