URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
19 Iulie 2013, 16:44

Comisar de la Protecţia Consumatorului Bihor, reţinut pentru şpagă!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un comisar din cadrul Comisariatului judeţean pentru Protecţia Consumatorului (CPC) Bihor a fost reţinut, vineri, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie Oradea, pentru luare de mită.

Cristina Afloare a fost prinsă în flagrant după ce a încasat 500 lei din 1.000 lei ceruţi mită de la administratorii unei firme orădene, ca să-i aplice o amendă minimă pentru neregulile constatate. Sursele BIHOREANULUI spun că funcţionara se afla pentru a doua oară la comerciant după ce, recent, îi mai făcuse un control în timpul căruia ar fi pretins şi primit alţi 1.000 lei şpagă.

Potrivit unui comunicat făcut public vineri după-amiaza de Biroul de presă al DNA, în perioada 12 aprilie - 19 iulie, cu ocazia unor controale efectuate la magazinul aparţinând unei societăţi comerciale din Oradea, funcţionara a pretins suma totală de 2.000 lei, din care a primit efectiv suma totală de 1.500 lei, de la reprezentanţii firmei, denunţători în cauză. 

"Banii au fost primiţi cu titlu de mită pentru a nu aplica sancţiuni contravenţionale, cu valori cuprinse între 3.000 şi 10.000 lei, pentru mai multe nereguli constatate la magazinul aparţinând societăţii comerciale sus-menţionate", se specifică în comunicat.

Vineri, după denunţul administratorilor firmei, sub coordonarea procurorilor, poliţiştii Serviciului judeţean Anticorupţie (SJA) Bihor au organizat o acţiune în care să o surprindă pe funcţionara coruptă.

În ultimii doi ani, Cristina Afloare este al treilea funcţionar al CPC Bihor cercetat pentru şpagă. Pe 9 februarie 2011, fostul şef al Comisariatului, Sebastian Secoşan, a fost prins în flagrant pe când lua mită de la Ciprian Iova, celebrul comerciant de etnobotanice.

Reţinut, arestat şi trimis în judecată, Secoşan a scăpat, însă, de închisoare, fiind condamnat la o pedepsă de 2 ani cu suspendare, cu un termen de încercare de 4 ani. Subordonatul său, Ovidiu Milian, cercetat şi el pentru şpagă în acelaşi dosar, a scăpat şi mai ieftin, fiind scos de sub urmărire penală în cursul anchetei, astfel că în prezent este tot funcţionar CPC.

Acţiunea de vineri este a doua, în interval de o săptămână, în care, sub coordonarea procurorilor DNA, lucrătorii SJA Bihor au organizat acţiuni de flagrant. Săptămâna trecută ofiţerii şi procurorii anticorupţie au reuşit să-l surprindă, la Oradea, pe primarul comunei arădene Zărand, Ion Moţ, după ce a încasat 10.000 euro mită de la un afacerist orădean.

Acţiunile vin ca urmare a apariţiei ordonanţei de urgenţă 59 din 12 iunie 2013 prin care competenţa lucrătorilor poliţiei judiciare din cadrul DGA a fost extinsă. Poliţiştii pot efectua acum activităţi de prevenire şi descoperire a faptelor de corupţie, precum şi acte de cercetare penală, nu numai în legătură cu personalul MAI.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
18 Comentarii
@anonim
Te cred, ca toti mintim ! Sunt convins ca esti un trantor de bugetar, te tradeaza scrisul ! Cum dreaqu trec niste agramati ca tine dintr-a treia intr-a patra ?!
Postat 21 Iulie 2013, 17:13 de pinonel
altfel stau lucrurile
Dragi mei din pacate cunosc cazul si vreau sa stiti cum stau lucrurile in cazul doamnei comisar ; Pe data de 12 04 13 cand sa facut controlul in urma neregulilor gasite la societate acestia, au intocmit proces verbal si invitatie la OPC denuntatorul a apelat la dl Ovidiu Milian comisar OPC coleg cu Cristina Afloare si tot odata vecin cu acestia rugandul insistent sa nu le aplice contraventia maxima de 10000 lei de care erau pasibili sa faca cumva sa fie bine pt toata lumea spunand ca le ofera o suma dar in doua transe atunci pe loc si o alta peste catva timp urmand sa primesca avertisment. si ca sa inchei stiind cazul pot sa spun si sa sustin ca nu doar cei ce sunt invinuiti sant JEGURII PRECUM SCRIA CINEVA MAI SUS sunt si cei ce denunta mai ales cei ce cer sa fie favorizati fara sa fie presati de organul de control. Pe dealta parte toate institutiile de control si cele de stat sunt patate de aceasta problema pentru ca traim in Romania , iar daca ar fii sa se aplice legea ca la carte ar trebuii sa inchidem toti functionari publici pe drep sa vorbim dar trebuie sa ne uitam si in curtea Agentiilor economici privati ca de aici pleaca totul (TRAIM INTRUN SISTEM PROST)
Postat 21 Iulie 2013, 16:12 de anonim
Flonta ! Pe ce ,,luna'' traiesti !?
Tu nu stii ce patesc ,,turnatorii'' !? Prietenii ,prietenilor au grija de ei . Ca doar ei sunt la putere si chiar mai multi la ,,butoane'' Mai citeste presa si vezi cine pe cine potejeaza ,restul e un ac in carul cu fan . Mai pica cate unul cu ,,suspendare'' maximum ,daca nu este cooperant .
Postat 20 Iulie 2013, 17:30 de SURD
@Flonta
Prietene aici Politia nu are nici un MERIT si nici treaba cu asa ceva, poate te documentezi mai bine si vezi despre ce institutii este vorba si competentele acestora. Si te rog sa intelegi aceste aspecte ca un sfat si recomandare si asta doar ca sa nu gresesti si sa faci vreun DENUNT pe la gasca lui Liviu Popa si sa ai dupa aia niscaiva probleme cu cei denuntati. Mai plimbate si tu prin targ si vezi ce mai vb lumea.
Postat 20 Iulie 2013, 13:34 de LEGEA
erata
crede-ma
Postat 20 Iulie 2013, 13:34 de TDS
nu stiu, spre rusinea mea
@.: tocmai asta voiam sa aflu! Imi mai scapa si mie cate ceva! credema, nu stiu cine e!
Postat 20 Iulie 2013, 13:33 de TDS
EHE....
DAR de parchete ce spuneti, de Politie cum ar fi???Toate institutiile statului sant pline de spagari...Primarul cu parandaratu""""""Ar fi mult de lucru ,dar nu prea este chef...
Postat 20 Iulie 2013, 11:50 de eu
@tsd
Dar numele de afloare nu-ti spune nimic ? Stii carei regiune ii apartine... o fi nevasta vreunui militist/sereist/etc, ,,detasat" la trai bun in vest pt. rezultatele obtinute in est.
Postat 20 Iulie 2013, 11:23 de .
?
Dar asta de unde naiba a aparut la OPC? Si cand? Eu le stiam doar pe M.C. si Z.D.
Postat 20 Iulie 2013, 11:04 de TDS
PETI ALIN PROTEJAZA INCULPATII DE LA ARR-BIHOR
PETI ALIN ,Seful de la A.R.R –BIHOR protejeaza INCULPATII din ARR –BIHOR !! 5 la numar ,sa- stie si lumea , in ordine alfabetica , BUTIRI CRISTIAN ,DERBAN SORIN ,LUPU MARIUS ,SABAU SEBASTIAN si fostul sef IEPURE VIOREL !! votati P.N.L.. =o mare mizerie, unde-i POPA CORNEL ,s-a ne mai spuna povesti frumoase ca si in campanie ,cu drumuri reabilitate si modernizate,cu autostrazi ,acum ai este rusine sa mai iasa intre oameni ,dupa alegeri si-a aranjat clientela politica ,isi ia dreptul si bine merci ,anii trec pensia se apropie si noi ramanem cu aceleasi drumuri si binenteles tot cu aceleasi promisiuni peste alti patru ani .Asa se aude in zona Beiusului ca spaga din taxele de drum ajunge la dumneata ,cica le-ai majorat (spaga),o curiozitate d-le POPA CORNEL ,unde ai gasit pacaliciul ala de la A.R.R ,ti-a trebuit mult sa il gasesti,ala trebuia pus la DIRECTIA DE OPERATIUNI VAMALE SI ACCIZE ,poate acolo avea putina experienta ,ala este un cunoscut traficant de alcool ,s-au cel putin acum ceva vreme cumparam alcool de la el de la Buntesti ,oricum ar mai trebui sa-mi dea o suma de bani de multa vreme ,dar probabil s-a prescris in opinia lui .Am votat U.S.L. in speranta ca se va schimba ceva ,dar cu asemenea indivizi ,sunt sigur ca asa mult dorita schimbare se lasa asteptata.A-ti pierdut un sustinator.ADIO P.N.L..=o adunatura de PeNaLi.
Postat 20 Iulie 2013, 09:23 de cetatean
trafic de influenta
bigan , secosan , afloare iata cativa grei . Asta dovedeste ca politia isi face datoria . Felicitari cetatenilor curajosi care denunta aceste fapte de coruptie . Iata un caz mai nou: Este un functionar public care are o fiica studenta la constructii, pentru care face trafic de influenta la greu ,adica face presiune pe profesori . Traficul de influenta nu se pedepseste ? Initialele individului sunt A.I. Vom reveni .
Postat 20 Iulie 2013, 09:10 de flonta
asa e
Iata ce se intampla daca nu se ocupa de ce trebuie si se baga in alte domenii.
Postat 20 Iulie 2013, 09:03 de snowden
Si la ARR ,D.N.A. !
Si la ARR ,D.N.A. cu flagrantu !
Postat 20 Iulie 2013, 08:55 de Pertinent
@stdent
Cred ca si de acolo ar face doamna Bungau liste cu studenti pe care subalternii si colegii sa ii treaca la examene. Bravo DNA sa vedem rezultate si in universitate si asa sunt multi profesori de care conducerea "nu stie" cum sa scape. Uite senatule si domnule rector cum ai putea face curatenie este doar un mod din multe alte solutii existente dar pe care voi nu le 'vedeti' din varii motive. DNA ule flagrante si la Universitate la toate facultatile dati o mana de ajutor domnului rector pentru redresarea universitatii ca se chinuie de unul singur si nu razbate. Nici cu doamna nu poate singur saracul.
Postat 20 Iulie 2013, 08:02 de medicinist
Propunere legislativa catre Bodoc
Bravo ADINA. Asta ar fi pedeapsa meritata. La un ABC 5 ani cu salar minim pe economie si confiscarea averii nejustificate. Se potriveste sanctiunea pentru mai multe categorii de spagari. Iar la profesorii universitari la fel sa ajunga pe viata profesori la un liceu cu salar corespunzator si evident confiscarea averilor colosale. Ce spuneti doamna Bungau de la medicina?
Postat 20 Iulie 2013, 07:22 de stdent
PARIU
..........................100% aşa-numitele nereguli erau nişte chestii, dacă nu inventate, cel puţin, stupide!!! E uşor să iei din truda omului..., nu, doamna controlor? Dacă eşti aşa grozavă, de ce nu te-ai făcut agent economic?Lasă, că dacă ai noroc, îţi dau ăştia cu executare în libertate pe la vreun ABC că doar eşti SPECIALISTĂ!!!
Postat 19 Iulie 2013, 23:05 de ADINA
lege
dar de la Cadastru?
Postat 19 Iulie 2013, 19:36 de tra...
www.coco@yahoo.com
Domnilor de la D.G.A pe functionarii de la I.T. M chiar nu-i vede nimeni
Postat 19 Iulie 2013, 17:56 de coco
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON