URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
18 Iunie 2012, 17:35

Consiliul Local se întruneşte joi în şedinţa de constituire, în care vor fi aleşi noii viceprimari

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Aleşii orădenilor se întrunesc joi, de la ora 10, în şedinţa de constituire a noului Consiliu Local. Pe ordinea de zi se numără, printre altele, alegerea comisiei de validare a mandatelor noilor aleşi, validarea mandatelor consilierilor locali şi depunerea jurământului de către primarul ales, Ilie Bolojan, şi noii membri ai Consiliului Local.

Se aleg viceprimarii!

În cadrul aceleiaşi întâlniri consilierii locali îi vor desemna prin vot pe cei doi viceprimari care îl vor seconda pe primarul Ilie Bolojan şi vor aproba numărul şi componenţa celor cinci comisii de specialitate, împărţite pe domenii, din care vor face parte noii consilieri.

După cum anunţa Ilie Bolojan încă din campania electorală, USL, care a obţinut majoritatea calificată (n.r. cu două treimi din voturi) în Consiliul Local, este hotărâtă să guverneze singură la nivelul municipiului. Astfel, cei doi viceprimari care îl vor seconda pe Ilie Bolojan în noul mandat vor fi desemnaţi de către PNL şi PSD. Surse din mediul politic spun că şansele cele mai mari la această funcţie le au fostul viceprimar Florica Cherecheş, care va fi nominalizată de liberali, şi consilierul local Ovidiu Mureşan ca reprezentant al grupului PSD.

Dacă viceprimarii de Oradea vor fi puşi exclusiv din rândul USL, va fi pentru prima dată după 1996 când UDMR rămâne nereprezentată la nivelul conducerii Primăriei, trecând, practic, în opoziţie. În ultimii 16 ani, aflată tot timpul la putere, Uniunea i-a impus, fără greutate, ca viceprimari pe Kapy Istvan şi Rozalia Biro. Fiecare a avut câte două mandate consecutive

Unii pleacă, alţii vin...

În ceea ce priveşte componenţa noului deliberativ local, deocamdată singura retragere sigură din Consiliul Local este cea a lui Ilie Bolojan, care îşi va prelua cel de-al doilea mandat de primar. Locul său în deliberativul local va reveni liberalului Mihai Manea.

La fel, o retragere anunţată este cea a fostului candidat la funcţia de primar, Mihai Groza. Reprezentantul PDL a anunţat public că în cazul în care va pierde alegerile va renunţa la mandatul de consilier local, preferând calitatea de angajat la Hidroelectrica. Conform listei de consilieri a PDL, locul său ar urma să fie ocupat de Adelina Coste.

Fără Biro?

În plus, pe holurile Primăriei se zvoneşte că, după opt ani în care a avut un cuvânt greu de spus în conducerea municipalităţii, fostului viceprimar Rozalia Biro îi este destul de dificil să se împace cu noua calitate de simplu consilier local şi ar intenţiona să renunţe la mandat. În cazul în care acest lucru se va şi întâmpla, locul lui Biro în Consiliul Local i-ar putea reveni lui Ritli Laszlo Csongor, fiul fostului ministru al Sănătăţii, Ritli Laszlo.

Modificările care ar putea să apară în componenţa Consiliului Local sunt, deocamdată, la nivel de zvonuri. Secretariatul Consiliului Local nu a înregistrat oficial, până luni la prânz, nicio adresă privind renunţarea la mandat.

Conform scrutinului din 10 iunie 12 noul deliberativ va fi format din 18 reprezentanţi ai USL, 6 reprezentanţi ai UDMR şi 3 ai PDL. Raportat la precedentul mandat, USL a câştigat cinci mandate, iar UDMR şi PDL au pierdut unul, respectiv trei locuri în Consiliul Local.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Re: baba
S-a satisfacut singura baba. Pacat ca nu s-au intilnit, si dorinta si putinta la un loc.
Postat 19 Iunie 2012, 19:08 de Love
ponta pe sistem francez, baba satisfacuta
am orgasm -- in sfarsit i-a venit basescu de hac lui ponta si a pus copoii pe el sa demonstreze ca teza de doctoral e plagiat! mega fantastic! bravo, base! acum se vede cine e cocosoiul din varful psd, la asta nu se astepta nici iliescu, nici nastase! sa vad acum ce valuri va face aceasta situatie, saracu de antonescu, cu mana lui firava-n coama si limba tremuranda pe buzele-i rosii, ramane cantindat pur ca izvorul minunilor! ponta pe sistem francez, singurul cocos capabil sa cante cu picioarele-n rahatu-i! nici nu-mi mai trebuie mos saptamana asta, sunt satisfacuta!
Postat 18 Iunie 2012, 22:41 de baba
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON