URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
16 Noiembrie 2012, 16:44

Coadă la pupici: Invitaţii noului director executiv al APIA, PSD-istul Florian Pavel, au stat la coadă să-l felicite (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Prefectul Claudiu Pop a citit, vineri, ordinul de delegare a pesedistului Florian Pavel în funcţia de director executiv al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură, centrul judeţean Bihor, care va fi definitivat pe post în urma unui examen. Încadrat de noul manager şi de fostul deţinător al funcţiei, Traian Abrudan, prefectul a ţinut să specifice că cei doi vor colabora şi în continuare. "Domnul Abrudan va rămâne în conducerea instituţiei, urmând să preia o funcţie de şef birou", a explicat Pop.

La rândul său, noul şef al APIA a explicat că prioritatea sa este găsirea unui nou sediu pentru instituţie, având în vedere că începând de anul viitor, aceasta va "înghiţi" Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit, iar spaţiul este deja neîncăpător. "Funcţionarii acestei instituţii au un volum de muncă şi responsabilităţi imense. Aici se procesează zeci de mii de cereri, se lucrează cu fonduri europene şi guvernamentale şi trebuie să asigurăm servicii de calitate. În condiţiile actuale este imposibil de lucrat", a explicat Pavel.

Totodată, managerul are în plan demararea unui parteneriat între APIA, fermieri, pe de o parte, şi Facultatea de Protecţie a Mediului, pe de alta, pentru a da posibilitatea studenţilor de a face practică. "Trebuie să înţelegem că agricultura de mâine se bazează pe studenţii de azi. Este obligaţia noastră să-i ajutăm şi să-i pregătim", a arătat Pavel.

La investire au fost prezente aproximativ 60 de persoane, nu doar angajaţi ai instituţiei şi fermieri, ci şi politicieni, ca de pildă vicepreşedintele Consiliului Judeţean Bihor Ioan Mang, deputaţii PSD Sonia Drăghici şi Sorin Roman, mai mulţi primari social - democraţi din judeţ, printre care şi primarul comunei Drăgăneşti, Gheorghe Bogdan, şi el candidat la deputăţie.

Numirea noului şef al APIA s-a încheiat cu mulţi pupici şi strângeri de mână, invitaţii încolonându-se doar să-l felicite pe noul director. "Nici când ai fost mire nu ai primit atâţi pupici", a remarcat unul dintre ei.

Noul şef interimar al APIA Bihor, Florian Pavel, este de meserie inginer agronom şi e considerat unul dintre specialiştii Bihorului în agricultură. Înregimentat politic în tabăra PSD Bihor, Pavel a mai ocupat funcţia de director general al Direcţiei Agricole.

În 2008, Pavel a fost candidat la Senatul României din partea PSD, pe Colegiul 3 Salonta - Ceica - Oradea Est. La alegerile locale din această vară, fiul său, Emilian Pavel, vicepreşedinte al Tineretului social - democrat, a fost ales consilier judeţean din partea USL.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
9 Comentarii
pupulici
nu inteleg ce va deranjeaza atat de mult, dar la instalarile pd/ului cind a/ti fost nu a/ti comentat nimic, si ce va intereseaza, titlu este pus de laurica asta gal din invidie si rautate, ca altceva rau nu a vazut acolo.Pavel este un profesionist si puteti comentati pana iti fi de o khila ca tot asa ramane.Si mai stiti ceva? "ciocu mic".Oricum d-na reporterasa, daca te-ai fi interesat sa stii ca d-nul Pavel a fost, este si va ramane ZOOTEHNIST si nu agronom, nu te lua dupa Sotoc ca nici ala nu stie cate prune are in straita, fa-ti articolele singura, dupa ce te documentezi, asta daca esti in stare.
Postat 17 Noiembrie 2012, 23:13 de pupici
@CARLA
Pentru corecta informare a doamnei Carla: functionarii APIA si OJPDRP nu consiliaza potentialii beneficiari de proiecte, in acest sens exista consultanti privati specializati, iar consultanta agricola se asigura si prin Camera Agricola Bihor.
Postat 17 Noiembrie 2012, 08:08 de Corect
SA VEDEM
SA VEDEM CATI BENEFICIARI SI PROIECTE PE AGRICULTURA VA CONSILIA............SA VEDEM CUM REVIGOREAZA EL AGRICULTURA. FA DOMNULE, ASOCIATII SI BAGA-LE PE PROIECTE SI MUNCITI, MAI, SI TU SI FI-TU !!!!!! MILI-MILIAN..........
Postat 16 Noiembrie 2012, 22:41 de CARLA
replica la articol
Cea mai proasta alegere a conduceri corupte PSD Bihor si a senatorului PSD Ioan Mang PLAGIATORUL ,erau in PSD Bihor oameni in floarea virstei puternici cu verticalitate si coloana vertebrala fosti directori ioan iuhas,Rugea Nicolae ,si alti si mai tineri si l-au ales pe batrianul asta incompetent,incoerent ,.corupt, spagar .,nu facea diferenta intre asociatie de agricultori si sindicat de agricultori, asteapta sa iasa la pensie cu o pensie mare din functia aceasta in 2009 a fost primul director al PSD care si-a dat demisia de frica celor din PDL,ceilalti 2 au stat pe pozitii si au respectat politica partidului PSD nu au capitulat din functii ca si asta Pavel Flo Fiul sau Emilian Pavel alias * a facut de rusine PSD Bihor un mic negricios betivan in Columbus in club isi petrece timpul liber latoate actiunile tineretului social democrat au fost compromise din cauza sa ,a incompetentei lui ,avenit beat la toate actiunile ,nici nu stia ce vorbea ,nu avea gindire coerenta in discurs .S-au adunat toti cei din PSD Bihor conducerea corupta ,candidati la alegerile parlamentare ca sa-l felicite HAI SANCHI !HAI SICTIR!:))=)) Acesta este opinia lui Romanul Simplu
Postat 16 Noiembrie 2012, 22:10 de Romanul Simplu
Greseala sau rea intentie?
Un titlu neinspirat pentru un eveniment normal, din toate punctele de vedere.
Postat 16 Noiembrie 2012, 20:25 de EN
sa ma pupe toti USL-istii undeva...
Sa ma pupe toti jegosii astia comunisti care numai pe pile ajung in cur!!! Urlau ca ei vor fi altceva dar sunt niste jegosi...USL-ul lu peste!!!!
Postat 16 Noiembrie 2012, 19:28 de cristi
oameni de doi bani
Oameni de doi bani!!!!
Postat 16 Noiembrie 2012, 19:25 de oana
amin
CENZURAT
Postat 16 Noiembrie 2012, 19:24 de oradean
loooooseri
cum se mai inghesuie toti gauzarii la pupat. au venit sa felicite veche/noua loaza pesedista ajuns politic pe functii de fiecare data... rusine si alora dinainte, dar nici cu astia nu mi-e rusine!
Postat 16 Noiembrie 2012, 17:25 de ddd
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON