URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
26 Octombrie 2011, 12:30

Consiliul Judeţean - şi cu Muzeul neterminat, şi cu chiria mărită la Episcopie!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Consiliul Judeţean se întruneşte, vineri, pentru prima oară după ce preşedintele Radu Ţîrle a anunţat că va pleca din PNL şi se va reînscrie în PDL, de unde fusese exclus în toamna anului 2007. Şi, cum pe ordinea de zi a reuniunii se află un subiect litigios - încheierea unui nou contract de închiriere între CJ şi Episcopia Romano-Caolică pentru Muzeul Ţării Crişurilor - se poate prefigura un nou tir de critici la adresa şefului Consiliului Judeţean.

Motivul? Vechiul contract de închiriere având ca obiect Palatul Baroc a expirat, iar proprietarul acestei clădiri, Episcopia Romano-Catolică, doreşte semnarea unei noi înţelegeri doar în condiţiile creşterii sensibile a tarifului de închiriere de la 6.100 euro pe lună la 14.925 euro pe lună, iar asta la o suprafaţă chiar mai mică decât cea de care beneficia Muzeul înainte.

Un proiect de hotărâre a CJ elaborat de Direcţia Economică a instituţiei prevede deja creşterea chiriei, "ca urmare a negocierilor purtate de comisia de analiză şi negociere". Potrivit proiectului, noul "acord de locaţiune", dacă va fi aprobat prin votul consilierilor judeţeni, va fi încheiat pe doi ani la noul nivel al chiriei, cu excepţia lunilor septembrie, octombrie, noiembrie şi decembrie 2011, "luni pentru care chiria rămâne neschimbată, respectiv 6.100 euro pe lună".

Tot proiectul de hotărâre arată că, nefiind finalizate lucrările de amenajare a viitorului sediu al Muzeului Ţării Crişurilor în clădirea fostei Garnizoane, iar "în momentul de faţă nu se poate pune în discuţie mutarea patrimoniului muzeal, se impune finalizarea unui nou acord, mai ales că oferta care face obiectul propunerii rămâne valabilă doar până la data de 28.10.2011".

Una peste alta, pentru incapacitatea de a asigura mutarea Muzeului în noul sediu până în luna septembrie 2011, cum era programat, CJ Bihor va avea de achitat Episcopiei Romano-Catolice, pe cei doi ani, o chirie totală de peste 330.000 de euro.

După cum se ştie, de peste un an, întrucât lucrările la viitorul sediu al Muzeului sunt blocate pe fondul conflictului dintre preşedintele CJ, Radu Ţîrle, şi patronul Selinei, ca firmă executantă, Selina, Beniamin Rus, şeful deliberativului judeţean a fost ţinta unui tir de acuze lansate împotriva sa de către consilierii PDL.

Cum, însă, Ţîrle a anunţat că va părăsi PNL în favoarea pedeliştilor, e de văzut dacă vineri aceştia îi vor lua apărarea în faţa criticilor aduse, de astă dată, de către grupul PNL-UDMR-PSD.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
jos tarle!
ar trebui ca tarle sa plateasca din buzunarul lui toate abuzurile pe care le comite! din pacate legea nu-l obliga la nimic, poate doar cel de sus sa-l vada. un pocait nenorocit care face doar mizerii celorlalti nicidecum lucruri bune. sa mearga inapoi in pedeul ala nenorocit plin de hoti si de lichele. acolo ii e locul
Postat 27 Octombrie 2011, 10:24 de mircea
Mila Domnului
Pax vobiscum.
Postat 27 Octombrie 2011, 01:31 de turbanu
Traim in Romania
Mai se mira cineva de afacerile paguboase facute de acesti "smenari" legali? Fiindca asta au ajuns sa faca scumpii nostri alesi locali si nationali, oriunde te-ai uita, la orice partid sunt astfel de alesi, insa, din pacate, tot astia conduc negocieri, sedinte, diverse institutii ori alte entitati ale caror scop este fraudarea banului public si nu interesul comunitatii. Sunt mahnit de hotia si modul in care acesti nemernici locali au ajuns sa isi bata joc de tot ce inseamna cultura, carte si buna crestere la toate nivelurile societatii - atat local cat si pe plan national. Toate scursurile societatii sunt demnitari si afaceristi in afaceri "legale" cu statul si ale caror tzepe le achitam intr-un final tot noi, palmashii, pentru ca ei sa o duca bine. JOS MINCINOSII, SNOBII, SMENARII SI AFACERISTII MURDARI!!! Vina e si a noastra fiindca nu stim sa ne aratam nemultumirea fata de acesti nemernici, respectiv ca ii votam in continuare ca nah...de o fi mai bine. In Romania niciodata nu va fi mai bine daca nu exista respect pentru valori si pentru comunitate!!!
Postat 26 Octombrie 2011, 18:44 de Ionut
Haida de !
Singura eroare a lui Tirle in acest caz este ca nu l-a desemnat pe Kiss sa conduca negocierile cu Tempfly. Si asta anuntind-o public inainte de finalizarea discutiilor. Atunci am fi putut afla, poate, cu ce se ocupa vicepresedintii CJ, pe ce isi iau salariile, dupa ce organigrama arata ca cei doi sunt mai tari decit primul. In rest, poti sa nu platesti, te judeci vreo 2-3 ani, dupa care vezi cit mai ai de achitat conform expertizei judiciare. Intimatul va fi Biserica RC care initiaza procesul, care devine si fraierul de la final ... Tirle nu va mai fi, dar Kiss va fi pe aproape, Voloseniuc la fel ...
Postat 26 Octombrie 2011, 17:47 de Lola
Să plătească Ţîrle!
Să plătească chiria din buzunarul său boul cu diplomă Ţîrle, deoarece el a blocat renovarea viitorului sediu al muzeului. Dacă plăteşte Consiliul Judeţean înseamnă că, de fapt, noi cetăţenii plătim. Pînă cînd mai plătim prostia, afacerile şi incompetenţa aleşilor? Cine şi-ar fi imaginat că va fi unul mai "prost" decît Kiss la conducerea CJ şi un episcop mai al dracu' şi perfid ca Tempfly! Se poate mai rău? Se poate mai rău? Se poate!!!
Postat 26 Octombrie 2011, 16:23 de popa prostu
Popo, iti dau o solutie ! Garatis !
Trimite-i factura de chirie neamului ala de manivela, beni hill, de la luna park, pardon, selina ! Are de unde plati, ii ,,baga'' banii pe gat bolovan...sa te tii ! Pai nu soferasul nu i-a lasat (?!) pe aia cu tigla sa intre ?!
Postat 26 Octombrie 2011, 13:28 de .
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON