URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
30 Ianuarie 2014, 09:29

Cisterna răsturnată lângă Leş, repusă pe roţi cu o macara (FOTO / VIDEO)

Cisterna răsturnată lângă Leş, repusă pe roţi cu o macara (FOTO / VIDEO) captură ISU Crişana
Cisterna răsturnată lângă Leş, repusă pe roţi cu o macara (FOTO / VIDEO) foto: ISU Crişana
Cisterna răsturnată lângă Leş, repusă pe roţi cu o macara (FOTO / VIDEO) foto: ISU Crişana
Cisterna răsturnată lângă Leş, repusă pe roţi cu o macara (FOTO / VIDEO) foto: ISU Crişana
Cisterna răsturnată lângă Leş, repusă pe roţi cu o macara (FOTO / VIDEO) foto: ISU Crişana
După mai bine de cinci ore de intervenţie, autocisterna plină cu 23 de tone de acetat de vinil, răsturnată miercuri seară lângă satul bihorean Leş, a fost repusă pe roţi cu o macara.

"În urma intervenţiei cu o automacara, autocisterna a fsot repusă pe roţi şi transportată în afara părţii carosabile, pe raza localităţii Leş", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Crişana, lt. Camelia Roşca, pentru BIHOREANUL. Astfel, nu a mai fost nevoie de mutarea substanţei periculoase într-o altă cisternă. De asemenea, şi capul-tractor al autocisternei a fost tractat din şanţ, într-o parcare din Leş, ambele utilaje aparţinând unei firme de profil din Salonta.

Pompierii s-au asigurat că în zonă nu mai există niciun pericol de izbucnire a unui incendiu, iar în jurul orei 1 s-au retras. Ulterior, poliţiştii rutieri au repornit traficul rutier în zonă.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Bihor, subcomisar Alina Dinu, din primele cercetări a rezultat că vina accidentului o poartă şoferul. "Nu a adaptat viteza la condiţiile de carosabil umed", a declarat Dinu.

În acelaşi timp, însă, rămâne în picioare ipoteza ca autocisterna să se fi lovit de scuarul de pe mijlocul şoselei.

Miercuri seară, în jurul orei 19.30, o autocisternă încărcată cu acetat de vinil, o substanţă inflamabilă, s-a răsturnat înainte de intrarea în satul bihorean Leş, pe direcţia Salonta-Oradea. Pentru că în zonă exista pericolul izbucnirii unui incendiu ori al unei explozii, pompierii din cadrul ISU Crişana au delimitat un perimetru cu un diametru de 300 de metri, nepermiţând nici măcar poliţiştilor să se apropie de locul accidentului. Intervenind cu autospeciala de cercetare nucleară, biologică, chimică şi radiologică, sub comanda directă a generalului de brigadă Ioan Baş, militarii au reuşit să elimine pericolul de explozie şi de incendiu.

Citeşte pe această temă şi articolul "Pericol de explozie lângă Leş: O cisternă încărcată cu o substanţă inflamabilă s-a răsturnat (FOTO / VIDEO)"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON