URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
08 Octombrie 2010, 14:32

Compania de Apă Oradea spală conductele magistrale

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Compania de Apă Oradea (CAO) a spălat reţelele primare de alimentare cu apă în intervalul 20 - 23 septembrie. "Lucrările s-au făcut doar pe timpul nopţii pentru a nu afecta populaţia. Totuşi, în cazul în care la robinetele orădenilor a ajuns apă tulbure aceasta nu va fi facturată populaţiei", a declarat Ovidiu Gavra, directorul CAO, vineri în cadrul unei conferinţe de presă.

Gavra a spus că zonele cele mai afectate au fost cele din jurul străzilor Henrik Ibsen şi Calea Aradului iar locuitorii lor vor avea de plătit mai puţin. "Ştiu că orădenii se vor aştepta la o scădere a facturii la jumătate, dar nu va fi chiar aşa. Dacă o lună are cam 700 de ore şi din această perioadă nu am furnizat 5 sau 10 ore apă potabilă vor fi tăiate de la plată doar aceste ore", a spus Gavra.

Directorul CAO a spus că operaţiunea de spălarea a conductelor a fost necesară pentru a asigura orădenilor o apă de calitate. "Noi spălăm conductele tot timpul dar ce s-a făcut acum nu s-a mai făcut în ultimii 26 de ani de când lucrez eu în CAO. Am spălat conductele magistrale iar asta implică o cheltuială mare pentru companie pentru că luăm o cantitate mare de apă o pompăm cu putere pentru a spăla conductele după care o deversem în Crişul Repede", a declarat directorul.

Se spală instalaţiile!

Gavra a mai spus că operaţiunea a devenit necesară pentru că reţelele oraşului au fost dimensionate la un consum de peste 14 metri cubi pe persoană, lunar, iar în 2010 consumul de apă a coborât sub 2,4 metri cubi de apă pe persoană, fapt pentru care pe conducte se formează depuneri.

Pentru spălarea reţelelor în cursul zilei de astăzi a fost oprită Staţia de pompare nr. 4 iar începând de astăzi a fost pusă în funcţiune Staţia nr. 5. Staţia de pompare 4 va fi repornită doar după curăţirea instalaţiilor, lucrări care vor demara în 11 octombrie. "După finalizarea lucrărilor de curăţare a instalaţiilor, undeva pe 20 octombrie, vom reporni staţia de pompare 4 şi vom face a doua spălare generală a conductelor ca să ne asigurăm că oferim orădenilor o apă de cea mai bună calitate", a mai spus Gavra.

Transportul şi distribuţia apei potabile în Oradea se asigură printr-un sistem inelar de reţele principale şi de serviciu cu o lungime totală de 613 kilometri. Din lungimea toată până în prezent au fost reabilitate 142 kilometri de reţea secundară şi 43 kilometri de reţea principală. Pentru deservirea blocurilor cu mai mult de două nivele CAO are în funcţiune 83 de staţii de hidrofor dintre care 77 au fost modernizate în ultimii ani.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON