URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
20 Ianuarie 2018, 10:03

Coloane împotriva celor fără coloană: Un grup de orădeni a pornit să protesteze la Bucureşti, rugându-şi concitadinii să iasă şi ei în stradă (FOTO / VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Aproximativ 30 de orădeni care participă de aproape un an la protestele împotriva puterii PSD-ALDE-UDMR, încă de la emiterea celebrei OG 13 de către Guvernul Grindeanu, şi-au dat întâlnire sâmbătă dimineaţă la ora 6 în parcarea dintre hipermarket Auchan şi Piaţa Obor, de unde o parte din ei au pornit spre Capitală, în cadrul acţiunii "Coloane împotriva celor fără coloană". Cinci protestatari şi-au stick-uit maşinile cu simboluri ale asociaţiei Oradea Civică şi mişcărilor #Rezist şi #ToţipentruJustiţie.

"Uniţi, salvăm!"

Participanţii la marşul motorizat, 16 la număr, au fost petrecuţi de colegi cu aceleaşi idealuri, care le-au adus două mici platouri cu sendviciuri şi un termos cu cafea, pentru a-i "energiza" fizic şi încuraja moral.

Cel mai tânăr participant la protest are 32 de ani, iar cel mai vârstnic dintre susţinătorii care au ţinut să-şi manifeste sprijinul a împlinit 71 de ani. Meseriile şi ocupaţiile lor sunt dintre cele mai diverse: mici antreprenori, majoritatea, muncitori, un IT-ist, trei pensionari, ba chiar şi o vânzătoare într-un magazin din Milano, care a vrut musai să vină din Italia pentru a se alătura protestatarilor de acasă.

De altfel, orădenii porniţi spre Bucureşti consideră că efortul societăţii de a apăra legile ar trebui să fie general. "Uniţi salvăm toată România!", au scandat ei, înainte de a porni la drum.

"Dacă ei pot, putem şi noi"

"Avem tot respectul pentru cei 14 clujeni care în urmă cu 10 zile au plecat pe jos, cale de 450 de kilometri, către Bucureşti, în Marşul Speranţei. Dacă ei pot, putem şi noi, fiecare. Noi facem "Coloane împotriva celor fără coloană", pe banii şi pe timpul nostru, pentru a încerca să ne salvăm de la fărădelege şi de la totalitarism. Dacă alţii pot face eforturi, îi rugăm şi pe fraţii noştri din Oradea şi din toate oraşele să iasă şi ei diseară la protest, în număr cât mai mare, pentru că "Bucureşti e acolo unde eşti!", pentru că poţi protesta oriunde. La urma-urmei, pentru cei rămaşi acasă este ca şi cum ar face o plimbare de două - trei ore", a spus unul dintre protestatari, Vasile Dumitriu.

De peste tot

Potrivit acestuia, coloana celor 5 maşini în care s-au îmbarcat 16 persoane se îndreaptă spre Capitală pe DN 76, prin Beiuş, prima oprire urmând s-o facă la Deva, unde li se vor alătura alte 5 sau 6 maşini din acest oraş, şi încă 10 din Arad şi Timişoara.

Următoarele joncţiuni cu alţi protestatari, din Cluj şi Alba Iulia, sunt programate la Sebeş şi apoi la Sibiu. De aici, "Coloana împotriva celor fără coloană" îşi va continua drumul până la Piteşti, iar apoi pe autostradă până la destinaţie.

"Sperăm să ajungem cu bine în Bucureşti înaintea orei 18, pentru că vrem să ne învârtim puţin şi în jurul Parlamentului înainte de a ne lăsa maşinile în zona Pieţei Universităţii, unde va avea loc mitingul de protest propriu-zis", a mai spus Dumitriu.

Sâmbătă au pornit în marş motorizat spre Capitală protestatari şi din alte oraşe ale ţării, precum Constanţa, Galaţi, Brăila şi Iaşi.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
28 Comentarii
Tds
Romania are colonii după 89, din cauza iubitului tau Iliescu, si lipsei de creiere in PSD. Elveția nu are colonii, Suedia, Germania, Finlanda și o duc bine . Dar MAZĂRE sa facut el colonist politic, si acuza DNA-ul ca vrea să-l bage la pușcărie . Ca sigur masinile lui si femeile au fost plătite din leafa de primar, de corupție nici vorbă.
Postat 21 Ianuarie 2018, 15:57 de Sandu1201
TACI
@Sandu1201: Nu mă ##te grija de nici o țară! Germania, Olanda, Franța, Marea Britanie sunt peste noi pentru ca i-au exploatat pe alții! Iar acum ne dau lecții de democratie! Așa ca TACI! Dacă România avea colonii prin Africa sau America de Sud/ Centrală alta era situatia! Dar noi ne luptam ba cu otomanii, ba cu rușii, ba cu ungurii! TACI!
Postat 21 Ianuarie 2018, 15:36 de TDS
Tds
Sa fii mai cizelat, de aceea sa asculti trupa instrumental-vocală Paraziții. Nu inteleg de ce tre sa faci aluzie la Merkel. Cat despre ea , nu te f#@ă grija de ea , își conduce bine țară, tocmai au un plus de 60 mld €. La fel si Suedia . Da sa te f#@ă grija de PSD-ESCU pt din cauza lor noi suntem doar pe minus. Tocmai pt asta am iesit in stradă, suntem o tara plina de resursele si politicieni incompatibili cum de PSD-ESCU si toate partidele , sunt tari care nu au resurse si o duc bine.
Postat 21 Ianuarie 2018, 15:08 de Sandu1201
IMPARTIALITATE! DEONTOLOGIE!
Adrian Abrudan ne-a catalogat pe susținătorii PSD " fără coloană "!
Postat 21 Ianuarie 2018, 15:01 de TDS
Tds
Da ce treaba are Wagner cu Merkel?? ...
Postat 21 Ianuarie 2018, 13:56 de Sandu1201
!!!
@Sandu1201: Paraziții? De ce? E cumva muzică? Păi hai să ascultam amândoi Wagner ( preferatul Merkel-oaiei! )! Mi-ar plăcea să aflu care dintre noi rezistă si care cedează...
Postat 21 Ianuarie 2018, 09:36 de TDS
Tds
Mai asculta si tu Paraziții , nu mircea badea, ala nici nu stie ce e injur sau in jur
Postat 20 Ianuarie 2018, 23:18 de Sandu1201
!!!
@poiu: Cam ai dreptate! Doar ca eu tachinez iar el ÎNJURĂ!
Postat 20 Ianuarie 2018, 22:49 de TDS
@sandu si tds
Nu mai bine v-ati intelege la un ceai? Ce atata aversiune (putin inegala dar totusi bilaterala). E asa frig afara incat si politicienii stau cu mainile in buzunarele lor (Grig si Onut, nu imi apartine, sunt cinstit). La cat va tachinati politic mai ca v-as da o sansa la un ceai (nu va gândiți ca ma gandesc la prpstii, nu va stiu sexul real la niciunul, pe internet putem fi orice. :) Nu sunt rautacios, spirit de gluma doar, sper sa fie inteles.
Postat 20 Ianuarie 2018, 21:17 de poiu
iancu remus
Mie cel mai mult îmi plac protestatarii de la SIBIU care sunt muţi. În rest ceilalţi au ca scop numai dezordinea socială la care îi invită forţe oculte şi unii din românii noştri. Ar fi multe lucruri pt care ar trebui protestat de ex impozitul pt maşinile mici s-a mărit de 3,5 ori de la 65 lei la 275 lei. Aceasta ca să reducă impozitul la BOŞI etc etc.
Postat 20 Ianuarie 2018, 18:37 de Iancu_Remus
EXPLICATIE SUCCINTĂ
@andy: Vorbim despre lucruri diferite! Eu am spus că D 600 nu e rea pe fond! Despre cum a fost introdusă e altă discuție! Dar...iau un singur exemplu! Veniturile din cedarea folosintei bunurilor! Un om obișnuit ia din închirierea unui imobil 100-200-300 E! Nu se ajunge la 1900 lei / lună! Eh, cine ia mai mult...asta e! Stat capitalist! Dă dreapta! Nu stai cu mâna întinsă!
Postat 20 Ianuarie 2018, 16:30 de TDS
@tds
Explica-mi și mie de ce D600 nu e o prostie. Dacă știam de contribuția de 10% la sanatate poate nu mai ridicam dividende. Poate da, poate nu, dar era noral sa stiu dinainte ce contributii am de platit. A ma anunta după un an e anormal. Poate ma luminezi!
Postat 20 Ianuarie 2018, 16:10 de andy
Tds
Pe strada toamnei sunt copaci mai inalti
Postat 20 Ianuarie 2018, 15:57 de Sandu1201
PAM
@Sandu1201: Luni 22.01.2018 în fața PMO! Nu! Mai bine la bradul de Crăciun că tot a trecut o lună de la eveniment! Eu aduc franghia, tu...sapunul! PS: acest text este un pamfletel si rog să fie tratat ca atare!
Postat 20 Ianuarie 2018, 15:31 de TDS
Tds
Eu te susțin
Postat 20 Ianuarie 2018, 15:26 de Sandu1201
PENALII
@Sandu1201: 1. Inciti la sinucidere? 2. Ajută-mă (ca să te incadrezi și la inlesnire!)! Ai priceput bro? IINFRACȚIUNI!
Postat 20 Ianuarie 2018, 15:21 de TDS
Tds
Luni suna sa vezi care e stadiul vieții tale. Fa rezumatul si omoara-te.
Postat 20 Ianuarie 2018, 14:12 de Sandu1201
M-AM ÎNCURCAT IN CIFRE
1200...
Postat 20 Ianuarie 2018, 13:03 de TDS
MAI UȘOR CU PIANUL
@Sandu1201: Totuși fii atent la ceea ce scrii! Era să mă ȘIP pe mine! Vezi ca Bihoreanul ne-a mai atenționat să ne înjurăm in privat ( chit că injuriile nu veneau de la mine)! Dar dacă te legi NUMAI de persoana mea nu am nici o problemă! În schimb îți reamintesc că pe vremea când semnai 1201 te-ai legat de mama mea decedată! Luni sun să văd care este stadiul dosarului! GHINION: nu-s nici prost și cu atât mai puțin proastă!
Postat 20 Ianuarie 2018, 13:01 de TDS
ANGELA&MIHAI
@Totio: Casa mea e-un cântec cu acorduri ample / E o caldă melodie a șasea mea sau : E o lume minunată în care poți găsi/ Foarte mulți copii...
Postat 20 Ianuarie 2018, 12:53 de TDS
@TDS - goarna "Ciumei Roșii" în Bihor
Așa zic toți infractorii, șefu' toți fură, asta ca un fel de scuză penibilă pentru a justifica fapte anti-sociale, ce alte argumente ar putea avea un PSD-ist?
Postat 20 Ianuarie 2018, 12:31 de Totio
KOBE! VACA!
@Totio: Ei da! Că la PNL nu fură nici unul! De la USR probabil vor apărea in curând pentru că ei abia acum au dat în pârț! Pârg!
Postat 20 Ianuarie 2018, 12:19 de TDS
Cinste voua!
Cinste vou care continuati sa luptati pentru dreptate si in locul nostru, pentru noi! Cinste voua!
Postat 20 Ianuarie 2018, 11:33 de scortosul
@WininDos
Ce gândire profundă și analitică ai, cum ne luminezi tu pe noi, ăștia ignoranții. Nene, răspunderea magistraților există, atacul împotriva lor este dat de infractori, mafioții care sunt proprietarii "televiziunilor ventilatoare de c@&t", alea de te spală pe creier. Mai ai o șansă, închide TV-ul măcar o lună și începe să citești păreri pro și contra " legilor justiției", după care pune-ți în funcțiune creierul și gândește chiar dacă la început o să te doară!
Postat 20 Ianuarie 2018, 11:32 de Totio
@TDS-goarna "Ciumei Roșii" în Bihor
Îmi aduci aminte de poezia cu versurile : "Și se jură că nu fură dar l-am prins cu rața-n gură". Toți PSD-iștii + susținătorii ALDE se jură că ei nu fură, că sunt nevinovați, la fel cum o face majoritatea infractorilor, plin de oameni nevinovați în pușcării, săracii! Visul oricărui infractor este să ajungă să poată legifera așa că te cred că vrei Legile Justiției!
Postat 20 Ianuarie 2018, 11:25 de Totio
ERATĂ ȘI D 600
Asta e! Telefonul joacă feste! În textul anterior este vorba despre PSD ALDE@WinDos: cunosc D 600 la detaliu! Nu e deloc o prostie! PAROL!
Postat 20 Ianuarie 2018, 10:35 de TDS
DA
În decembrie 2016 am votat PAS iar tatăl meu ALDE! Ne-a ieșit! Pe cale de consecință vrem Guvern PSE ALDE! Vrem Legile Justiției! Vrem ca madam Lascu să nu mai facă abuzuri stând cu RUC-ul pe umde o sta! Vrem ca băncile să nu-și mai PICTEZE profitul și să plătească impozitele cuvenite! În linii mari! Așa că poate iesim și noi în stradă!
Postat 20 Ianuarie 2018, 10:32 de TDS
Si prosti si cu banii luati !?!
N-am vazut pe nimeni sa protesteze pentru un lucru serios, cum e D600 care e forma mascata a introducerii pe sub masa a impozitarii pe venitul global, nicidecum pe baza unor acte normative aprobate de Parlament ... ci doar pe semnatura fara lege, a sefului de la ANAF al lui Drac-nea !?! Sa iei calea spre capitala, ca sa protestezi in favoarea privilegiilor magistratilor ... trebuie sa fi tare prost !?!
Postat 20 Ianuarie 2018, 10:28 de WinDos
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON