URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
05 Octombrie 2016, 13:39

Controalele la vedere! Consilierul local Kirei Melinda îl acuză pe primarul Ilie Bolojan de lipsă de transparenţă

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

UDMR iese la atac. Consilierul Local local Kirei Melinda l-a acuzat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, pe primarul Ilie Bolojan de lipsă de transparenţă.

Grupul UDMR din Consiliul Local a cerut în luna august promovarea unui proiect de hotărâre care să oblige municipalitatea să afişeze pe site-ul propriu procesele verbale, rapoartele şi auditurile încheiate la Primărie şi instituţiile subordonate Consiliului Local de Curtea de Conturi, Direcţia de Sănătate Publică Bihor, Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice şi alte instituţii de control.

În loc, însă, să promoveze un proiect de hotărâre în Consiliul Local, primarul Ilie Bolojan s-a limitat la a răspunde în scris că "publicarea şi afişarea şi afişarea pe site-ul instituţiei noatre, www.oradea.ro, a actelor normative, proiectelor şi rapoartelor aferente, reprezintă o prioritate, preocupându-ne permanent de îmbunătăţirea acestei activităţi".

Răspunsul i-a nemulţumit pe reprezentanţii opoziţiei UDMR. "Consider nedemocratică iniţiativa de a nici nu pune pe ordinea de zi a şedinţei de Consiliu Local propunerea mea", a declarat consilierul local Kirei Melinda.

Reprezentanta UDMR l-a acuzat pe Bolojan de lipsă de transparenţă, afirmând că "dacă domnul primar este adeptul transparenţei, nu înţeleg de ce nu aprobă, decât dacă îi este teamă că şi consilierii liberali o să fie de acord cu această propunere".

Consilierul local a recunoscut că municipalitatea afişează pe site-ul propriu licitaţii organizate, contractele încheiate în urma procedurilor de achiziţie, plăţile făcute de instituţie şi alte informaţii de interes public, dar este de părere că acest lucru este insuficient.

Kirei Melinda a mai spus că o altă propunere a UDMR respinsă de primarul Ilie Bolojan a fost introducerea în contractul încheiat de Agenţia de Dezvoltare Locală Oradea cu firmele care se instalează în parcurile industriale ale oraşului a unor penalităţi concrete care să se aplice în cazul în care acestea nu respectă clauzele contractuale privind investiţia asumată sau numărul de locuri de muncă nou create.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
Ar mai fi ceva
Aveti dreptate, d-na consilier, aroganta si neobrazarea celor de la pnl, in frunte cu birtinezul e fara limite! In situatia expusa exista solutii. Una ar fi sa actionati in instanta consiliul local, cerand instantei sa-i oblige pe alesi sa publice toate actele de interes public. Desi ei nu cred, Oradea este a oradenilor, nu a unui grup care a acaparat puterea in mod ilegitim. E hotie curata sa obtii 57% din mandatele de consilier local in conditiile in care te-au votat 42.000 dintr-un total de 189.000, adica 22%!!! P.S. Ma asteptam sa va luati si de prefect, prea o intinde cu ordinul de suspendare din functie si incetarea mandatului pt. condamnatul Somogyi Ladislau, primarul (inca!) de la Paleu.
Postat 06 Octombrie 2016, 09:02 de pinonel
noa, se trezi si fufa....
fix voi cu buletin de HUN. aveti tupeu s va legati de Bolojan? Bai, tzatzelor? va trebuie mandat in parlament si chemati ziarele sa va publice ineptiile? Dupa ce ca Udmr e cel mai pervers partid care (probabil) apica comenzile unora cu scopuri precise. Oricum, sunt speriati cati unguri au votat pnl si Bolojan la locale, si vor cu orice chip sa-si recapete alegatorii, dar le dau o veste: si ai vostri s-au saturat de voi si duplicitatea voastra ! Mergeti la sapat!
Postat 06 Octombrie 2016, 06:45 de TC
Contracte incomplete?
"Kirei are nemulţumiri şi faţă de modul în care sunt întocmite contractele pentru ocuparea parcurilor industriale. „Nu am primit nicio explicaţie logică de ce nu se doreşte ca în contractele de concesiune din parcurile industriale să fie stipulate penalităţile concrete în care concesionarul nu îşi îndeplineşte obligaţiile asumate privind crearea şi menţinerea locurilor de muncă pentru că a beneficiat de aceste facilităţi. Se doreşte trecerea cu vederea sau acordarea de contracte unor firme de avocatură care ulterior, în instanţă, să obţină despăgubirile?”, este dilema udemeristei".
Postat 05 Octombrie 2016, 15:53 de eutanasiu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON