URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
09 Iunie 2015, 12:46

Cinci dintr-o lovitură: Poliţiştii salontani acuzaţi de şpagă au fost trimişi în judecată

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Oradea au finalizat ancheta în dosarul celor cinci subofiţeri din Poliţia Municipiului Salonta acuzaţi de corupţie după ce ar fi luat în mai multe rânduri mită de la şoferii din trafic.

Agenţii principali Nicolae Rus, Marian Pojega, Milan Isai, Doru Crăciun şi Kovacs Krisztian Szilard, preluaţi după restructurarea Poliţiei de Frontieră şi angajaţi subofiţeri în cadrul Serviciului Ordine Publică al Poliţiei Salonta, au fost inculpaţi pentru luare de mită în formă continuată.

La această acuzaţie, în cazul lui Rus, s-a adăugat şi cea de efectuare a unor acte de comerţ incompatibile cu funcţia, procurorii susţinând că poliţistul se ocupa de comerţul cu material lemnos printr-o firmă deţinută de familia sa.

În aceeaşi situaţie se găseşte şi agentul principal Kovacs Krisztian, care va trebui să răspundă şi pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor după ce, în timpul percheziţiilor efectuate la domiciliul său, anchetatorii au descoperit muniţie nedeclarată.

"În perioada 2012 - martie 2015, inculpaţii (agenţi de poliţie), la diferite intervale de timp şi în realizarea aceleiaşi rezoluţii infracţionale, au pretins şi primit sume de bani, în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle lor de serviciu, de la conducătorii unor autovehicule care tranzitau municipiul Salonta, cu precădere de la cetăţeni străini. Sumele percepute de agenţii de poliţie erau între 100 lei-300 euro", arată un comunicat transmis marţi de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Oradea.

Nicolae Rus, Marian Pojega, Milan Isai, Doru Crăciun şi Kovacs Krisztian Szilard, au fost reţinuţi pe 18 mai de ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie Bihor, iar în aceeaşi seară patru dintre ei - Rus, Isai, Crăciun şi Kovacs - au fost arestaţi. În cazul lui Pojega, judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Bihor a respins propunerea de arestare preventivă formulată de procurori şi a dispus să fie cercetat sub control judiciar.

Trei zile mai târziu, magistraţii Curţii de Apel au hotărât, însă, ca subofiţerii trimişi după gratii să fie puşi în arest la domiciliu, măsură menţinută până în prezent.

Citiţi despre cum îi "vânau" cei cinci poliţişti salontani mai ales pe şoferii străini, în articolul: Tâlhari la drumul mare: Cum acţionau poliţiştii din Salonta atunci când vânau şoferi pentru şpagă

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON