URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
04 Iulie 2012, 15:52

Clanul Neguş, condamnat la amenzi penale în dosarul răfuielilor mafiote din Oradea

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Tribunalul Bihor s-a pronunţat în dosarul penal întocmit pe numele membrilor clanului ţigănesc Neguş trimişi în judecată la sfârşitul anului trecut de procurorul criminalist al Parchetului Bihor, Alin Leucea.

Acuzaţiile de tentativă de omor, vătămare corporală, port ilegal de arme albe şi tulburarea ordinii publice au fost formulate împotriva celor mai violenţi membri ai clanului: Alexandru Balogh, zis Kali (foto), Varga Gheorghe, Răzvan Parfene şi Alexandru Bundea, fratele fotbalistului Zeno Bundea, mijlocaşul echipei Luceafărul Oradea, Varga Zoltan, Carmen Mihai Pandel şi Bogdan Cristian Măgurean, zis Kamaz, un bătăuş din Sălaj ajuns mare vedetă şi în Bihor, unde e prezentat ca "năşuţ" în familia Neguş.

Dosarul a fost întocmit în urma celor mai violente răfuieli consumate în ultimii ani în Oradea, între care încăierarea din benzinăria Lukoil Nufărul, unde au fost vizaţi interlopul Gabriel Tămăşdan, alias Dinamită, şi nepotul acestuia, Bogdan Popa, bătaia din Lotus Center, unde au fost atacaţi Mihai Carmen Pandel, zis Spartanul, şi amicul său, Viorel Budău, dar şi bătaia din ABC-ul RaluOana din Decebal, unde cel agresat a fost un membru al bandei lui Neguş, Răzvan Parfene, iar atacator - unul din apropiaţii lui Pandel, Varga Zoltan, alias Ţigu.

Tribunalul Bihor a schimbat acuzaţiile de tentativă de omor şi a menţinut doar cele de vătămare corporală, dispunând condamnări la amenzi penale pentru toţi inculpaţii, mai puţin pentru Varga Zoltan, Carmen Mihai Pandel şi Bogdan Cristian Măgurean, faţă de care dosarul a fost disjuns şi urmează să se soluţioneze în luna septembrie.

Astfel, Alexandru Balogh a fost condamnat la o amendă penală de 11.000 lei, Varga Gheorghe a încasat o amendă penală de 13.000 lei, iar Răzvan Parfene va trebui să achite o amendă penală de 11.500 lei.

În privinţa lui Alexandru Bundea, magistraţii l-au condamnat la o amendă penală de 5.000 lei, însă pentru că infracţiunile pentru care este judecat în acest dosar sunt concurente cu cele pentru care a fost condamnat recent de Înalta Curţi de Casaţie şi Justiţie, într-un alt dosar privind o tentativă de asasinat comisă la Arad, la 4 ani şi 6 luni închisoare cu executare, judecătorii au decis ca interlopul să execute doar pedeapsa mai grea, cea cu privare de libertate.

Sentinţa dată de Tribunalul Bihor nu este definitivă. Ea poate fi atacată prin apel, iar procesul se va relua la Curtea de Apel Oradea.

Citiţi despre povestea procesului intentat bătăuşilor din oraş în articolul "Interlopi la judecată: Armele lui Neguş"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
35 Comentarii
HMMMM
GRECU? BA IDIOTULE ERA VRB DE PRIMUL LOC SI DE CARACTER SI NU DE SMECHERIE !!!!!! NICI DE CUM DE PIZUTZE CARE FUGE LA GARDA CU CALIN BALAJ !!!!!
Postat 16 Octombrie 2012, 05:09 de HMMM
mdaaaa
cine e pe primul loc in oradea poate cineva sa imi spuna si mie ? sau cine are cel mai mare caracter in gastile oradei? grecu cu aurel? sau lungu cu orsos ?sau spartanu pandel cu sami? sau negus cu coli?????????? OARE CINE ? EU ZIC K GRECU E CEL MAI SMECHER !!!! SI CU STIMA SI RESPECT SI RESTU IS BOSCHETARI !!!!!
Postat 16 Octombrie 2012, 05:04 de VAI SI AMAR
kaka kuku
costi marie nu e boschetar!!! nu k a tradat!! nu e boschetar da k e smecher de ce nu iese sa se bata cu tigani domnul gabi petarda ? de ce ? ii pune nume de astea gabi petarda ,gabi mafiotu si el in viatza lui tot boschetar o fost eu zic gabi petarda sau cum dracu iti spune dute in sat si stai acolo si la sa dinastia negus k te spulbera astea k u ai avut probleme cu grei greilor eu zic sa stai pe fundul tau asta a batut si pe liberti si pe grecu nu stiu de cate ori atunci iti dai seama k tu esti pentru tigani O BARAT ! pe tine te a batut grecu de nu ai stiut pe ce lume esti dar tigani a batut si la fugarit pe domnul grecu de mai multe ori si a fugit la garda asa cum ai fugit si u domnul tamajdan kaka maka
Postat 16 Octombrie 2012, 04:46 de kaka maka
atentie
finuta atentie ce vb ca gabi petarda sau cum ai ziceti voi este un om foarte rau si ar face numai rau daca ar putea dar pentru asta exista clanul negus si al pune cu botul pe labe ori de cate ori vrea sa faca rau la oameni asa ca bine ca este justitiari precum negus ca politia ai cam acopera pe astia ,precum costi care face nimai rele si ia casele oamenilor pa camata si ala petre care face la fel cu costi anpreuna ce dracu si politia nu face nimic,dar pana la urma le vine si lor randul........
Postat 22 August 2012, 10:49 de cuc
te stiu bine
nu mai spuneti voi parerea despre fiecare daca nu cunoasteti.GABI DINAMITA este un om de nota 10 atata timp cat nul calci pe coada.eu si familia mea,el nasindu-mi fetita ne stim de ani de zile.daca stai langa el sa ii cunosti sufletul cu adevarat iti vei da seama ca tot ce se scrie despre el nu este adevarat.e adevarat ca el este cineva in ORADEA si nu numai dar sa stiti ca nu este un om rau.ba din contra....
Postat 22 August 2012, 09:51 de finuta
pt toti oradeni
SE STIE CA COSTI ASA SE INDOAIE CUM SUFLA VANTUL!!!ODATA CU CIORI ,ODATA CU DINAMITA , ODATA CU LUNGU ODATA CU GEMENI ETC
Postat 10 Iulie 2012, 11:48 de gabi
aha
taceti din gura ce tot vrb fara voi ce bani sa cera pentru ce ? nu cere ala nimic astea sunt svonuri aiuresti ce poate sa ceara pentru ce sa intamplat domnul procuror a decis k nu e tentativa la omor ce mai vrea sau ce mai poate cere da k cere bani atunci inseamna k e varza si e rusine
Postat 10 Iulie 2012, 02:59 de aha
nu cred
nu cred k gabi cere bani gabi le bate cand vine acasa da bani nu cere omu ii smecher
Postat 10 Iulie 2012, 02:46 de nu cred
bactalo
MARELE GABI DINAMITA AJUNS SA CERSEASCA DUTE TATI LA RAMPA DE GUNOI SI LUCREAZA STRINGE SI TU FLACOANE SI VINDE
Postat 10 Iulie 2012, 02:42 de bactalo
bactalo
NU COSTI MARIE NU ESTE VANZATOR COSTI ESTE UN MARE DOMN SI ARE STOFA DE SMECHER NU CA ALTI CARE PLANG DUPA BANI CA SI PIZDELE ...... RESPECT PENTRU COSTI MARIE SI MARS PENTRU MILOGI
Postat 10 Iulie 2012, 02:30 de bactalo
ce cunoasteti ?
Nu stiu cat de bine ii cunoasteti pe cei despre care vorbiti....asa cum spuneti voi "cei din lumea interlopa ". Ati avut de-a face cu ei? S-au numai ati auzit povesti. Lumea tinde sa exagereze. De ce nu se revolta nimeni cand neica badea gheorghe se ia la paruiala cu badea ioane in nu stiu ce club ? Hai sa dam in cine putem ca libertatea de opinie e la moda. Daca se bat necunoscuti e testosteron, daca se ia la harta Kali cu Dinamita e scandal national. Cata ipocrizie. Nu stiu cati ati avut de-a face cu ei , dar sunt foarte corecti cu cei care sunt la fel cu ei. Sunt calmi atata timp cat nu sunt provocati si atacati. Nu asa suntem toti ? Daca cineva atenteaza la tine, la siguranta ta nu ripostezi ? Se folosesc vorbe mari : locotenenti, gherila, urmariri , sechestrari de parca am fi in timpul lui Che Guevara . cat de usor e sa arunci cu pietre si sa nu stii despre cine sau ce vorbesti. Inainte sa isi dea fiecare cu parerea ce ar fi sa incercati sa ii cunoasteti ca oameni si nu cum ii botezati voi ca interlopi . Ati avea surprize placute in pofida a ceea ce credeti sau vi s-a implementat
Postat 09 Iulie 2012, 21:32 de alias
Costi Maria
COSTI MARIA s-a impacat cu tigani de aia au primit asa pedepse mici!!!Iar a tradat!!
Postat 09 Iulie 2012, 11:13 de bogdi
dreptate
DOMNISOARA LAURA GAL.ALEXANDRU BUNDEA SA RETRAS DE MULT DIN CLANUL NEGUS ASA CA NUL MAI ASOCIA CU EI,SI MAI ALES PE FRATELE LUI CARE NU ARE NIMIC AN COMUN CU CLANUL NEGUS!!!
Postat 08 Iulie 2012, 11:52 de yoyo
dreptate
lasati justitia cu treaba ei ca numai ei stiu ce este an acel dosar.,si sa nu credeti ca acei oameni care sunt pusi acolo sunt pusi de pomana....probabil asta merita clanul negus an acel dosar.
Postat 08 Iulie 2012, 11:46 de yoyo
judecatori de doi bani !
de fapt, nici macar doi bani nu meritati.... nu va meritati salariile !
Postat 08 Iulie 2012, 08:00 de gmt
laura gal
CENZURAT
Postat 07 Iulie 2012, 04:39 de laura gal
OAMENI CUM SECADE
ai stiu pe unii din baietii astia si vreau sa va spun ca sunt oameni de treaba ca sau batut ei, sau batut cu niste escroci care au si meritat acest lucru care iau si provocat si apoi leau antins cursa cu politia pt. a scapa de ei cu ajutorul politiei care le tine spatele si acuma gastilor rivale clanului negus si le ascunde dosarele si iau mita de la ei deaia se ajunge la batai pt.ca politia da dreptate doar romanilor orice se antampla doar tiganii sunt de vina si deaia se ajunge la asfel de batai cu toate ca tiganii de multe ori au dreptatedar ......
Postat 06 Iulie 2012, 15:53 de GEO
adevarul supara
VINE USL LA PUTERE SI VA DA PASTE COCOASA PDL-ISTILOR CORUPTI CARE ATI FACUT DOSARE LA COMANDA UNORA PENTRU A SCAPA DE OAMENII INCOMOZI EX.CLANUL NEGUS.ROATA SE INVARTE DOMNILOR SI NIMIC NU RAMANE NEPEDEPSIT MAI ALES AN FATA LUI DUMNEZEU VA SPUNE NICU ANALFABETUL CUM AM FOST JIGNIT DUMNEZEU DA LA TOATA LUMEA DUPA CUM MERITA..........
Postat 06 Iulie 2012, 15:37 de NICU
analfabetule
nicule analfabetule
Postat 06 Iulie 2012, 10:06 de boris
analfabetule
nicule analfabetule
Postat 06 Iulie 2012, 10:04 de boris
KALI,date la fund ca sunt vremuri tulburi
Kali ai familie,ai doi copii de crescut,ai o virsta...vremurile sau schimbat,nu mai merita sa stai in mizeria asta..fir intins sa ai
Postat 06 Iulie 2012, 01:14 de marian
dosare
UNDE SUNT dosarele penale ale celor batuti de clanul negus adica marie constantin,petre puscas, sandu lungu,care au facut numai rau oamenilor de rand leau luat casele,au tilharit, au batut oameni nevinovati si leau luat banii ,dosarele lor sant la politie si procuratura si nimeni nu face nimic de ce?d-lor procurori!faceti dreptate nu mai leneviti prin birouri si la cafele acolo sunt adevaratii infractori.....
Postat 05 Iulie 2012, 21:36 de PAPAYAN
DOSARE ASCUNSE
DOMNISOARA LAURA GAL DE CE NU SCRII SI DESPRE DOSARELE ASCUNSE ALE CELORLALTI INTERLOPI GASCA LUI SANDU LUNGU CARE AU FACUT LUCRURI MAI GRAVE DECAT O BATAIE SI ANUME AU LUAT CASELE OAMENILOR SI IAU LASAT AN STRADA CU SUME DATE AN PRUMUT AU DAT O MIE DE EURO SI AU LUT CASE DE ZECI DE MII SI AU SECHESTRAT ,SI BATUT OAMENI SARMANI CU FAMILII SI COPII SI TALHARII FACUTE SPARGERI DE CASE STIE TOATA POLITIA DE ELE SI LE MUSAMALIZEAZA ASTEA SINT INFRACTIUNI NU O BATAIE DATA ALTOR INTERLOPI
Postat 05 Iulie 2012, 21:20 de NICU
JOS RASISMUL
PROCURORILOR lasati rasismul deoparte atunci cand anchetati pentru ca instrumentati dosare dupa bunul plac da ups uite ca mai sant si judecatori cinstiti care nu intra an jocul murdar facut de voi ,ar fi cazul sa intram antro democratie normala si civilizata bazata pe probe nu pe manevre venite la comanda unuia sau altuia stiti voi d_lor procurori asa ca nu mai fiti ofticati ca nu va ies manevrele...lasati judecatorii sa_si faca treaba dupa lege.
Postat 05 Iulie 2012, 21:07 de ADI
justitie libera
ma oameni buni voi nu vedeti cine au fost batuti de clanul negus ,niste interlopi mai escroci ca ei si cei mai mari praduitori ,adica gabi dinamita de ciuda ca nare ce sa le faca ia dat pe mana justitiei prin relatiile pe care le are si lea fabricat acest dosar ca sa scape de ei si un anume judecator sia facut treaba corect si a vazut ce-i an acel dosar ssi a dat solutia corecta ce dumnezeu lasati justitia sasi faca treaba nu pa manevrele procurorilor ci pe adevar.
Postat 05 Iulie 2012, 20:55 de roco baroco
are dreptate
nu pot decat sa doresc acestor judecatori ca sotiile sau fii lor sa fie prinsi intr-o altercatie intre aceste bande,atunci poate o sa isi dea seama ca spaga luata nu e suficienta pentru a-ti proteja apropiatii !
Postat 05 Iulie 2012, 08:32 de aa
are dreptate
nu pot decat sa doresc acestor judecatori ca sotiile sau fii lor sa fie prinsi intr-o altercatie intre aceste bande,atunci poate o sa isi dea seama ca spaga luata nu e suficienta pentru a-ti proteja apropiatii !
Postat 05 Iulie 2012, 08:31 de aa
GRECU
CENZURAT
Postat 05 Iulie 2012, 04:09 de CIGU
muki
CENZURAT
Postat 05 Iulie 2012, 04:00 de kiki
ce va mirati?
ce va mirati mai oameni buni? Adi bucur fostu sef de la politie mergea la gratare la negus acasa.De aici se pot deduce multe relatii dintre capii politiei si ei!!!Sunt niste pizdute fricoase pentru ca daca ar fi intr-adevar ceea ce vor sa para ei ca sunt nu ar apela la politie si ar face ordine cu pumnu pe coaiele lor,dar cum tiganu nu se bate numa cand raportu e de 20 pe 1 ... nu prea merge. numai bine!
Postat 05 Iulie 2012, 00:46 de emilut din germania
cica
Negus la primarie! Soldatii lui la Jandarmerie! La Oradea legea face Negus si clanul lui, restul puteti vota pentru USL Negus e KING!
Postat 04 Iulie 2012, 23:44 de io
INTERLOPI
sa va fie rusine dlor judecatori ,
Postat 04 Iulie 2012, 22:34 de LG
hijk
domnilor magistrati amenda penala acestor interlopi pt ceea ce au facut???????????? chiar ne uimiti de deciziile luate de domniile voastre .dupa parerea mea acestor inerlopi trebuiau inchisi ani buni.domnilor magistrati nu ne lasati prada acestor interlopi,va roaga un oradean.
Postat 04 Iulie 2012, 21:51 de uygtjyh
justitia corupta
Daca ar fi asa tov. uni judecatori si procurori nu ar deveni milionari din escrocherii si pedepse de jucarii ptr. acestia si unu ce fura un biscuit al condamna la min 3 ani de puscarie cu executare,vorbim de coruptia care ieste an floare an romania,an frunte cu cei ce ai protejeaza din guverne si parlament,asai romania.
Postat 04 Iulie 2012, 19:00 de PETER
astia?
astia ar trebui impuscati, cel mai simplu, un glonte nu poate sa coswte mult, si am avea cu totii o viata mai linistita
Postat 04 Iulie 2012, 16:55 de gelu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON