URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
29 Noiembrie 2013, 08:45

Controversatul Merce, avansat de Băsescu în funcţia de chestor general

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, joi, decretele de avansare în grad pentru 100 de ofiţeri ai Ministerului Apărării Naţionale şi ai Ministerului Administraţiei şi Internelor. Între ei se numără şi controversatul consilier prezidenţial Terente Merce, avansat acum în gradul de chestor general de poliţie.

Originar din Ţara Beiuşului, din localitatea Ghighişeni, chestorul Terente Merce a fost, din 1999, şef al celebrei UM 0215 Bihor (de unde şi porecla de "Doi şi-un Sfert"), azi Direcţia Generală de Informaţii şi Protecţie Internă. Din 2005 a fost adjunct al Direcţiei Naţionale, pentru ca în 2009, ca apropiat al PDL, să fie propulsat consilier în cadrul Departamentului Securităţii Naţionale al Administraţiei Prezidenţiale.

Cât a lucrat în Bihor, Merce a fost suspectat ani la rândul de legături neprincipiale cu oameni de afaceri urmăriţi informativ de serviciul pe care îl conducea, în dosare de evaziune sau contrabandă. Printre amicii lui se numără Dinu Lupaş, un petrolist din zona Beiuşului, dar şi cunoscutul Radu Pentie, fost sponsor al PDL.

Un alt ofiţer ridicat în gradul de chestor general de poliţie este Ioan Buda, şeful Poliţiei de Frontieră Române. Buda şi-a început cariera în Punctul de Trecere a Frontierei Borş, ca ofiţer operativ, în anul 1990. Din 1999 până în 2001 a fost şef de tură în Borş, iar din 2001 în 2002 a fost adjunctul şefului Sectorului Poliţiei de Frontieră Borş.

În 2003 a avansat şef de birou în cadrul Direcţiei Poliţiei de Frontieră Oradea, care avea în subordine inspectoratele din trei judeţe: Bihor, Arad şi Satu Mare. În 2005 a fost numit directorul Direcţiei Poliţiei de Frontieră Oradea, de unde, în 2007 a avansat la Bucureşti.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
21 Comentarii
FELICITARI
Felicitari,d-le Merce si multa sanatate sa va dea D-zeu!!! Sunt sigur ca sunteti apreciat de mai multi oameni decat cei care va denigreaza.In societatea noastra, a avea succes da dureri de cap celor complexati,nonvalorilor...... Numai bine!
Postat 12 Decembrie 2013, 10:48 de Alpha dog
Întrebare
Câţi ani are dl. chestor general Merce, că p**c nu pare!!!! Să vă fie ruşine, orădeni/bihoreni !!! Nimic nu vă convine!!!!!! Aveţi şi voi un om mare la Sfat şi la Stat şi nu e bine!!!!!!!!!! În nimicnicia voastră vă trebuia un BOC !!!!!!!!!
Postat 10 Decembrie 2013, 21:12 de Alin
Merce un porc
Un porc si un bătrân obsedat de o tânara domnita.
Postat 03 Decembrie 2013, 02:58 de Merce
@gery
iar pe tine, gery, te-a facut ofiter. ca altfel erai si acum un fiu al ploii!
Postat 30 Noiembrie 2013, 23:50 de tom
merce
In concluzie, Gal va reveni in forta ? Spre dezamagirea celor care-l vedeau deja victima?! Ei, roata se invarte...
Postat 30 Noiembrie 2013, 13:24 de nu conteaza
mosi obsedati de fete tinere
Mesajele anterioare sunt niste falsuri deoarece eu nu le-am scris desi imi apar scrise pe calculator... probabil s-a folosit IP meu ... sau nu stiu dar nu imi apartin
Postat 30 Noiembrie 2013, 00:30 de alta tanara
mosi obsedati de fete tinere
BLESTEMELE NEVESTELOR SE PRIND CA RAIA
Postat 29 Noiembrie 2013, 23:43 de alta tanara
MERCEnar
oficial ii Merce bine...
Postat 29 Noiembrie 2013, 23:09 de doi si un sfert
Un gunoi
Merce te va ajunge trecutul din urma atât pe tine,Edu,Leuca etc.... sa nu unități toti ce le-at făcut știrilor voastre .....
Postat 29 Noiembrie 2013, 22:10 de Una
Despre generali
Din 1860 ,cand a fost fondata, pina in 1947, cand s-a desfiintat,armata regala romana a trecut printr-un razboi de independenta, prin 2 razboaie balcanice si prin 2 razboaie mondiale.Armata populara romana care a urmat din 1947 pina in 1989, n-a purtat nici un razboi, dar a servit agricultura, constructiile si mineritul romanesc,Totusi numarul generalilor celor 2 armate, din 1860 pina in 1947,insumat, este mult sub numarul generalilor facuti intre 1989 si 2013.Acest lucru spune multe despre calitatea corpului generalilor actuali, facuti, la apelul de seara, ca doctorii la Univ Oradea!
Postat 29 Noiembrie 2013, 20:27 de Sublocotenent
Despre generali
Din 1860 ,cand a fost fondata, pina in 1947, cand s-a desfiintat,armata regala romana a trecut printr-un razboi de independenta, prin 2 razboaie balcanice si prin 2 razboaie mondiale.Armata populara romana care a urmat din 1947 pina in 1989, n-a purtat nici un razboi, dar a servit agricultura, constructiile si mineritul romanesc,Totusi numarul generalilor celor 2 armate, din 1860 pina in 1947,insumat, este mult sub numarul generalilor facuti intre 1989 si 2013.Acest lucru spune multe despre calitatea corpului generalilor actuali, facuti, la apelul de seara, ca doctorii la Univ Oradea!
Postat 29 Noiembrie 2013, 20:18 de Sublocotenent
un om cu caracter
cei care au lucrat cu el, sub conducerea lui, nu pot decat sa-i aduca laude; putini dintre cei care au avut functii de conducere au fost apreciati de subalterni asemenea lui, ......avea caracter si cuvant......felicitari
Postat 29 Noiembrie 2013, 19:39 de gery
EXCROCU
MOS NOCOLAE SAI ADUCA LA MERCEA OEXCURSIE LINGA FIU EDU DORINEL CARE IA PLATIT TAXA DE PROTECTIE EXCURSII CURVE BETII LA HANUL PESC SI LA EDUCAT PRIN EX.PROPRIU SAFACA COPII LA VARSTA 3-A SI SASI DISTRUGA FAMILIA VINE VREMEA PLATILOR BASESCU AR TREBUI SA NU SE COMPROMITA CU EXCROCI CA MERCEA BLESTEMELE SEPRIND SI VOR CADEA PE COPIII LUI
Postat 29 Noiembrie 2013, 18:39 de MOS NICOLAE
Foarte tare
Omu cred ca a fost selectat si dus la Cotroceni pentru abilitatile care le are in ale bauturii. Cel putin asa arata. In rest, scoala NKVD-ista a produs elemente de baza si a impus criteriul cantitatii in detrimentul calitatii. Romania la ora actuala, are mai multi generali decat armata SUA. Si cred ca e o diferenta... De pregatire, de performante, de tara ! In Romania, a fi general, a avea doctorat, reprezinta o chestiune de voluntariat si context.
Postat 29 Noiembrie 2013, 14:14 de Saharovski
Praleooooo
Moi Ghiţişor,haolio haliţiaş subşliţu tău,hauzi ce zîce dujmanii?că te mergii la hanu pejtilor?haolio să moară mama,cum nu te vezi cu susemnata că şi io merge la hanu pejtilor,să mănîncă şi gura mea ceva că-s sătulă de puriu ăsta cu care mă iubezc amu? ce-ţi trăbuieşte ţîie cu securijdi şi cu pejti alţîî dăcît mine?
Postat 29 Noiembrie 2013, 13:20 de mojique derecicoi
West Point/ Baneasa
Comparatia este intre Saint-Cyr, daca vreti, si Scoala populara de militie de la Baneasa.Dumnezeu sa lumineze acest popor sa-si respecte elitele si sa nu le pangareasca prin a le amesteca cu impostori de cea mai joasa speta!
Postat 29 Noiembrie 2013, 12:47 de Aurel
bravo
un om cu merite deosebite!bravo! felicitari!
Postat 29 Noiembrie 2013, 11:46 de geo
SUPER Goanea
Este extraordinar! Este intr-adevar echivalentul unui general de 4 stele,cel mai inalt grad military actual, si echvalent cu generalul de corp de armata din armata regala.Practic este coleg cu generalii Prezan Averescu Dragalina.Dar comparatia este la fel ca intre Basescu si regele Ferdinand I.Nici daca taiai salariile cu 50% nu puteai face o mai mare impietate dle Basescu!
Postat 29 Noiembrie 2013, 11:03 de Ioan Gura de Aur
Avansare
Merce avansat dupa ce la sponsorizat Edu Dorinel atat pe el cat si pe procurorul DICOT LEuca Gheorghe si tot partidul. De ce nu se sesizeaza nimeni in acest caz . Vezi chefurile de la Hanul pesacrului LEUCA procurer , MERCE general , Gusa ,etc...........
Postat 29 Noiembrie 2013, 09:38 de Ghita
Da
Trebuia sa specificati , 4 **** Stele ! Singurul din tara ! Dupa merite !!! Cel mai curat om din tara !
Postat 29 Noiembrie 2013, 09:37 de Marius
Poza predestinata....
Dupa merite .......si ras(plata)......
Postat 29 Noiembrie 2013, 09:19 de omul
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON