URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 Aprilie 2017, 19:42

Consiliul Judeţean le dă 300 de aparate GPS transportatorilor din judeţ

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Operatorii de transport judeţean din Bihor vor avea aparate GPS pe autobuze, acestea fiind cumpărate de Consiliul Judeţean de la o firmă din Timişoara cu circa 30.000 euro.

GPS pentru toţi

Aparatele GPS vor fi instalate pe aproximativ 300 de autobuze, astfel putându-le fi monitorizat traseul în timp real. Sistemul de monitorizare, inclusiv aparatele GPS, va rămâne în proprietatea judeţului.

În 2016, Consiliul Judeţean a reglementat printr-o hotărâre obligativitatea furnizării în timp real a poziţionării şi mobilităţii vehiculelor care efectuează cursele cuprinse în Programul judeţean de transport.

Potrivit unei informări transmise joi, instituţia a încheiat, luna aceasta, un contract cu firma ETA Automatizări Industriale SRL din Timişoara pentru a furniza aparate GPS, respectiv pentru a monitoriza şi gestiona informaţiile transmise de acestea.

Reprezentanţii CJ Bihor precizează că, miercuri, vicepreşedintele Ioan Mang, şeful Autorităţii Judeţene de Transport, Vlad Gaje, şi reprezentanţi ai companiei din Timişoara s-au întâlnit cu circa 30 de operatori de transport "pentru a transmite toate detaliile tehnice referitoare la condiţiile de montare a GPS-ului pe mijloacele de transport".

"Ne dorim ca totul să fie în beneficiul călătorilor pe care îi deservim, dar şi în beneficiul transportatorilor care trebuie să aibă câştig, astfel încât să îşi poată moderniza mijloacele de transport, să îşi poată plăti şoferii. Spre asta trebuie să tindem", a spus Ioan Mang.

Curse cu aplicaţie

Montarea echipamentelor se va face succesiv în şase oraşe: Ştei, Beiuş, Salonta, Oradea, Aleşd şi Marghita. Aparatele GPS vor fi puse la dispoziţia operatorilor de transport în mod gratuit începând din 2 mai, dar ele nu sunt ieftine, iar anual vor genera alte costuri substanţiale.

"Aproximativ 300 de mijloace de transport vor fi echipate cu GPS, sistemul rămânând în proprietatea judeţului. Investiţia se ridică la 30.000 euro, la această sumă adăugându-se 20.000 euro/an pentru asigurarea funcţionării în condiţii optime a sistemului", au precizat reprezentanţii CJ Bihor.

Pe baza datelor furnizate de echipamentele GPS, până la finalul lunii septembrie va fi pusă la dispoziţia călătorilor o aplicaţie mobilă, care va indica timpul de sosire al următorului mijloc de transport în comun în staţia în care se află aceştia, potrivit aceleiaşi surse.

De asemenea, aplicaţia le va da pasagerilor posibilitatea de a nota prin calificative conducătorul auto şi compania de transport în funcţie de calitatea serviciilor oferite.

Potrivit informării, până în 2019, serviciul de transport public al CJ Bihor "va trebui să ofere şi posibilitatea achiziţionării de bilete prin e-ticketing".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON