URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
14 Mai 2011, 11:57

Consilierul judeţean Laurenţiu Păşcuţi, găsit de ANI în incompatibilitate

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Consilierul judeţean Laurenţiu Păşcuţi a fost găsit de Agenţia Naţională de Integritate (ANI) ca fiind în stare de incompatibilitate. Conform unui comunicat postat pe site-ul ANI, "inspectorul de integritate a considerat că sunt elemente în sensul încălcării de către domnul Laurenţiu Păşcuţi, începând cu data de 2 februarie 2010, şi până în prezent, a legislaţiei privind regimul juridic al incompatibilităţilor, ca urmare a exercitării simultane a calităţii de consilier judeţean în cadrul Consiliul Judeţean Bihor, respectiv, a funcţiei de director de cabinet în cadrul Cabinetului Preşedintelui Consiliului Judeţean Bihor".

Laurenţiu Păşcuţi a fost ales consilier judeţean pe listele PNL Bihor, iar mandatul său a fost validat la data de 21 iunie 2008. Începând cu 2 februarie 2010, Păşcuţi a fost numit de preşedintele Consiliului Judeţean, Radu Ţîrle, în funcţia de director al Cabinetului Preşedintelui.

În comunicatul ANI se mai arată că persoana faţă de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau demnitate publică, cu excepţia celor electorale, pe o perioadă de trei ani. Raportul de evaluare al incompatibilităţii poate fi contestat în instanţa de contencios administrativ în termen de 15 zile de la comunicare.

Verificat după o sesizare

Contactat de BIHOREANUL, consilierul Laurenţiu Păşcuţi a declarat că avea cunoştinţă că ANI a făcut demersuri pentru a verifica dacă se află în stare de incompatibilitate, dar nu a primit încă oficial concluziile raportului.

"Starea de incompatibilitate a fost analizată datorită unei sesizări făcute în primăvara anului trecut. Nu ştiu cine a făcut-o, pentru că nu am avut acces la dosar. De atunci şi până în urmă cu câteva săptămâni, când ANI mi-a cerut un punct de vedere, nu s-a întâmplat nimic", a spus consilierul judeţean.

Sesizarea depusă la ANI a fost făcută baza Legii 161 din 2003 privind asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice şi prevenirea şi combaterea corupţiei. Conform articolului 88, calitatea de consilier judeţean este incompatibilă cu cea de angajat în aparatul propriu al Consiliului Judeţean.

"Nu sunt în stare de incompatibilitate"

În ciuda concluziilor evaluării făcute de ANI, liberalul susţine în continuare că nu se află în stare de incompatibilitate, fapt comunicat de altfel şi Agenţiei printr-un punct de vedere înaintat în scris la începutul lunii mai.

"Consider că nu sunt în stare de incompatibilitate, deoarece Cabinetul preşedintelui nu face parte din aparatul Consiliului Judeţean. Printre argumente ar fi faptul că nu eşti angajat pe o perioadă nedeterminată, ci doar pe perioada mandatului preşedintelui, nu eşti angajat prin concurs, ci numit pe funcţie", a declarat Păşcuţi.

Consilierul judeţean a mai spus că după primirea înştiinţării oficiale va contesta raportul ANI în instanţa de contencios administrativ.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
@ionel
Omul acesta are o competenta speciala, singura de care tine cont dl presedinte Tirle cand isi alege colaboratorii., este credincios(in opinia lor,probabil noi,ortodocsii sau greco-catolicii suntem necredinciosi).Dar Dumnezeu este mare, le vede si le aude pe toate!
Postat 15 Mai 2011, 10:50 de Andrei
POFTIM!
altii banii chetuiti ca sa faci"dreptate " privind incompatibilitatatea unei functii, dar acelasi om ramane ia decizi si e platit, mai omule ai bunul simt si pleca sau ai cotizat incat tu ai mutra de spagar, de ce DNA nu se implica sa faca dovada de mita si spaga, nu inteleg de ce unii tin de scaun nu le convine sa merga , rational au dat banii, au platit functia alt raspuns nu exista, dar exista in acte acesti banii, cele mai mari fraude privind splarea baniilor se fac in partide, de ce se omite acest sector?
Postat 15 Mai 2011, 09:39 de dana
nu se poate!
trebuie sa votam o lege prin care sefii de partid si cei care au functii locale administrative sa aiba olbliagtoriu perfectionare nu doar specializare, asa a ajuns Romania la sapa de lemn am luat totii analfabeti si le am dat posturi, fara suparare dar platim banii seriosi nu ne jucam cu munca noastra, ca membru oricine nooo problem poate adera dar la functii de lider nici vorba, am citit de adelina coste ce perfectionare are? dar varga lucia?
Postat 14 Mai 2011, 16:54 de ionel
Socialul
Ionel, din cite zic unii, baiatul acela ce este inca consilier pare sa aiba pregatire de asistent social. Adica purtator de carucioare cu mosi si babe ce au ceva stare.
Postat 14 Mai 2011, 15:41 de Able
1+1+0=?
Mare bolovan şi ăsta ! Auzi bre, vrea să conteste faptul că ia bani publici, de la aceeaşi instituţie, în dublu exemplar. Cam cât de prost poţi să fi ca să invoci faptul că eşti angajat la cabinet dar nu eşti decât până pleacă Ţîrle ? Aşa se poartă la PNL Bihor necunoaşterea legii ? Că la UDMR ştim cum e. Szabo Odon, pupilul lui Kiss suferă de aceeaşi boală ca şi Păşcuţi. Adică sunt incompatibil cu tratamentul de combatere a micilor corupţi.
Postat 14 Mai 2011, 15:37 de Mind
unde putem vizualiza CV lui?
in calitate de consilier ce pregatire are?
Postat 14 Mai 2011, 12:20 de ionel
dar eu nu inteleg cum pot ocupa functii
partidele chiar nu au juristi, avocati care ca membri? ce naiba se intampla se strange o gloata de cetateni fara sa aiba parte de consultanta juridica, fisca, manageriala? ce grup sunteti? de infractori , practi habar aveti de cel mai simplu element care te ghideaza in viata simtul moral si civic cum poti sa iei decizi in defavoarea legii, cum? daca POLITICA incalca legea ce mai vreti de la cei fara scoala, fara pregatire ?
Postat 14 Mai 2011, 12:11 de radu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON