URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 Martie 2012, 20:57

Circ la PPDD Bihor: fanii lui "domnu' Dan" s-au trezit cu Ioan Lascău impus de sus (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Mai bine de zece ore a durat, marţi, Adunarea Generală a PPDD Bihor, la care au participat, începând de la ora 10 dimineaţa, reprezentanţii a 67 de organizaţii locale, reuniţi la un sediu provizoriu din Centrul Civic pentru a vota o conducere legitimă. Evenimentul a fost colorat cu numeroase înjurături (de mamă şi de Dumnezei), de revelaţii (că Dan Diaconescu "nu ţine cu poporul"), dar şi de bodyguarzi.

Dimineaţa, Mărieş

Alegerea conducerii PPDD Bihor s-a desfăşurat, marţi dimineaţă, sub semnul nervozităţii, în contextul în care participanţii ştiau că la Oradea urma să sosească doi trimişi de la Bucureşti, Simona Man (în acte preşedinta partidului) şi Liviu Neagu (secretarul general), însărcinaţi de Dan Diaconescu să-l pună preşedinte, în ciuda voinţei membrilor filialei, pe Ioan Lascău, fost şef al Direcţiei Finanţelor Publice Bihor, în prezent judecat pentru fapte de corupţie legate de funcţia pe care a deţinut-o.

În jurul orei 15.00, alegerile erau încheiate, iar preşedinta interimară Irina Mărieş, care a şi "dezvoltat" filiala până ce aceasta a ajuns la circa 6.000 de membri, a anunţat rezultatul. Conform numărătorii voturilor, 27 de organizaţii locale au votat-o pe ea ca şefă a organizaţiei judeţene, în timp ce 7 organizaţii l-au preferat pe Dorin Curtean, patronul unei firme din Popeşti, iar cea de-a treia candidată, Maria Dascălu, nu a primit niciun vot.

În timp ce Mărieş anunţa rezultatele în aplauzele colegilor, la telefon (pus pe speaker) o căuta preşedinta de la Bucureşti, Simona Man, care i-a cerut să evacueze sediul, întrucât alegerile nu au fost statutare.

"Ăsta nu mai îi partidul poporului, ci al mafioţilor şi al bandiţilor!", a izbucnit, la aflarea veştii, Florian Budea, unul dintre fanii lui Dan Diaconescu din zona Beiuşului (fost lider sindical la Exmob la mijlocul anilor '90). "Am chemat televiziunile şi vreau să intru cu Dan Diaconescu în direct la Realitatea şi la Antena 3, să-l întreb cum zice el că vrea democraţie şi libertate în România dacă nici în partid nu vrea democraţie şi libertate?", a strigat Budea.

După-amiaza, Lascău

După o oră, în jurul orei 16.30, la sediul provizoriu din Centrul Civic (închiriat de la o firmă) au sosit şi trimişii de la Bucureşti, Simona Man şi Liviu Neagu, alături de un bodyguard care a impus tuturor respect, moment în care o parte din PPDD-işti au plecat, spunând că nu vor să mai audă de acest partid.

Alţii, însă, au rămas, dar - pe rând - unii au mai ieşit din sediu pentru a le declara jurnaliştilor prezenţi că "înăuntru se petrece o mascaradă", pentru că "ni-l pune şef pe mafiotu' ăla de Lascău".

Între cei care au plecat s-a numărat inclusiv Irina Mărieş, care a dezvăluit că solii lui Dan Diaconescu, ca să nu plece din partid, i-au oferit funcţia de prim-vicepreşedinte. "Nu ştiu ce o să fac", a spus Mărieş, înainte de a părăsi locul adunării.

Urmează "reconstrucţia"

În jurul orei 19, noua "echipă" a ţinut o conferinţă de presă, în care secretarul general al PPDD, Liviu Neagu, a precizat că alegerile de dimineaţă au fost nestatutare, întrucât de la Bucureşti a fost numit preşedinte interimar Ioan Lascău, cu sarcina să organizeze alegeri în cadrul filialei. Neagu a spus, de asemenea, că cei care au participat şi au fost votaţi în cursul primei jumătăţi a zilei nu vor fi sancţionaţi, ci sunt aşteptaţi "să vină alături de noi", pentru că au greşit "la supărare".

"Domnul Lascău a fost numit pentru că este o personalitate în plan local, are carismă, resurse logistice, a condus o instituţie şi are disponibilitatea de a face politică", a mai spus Neagu. "Domnul Lascău s-a cunoscut cu Dan Diaconescu acum un an, de când încercăm să-l cooptăm în politică. Dânsul (n.r. - Lascău) a avut unele probleme personale, a avut o reţinere, dar acum poate să-şi desfăşoare activitatea fără probleme", a conchis Neagu, referindu-se la problemele cu Justiţia ale preşedintelui numit de la Bucureşti.

Întrebaţi ce poziţie au faţă de acuzele că au dat conducerea organizaţiei unor "mafioţi şi bandiţi", cum s-au exprimat unii membri ai PPDD Bihor, cei doi trimişi de la centru au răspuns că "trebuie să definim ce înseamnă mafiot şi bandiţi" şi au spus că poate fi membru în acest partid orice cetăţean care nu a fost condamnat definitiv.

Cu "carismă", dar şi cu dosar

Ioan Lascău a fost director al Direcţiei Finanţelor Publice de la jumătatea anilor '90, cu susţinerea PNŢCD (fără ca el să fi fost membru al acestui partid), fiind trimis în judecată în 2005 de către DNA pentru luare de mită, abuz în serviciu, participaţie improprie la evaziune fiscală, fals în înscrisuri sub semnătură privată, spălare de bani şi bancrută frauduloasă.

Între altele, Lascău a fost acuzat că i-ar fi pretins administratorului unui hotel să-i plătească materiale de construcţii de 300 milioane lei vechi, precum şi alte foloase de circa 100 milioane, pentru a-i aproba în regim de urgenţă cereri de rambursare a TVA şi pentru a nu fi controlat. Lascău a mai fost acuzat, de asemenea, că sub acoperirea firmei La Piovra SRL, ar fi cumpărat un spaţiu comercial din Oradea asupra căruia Finanţele instituiseră un sechestru asigurator, pentru ca ulterior să-l revândă unei bănci, la un preţ de patru ori mai mare. În fine, DNA i-a imputat că în 2003 a împiedicat recuperarea unei creanţe de 1 miliard de lei vechi de către lichidatorul unei firme, determinându-l pe administratorul firmei să emită o chitanţă falsă prin care să ateste că suma i-ar fi fost restituită.

Tribunalul Braşov l-a condamnat în acest proces pe Lascău doar pentru ultima faptă, la 30.000 de lei amendă penală, pentru instigare la bancrută frauduloasă, achitându-l faţă de restul acuzaţiilor. Pe 28 februarie, însă, Curtea de Apel Brașov a dispus achitarea totală a lui Lascău, procesul fiind în prezent pe rolul Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Lascău mai are pe rol un dosar penal, pentru trafic de influenţă, fiind acuzat că ar fi pretins de la directorul unei firme suma de 18,5 miliarde lei vechi, pentru a interveni la Ministerele Finanţelor şi Mediului în scopul decontării preferenţiale a unor lucrări efectuate pentru Administraţia Naţională Apele Române. El a fost condamnat în acest dosar, anul trecut, de către Tribunalul Bucureşti, la 7 ani de închisoare cu executare, însă sentința a fost schimbată de Curtea de Apel Bucureşti care a decis achitarea fostului șef al Finanțelor Bihor, pentru inexistența faptelor. Și acest proces se află pe rolul Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
24 Comentarii
TEPARII CU STANPILA PPDD
BAI TEPARILOR CU STAMPILA PPDD ,MAI ASASINATI MULT MA CODUL BUNELOR MANIERE ,REPETENTI LA CEI 7 ANI DE ACASA . ATI BAGAT DORINTELE ROMANILOR INTR-UN SAC SI ATI INCEPUT SA-L INVARTITI CA SA NE PROSTITI PE TOTI , SA ADUCEM CAT MAI MARE VENIT LA ASOCIATIA FAMILIALO TRIBALA PPDD...
Postat 18 Octombrie 2012, 06:41 de TARGOVISTE
CRISTIAN
DRAGI BIHORENI. DOMNUL LASCAU A FOST PUS NESTATUTAR PRESEDINTE INTR-UN PARTID CARE PROPOVADUIESTE DREPTATEA SI CINSTEA. TOTUL ESTE O MINCIUNA. IN TOATE JUDETELE IN CARE AU FOST SCHIMBATE CONDUCERILE CARE AU INFIINTAT ORGANIZATIILE DE PARTID JUDETENE SI CARE AU DUS GREUL PE BANI PROPRII INCA DE CIND P.P.- D.D. NU SE STIA DACA VA FI APROBAT SA SE INFIINTEZE DE CATRE JUDECATORI, S-A FACUT UN MARE ABUZ , NERESPECTINDU-SE STATUTUL PARTIDULUI, FAPT PENTRU CARE, INSTANTA DE JUDECATA CARE A APROBAT INFIINTAREA P.P.- D.D. AR TREBUI SA SE AUTOSESIZEZE PENTRU INCALCAREA STATUTULUI CHIAR DE PRESEDINTA IN FUNCTIE LA NIVEL NATIONAL, PRECUM SI DE MEMBRII BIROULUI PERMANENT NATIONAL CARE AU VOTAT HOTARIRILE NESTATUTARE. SIMONA MAN SI LIVIU NEAGU , PRETIND ZECI DE MII DE EURO PRESEDINTILOR DE ORGANIZATII JUDETENE PENTRU A RAMINE IN FUNCTIE SI A PUTEA CANDIDA LA FUNCTIA DE PRESEDINTI AI CONSILIILOR JUDETENE(VEZI CAZUL PRESEDINTELUI CARUNTU CARUIA I S-A CERUT 20.000 DE EURO,IAR ACESTA A REFUZAT SI SI-A DAT DEMISIA DIN PARTID).BANII SUNT IMPARTITI INTRE SIMONA MAN ,LIVIU NEAGU ,DIANA VOICULESCU SI DAN DIACONESCU. LIVIU NEAGU VA FOLOSI BANII IN CAMPANIA PENTRU PRIMARIA DIN ALEXANDRIA. RUSINE SA VA FIE
Postat 09 Aprilie 2012, 21:00 de CUT
Unica Soluție!
De ce vă întrebați de unde și-a făcut Dan Diaconescu avere, n-a facut bani din contracte cu statul,a caștigat din televiziune și publicitate.Oricum ,emisiunile realizate de el n-au promovat pornografia și limbajul vulgar,a arătat oamenilor fărădelegile și hoțiile făcute de toate partidele care au fost fie la putere,fie în opoziție.Dacă n-avea dreptate cu ei,l-ar fi inchis demult,dar tac și nu vin să-l contrazică,deși el le dă dreptul la replică. PPDD este singura soluție pentru noi,dragi români,nu vă mai lăsați păcăliți de USL,PNL,PSD,PC,UDMR,PNG,TOȚI au prădat România străinilor ,umplându-și buzunarele .Votați PPDD și poate mai avem o șansă!Fiți deștepți și fără frică!
Postat 02 Aprilie 2012, 14:11 de Luca Nicoleta
ppdd
Nu conteaza ca are cazier ,se pricepe la smecherii,poate mai vrea la finante,ce sa faci,unii muncesc altii fura, dar pe BOLOJAN n-0 sa-l puteti fura, au incercat multi dar nu le-a reusit/Mai ziceti-mi ce ati facut pentru oras?Ca toti sinteti destepti ,va dati cu parerea,dar concret ce bine faceti orasului?Ca Bolojan a facut foarte multe Dzeu sa-l ajute
Postat 01 Aprilie 2012, 17:24 de unul din iosia
ppdd
Alba ca zapada ,treci pe centura fato ca esti o habarnist/ a,Lascau a cotizat la judecatori en gross ,a scapat,va ride-n nas, auzi este numit de "sus" de ce nu -si face cazierul, sau nu are cazier?mda...ce partid este asta?PPDD?vai si amar//Mai bun ca Bolojan nu ve-ti gasi voi in veci vecilor
Postat 01 Aprilie 2012, 17:18 de vuscan
sa inceapa distractia!
ei na ca PSD conduce acum :))) asa ca ne distram putin !
Postat 30 Martie 2012, 07:55 de sa inceapa distracti
pt @oradean
Cine naiba esti tu ma'....oradean. Esti tu pe naiba oradean,esti de pe la birtin,de-al lui bolovanu'. Te plateste bine sa scrii ce gandeste el?Lingai politici ! Adio usl si pdl !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Postat 29 Martie 2012, 23:41 de Alba ca zapada
pt @oradean
Mai @oradean,ce esti tu? Mafalda,sa le stii pe toate.Tembeli ca tine sunt pe toate drumeurile. Stam de 22 de ani pe loc din cauza unora ca tine,odata la patru ani ati votat cu nomenclatura comunista si aia , dar si copii lor,v-au dat tzeapa,amortitule. Cu frustrati ca tine se lauda usl?!
Postat 29 Martie 2012, 23:37 de euuuuuuuuuu
pt @Oradean
Esti tu oradean cum sunt eu frate cu laczi tokes. Ai facut liceu seral la Alesd cu bolovanul,te-ai dus in prima si ultima zi.....si iata rezultatul:intelect la limita ccoroborat cu absente de la scoala....fara numar,fara numar.. Stim cu totii ca te vei supara,adevarul supara intotdeauna ....prostii.. Numai ei se cred detinatorii lui absoluti...Ha!Ha!
Postat 29 Martie 2012, 10:49 de du-te...lasa-ne...
pt ,,gandeste ma ta nu e suficient''
Umila gandire,modesta,la limita....psihologii o denumesc ,,retard''.
Postat 29 Martie 2012, 10:41 de ori ca'ca, ori ca'ca
gandeste ma ta nu e suficient !!
fiecare copil are o mostenire spirituala sau materiala ei mai departe o dezvolta nu sunt doua drumuri in viata decat UNUL :))))))))))))) o singura busola exista nu 10:))))) dar capcane sunt miliarde.NU STRANGETI comori pe pamant ca nu sunt ale lui D-zeu!
Postat 29 Martie 2012, 08:54 de @Oradean
gandeste ma ta nu e suficient !!
cu JUSTITIE corupta scapa cine POATE ! Lascau a facut ce a facut BOLDEA , daca justitia l a facut scapat nu inseamna ca totii OAMENI sunt PROSTY sa nu aprecieze un OM onest de un ...... iertarea sa fie si mila mie de copii nu de faptas ! sa te hraesty din ce mama si tata .... nu e de INVIDIAT , niciodata bucurati va de parintii care va iubesc si va respecta , amin!
Postat 29 Martie 2012, 08:51 de @Oradean
gandeste ma ta nu e suficient !!
la ce sa tot gandesti atata ca imbatranesty prematur :)) si nu mai functioneaza prostata :))
Postat 29 Martie 2012, 08:47 de @Oradean
scoaterea de sub urmarire
Art. 13: Continuarea procesului penal in caz de amnistie prescriptie sau retragere a plangerii prealabile ori de existenta a unei cauze de nepedepsire (1) In caz de amnistie, prescriptie sau retragere a plangerii prealabile, precum si in cazul existentei unei cauze de nepedepsire, invinuitul sau inculpatul poate cere continuarea, procesului penal. (2) Daca se constata vreunul din cazurile prev azute in art. 10 lit. a)-e), procurorul dispune scoaterea de sub urmarire, iar instanta de judecata pronunta achitarea. (3) Daca nu se constata vreunul dintre cazurile prevazute in art. 10 alin. 1 lit. a)-e), procurorul dispune incetarea urmaririi penale, cu exceptia cazului prevazut in art. 10 alin. 1 lit. i), iar instanta de judecata pronunta incetarea procesului penal.
Postat 29 Martie 2012, 08:45 de scoaterea de sub urm
pt ,,voua...dragii mei''
Oare de ce ziaristii au stapani? Va destainui eu cine este....Ioan Octavian Hulea. Nu aveti voi norocul sa va ajunga asta primar sau deputat. Este oradean,nascut si crescut in centru, pe actuala strada ,,Ady Endre''. Copil rasat si scolit,trait vreo 10-12 ani intr-o monarhie nordica,Danemarca. Numai sufletul de ardelean l-a readus in orasul lui. Am crescut cu el,ii stiu toti pasii. Repet : Nu aveti voi sansa sa va fie asta primar sau sa candideze la Parlament.
Postat 29 Martie 2012, 01:34 de Liberty
voua...dragii mei
Am citit cu atentie articolul tendentios,chiar penibil de tendentios. Pot intelege un jurnalist cu stapan,atat poate scrie, astfel intelege sa-si vanda constiinta. Pe de alta parte,este un tip ce a fost adus de cel pe care multi il stiu sub numele ,,Puiu''. Intamplarea face sa fi fost angajatul acelui OM. Credeti ce doriti,dar acel domn este de necomparat cu un taranoi cum este bolovanul ce-l avem noi , adus de multi dintre voi , sa conduca acest minunat oras. A condus un grup de firme, caruia i-a marit cifra de afaceri de ....Atentie! 11 ori, in 17 luni. Este genul care munceste 14 ore pe zi,citeste mult,admira si iubeste oamenii,un tip jovial si elegant . Este genul,atat de rar astazi,curat sufleteste, dar si cu o instructie temeinica. Nu va destainui numele lui,va dau insa un indiciu....o initiala...H. Se pare ca nu poate fi convins sa candideze la vreo functie, cert este ca TREBUIE sa-l convingeti.Este ....ceva ce contrazice regula despre politicieni. Sa fiti iubiti !
Postat 29 Martie 2012, 01:25 de usl...?!
wauuuuu !
Le va da ,,adunarea'' , caci erau tare ,,devalmasiti''. Oricum,Puiu , se pare ca nu a venit singur. Are de-a dreapta lui un tip care nu prea iese in fata,dar este o minte sclipitoare,elegant in atitudine si gandire.Tipul este un element de strategie si conceptie autentic,mai mult,este cuceritor prin decenta , dar si prin limbaj. O sa aveti surprize placute oradeni,totul este sa aveti si minte....odata la 22 de ani.
Postat 29 Martie 2012, 01:07 de eu
pt. anka
Draga mea,nu ti s-ar putea face reprosuri pentru modul simplu si modest in care gandesti...,dar oare ,gandesti? Ai cu ce? ICCJ,adica pentru cei neinformati , Inalta Curte de Casatie si Justitie, a decis prin votul unamim al completului de judecata ca Puiu ....trebuie ACHITAT. Pentru necunoscatori,rau voitori si mai ales modesti in gandire asta se traduce cam asa: lui adisor nastase...nu i-a iesit,dar nici fratilor chimici....P.s. Daca in modesta gandire,nu ai reusit sa intelegi cine sunt fratii chimici....cere-mi si te voi lumina.
Postat 29 Martie 2012, 00:55 de oradean
PP-DD
felicitari LASCAU ! JOS BUDEA !
Postat 28 Martie 2012, 10:02 de EU
diaconescu si poporul
Am visat azi noapte ca ppdd conducea tara si toti imbecilii erau fericiti . Noi astialalti ne reprosam ca asa cum s-a intamplat mereu n-am facut ce trebuia , si ca iar vom mai astepta patru ani , poate poate ne vom lumina .....
Postat 28 Martie 2012, 09:33 de suparatu
Caragiale
Exact ca in \"O scrisoare pierduta\", in timp ce astia incercau sa isi aleaga prin vot democratic \"catindantul\", de la centru este impus Agamita Dandanache, ca deh... se cunoaste cu domnu\' Dan (de la 11 fevruarie). Cat de prosti si creduli pot fi unii oameni, chiar nu vad ca impostorul asta de Diaconescu si-a facut avere de pe urma prostiei lor: unde e Elodia, care mai e treaba cu Magda Ciumac, cum stam cu Doru Iuga, dar cu santajele pe care domnu\' Dan le facea pentru a nu difuza diverse stiri? Bine macar ca unii s-au trezit ca de fapt nu este partidul poporului ci al lui Dan Diaconescu. Sal\' tare stimabililor!
Postat 28 Martie 2012, 09:19 de Ion
ole,ole,ole
Lascau e un EROU al mafiei :))))) hai ca apare Vizer in peisaj :))) in viata urci -cobori dar iar trebuie sa urci, felicitari! POLITICA trebuie sa fie responsabila legal nu ar trebui sa voteze decat cei care sunt membri politicus si sa si asume raspunderea in rest hai cu satra :)))) azi in Ardeal , maine in Ungaria :)) schimbati ceva in rest fara VOT.
Postat 28 Martie 2012, 08:15 de ANKA
Viitorul e violet
Pai ma baieti, ati auzit de prezumtia de nevinovatie? Omul a fost achitat de Curtea de Apel Brasov pentru inexistenta faptelor! Asta inseamna ca Puiu a fost o victima a sistemului juridic de pana atunci Ultima sentinta dovedeste ca finantistului i s-au inscenat dosarele penale! Treziti-va la realitate!
Postat 28 Martie 2012, 02:11 de catalin manea
Achitat, deci curat
Traiasca nea Puiu!
Postat 28 Martie 2012, 02:01 de ppdd oradea
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON