URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
01 Februarie 2014, 18:20

Circa 1.000 de persoane la înmormântarea lui Lucian Uniţa. Slujba, oficiată de episcopul Sofronie (FOTO)

Aproximativ 1.000 de persoane au participat sâmbătă, începând cu ora 13, la înmormântarea consilierului local PSD Lucian Uniţa, decedat la 41 de ani în urma unei boli de inimă.

Slujba de înmormântare a fost oficiată la Capela Haşaş a Cimitirului Municipal de către un sobor de preoţi ortodocşi în frunte cu episcopul Sofronie şi a durat mai bine de 3 ore.

Rostind cuvinte de empatie la adresa familiei Uniţa, despre care a spus că este "evlavioasă, cu multă credinţă", Sofronie l-a lăudat pe defunct, subliniindu-i calităţile şi dorinţa de a-şi ajuta semenii.

"Se spune că Dumnezeu îi cheamă la El pe cei pe care îi iubeşte mai repede decât am socoti noi că ar fi momentul chemării. Prin studiile şi facultăţile încheiate cu strălucire, el a dorit să slujească lui Dumnezeu şi aproapelui său. Pentru aceea a urmat mai întâi Facultatea de Teologie, apoi Medicina. S-a specializat în diagnosticarea cât mai exactă a bolilor semenilor noştri", a spus episcopul.

Sofronie le-a dezvăluit celor prezenţi şi o mărturisire făcută de mama lui Uniţa înainte de slujbă. "Mâna sa cea dreaptă avea primele trei degete împreunate pentru a-şi face cruce. Aşa şi-a dat duhul...", a spus episcopul, alimentând şi mai tare lacrimile celor prezenţi.

Pe tot parcursul slujbei, sicriul a fost vegheat de mama tânărului decedat, de rude şi de iubita acestuia, Adriana Giurgiu, decana Facultăţii de Ştiinţe Economice. Din când în când, câte un tânăr din mulţime repeta că nu-i vine să creadă că "Lulu", cum îl alintau, a murit.

La final ceremoniei, după "iertăciune", preotul Roman Pintea a transmis din partea familiei mesajele de mulţumire tuturor celor care l-au ajutat pe Lucian şi mai cu seamă celor care au donat sânge pentru el, după prima operaţie. Masa de pomană s-a dat la Restaurantul Transilvania, deţinut de fraţii Ioan şi Viorel Micula, care - a spus preotul - au fost alături de Lucian şi l-au ajutat cât timp a fost bolnav.

Între cei care au participat la înmormântare s-au numărat şi preşedintele Consiliului Judeţean Cornel Popa, vicele Ioan Mang, viceprimarii Oradiei Ovidiu Mureşan şi Mircea Mălan, rectorul Universităţii Constantin Bungău, fraţii Adrian şi Doru Maghiar, profesorul Gheorghe Bumbu, dr. Ciprian Brisc, omul de afaceri Ioan Micula sau senatorul Florian Bodog. De la eveniment au absentat prefectul Claudiu Pop şi primarul Ilie Bolojan, ambii plecaţi din localitate.

Pe de altă parte, tot sâmbătă, PSD Bihor a transmis presei un necrolog, în care Lucian Uniţa este descris ca fiind un om săritor, dispus mereu să ajute la nevoie.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
16 Comentarii
LULU,
dragă, ai plecat ... nu te mai vedem prin oraş, deşi tresărim când vreo siluetă îţi seamănă...ne lipseşti...prezenţa ta nobilă .... absenţa ta a sărăcit spiritual Oradea! Dormi în pace!!! DUMNEZEU SĂ TE IA LÂNGĂ EL!!!!
Postat 09 Februarie 2014, 22:45 de ADINA
fara rusine
ma gunoi ordinar iti doresc sa te duci cu toata familia in iad cum vb ca ti-a mancat fondurile mizerie ordinara pun pariu ca nici nu l ai cunoscut doar te bagi in seama fomist ordinar boschetar cu 2 clase omu asta nu a facut la nimeni nici un rau nu il bagati in oala cu altii sus pusi care distrug tara vb fara voi mai treceti pe la biserica in loc sa jigniti ordinarilor sau va ie frica sa nu cada biserica pe voi?
Postat 03 Februarie 2014, 15:42 de dr
bine ca am ..... , amin !
OMUL asta ne a mancat fondurile pe care alti nu le primesc, sa va fie RUSINE! D-zeu nu l lua daca era BUN , e invers D-zeu nu te lasa sa depinzi de medici care ne fura banul nu salveaza vietii, mai da dusi cu capul sunteti multi, l au ucis asa cum ucid pe multi. Avem copii care nu primesc banii , asa va trebuie sa muriti toti amin !
Postat 03 Februarie 2014, 15:03 de nu mi pare rau dar n
prieteni din copilárie
Am copilárit impreuná in Oradea dar acum am pierdut un om de inimá Condolante la familia Unita. Dumnezeul sái pregáteascá un loc pentru sufletul lui bun in dreaptea sa !!! Fratii gemeni :Adrian si Christian j./Ungaria + R.I. P. +
Postat 02 Februarie 2014, 23:09 de adrian&christian j.
Re: stundenta
Aceasta e tabloidul Bihoreanu, cu noi forumistii datorita carora exista aceasta publicatie, nu e rubrica de decese de la Crisana! Iar pentu noi, 'stundentele' sunt alea care arata * la studenti!
Postat 02 Februarie 2014, 19:36 de Bill
desertaciune sunt toate?
Pentru mort: DUMNEZEU să- ierte şi să-l odihnească! Pentru cei vi: ccc ai dreptate. S-a mai văzut filmul ăsta cu aceleaşi personaje. VAI DE EI.
Postat 02 Februarie 2014, 12:30 de C.
Dumnezeu sa te odihneasca in pace
D-zeu sa-ti dea odihna binemeritata si sa aline suferinta familiei tale LULU ... Toti vorbesc dar acest om chiar a fost un om simplu, cu minte si saritor la nevoia oricui... Pacat... o mare pierdere...
Postat 02 Februarie 2014, 10:48 de Calin
rusine
Cei care vorbiti de rau un om care nu mai este si care a suferit pana in ultima clipa datorita bolii sunteti niste frustrati fara realizari in viata. Acesta este nivelul vostru si nu veti depasi nici de-al naibii mediocritatea pt ca limitatele voastre minti au capacitate redusa. Nici nu stiti ce legatura avea cu unii si cu altii dar va permiteti sa scrieti verzi si uscate. Puneti-va in consonanta cu constiinta voastra si nu mai faceti umbra degeaba pamantului. Sa va fie rusine. Dumnezeu sa te aibe in paza suflet drag. Adio Luci
Postat 02 Februarie 2014, 07:11 de claudia
:(
Jur ca nu sunteti normali cu capul, voi, nenorocitilor! nici nu l-au ingropat bine pe saracul om si voi deja il vorbiti de rau! pentru cei care habar nu au cine a fost, va explic eu: in afara de faptul ca a fost un consilier local ca oricare altul, a fost un doctor care si-a dedicat viata pentru a salva vietile altora, a fost un profesor extraordinar de bun si intelegetor si a fost un coleg nemaipomenit pentru ceilalti profesori! Cine nu a avut fericitul prilej sa-l cunoasca, mai bine tace din gura aia spurcata! Eu am asistat la inmormantare, impreuna cu foarte multi colegi de la facultate, care o sa ne aducem aminte de el cat vom trai!!!! Iar voi, cei care comentati fara creierul ala ca de gaina, mai bine va abtineti cu comentariile fara sens!
Postat 02 Februarie 2014, 00:22 de Stundenta
si ce
La inmormantare au fost prieteni si oameni aproape familiei, ca unii-s nulitati, ca altii-s escroci sau entitati geniale e alta discutie. legat de traditie, da, slujba a fost cam lunga si nimeni n-a exclus ca Sofronie a venit acolo doar ca sa pozeze. Insa pentru familie a contat. Ana, ca pe tine asta te lasa rece mai putin relevant. Bodis, zici cam usor despre cine e si cine nu "o mare pierdere". Oare daca ar fi fost vorba de unul de-al tau la fel ai fi vorbit?
Postat 02 Februarie 2014, 00:13 de franzela
Raluca Avram, aia e decanita precum esti tu ziarista
Analfabetismul si incultura unor jurnalisti e deja regula. Esti tu ziarista pe cat exista cuvantul "decanita" in limba romana, inocento ! Du-te inapoi la scoala ! Iar Sofronie si "degetele lui impreunate" si cu multimea de gura casca ma lasa rece. Sincer nici nu stiu cine e omu asta care a murit da nici nu-mi pasa tare. Cine l-a dat pe manda medicilor romani, trebuia sa ia moartea in calcul. Circul de la inmormantarile romanesti si taraboiu de la nuntile autohtone, dau impresia de greutate si seriozitate. In afara de familia amaratului, nici unuia de acolo nu-i pasa de mort. Ipocrizia e maxima si bagatorii de seama au venit ca "o venit si sefii grasi". Sofronie , militarul, si-o facut doar fisa postului.
Postat 01 Februarie 2014, 23:06 de Ana
desertaciune sunt toate?
Am vazut la ceremonie muuulte persoNULITATI . Sa speram ca , macar in asemenea momente , s-or fi gandind ca sunt simpli muritori . Sa speram ca dansii cred in viata de apoi si , implicit , in faptul ca vor plati pt hotii si pentru tot si toate . Ca pedeapsa nu e numai pt omul de rand ci si pt ei . Dar eu cred ca ASTIA NU SE TEM NICI MACAR DE DUMNEZEU.
Postat 01 Februarie 2014, 21:18 de ccc
Deci ???
Deci, cs v-am zis acu' cateva zile....??? Acest om nu este o mare pierdere,decat poate pentru parintii lui..Dupa caliatea personajelor care erau la inmormantare...cam toata lumea isi poate face o idee cam ce fel de om era. Atat.
Postat 01 Februarie 2014, 21:14 de Bodis
aaaa
Pai ce treaba...spala bani
Postat 01 Februarie 2014, 20:27 de dodo
Copil bun ratacit intre jigodii ...!
Ce treaba avea cu Micula ...?
Postat 01 Februarie 2014, 20:04 de Palm
.............................
.......................................OMUL ACESTA TREBUIA SĂ FI BENEFICIAT DE UN TRANSPLANT DE INIMĂ !!!!!!!!!!!!!!! DUMNEZEU L-A LUAT LA EL PENTRU CĂ ERA PREA BUN !!!!!!!!!
Postat 01 Februarie 2014, 19:41 de ADINA
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON