URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
02 Decembrie 2016, 11:51

Coaliţia Rogerius îl somează pe viceprimarul Mircea Mălan să îşi ceară scuze de la asociaţiile de proprietari pe care le-ar fi calomniat

Coaliţia Rogerius a pus tunurile pe viceprimarul Mircea Mălan și l-a somat pe edil, printr-o scrisoare deschisă, să îşi ceară scuze de la asociaţiile de proprietari pe care le-ar fi calomniat.

Mălan a anunţat în urmă cu trei săptămâni lansarea unui program pilot prin care municipalitatea va pune la dispoziţia asociaţiilor, cu titlu gratuit, un soft care va asigura accesul membrilor la toate informaţiile privind modul în care sunt acestea administrate. Viceprimarul a justificat, printre altele, demersul Primăriei cu intenţia de a elimina furturile din banii orădenilor.

Potrivit scrisorii deschise, Coaliţia Rogerius consideră "binevenit" orice demers care vizează creşterea transparenţei privind modul în care sunt administrate asociaţiile de proprietari, dar precizează că acesta nu trebuie să jignească reprezentanţii acestora.

"Faptul că vreţi să centralizaţi şi această structură asociativă, ce funcţionează însă pe baza unei legi naţionale, şi doriţi să justificaţi achiziţionarea unui soft nu vă îndreptăţeşte să lansaţi proiecte cu acuze nefondate şi generalizatoare, exact aşa cum, nici noi, gruparea civică Coaliţia Rogerius nu considerăm toţi politicienii corupţi, avocaţii ca fiind necinstiţi, iar patronii marilor firme ca fiind delapidatori",  se menţionează în scrisoarea deschisă.

Reprezentanţilor Coaliţiei Rogerius susţin că viceprimarul a jignit asociaţiile de proprietari orădene. "Asociaţiile de proprietari nu sunt partide politice, jignirile pe care vi le aduceţi unul altuia în politica zi-de-zi nu permitem să fie "modelul de colaborare". Acest tip de mesaj acuzator şi calomnios, generalizator şi simplist faţă de cele aproximativ 800 de asociaţii unde activitatea decurge în mod corect, nu vă recomandă pentru a iniţia parteneriate cu societatea civilă", au protestat reprezentanţii asociaţiei.

Scrisoarea deschisă se încheie cu cererea expresă ca Mircea Mălan să îşi ceară scuze de la cei pe care i-ar fi calomniat.

"Sperăm că înţelegeţi, totodată, că această Scrisoare este şi o solicitare a Coaliţiei pentru ca dumneavoastră să adresaţi scuze în mod public faţă de asociaţiile de proprietari pe care le-aţi calomniat de parcă aţi fi citit hotărâri judecătoreşti definitive", scriu reprezentanţii organizaţiei.

Coaliţia Rogerius este un grup civic înfiinţat în anul 2011 de locuitori ai cartierului în urma unei audieri publice privind Piaţa Rogerius în cadrul căreia au apărut divergenţe între intenţiile municipalităţii şi aşteptările orădenilor.

Astăzi ONG-ul constituit după modelul unui club are membri şi simpatizanţi din mai multe cartiere ale oraşului. Coaliţia abordează în dezbaterile publice pe care le organizează probleme globale ale oraşului în încercarea de iniţia un dialog real cu reprezentanţii administraţiei publice locale.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
Malan si sentinta, amin !
domnul malan ar fi mai bine sa se concentreze sa ne explice de ce trebuie imprumut gigant pentru a plati gazul la rusi ? de ce ne fuge ciuperca pe sub picioare? astea is praf in ochi, o lupta in care isi cauta adevrsari fabricati in laboratorul propagandistic al neo liberalismului oradea
Postat 02 Decembrie 2016, 20:13 de Cristian_Pricop
Cu musca pe cascaval ?
Nu stiu pe cine reprezinta aceasta coalitie ca sa se simta indreptatita sa-si primeasca scuzele. Pe mine, un pagubit locuitor al Rogeriusului, nu stiu sa ma reprezinte, ca nici nu am auzit de ei pana acum. Am avut de suferit de pe urma unora din tagma calomniatilor. Am suferit de frig. Pe care l-am platit la pret de caldura. Iarna. Cu bani gheata. Mi-am exprimat nemultumirea Asociatiei de proprietari si mi s-a dat de inteles ca ar exista 2 vinovati: 1) eu, un nepriceput in calcularea ecuatiei sofisticate a gigacaloriei; si 2)coloanele de tevi preistorice colmatate cu rugina. La insistentele mele au gasit solutii la probleme. Dar pe termen lung: 1)priceperea de catre propria-mi persoana a tainicelor calcule termice;si 2)schimbarea tevilor vechi. Cu toata straduinta si bunavointa mea prima solutie m-a lasat rece. Si racit. M-am resemnat la gandul ca poate ajuta Dumnezeu si iarna viitoare va veni dupa rezolvarea celeilalte probleme, tevile. Cand ce sa vezi, minune dumnezeiasca! La nici 2 saptamani dupa discutiile cu Asociatia, caloriferele duduiau de caldura. Minune mare nu era doar caldura, ci modalitatea rapida de implementare a solutiei. Fara zgomot de bormasina, fara molz pe scari, fara praf in bucatarie si in farfurie. Numai ca orice minune la noi tine 3 zile. Probabil, operatorul de la punctul termic s-a imbatat si a uitat robinetul larg deschis. Dupa niste calcule simple, am bagat de seama ca robinetul cu caldura sta tot timpul intredeschis, iar noi platim cat pentru caldura venita prin 2 robineti larg deschisi. Preainaltcalomniile voastre, diferenta dintre suma ce reprezinta caldura contorizata(facturata) de Termoficare si suma incasata de voi de la noi, in a cui buzunare ajunge?
Postat 02 Decembrie 2016, 18:25 de User anonimizat
Spui Mӑlan...
Acum cateva zile s-a publicat in M.Of. legea 225/2016 pt. modificarea si ompletarea legii serviciilor comunitare de utilitati publice nr. 51/2006. Sigur, vicele ar trebui sa stie despre aceasta lege si mai ales despre efectele ei. Unul dintre efecte il spun eu: va obliga, incet dar sigur, pe furnizorii de servicii, (caldura, gaz, apa, etc), sa incheie contracte direct cu consumatorii. Moment in care vor disparea administratorii/casierele/sefii de scara/presedintii de asociatie din lantul banilor. Si vor disparea si hotiile si cred ca si compartimentul din cadrul primariei care se ocupa de indrumarea/controlul asociatiilor. Si care este principalul vinovat de delapidarile comise la asociatii! Cine nu e convins de afirmatia mea sa intre pe site-ul primariei si sa faca o comparatie intre ce se cere membrilor comisiei si ce fac ei in realitate!
Postat 02 Decembrie 2016, 16:49 de pinonel
99.9%
de obicei nu sunt de acord cu cea ce declara primaria si reprezentantii lor , dar acum , cam are dreptate :)))
Postat 02 Decembrie 2016, 13:33 de wolf
asociatiile
Oare acei reprezentanti ai asociatiilor de propietari care au plecat cu banii erau nevinovati? Pentru ca avem deja cateva cazuri in oras.
Postat 02 Decembrie 2016, 12:57 de andy
.......
Are dreptate *, va turati la cine nu merita! Uitati va cine il tine in lesa pe malan, ala il asmute, ala e vinovatul, pe ala huiduti l!
Postat 02 Decembrie 2016, 12:26 de ili3
:))))
S-au trezit si astia ca nu i-a mai bagat nimeni in seama de ceva vreme :))) Va simtiti cu musca pe caciula sau de ce va turati asa?
Postat 02 Decembrie 2016, 12:19 de hateretards
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON