URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
31 August 2013, 17:11

Controloarea OTL care a amendat o orădeancă din exces de zel a fost sancţionată cu... avertisment verbal

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Controloarea OTL care a amendat o orădeancă pentru că i-a luat apărarea unei adolescente a fost sancţionată de OTL cu avertisment verbal.

După cum se ştie, BIHOREANUL prezenta la începutul lunii august păţania orădencei Aurica Roşu, care a fost amendată cu 300 de lei pentru "comportament necivilizat faţă de personalul OTL" fiindcă, din tramvai, a luat apărarea unei fetiţe ce plângea în staţia de la Piaţa Decebal, înconjurată de controlori.

După ce a intervenit şi le-a cerut controlorilor să se poarte mai frumos cu fetiţa, aceştia i-au cerut să se legitimeze şi apoi i-au luat actele din mână, forţând-o practic să coboare din tramvai. Apoi, femeia controlor care vorbea cu adolescenta şi care nici nu s-a legitimat le-a ordonat colegilor să-i facă proces verbal de contravenţie Auricăi Roşu, pentru că i-ar fi obstrucţionat în serviciu şi i-ar fi jignit. Amenda emisă a fost de 300 lei, iar plătită în 48 de ore s-a redus la 125 lei.

În urma unei reclamaţii depuse ulterior de Aurica Roşu la OTL, societatea de transport a început o anchetă internă în acest caz, însă i-au explicat orădencei că procesul verbal poate fi anulat doar în instanţă.

Iniţial, Vasile Labanc, şeful Departamentului Comercial al OTL, declara BIHOREANULUI că intenţionează să facă o înfăţişare între protagoniştii întâmplării, mai ales că, după apariţia articolului, tatăl adolescentei implicate i-a oferit Auricăi Roşu contravaloarea amenzii plătite şi, în plus, s-a declarat dispus să se prezinte la OTL şi să spună şi versiunea fetei sale.

"Nu a fost nevoie să mai facem acea înfăţişare, căci controloarea reclamată de doamna Aurica Roşu a recunoscut că a întrecut limitele", a declarat ulterior pentru BIHOREANUL Vasile Labanc.

Aşadar, controloarea în cauza a fost sancţionată doar cu avertisment verbal pentru încălcarea normelor de conduită în serviciu. "Se află la prima abatere", a explicat şeful Departamentului Comercial.

Citiţi pe această temă articolele:

Taxată pentru omenie: O orădeancă a fost amendată de controlorii OTL pentru că le-a spus... să nu certe o fetiţă

Răsplată pentru omenie: Orădeanca amendată de controlorii OTL fiindcă a intervenit în apărarea unei fete a primit banii înapoi de la tatăl copilei

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
17 Comentarii
Vai,vai...
Rusine Labanc-onz-ule...Tu unde esti angajat?la pro solution Oradea-OTL...iei banii degeaba udemerist coclit..alo Csuzi ..!asta e angajat la stat degeaba?RusineLOBONZ,scoate prunele din gura politrucule care esti..auzi seful controlorilor!Ce tupeu are pulifrici Lotzi...hai sictir!
Postat 02 Septembrie 2013, 09:53 de ion maciuca
naspa am ajus , altii fura legal si altii se omoara pentru nimic !!
voi va stresati cu prosti si altii culeg, EBA va incasa timp de 6 luni 6000 de euro lunar :)) nu va mai stresati cu politica . Nu mai participati la jocul lor murdar, o femeie CINSTITA si fara parinti HOTI si CRIMINALI ia in CONCEDIU DE CRESTERE A COPILULUI 800 lei :)). NU are rost sa i incurajati ! Noi pentru ce VOTAM ca altii sa ne FURE, JEFUIASCA PREMEDITAT ?
Postat 01 Septembrie 2013, 21:20 de :)))))))
Control
Prindeti pe controloarea pwlii si fhuteti o in cur. De vreo zece ori.
Postat 01 Septembrie 2013, 21:18 de Controlor
@CSUZI
RUSINE CSUZI, RUSINE! ESTI UN LAS CARE NU FACE NIMIC PENTRU REMEDIEREA PROBLEMELOR, RUSINE SA-TI FIE PENRU CA MENTII BORDELUL DENUMIT OTL IN ORADEA, PE SEAMA PUBLICULUI CALATOR, IN LOC SA SE FACA ODATA ORDINE.
Postat 01 Septembrie 2013, 19:53 de @CSUZI
Hei, tramvai...
A fost o sanctiune pur formala! Este foarte bine ca_controlorii sa fie fermi si sa nu accepte calatorii fara bilete sau abonamente dar totul trebuie sa se desfasoare in termeni legali si de bun simt! Sincer, daca esti absolut in regula nici controlorii nu pot sa-ti faca ceva! PS Mesaj pentru D-l Csuzi: In statia Piata Unirii, pe panoul electronic de afisaj in continuare se anunta ca tramvaiele 1 circula spre statia Emanuel(!!!!) Gojdu! CORECTATI DE URGENTA EROAREA. Ilustrul roman se numea EMANUIL!
Postat 01 Septembrie 2013, 10:29 de TDS
Out !
unguRR0ul de la conducerea acestei institutii trebuia dat afara de mult. la cate tampenii a facut el si "subordonatii" lui trebuia zburat de mult. se aude bolovane, fir-ai al dreaq legat de el !
Postat 01 Septembrie 2013, 01:07 de sanctiune
Punisher
Ar trebui sa ne strangem 7-8 sa merge sa filam controlorii sa ne batem joc de ei, nu au tupeul sa iti ceara bilet/legitimatie daca grupul e de 3+... se c**a pe ei de frica...
Postat 01 Septembrie 2013, 00:57 de Punisher
parerea mea
Practic acesta contoloare a furat actele de identitate a femei si poate foarte usor data in judecata pentru furt de acte de identitate. Nu are voie sa ia actele de identitate numai politistul care insoteteste echipa de contol si chiar ar trebui data in judecata aceasta idioata !
Postat 31 August 2013, 23:07 de parerea mea
Mizerii de oameni!!!
OTL-ul se stie demult angajeaza numai oameni inculti, fara studii si fara maniere, care se comporta ca niste tzarani de la coada vacii, poate si aia-s mai civilizati decat controlorii de pe tramvaiele si autobuzele din Oradea. Era de asteptat ca acea controloare nu avea sa fie sanctionata pt. ca e bine pusa pe felie cu bosul mare de la OTL se intelege bine la ce ma refer..... ca doar....... asta e Romania tara "europeana" a tuturor posibilitatilor unde anormalul este considerat perfect normal si reversul. RUSINE SA VA FIE!!! SPER SA DATI FALIMENT CAT MAI REPEDE!!!!
Postat 31 August 2013, 22:03 de Blackfire
Prostie
Rusine pentru civilizatie si ce suntem in India , daca copii circula fara bilet sau ,,, ce mai vretii , sanctiune , iar pentru desteapta de avocata rusine , cand vafi o civilizatie si sa tinem apararea cu oamenii care metin control financial la bilete WAI de RROMI si tigani mai suntem in tara asta
Postat 31 August 2013, 21:12 de Egor
comentariu
DOMNULE DIRECTOR OTL CHIAR NU VA INTERESEAZA DE LOCUITORII ACESTUI ORAS ??????????? II DATI AVERTISMENT ACELEI CONTROLOARE ????????RUSINE SA VA FIE .
Postat 31 August 2013, 21:04 de oradean
abatere
controlorii care permit sa circule pe tramvai si autobuz a tziganilor de ce nu sint sanctionatii
Postat 31 August 2013, 20:41 de nice
amenda
nu esti vinovat dar platesti amenda
Postat 31 August 2013, 20:35 de pole
Verbal putea fi şi ... "ţi-am semnat lichidarea măi putoare, marş de aici" !?!
.
Postat 31 August 2013, 20:29 de Carp III
hahaha
un avertisment fizic era mult mai potrivit
Postat 31 August 2013, 20:16 de io
stau in grup de cinci dar ce moaca de alcoolici au inclusiv vatamnii,
ha, ha, ha, ha, ha ii mai vad din cand in cand stau in grup de cinci dar ce moaca de alcoolici au inclusiv vatamnii, voi sunteti cretini daca circulati cu OTL sa scrie mare au suflat in FIOLA si asa circul cu OTL :)))))))), mergeti dreakului de HOOOTI . ARATA ORadea ca DREAKUL cu atatia PUNGASI de hoti !VOI sunteti orbi nu le vedeti MOACA, dantura ce viata duc unii de drogati :)) credeti ca dantura pusa va ascunde viciile :)))))
Postat 31 August 2013, 19:58 de stau in grup de cinc
.
haha, avertisment verbal. Dati-mi descrierea ei ca o amendez eu cand o vad cu avertisment fizic
Postat 31 August 2013, 18:20 de David
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON