URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
03 Iulie 2010, 11:51

CJ Bihor a preluat Spitalul Clinic Judeţean. Carmen Pantiş este noul manager

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Nu se leapădă

"Vă promit că în continuare veţi avea tot sprijinul Ministerului Sănătăţii pentru a îmbunătăţi activitatea din aceste spitale", a declarat ministrul Cseke Attila la festivitatea de semnare a protocolului de predare-primire a spitalelor. "Nu am dorit ca acest transfer al spitalelor către autorităţile locale să pară doar o acţiune prin care statul, oarecum, aruncă responsabilitatea asupra administraţiilor locale, ci doresc ca Ministerul Sănătăţii să se implice în continuare", a mai spus Cseke.

Ministrul a arătat că o formă de sprijin din partea Ministerului este normarea personalului TESA din spitale, astfel încât autorităţile locale să aibă baza legală pentru reducerea numărului de angajaţi din structurile administrative ale spitalelor, număr în prezent supradimensionat.

"Cu FC Bihor mai driblăm, cu spitalele nu!"

Preşedintele CJ Bihor, Radu Ţîrle, a declarat că apreciază preluarea spitalelor ca fiind "o provocare, dar şi un privilegiu", explicând că "acest lucru ne încarcă cu responsabilitate, dar ne şi permite să facem mai mult pentru concetăţenii noştri".

Ţîrle a spus că, la începutul anului, când nu era sigur dacă Ministerul Sănătăţii va transfera sau nu spitale către administraţiile locale, "Consiliul Judeţean Bihor nu a putut cuprinde în buget bani pentru cele două spitale pe care le-am preluat azi, dar tocmai de aceea am oprit unele cheltuieli, ca să avem o rezervă pentru spitale". El a precizat, totodată, că săptămâna viitoare va iniţia o rectificare de buget a CJ care să cuprindă şi cheltuielile necesare pentru cele două spitale.

"Sănătatea şi viaţa sunt o prioritate, iar spitalele sunt singurele instituţii cu care nu ne vom permite să glumim", a mai spus preşedintele CJ Bihor, arătând că va face reduceri de cheltuieli de la alte capitole bugetare pentru a asigura o cât mai bună finanţare a spitalelor. "Dacă există în grija noastră instituţii, de exemplu clubul de fotbal FC Bihor, pe care le mai driblăm, le mai pasăm, le mai băgăm în prelungiri, cu sănătatea nu vom face aşa, spitalele nu le vom dribla, nu le vom pasa, nu le vom băga în prelungiri", a arătat Radu Ţîrle, continuând: "O să facem mai puţin sport, mai puţine drumuri, mai puţină cultură, dar cu sănătatea nu vom glumi".

Carmen Pantis.jpgŞefi noi la Judeţean

Tot la festivitatea de semnare a protocolului de preluare a celor două spitale de la Ministerul Sănătăţii, preşedintele CJ Bihor a anunţat şi noua echipă de conducere pe care a numit-o la Spitalul Clinic Judeţean Oradea: manager - Carmen Pantiş (foto) (coordonatoarea programului de Transplant pe judeţul Bihor), director medical - Călin Hozan (şef secţie Chirurgie) şi director financiar Emil Muţ Popovici (economist). De asemenea, Radu Ţîrle a precizat că i-a numit ca reprezentanţi ai preşedintelui CJ Bihor în Consiliul de Administraţie al Spitalului Clinic Judeţean Oradea pe chirurgul Adrian Duşe şi pe cardiologul Mircea Popescu.

În ce priveşte conducerea Spitalului de Psihiatrie Nucet, şeful CJ Bihor nu a luat încă nicio decizie, arătând doar că această unitate "se va contopi" cu o alta, aflată în aceeaşi localitate şi pe care Consiliul Judeţean Bihor o administrează de mai mulţi ani, şi anume Centrul Medico-Social Nucet.

Strategie unitară

Prezent şi el la festivitate, primarul Oradiei, Ilie Bolojan, a declarat că este gata să implice Primăria într-o colaborare cu Consiliul Judeţean, în scopul eficientizării spitalelor.

"Suntem dispuşi să colaborăm cu colegii noştri din Consiliul Judeţean ca să elaborăm o strategie unitară, pentru că aceste spitale au funcţiuni complementare, iar pe de altă parte aşa cum spitalele din municipiu deservesc şi locuitori din judeţ, şi Spitalul Judeţean ori cel din Nucet deservesc locuitori ai municipiului", a spus primarul Oradiei.

Prefectul Gavrilă Ghilea a ţinut, la rându-i, să asigure conducerea CJ de sprijinul său şi, într-o notă elegantă, a făcut ceea ce antevorbitorii săi au omis să facă. "Vreau să mulţumesc domnului Florian Bodog pentru modul în care a condus Spitalul Judeţean într-o perioadă foarte grea şi să doresc succes noii echipe de conducere!", a încheiat Ghilea.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
9 Comentarii
AAamin fratilor!
AAamin !!! Cu mult timp in urma am vazut un film din seria Emanuelle. In rol de medic, protagonista aplica tratamente mai speciale pacientilor. N-am inteles prea bine de ce, in timpul consultatiei, respectiva intra intr-un fel de sevraj, adica incepea sa tremure din tot corpul, isi dadea ochi peste cap si scotea tot felul de sunete ...Cred si acuma ca in starea aia nu putea sa aprecieze obiectiv situatia pacientilor, care de fapt, la un moment dat, au si preluat administrarea tratamentului.
Postat 06 Iulie 2010, 11:24 de Crisan
DR PANTIS NU TREBUIA SA-SI PARASEASCA MENIREA DE DR!
Respect pt dna Pantis - chiar este foarte buna in ceea ce face, dar sa fie numit directoarea spitalului, mi se pare chiar prea mult!!! - adica e un dr bun, insa ca manager sincer > nu are cursul obligatoriu de management sanitar pt ocuparea unui astfel de post!!!...Bodog era chiar interesat si capabil sa conduca spitalul! Legat de hozan - sa fim seriosi, si asta ajunge director?!?!?!?!...pai mai bine te operezi singur acasa decat sa ajungi pe mainile lui! Plus tirle - are un nume, care imi da fiori, plus fataul de smecheras invartitor de dolari! Unde sunt ungurii din judet?.......udmr accepta tot ce gandeste penticostalii???
Postat 04 Iulie 2010, 21:26 de Simona
reforma
ce-am inteles eu din reforma. spaga legalizata. adica un soi de privatizare a unor sectii dintr-un spital public la care noi pacientii cotizam la cas.interesanta reforma. nu prea stiu ce legislatie urmeaza preafericitii. a bunului plac?
Postat 04 Iulie 2010, 12:21 de pacient
orice veti face se va descoperi
sa nu credeti ca puteti la infinit sa va bateti joc de oradeni sa abuzati de functia dvs. de primar.....va asteapta zile negre pentru ca nu sunt multumita de randamentul pe care il aveti in primarie...........ma declar toatl nesatisfacuta de actualul Primar si nu sunt singura ............prea le tergiversati si nimic
Postat 04 Iulie 2010, 10:44 de anca
VRAJEALA
ESTE VORBA DE SPITALUL DE PSIHIATRIE NUCET SI DE CENTRUL MEDICO-SOCIAL NUCET SI NU DE SPITALUL DE PSIHIATRIE SI PT. MAS. DE SIG. STEI CARE ESTE LA MIN. SANATATII. RECTIFICATI VA ROG
Postat 03 Iulie 2010, 21:43 de VRAJEALA
impostura
repet. nu vad o atitudine ferma a ziaristilor pentru numirile politice efectuate. corect era sa fie organizate concursuri. sau, ma rog, simulacru de concurs, ceva acolo. nu e mare suparare. dar ramane documentul. data viitoare sa nu incepeti sa urlati. scoatem documentul.
Postat 03 Iulie 2010, 19:56 de 0radean
la ce reduceri sunt acum in sistemul bugetar
corect era sa se ocupe functiile prin examen avem oameni deosebiti in bihor cu patitudini manageriale..... sa ma scuze dna Carmen ..... dar nu e corect asa.
Postat 03 Iulie 2010, 19:21 de ali
wow
dar cum sunt numiti asa dupa culoarea politica fara concurs? totul e bataie de joc..... nimic nu este civilizat...se fac numiri din burta...... ati anuntat concurs pentru ocuparea acestor functii? unde?
Postat 03 Iulie 2010, 19:18 de anca
politic
stimabile, acum nu mai esti atat de vehement la schimbarile facute evident politic. nu te mai dai cu capul de pereti prin presa. admiri cu nesat cum un tcm-ist va coordona nasterile. cred ca-ti sta in gat dar nu ai pur si simplu ce sa faci. privesti si inghiti in sec. hai, nu te mai chinui. da drumul la corul de laude. excita-te cu un editorial impetuos despre marile realizari ale noilor. te astept.
Postat 03 Iulie 2010, 14:23 de oradean
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON