URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
31 Martie 2011, 16:01

Consiliul Local a scumpit cu 20% călătoriile pe liniile OTL

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Reuniţi în şedinţă ordinară, consilierii locali au hotărât joi majorarea cu 20% a tarifelor pentru călătoriile pe liniile OTL.

La propunerea conducerii regiei, începând cu data de 1 mai, orădenii vor plăti 60 lei pentru un abonament lunar valabil pe toate mijloacele de transport în comun, 30 lei pentru un abonament la preţ redus pentru elevi, studenţi şi donatori de sânge, 30 lei pentru un abonament săptămânal şi 15 lei pentru un abonament săptămânal destinat elevilor şi studenţilor.

Preţul unui bilet cu două călătorii a fost majorat de la 3,5 lei la 4 lei, fiind singurul tarif care s-a majorat cu 14,30% în loc de 20%.

Scumpiri în lanţ

Majorarea tarifelor OTL a fost adoptată cu 19 voturi din totalul de 23 de consilieri locali prezenţi, în pofida opoziţiei grupului PDL. La cererea consilierului PDL, Dorin Corcheş, directorul OTL, Csuzi Istvan, a argumentat scumpirea tarifelor prin majorarea cheltuielilor de producţie ale regiei.

"Această majorare de tarife nu se face pentru a creşte profitul societăţii, ci pentru a reechilibra balanţa de venituri şi cheltuieli. Avem cel puţin cinci elemente care ne influenţează activitatea: în ultimul an a crescut TVA-ul cu 5%, inflaţia cu 5%, a avut loc o explozie a preţului la combustibil, a crescut preţul energiei electrice şi preţul pieselor de schimb", a spus Csuzi.

Economii prin angajare de personal!

În acest context, liderul grupului PDL, Dorin Corcheş, i-a cerut directorului Csuzi să argumenteze motivele pentru care în ultimii doi ani regia a făcut angajări în loc să reducă personalul. "Este adevărat că suntem cu 32 de angajaţi mai mult decât la sfârşitul anului 2008, dar trebuie să arăt că în 2008 aveam doar 9 trasee, iar acum operăm pe 15 trasee şi avem cu peste 100 de kilometri de trasee noi", a spus directorul.

Csuzi a afirmat şi că angajările de personal s-au impus din raţiuni de eficientizare a activităţii. "Ştiu că pare paradoxal să economiseşti făcând angajări, dar avem de plătit 1.000 de ore suplimentare pe lună, pe care trebuie să le plătim dublu, ori aşa ieşim mai ieftin", a declarat Csuzi.

Managerul a amintit că regia a cerut majorarea abonamentului la 60 lei încă de anul trecut şi a afirmat că inclusiv noile tarife sunt printre cele mai mici din ţară, alte oraşe practicând tarifel de 90, 100 sau chiar 120 lei pentru servicii similare.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Bataie de joc
Servicii similare?!! Mda, numai, dragi consilieri si director al OTL, in alte orase exista ca optiune abonamentul pe o singura linie, la un pret rezonabil!!! Ce-ar fi sa-l reintroduceti si in Oradea, dupa ce l-ati eliminat nejustificat!?! Si ce-ar fi sa luati masuri pentru combaterea cersetoriei si pastrarea curateniei autobuzelor si tramvaielor... si sa faceti ceva si cu tiganii care invadeaza mijloacele de transport in comun si polueaza olfactiv aerul?!! Majorarie acestea nu se justifica, in conditiile in care serviciile oferite sunt jalnice!!!!
Postat 01 Aprilie 2011, 09:16 de Anna
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON