URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 16 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă suntem prea prost îmbrăcați pentru Qatar Airways? Dacă sacoșele de rafie nu cadrează cu standardul lui Turkish Airlines? Dacă poziția prea apropiată de Debrețin nu e pe placul lui Wizz Air? Dacă Ryanair e un low cost la fel de scump ca orice companie de linie, dar mult mai imprevizibil? Dacă, dacă, dacă... Atunci mai bine zburăm de la Oradea cu frații noștri moldoveni de la HiSky!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
De nu puține ori, pe meleagurile noastre veștile „de bine” se lasă cu surprinzătoare reacții adverse. Dacă trece prin Oradea o vedetă sau un turist oarecare și comite imprudența să-i remarce frumusețea, apar imediat frustrați și nefericiți gata să facă orice vizitator să se simtă, post factum, nepoftit. Îi cer intrusului aspru, cu indignare, ba și cu suspiciune, socoteală. De ce nu s-a plimbat și prin cartiere, să le vadă mizeria...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
26 Iulie 2013, 09:48

Consiliul Local a hotărât: CET va trebui să rămână fără reclamaţii în cel mult doi ani!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Activitatea CET-ului va fi judecată pe cifre. Reuniţi în şedinţă extraordinară consilierii locali au aprobat joi cei 38 de indicatori de performanţă în funcţie de care va putea fi analizată activitatea societăţilor Electrocentrale şi Termoficare.

Potrivit acestora, în termen de un an cele două societăţi vor trebui să ajungă în situaţia de a avea cel mult cinci întreruperi programate a serviciului pe an. Apoi, în maxim doi ani furnizorii de energie termică vor trebui să scadă numărul reclamaţiilor privind calitatea energiei termice ca debit, presiune şi temperatură depuse de consumatorii casnici la cel mult 150 de cazuri pe an şi la nicio reclamaţie din partea consumatorilor industriali.

La fel, reclamaţiile privind nerespectarea de către operator a obligaţiilor din licenţă vor trebui eliminate în totalitate în cel mult doi ani iar pierderile de energie temică de pe reţeaua de transport şi distribuţie vor trebui să scadă de la 36,74% în 2013 la 30,50% în 2015.

Deşi greu de respectat indicatorii de performanţă vor trebui puşi în aplicare, respectarea acestora fiind o condiţie obligatorie pentru licenţierea noii societăţi de distribuţie a energiei termice, Termoficare Oradea înfiinţată prin desprinderea din CET a reţelelor de tranport şi distribuţie.

Rigoarea indicatorilor de performanţă a luat prin surprindere până şi pe consilierii locali. "Eu nu cred că în maxim doi ani CET-ul va ajunge în situaţia să nu mai aibă absolut nici reclamaţie", a afirmat consilierul Huszar Istvan. Poziţia acestuia a fost împărtăşită de colegii din UDMR care şi-a manifestat scepticismul că activitatea operatorului de termoficare poate fi îmbunătăţită atât de repede. "Dacă mă uit la termenele prevăzute nici nu îmi vine să cred că aceşti indicatori de performanţă sunt făcuţi pentru Oradea", a spus Ritli Laszlo Csongor.

Pornind de la acest lucru udemeriştii au cerut ca adoptarea indicatorilor de performanţă ai CET-ului să fie amânată pentru şedinţa ordinară de miercurea viitoare în vederea reanalizării acestora. Propunerea a fost respinsă de primarul Ilie Bolojan.

"Problemele CET-ului nu sunt că peste un an sau doi va avea cinci sau zero reclamaţii, problemele sunt mult mai grave. Electrocentrale şi-a pierdut licenţa de operare pe serviciile de transport şi distribuţie iar acum avem nevoie de aceşti indicatori de performanţă pentru a putea licenţia societatea Termoficare desprinsă din CET", a spus edilul.

Primarul Ilie Bolojan a mai spus că pentru a-şi mări şansele de a obţine licenţierea noii firme de transport şi distribuţie municipalitatea s-a inspirat din modelul oferit de o societate similară din Iaşi care şi-a obţinut licenţa de operare de curând.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
10 Comentarii
BLA BLA
Numarul reclamatiilor nu reflecta realitatea faptica, nici daca ar scadea. Instalatiile de incalzire centralizata din Romania sunt dereglate in ultimul hal, la fel si in Oradea. DEBRANSARILE modifica parametrii de furnizarea a agentului termic (presiune, debit) cu efect negativ direct privind costurile si confortul termic. Inchiderea robinetelor termostatate are EFECTUL UNEI DEBRANSARI, dereglează instalatia, modifica presiunea si debitul. Pentru a asigura presiunea si debitul proiectat, CET trebuie sa monteze regulator automat de presiune la fiecare bloc, inainte de contor. Faptul ca oamenii nu cunosc aceste probleme, sa le reclame, nu inseamna ca CET ul respecta parametrii tehnici. Reglarea de la punctul termic este frectie la picior de lemn daca in bloc exista debransari, clasice sau prin robinete termostatate, montate odata cu repartitoarele
Postat 28 Iulie 2013, 16:56 de termo
NU-IINDICATORU \' CA PRETU\'
Ce grija au consilierii locali, ce idei si inspiratii are EXECUTIVUL !! Tipic romanesc \"rezolva\" in doi timpi AVIZAREA noii societati de DISTRIBUTIE! Din pacate \"mizeria\" ramane la oradeni pe teava! In primavara 2013 EXECUTIVUL anunta cu su(r)le ieftinirea costului de productie al gigacaloriei (pe hartie) doar pt. a-si putea reduce subventia pe care trebuia sa o achite, fata de pretul de livrare catre populatie, reducandu-si artificial datoriile si incadrandu-se in indicatorii fixati de guvernul USL... Dar costurile de productie ale CET-ului erau la fel de mari ca si mai inainte - dar dragii de consilieri, inclusiv UDMR, nu erau asa de scrupulosi sa ceara analize de caz! Se propune ca sa se ajunga \"...la nicio reclamaţie din partea consumatorilor industriali.\" Pai cati au mai ramas? Sinteza si ALUMINA s-au inchis iar pe alti mari consumatori SIMCOR, Zaharul iau convins sa-si faca propriile centrale pe gaz... In parcul industrial \"utilitatile\" de 7-8 milioane de euro nu includ retele de termoficare, ci de gaz!! Solutia pt. acest indicator va fi ZERO CONSUMATORI INDUSTRIALI!!! <<Avem nevoie doar de boii de oradeni, captivi, care vor plati cat vrem noi!!!>> - zice EXECUTIVUL.. .
Postat 26 Iulie 2013, 21:06 de Adi Oradeanul
Nea ilie, un subiect adevarat, nu povesti !
Blocurile de locuinte vor beneficia in continuare de lucrari de crestere a eficientei energetice cu ajutorul fondurilor europene, dupa ce actul normativ care prevede acest lucru a fost publicat recent in Monitorul Oficial. Mai precis, blocurile realizate dupa proiecte elaborate in perioada 1950-1990 vor fi izolate cu bani europeni, iar contributia proprietarilor va fi de cel putin 10% din costul total al lucrarilor. OUG nr. 63/2012, actul normativ care stabileste schema de finantare a blocurile realizate dupa proiecte elaborate in perioada 1950-1990, a fost publicata in Monitorul Oficial in 7 noiembrie 2012, intrand in vigoare inca de la data publicarii.Schema de finantare, care se refera atat la lucrarile de interventie, cat si la realizarea auditului energetic si a expertizei tehnice, este urmatoarea:60% din finantare este asigurata din fonduri structurale si de coeziune ale Uniunii Europene si din alocatii de la bugetul de stat;40% reprezinta contributia insumata a consiliilor locale si a asociatiilor de proprietarilor.
Postat 26 Iulie 2013, 17:09 de DlGoe
Geniul Bolojan si termia de la capul sau
Ha, ha, ha !!! ... pe ce bani toata tevatura asta ??? Din cele 38 de criterii, se vor respecta toate cele care vor duce CET direct in propietatea privata a sovieticilor.
Postat 26 Iulie 2013, 16:54 de Juji
GAURA NEAGRA
Cel mai simplu era sal inchida demult, sa extinda gazul peste tot in oras, baga sume uriase intr-un CET falimentar, si in retele putrezite, toata ziua sparg orasul si strazile abia asfaltate(Nufarul, DACIA etc) alti bani aruncati pe apa sambetei, asa se incalzea fiecare cu centrala proprie, si cat consumi atata platesti, nu imi convine sa platesc 5-6 mil /luna si sa tin geamul deschis zi- noapte ca dau caldura si in aprilie
Postat 26 Iulie 2013, 16:25 de ORADEAN
Dorim servici calitative
Doar la PT 872 s`au facut 5 sesizari pe an din cauza ca agentul termic nu are debitul corespunzator , iar caloriferele pe retur erau aproape reci. Diferenta tur-retur era de 15 grade uneori. Sunt curios la iarna ce va fi , si le promit ca la prima problema , vor primi sesizare scrisa , toti cei care faceti sesizari trebuie sa cereti raspuns in scris cu numar de inregistrare , altfel nu are nici`o valoare reclamatia. Eu sper sa fie bine pana la urma....ca de rau ne-am saturat... Daca e bine pentru clienti va fi bine si pentru CET , daca omul e multumit nu vad ce probleme pot aparea , insa daca tot servicii de toata jena vor oferi...atunci vor culege roadele nepasarii lor... Sanatate
Postat 26 Iulie 2013, 15:31 de 0radeanul simplu
cet...era
Depinde cine manageriaza...Daca sunt fotbalisti liberali...
Postat 26 Iulie 2013, 15:14 de cet1
5 pe an????
5 pe an??? poate 5 pe an pe fiecare punct termic sau maxim 5 opriri TOTALE(care va sa zica tot orasul deodata) pe an caci altfel 5 opriri se aduna in maxim 2 saptamani. POVESTI VANATORESTI.
Postat 26 Iulie 2013, 14:59 de din popor
cet
CETUL ESTE FALIMENTAR DAR UNII NU VISEAZA PE BANII CETATENILOR DIN ORADEA
Postat 26 Iulie 2013, 14:40 de RADAR
lui CET-urias
Unde-i fum, nu-i nici caldura.
Postat 26 Iulie 2013, 10:26 de paratox-ul
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6664 RON
  • 1 EUR = 4.9737 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON