URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
13 Octombrie 2016, 15:00

Confecţii high-tech: Decitex şi-a inaugurat noua fabrică din parcul industrial Eurobusiness II (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Producătorul de confecţii Decitex România s-a mutat din strada Primăriei în parcul industrial Eurobusiness II din strada Ogorului. Firma şi-a inaugurat, joi, în prezenţa conducerii companiei mamă din Franţa, noua fabrică de lavete şi mopuri ecologice, care dezinfectează folosind exclusiv apă.

La eveniment au mai luat parte, printre alţii, viceprimarul Florin Birta, directorul AJOFM, Bekesi Csaba, reprezentanţi ai Agenţiei de Dezvoltare Locală Oradea care gestionează parcurile industriale orădene, prieteni şi parteneri de afaceri ai companiei.

O hală performantă

"De la bun început ne-am dorit să nu fie o simplă hală, ci o casă. Din acest motiv, posturile de lucru sunt plăcute şi ergonomice, încălzirea şi răcirea se face prin pardoseală, iar spaţiul a fost prevăzut cu un sistem de aspirare a scamelor şi pulberilor care altfel ar putea pune în pericol sănătatea angajaţilor. Temperatura este menţinută constant la 22,5 grade Celsius, care asigură angajaţilor un randament superior", a spus directorul Decitex România, Cătălin Popa.

Hala este dotată cu un teren de volei şi badminton, unde cei 43 de angajaţi, majoritatea cu posturi de lucru statice, iau pauze active pentru a se dezmorţi şi va avea o mică grădină de legume şi o livadă de pomi fructiferi, ambele ecologice, destinate salariaţilor. "Ne dorim ca angajaţii noştri să vină cu plăcere la lucru", a explicat Popa.

Investiţia în noul spaţiu de producţie se ridică la un milion de euro, dar clădirea este aproape pasivă. Adică, la o temperatură exterioară de 5 grade Celsius, corpul administrativ se încălzeşte doar de la calculatoarele şi imprimantele în funcţiune.

Cu piaţă globală

Decitex România a intrat în afaceri în urmă cu 11 ani, ca parte a holdingului francez cu acelaşi nume, cu o cifră de afaceri de 40.000 euro şi 11 angajaţi. În prezent, firma românească numără 43 de angajaţi iar cifra de afaceri se ridică la un milion de euro, cu previziunea majorării ei cu câte 30% în următorii doi ani. Compania mamă, proprietate a preşedintelui fondator Guillame Leimonerie, a intrat în afaceri în urmă cu 15 ani cu doar 10.000 euro, iar astăzi are o cifră de afaceri de 45 milioane euro.

Piaţa companiei se extinde din Alaska, SUA şi Europa până în China. "În China, ne-au cumpărat produsele, au încercat să le copieze şi, când au văzut că nu reuşesc, ne-au spus că vor să fie clienţii noştri. Sincer, noi suntem foarte mândri că reuşim să vindem castraveţi grădinarului", a povestit Popa.

Decitex produce mopuri şi lavete dintr-o microfibră, fără cusutură din aţă, atât de aderentă încât permite curăţarea suprafeţelor fără chimicale. Aceste proprietăţi speciale permit folosirea materialului pentru curăţarea incubatoarelor în care sunt ţinuţi nou-născuţii, a clădirilor de spital sau a veselei din industria horeca.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON