URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
12 Februarie 2014, 08:49

Contestaţie respinsă! Selina şi Drumuri Orăşeneşti vor întreţine şi repara străzile orădene până în 2018

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Drumurile orădene vor fi întreţinute de orădeni. Curtea de Apel Oradea a respins luni, ca nefondată, plângerea depusă de asocierea firmelor Diferit şi RADP Cluj Napoca, perdanta licitaţiei pentru încredinţarea lucrărilor de întreţinere şi reparaţii străzi pe următorii patru ani.

"Instanţa a respins plângerea depusă împotriva deciziei Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor şi a reţinut practic soluţia dată de comisia de licitaţie. Conform acesteia, lucrările de întreţinere şi reparaţii străzi în următorii patru ani vor fi executate de de asocierea reprezentată de firma Selina, pe malul stâng, respectiv Drumuri Orăşeneşti pe malul drept al Crişului Repede", a declarat viceprimarul Mircea Mălan.

Potrivit edilului, contractul de lucrări între municipalitate şi firmele câştigătoare va fi semnat în zilele următoare, după comunicarea oficială a sentinţei.

Firmele Diferit şi RADP Cluj Napoca au contestat în octombrie 2013 la CNSC eliminarea din licitaţie prin declararea ofertei depuse ca neconformă caietului de sarcini. Asociaţii au depus o ofertă cu patru milioane lei mai ieftină decât concurenţa dar, potrivit municipalităţii, nu au descris corespunzător nici procedurile tehnice, nici planul de urmărire a calităţii lucrărilor.

Cu un buget estimat la 22 milioane euro, licitaţia pentru contractul de întreţinere, reparaţii, amenajări de străzi, poduri şi trafic rutier, a fost organizată pe două pachete distincte şi a pus capăt monopolului firmei Selina asupra reparaţiilor de străzi în Oradea.

Conform soluţiei Comisiei de licitaţie, asocierea firmelor Selina şi Drumuri Bihor se va ocupa în următorii patru ani de întreţinerea celor 426 de străzi situate pe malul stâng, în Oraşul Nou, Subcetate, Velenţa, Dragoş Vodă, Dimitrie Cantemir şi Nufărul, pentru suma de 45,1 milioane lei plus TVA.

Celelalte 364 de străzi de pe malul drept, din cartierele Rogerius, Oncea, Nicolae Iorga şi toate arterele adiacente, vor fi întreţinute de Drumuri Orăşeneşti, Gauss Topo şi Ritmoteh pentru 44,7 milioane lei.

Citeşte pe aceaşi temă şi "Pe din două! Monopolul firmei Selina asupra reparaţiilor de străzi din Oradea a fost spart"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
m-am linistit
ioi m-am linistit.am avut emotii foarte mari ca se va castiga contestatia. si nu vom beneficia de serviciile ireprosabile in special ale firmei selina. da astia nu au dat faliment inca?
Postat 13 Februarie 2014, 09:54 de pzvante
Asocierea SELINA + Drumuri Orăşeneşti !?!
Ca să nu fie ombilical legat de Selina, astfel fiind expus oprobiului public, Bolojan şi-a trimis vorbitorii care au manipulat pe toată lumea spunând că i-a retras monopolul local, acestei firme mituitoare de partid !?! Acum iese adevărul la iveală, în sensul în care tot Selina e liderul parandărătului, doar că a înghiţit mai vechea Drumuri Orăşeneşti SA, dacă nu juridico-instituţional, măcar integrato-contractual !?! Oare DNA mai are mult de cercetat pentru a cuantifica că acest conglomerat, Selina Group, este cel mai periculos factor de corupţie, după Construcţii Bihor SA, la capitolul lucrări publice !?!
Postat 12 Februarie 2014, 19:23 de Carp III
Ilie BOLOVAN - HOŢOMAN trebuie să aibă soarta lui MIRCEA COZMA: CLUJENI FACEŢI PLÂNGERE PENALĂ
Faptul că nu au depus nişte documente cu procedurile tehnice şi planul de urmărire a calităţii lucrărilor NU constituie un motiv întemeiat pentru eliminarea din licitaţie a firmelor din Cluj(se putea solicita completarea ulterioară a ofertei cu aceste documente) pentru ca noi orădenii să plătim cu 4 milioane de lei mai mult pentru aceeaşi lucrare care culmea a fost atribuită tradiţional tot firmei prietenă SELINA. CNSC pe bună dreptate a admis contestaţia firmelor din Cluj. faptul că Curtea de Apel Oradea a respins plângerea împotriva deciziei CNSC demonstrază complicitatea acesteia. Este evident că oferta a fost supraevaluată cu 4 milioane Euro destinaţi comisionului pentru Ilie Bolovan-Hoţoman aici şpaga nu este şovăită sau să îşi fi schimbat SELINA metodele . Cu ce diferă de cazul de la CJ Prahova.ŞPAGĂ NEŞOVĂITĂ FIE PRIMIT PENTRU ILIUŢĂ .
Postat 12 Februarie 2014, 12:04 de ŞPAGĂ NEŞOVĂITĂ
bataie de joc !
Conform "procedurilor tehnice" si "planului de urmarire a calitatii lucrarilor" ,strazile de pe malul sting al Crisului vor ramine inca 4 ani in stadiul de santier! Vai si amar !!!! Rusine asa zisului "constructor", numai cistigul il urmareste, calitate lucrari=0 .
Postat 12 Februarie 2014, 10:36 de cetatean
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON