URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
11 Aprilie 2012, 16:01

Consilierul judeţean Ionel Avrigeanu, propus şef interimar la PDL Bihor

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Decizia anunţată miercuri de către deputatul Ştefan Seremi privind renunţarea la funcţia de preşedinte al PDL Bihor, pe care o deţinea din 2010, a lăsat organizaţia judeţeană a principalului partid de guvernământ fără şef, dar numai pentru o zi.

Miercuri, Biroul Permanent Judeţean al PDL Bihor s-a întrunit pentru a-i găsi un înlocuitor, însă acesta nu va fi - aşa cum prevede statutul partidului - niciunul dintre cei prim-vicepreşedinţi, Ioan Mărcuş (primarul comunei Sântandrei) sau Ioan Bota (primarul comunei Rieni), ci consilierul judeţean Ionel Avrigeanu.

"Întâietate aveau, într-adevăr, prim-vicepreşedinţii organizaţiei, dar amândoi sunt primari şi vor fi ocupaţi cu propriile campanii electorale, astfel că propunerea făcută este domnul Avrigeanu", a declarat pentru BIHOREANUL preşedintele organizaţiei municipale a PDL Oradea, Dorin Corcheş.

Ionel Avrigeanu este consilier judeţean al PDL Bihor din 2008, în legislatura 2004-2008 fiind, pentru o scurtă perioadă, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean.

Potrivit şefului PDL Oradea, propunerea lui Avrigeanu pentru preşedinţia interimară a organizaţiei judeţene urmează să fie supusă unei "confirmări" a Consiliului Judeţean de Coordonare, programat să se întrunească joi, în prezenţa "greului" Vasile Blaga.

Corcheş a mai spus că mandatul provizoriu al lui Ionel Avrigeanu ar urma să ia sfârşit după alegerile locale, când activiştii PDL Bihor vor fi din nou chemaţi să-şi voteze un preşedinte legitim.

Considerat numărul doi în partid, Vasile Blaga a mai fost la Oradea şi pe 29 martie, când au fost anunţaţi public candidaţii la Primăria Oradea, Mihai Groza, şi la Consiliul Judeţean Bihor, Radu Ţîrle, astfel că noua lui descindere ar fi a doua în mai puţin de o lună, iar scopul acelaşi: să stingă un "incendiu" izbucnit în interiorul organizaţiei.

Deputatul Ştefan Seremi şi-a anunţat miercuri demisia din fruntea PDL Bihor, începând cu data de 4 aprilie, invocând neînţelegeri ireconciliabile cu preşedintele CJ, Radu Ţîrle despre care, însă, nu a oferit niciun detaliu.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
Omul lui GHILEA
La fel ca si BUHAS SORIN (fost PSD ) ,AVRIGEANU IONEL (fost la UFD ) ambii , oamenii lui GHILEA care conduce din Prefectura PDL-UL ,Iin PDL ,nu a mai ramas nici un PDL-IST ! Trageti concluzia !
Postat 12 Aprilie 2012, 09:28 de EU
Schimb de mame
Dar de când Ghilea ţine locul Biroulului Permanent al PDL Bihor ? Că Biroul ăsta cică l-ar fi propus pe înlocuitorul de subprefect ... adică BP este înlocuit de cineva care, la rândul lui, înlocuieşte pe altcineva care va pleca în locul cuiva, asfel încât cel care propune în fapt să poată fi de neînlocuit în dreptul său, iar raportul altcuiva cu privire la situaţie să fie promiţător celui rebotezat "eroul penticosatl". În rest, ultimul menţionat va face campanie gratuită pentru soţul doameni Avrigeanu de la Camera de Conturi.
Postat 11 Aprilie 2012, 19:12 de Carp III
iarasi Blaga?
Ne-am cam saturat de vizitele greului falcos zis buldogu castrat, sa-si vada el de capitala, ca treaba are pe aici? PDL Bihor poate supravietui fara Blaga, e clar ca nu sunt pe gratis vizitele astea, vine si nota de plata!
Postat 11 Aprilie 2012, 17:35 de oradean pedelist
raman doar de nume in PDL
totii care au impartit feli pkeca in alte partide FRUMOS pnl nu merita votat nu are rost sa sutineti TRASEISMUL "nu va amestecati cu porti ca va manaca PORCII" si nu glumesc NU MERGETI LA VOT , lasati sa si cheltuiasca BANII cu campania dar nu mai VOTATI lasati PORCII cu stomacul GOOL , nu aveti ambitie daca nu mai VOTATI, decat sa susti PORCII mai bine nu mai VOTAM.LASATI porcii sa se voteze intre ei :))) sa simta ca nu mai sunt doriti, PUUUUUTT de la distanta SUNT n famili in care mama in PDL fiul in PNL ,sora in PSD si nu renunta la banul PUBLIC sa l bage in FAMILIE =CORUPTIE.
Postat 11 Aprilie 2012, 17:09 de ha, ha, ha, ha
Previziune politica.
Seremi, un mediocru care a facut cariera politica intr-un mod aparte. Inlaturarea lui este o miscare inteligenta, marca Blaga. Intr-un razboi total nu se poate miza pe magari si cai batrani, iar cooptarea presupusei echipe Seremi in PC, indirect in USL, ar fi o greseala fatala pentru Popa si Mang. Se preconizeaza o intelegere PDL-UDMR, astfel Cseke va fi noul primar ales al Oradiei, iar Tirle isi va recastiga mandatul de presedinte al CJ Bihor. In acest mod, USL Bihor va fi noua opozitie in plan judetean. Matematica si politica ridica mari probleme maruntilor politicieni, iar cei care au minte sa realizeze si sa actioneze in consecinta.
Postat 11 Aprilie 2012, 17:07 de SAFE
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON