URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
17 August 2016, 18:38

Chirurgul pe care îl acuză de malpraxis criminal familia unei paciente supraponderale operate într-o clinică privată din Arad este un "free-lancer" orădean

Chirurgul pe care îl acuză de malpraxis criminal familia unei paciente supraponderale operate într-o clinică privată din Arad este un 'free-lancer' orădean sursa foto: Facebook
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

De mai bine de o săptămână, un medic orădean se confruntă cu acuzaţii de malpraxis cauzator de deces.

Familia unei femei de 45 de ani din Sibiu care lucra în Germania ca menajeră şi a venit luna trecută în ţară, la Arad, pentru a se supune unei intervenţii de micşorare a stomacului, având 108 kilograme la o înălţime de 1,60 m, afirmă că medicul este vinovat de moartea femeii, a cărei stare s-a complicat după operaţie până la peritonită. Concret, familia femeii îl acuză pe doctor că a externat-o prea devreme, dar şi pentru că nu ar fi prevenit-o asupra riscurilor intervenţiei şi complicaţiilor post-operatorii.

Operaţia a avut loc pe 26 iulie la clinica MedLife Genesis din Arad, despre care pacienta aflase de pe internet, fiind externată după două zile, când femeia a plecat la Sibiu, de unde este originară.

Potrivit Pro TV, care le citează pe rude, femeia s-a simţit rău încă de pe drum şi l-ar fi sunat pe medic să se plângă, dar acesta ar fi asigurat-o că durerile sunt normale. După alte trei zile, pe 30 iulie, din cauza durerilor s-a prezentat la Spitalul Judeţean din Sibiu, cu infecţie în abdomen, fiind operată de urgenţă, dar după două săptămâni a încetat din viaţă.

Medicul care i-a făcut operaţie pentru micşorarea stomacului la Arad este orădeanul Viorel Dejeu, absolvent al Facultăţii de Medicină şi Farmacie din Oradea în 2007, specialist în chirurgie, cu două supraspecializări, în laparoscopie şi chirurgie oncologică. Fără a fi angajat la vreun spital, acesta a avut contracte de asigurare de gărzi la Spitalul Judeţean Oradea, având de asemenea un contract de colaborare cu clinica Betania din Oradea, după ce a lucrat în mai multe spitale din Marea Britanie şi Germania, ale căror autorităţi i-au şi acordat, de altfel, drept de liberă practică.

Potrivit dr. Viorel Dejeu, în ciuda acuzaţiilor formulate împotriva sa, nu ar fi culpabil de malpraxis, deoarece pe de o parte şi-a informat pacienta înaintea intervenţiei asupra riscurilor, iar postoperatoriu, când aceasta i-a transmis că nu se simte bine, i-a recomandat să se prezinte pentru un consult, ceea ce femeia nu a făcut. "Am ţinut legătura cu pacienta permanent de la externare. În momentul în care au fost nişte semnale de alarmă, nu am putut s-o convingem să se prezinte în serviciul nostru sau într-un serviciu apropiat, unde putea să fie diagnosticată sau tratată adecvat", s-a apărat chirurgul orădean, despre care Ştirile Pro TV au afirmat că ar fi din Arad.

Mai mult, dr. Dejeu susţine că a păstrat legătura cu medicii din Sibiu care au preluat pacienta şi s-a asigurat că a primit acolo cea mai bună îngrijire. Cu toate acestea, rudele femeii spun că vor depune împotriva sa inclusiv o plângere penală.

Între chirurgii orădeni, dr. Viorel Dejeu este considerat ca fiind un medic competent şi bun clinician.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
15 Comentarii
@popesu
Las-o moarta, domnule sau doamna, ca cine stie cine se ascunde in spatele acestui profil... Pai ce comentezi, daca recunosti ca e profesionist si talentat? Am fost coleg cu omul asta si e exceptional. A fost de departe cel mai bun. De data asta ti-ai ales gresit tinta. Vrei sa distrugi cu orice pret dar faci pe nevinovatul/nevinovata. Lucrez in UK si ghici ce... Orice pacient care face complicatii ajunge in spitalul public. Daca un spital este depasit, pacientul este indrumat catre orice alt spital care poate sa il preia. Ca asa e normal. Viorel, fii tare. Nu te merita fraierii astia. Cand vad asa ceva ma bucur ca am plecat! E jale...
Postat 22 August 2016, 16:50 de andi12
iulia
D na ,matale nu pricepi ca n am comentat profesionalismul nimanui.nu ma intereseaza cum taie si leaga.daca erai putin atenta vedeai ca nu sint doctor,ci un timpit care a participat si el la salvarea vietii matale prin plata miliarde de lei impozite din care se cumpara aparatura si medicamente.eu nu atac copii doamna .am si eu prieteni medici si in oras au curaj sa spuna ce I prin spital.pacat ca banii mei sint folositi de medici pentru a folosi aparatura si spitalul ptr imbogatirea personala.da doamna,am o vendeta cu medicii.daca vor bani sa si vinda casele si sa si faca spitale din banii lor.
Postat 20 August 2016, 00:07 de popesuadrian2727
@popessuadrian
Domnule, medicul acesta este vestit in zona din cauza profesionalismului si bunatatii lui (de la mine nu a acceptat niciun leu!). Eu l-am cunoscut personal si ii datorez viata. Dumneavoastra luati ceva din presa, spus de o familie in suferinta si cu dorinta de razbunare. Cum de sunteti atat de sigur ca ceea ce spune presa e adevarat? Adica il suna pacienta la cateva ore de la externare si el zice ca nu isi vinde casa? Nu vi se pare cam ciudat? In astfel de situatii comisiile de specialitate stabilesc daca a fost o greseala sau nu. Nu presa. Ma mir ca sunteti lasat sa comentati aici cu atata ura. Pare mai degraba o vendeta personala. Stiu ca acesti frati sunt invidiati de multi pentru succesul lor. Nu m-as mira sa fiti dintre colegii din spital... Ati gasit momentul sa atacati si nu obositi in a arunca cu mizerie. Trist sa traiesti cu atata ura!
Postat 19 August 2016, 19:36 de iuliatarcea
@Perpetuum2727
Sunteti in eroare in ceea ce ma priveste, probabil ma confundati dar sunt obisnuita cu chestia asta. Dar, continuati.... sa salvati ce mai puteti. Va doresc sa nu obositi niciodata. Pe statuie e o.k.daca scriem titlul de mai sus ?
Postat 19 August 2016, 19:10 de Iness
n am obosit
Interventia a avut loc pe 26 iulie, iar doua zile mai tarziu pacienta a fost externata si a plecat catre familia ei, la Sibiu. Inca de pe drum s-a simtit rau si a sunat la doctorul care o avusese in grija. Insa, spun rudele, acesta a asigurat-o ca durerile postoperatorii sunt normale Gheorghica Turica, matusa decedatei: "A zis: "Ce vreti sa fac?! Sa-mi vand casa, sa va dau bani?" E corect sa opereze cu 4.000 de euro si sa-i vina declaratiile familiei la pro tv n am obosit doamna .ptr ca trebuie sa dau de munca angajatilor mei ca din impozitele lor si ale mele de miliarde sa poata fi cumparate medicamente in spitale si aparatura care sa salveze viata pacientilor cum a fost salvata si a dvs d na INESS .ca fara aparatura si medicamente nu te ar fi putut salva.
Postat 19 August 2016, 17:52 de popesuadrian2727
@2727
...ati obosit ?
Postat 19 August 2016, 13:42 de Iness
Hmm
Unde ati citit sau inventati partea cu "ce vrei"? Tampenii!
Postat 19 August 2016, 13:34 de Noni
lege
1 toata lumea stie care e diferenta intre resident si specialist...specialistul nu poate efectua insa interventii chirurgicale complexe ,spre deosebire de primar 2 toti medicii vorbesc frumos si toate interventiile au riscuri si toti medicii salveaza vieti(de aceea sint medici),iar noi oamenii de afaceri si angajatii nostrii muncim si ne platim taxele ptr ca ei sa salveze vieti.deci asta e rolul lor.nimeni nu vine sa spuna pe internet ca si eu salvez vieti platind miliarde impozit annual. 3.problema ce m a facut sa iau atitudine este felul in care I a raspuns familiei pacientei ce a murit si anume "CE VREI ? SA MI VIND CASA SA TI DAU BANII??? DA OAMENI BUNI,SA FII DOCTOR SI BARBAT INSEAMNA SA AI COMPASIUNE .SI DA .SA RETURNEZE BANII.ASTA FACE DIFERENTA INTRE BARBATI SI barbati..degeaba se bate cu caramida in piept ca il iubeste pe isus si trateaza cu dispret o familie a carui membru a decedat.daca nu este barbat vom contacta noi familia sa I dam banii respectivi 4.am si eu cunostinte doctori in judetean si stim ca anumiti doctori sint favorizati iar altii sint discriminate ptr ca n au pile si bani .el este unul dintre favorizati.sa nu incepem sa vorbim mai multe .... 5
Postat 19 August 2016, 12:33 de popesuadrian2727
Poftim?!?
Este vorba de o operatie laparoscopica care are, intr-adevar riscurile ei. Riscuri pe care toti cei ce am trecut prin acest tip de operatie ni l-am asumat. Inclusiv doamna respectiva. Eu una am auzit de ele de la primul contact cu domnul doctor...telefonic. La prima intalnire ''face to face'' le-am auzit pe larg si le-am inteles numai datorita domnului doctor...care este cel mai rabdator om posibil. Sa fim seriosi...acum cateva saptamani a murit nu stiu cine de la o mana rupta netratata corect...SI?!? Sunt riscuri si exista si protocoale... pe care nu voi, jurnalistii le cunoasteti ci domnii doctori. La fel si organele competente...care sunt sigura ca vor ajunge la concluzia ca domnul doctor nu este de vina cu nimic in afara de faptul ca a vrut sa o ajute. Da... pe noi ceilalti ne-a ajutat...pe unii i-a salvat chiar de la moarte...Eu, daca am simtit ceva simptome anormale dupa operatie, l-am contactat, am fost mereu in legatura cu dansul. L-am suntat si la 10 seara sa il intreb daca e normal sa simt una sau alta si dansul mi-a raspuns de fiecare data, rabdator, cu explicatii plauzibile si linistitoare. In U.S.A. acest tip de operatii are o rata a mortalitatii de 1 la 200 de exemplu...deci aceasta exista peste tot....asta e viata.
Postat 19 August 2016, 10:08 de LorenaAbabi
Nu
Am prieteni medici. Confundati situatia cu cea a unui medic rezident. Un medic specialist are drept de libera practica. Am cautat informatii si aceste interventii pentru obezi le fac in echipa, el si fratele dansului (care e medic primar). Va rog, nu fiti atat de pornit. E un tanar sclipitor cu o cariera stralucita inainte. Chiar sa balacarim asa... Forurile abilitate vor lamuri, nu presa. Eu sunt in viata datorita lui. Daca asta nu spune ceva... Toate cele bune.
Postat 18 August 2016, 18:46 de iuliatarcea
lege
DOAMNA,NIMENI NU A CONTESTAT CALITATEA LUI PROFESIONALA AICI S A DISCUTAT DOAR DESPRE BAZA LEGALA A UNUI ACT MEDICAL DACA I ARATI UNUI MACELAR CUM SA OPEREZE O APENDICITA IN 2 ZILE VA STI ,FARA A FACE MEDICINA.ASTA NU INSEAMNA CA ARE DREPTUL SA OPEREZE,CHIAR DACA ARE DEXTERITATE LA FEL SI DACA CINEVA E DOAR MEDIC SPECIALIST,ASTA INSEAMNA CA ARE VOIE SA EFECTUEZE DOAR ANUMITE PROCEDURI SI BECALI A PACALIT STATUL SI A AJUTAT F MULTI OAMENI..ASTA NU INSEAMNA CA JUSTITIA NU POATE SA NU L PEDEPSEASCA PTR CA DIN BANII FURATI A AJUTAT DIFERITE PERSOANE TREBUIE SA INTELEGEM CA INDIFERENT CIT DE BUNI SAU NU PROFESIONALI SINTEM ,TOTI TREBUIE SA RESPECTAM LEGEA INTELEGETI DOAMNA??????????????????
Postat 18 August 2016, 15:16 de popesuadrian2727
RE: lege
Vă rugăm, nu mai scrieţi cu majuscule!
Postat 18 August 2016, 23:28 de Moderator
Rautati si ura
Incredibil ce citesc. Acest om mi-a salvat viata cand alti chirurgi din judetean nu stiau ce sa faca. Acum este terfelit de tot felul de nesimtiti, cu o rautate greu de inteles. Orice interventie chirurgicala are riscuri. Domnule doctor, va datorez VIATA. Sunteti cel mai bun. Sper sa treceti cu bine peste acest moment.
Postat 18 August 2016, 14:56 de iuliatarcea
RETURNARE BANI
avind in vedere ca FAMILIEI , A CAREI MEMBRU A DECEDAT i a spus intr un mod zeflemitor ca : CE VERA ? SA SI VINDA CASA SA I RETURNEZE CE I 4000 DE EURO? EU SI FIRMA MEA SINTEM DISPUSI SA I DAM ACESTI BANI .VA RUGAM SA NE DATI TELEFONUL DINSEI SI O VOM CONTACTA ACESTA FAMILIE SI O VOM AJUTA ..D ZEU SA L IERTE..CA EA N A GRESIT CU NIMIC...DE ACEEA AM SPUS D ZEU SA L IERTE...L AM VAZUT CUM CINTA PE YOU TUBE DESPRE ISUS...PENIBIL ...SA TE BATI CU CARAMIDA IN PIEPT CIT IL IUBESTI OPE ISUS SI SA SPUI UNEI FAMILII A CAREI MEMBRU A DECEDAT CE VREI? SA MI VIND CASA? GRETOS
Postat 18 August 2016, 11:35 de popesuadrian2727
penibil
HAI SA INTELEGEM PUTIN.DACA AI CARNET CATEGORIA B POTI CONDUCE UN ANUMIT TIP DE MASINI DAR NU POTI CONDUCE UN TIR..IAR DACA O FACI E CAZ PENAL..ASA SI IN CAZUL ACESTUI SMECHERAS CE E AVID DUPA BANI..EL ESTE MEDIC SPECIALIST DECI CATEGORIC NU AVEA VOIE SA OPEREZE ASA CAZ INDIFERENT CE HIRTIUTE AVEA...SINGURA HIRTIE CARE II DADEA DREPTUL SA FACA ASA O OPERATIE,LA STAT SAU LA PRIVAT ESTE CEA DE MEDIC PRIMAR IN CHIRURGIE,,,DECI CA SI CEL CE CONDUCE TIRUL DESI ARE CATEGORIA B ESTE UN CAZ PENAL.... ALT ASPECT .MERGETI SI VEDETI PE TERAPIE INTENSIVA CUM MAI ESTE O PACIENTA INTUBATA ,OPERATA IN ARAD TOT CU ACEEASI OPERATIE,CA CEA CARE A MURIT DIN SIBIU ,IAR EI AU LUAT 4000 DE EURO IAR NOI CE PLATIM ASIGURARI AM CONTRIBUIT CU UN MILIARD PINA ACUM LA SALVAREA ACESTEI FEMEI...CA PATRON AL UNEI FIRME CU MUNCITORI CE MUNCESC DIN GREU ,MI SE PARE ANORMAL CA CONTRIBUTIILE LOR SA FIE FOLOSITE PTR A REPARA DORINTA DE IMBOGATIRE A UNOR INDIVIZI .DECI EI AU RAMAS CU 4000 DE EURO IAR MUNCITORII MEI SI EU PLATIM MILIARDE S O AJUTAM PE BIATA FEMEIE...O FACEM CU DRAG ...DAR ASA CEVA ESTE INADMISIBIL CE E GRAV E CA NIMENI DE PE TERAPIE INTENSIVA N ARE CURAJ SA VORBEASCA PTR CA ACEST INDIVID,FREE LANCER ,FACE PARTE DINTR UN MARE ANGRENAJ MAFIOT DIN SPITALUL JUDETEAN .EL NU ARE POST IN SPITAL DAR ISI INTERNEAZA BOLNAVII PE FRATE SU CU STIINTA SEFULUI DE SECTIE SI FACE CE VREA EL SI CISTIGIND BANII INTR UN MOD CATEGORIC ILEGAL..IAR ACEST PRIVILEGIU IL ARE DOAR EL.. AR TREBUI CA MINISTERUL SANATATII SA VERIFICE CUM S AU DAT TOATE ACESTE HIRTIUTE DE CHIRURGIE ONCOLOGICA,LAPAROSCOPIE,ETC... RUSINE ,RUSINE,RUSINE
Postat 18 August 2016, 11:28 de popesuadrian2727
Medici de Sorboinica
Hehe.. cata minte sa ai sa te lasi operat de medici de Sorbonica...
Postat 18 August 2016, 10:19 de Groparu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON