URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când au venit liberalii la conducerea Oradiei, numai de dezbinare avem parte. Se face un pod nou peste Criș: de ce se face? Și dacă se face, de ce are doar o bandă pe sens? La ce ne trebuie drum expres când pe terenurile alea vegetația creștea liniștită încă de pe vremea lui Ladislau Întemeietorul? Iar se fac pasaje supra și subterane? E scandalos cum se intervine la renovarea parcurilor, nu era mai bine înainte?!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
09 Noiembrie 2017, 11:41

Chestorul Marin Bondar despre poliţistul de frontieră prins cu şpagă de 1.000 euro: "Astfel de oameni nu au ce să caute între noi"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Şeful Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Oradea, chestorul Marin Bondar, a vorbit, joi, despre cazul agentului şef Marinel Marţi, prins duminică, în flagrant, alături de un coleg maghiar, cu o mită de 1.000 euro.

Suspendat din funcţie

"Am fost informaţi că a fost pus sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile, din 6 noiembrie 2017 până pe 4 ianuarie 2018 şi, mai mult, i-a fost interzis dreptul de a-şi exercita profesia, motiv pentru care pe 6 noiembrie am dispus suspendarea lui şi cercetarea prealabilă", a declarat chestorul Marin Bondar într-o conferinţă de presă al cărei subiect principal a fost migraţia.

Şeful ITPF Oradea a spus Marinel Marţi nu face cinste poliţiştilor de frontieră. "Noi alte măsuri nu putem lua împotriva lui până când nu se pronunţă instanţa. Pot să vă spun că în momentul în care vom avea o hotărâre definitivă, şi dacă aceasta îi va fi favorabilă, eu voi insista să fie trimis în Consiliul de Disciplină. Sper că şi colegii mei să fie în asentimentul meu, astfel de oameni nu au ce să caute între noi", a afirmat chestorul.

Bondar s-a arătat "surprins" de gestul subordonatului său. "Am rămas suprins că un om care are vechime de 22 de ani în Ministerul de Interne, din care 20 de ani în Poliţia de Frontieră, s-a pretat la astfel de gesturi. Chiar nu-mi explic această situaţie. Îl cunosc de multă vreme, este un om pregătit, şeful lui a avut încredere în el, i-a fost şef de grupă", a spus şeful ITPF Oradea.

Căutaţi la bani

Întrebat de BIHOREANUL dacă există activităţi de prevenire şi control în cadrul ITPF Oradea pe tema anticorupţiei, chestorul Marin Bondar a spus că anul acesta s-au ţinut 12 astfel de acţiuni de informare, alături de Direcţia Generală Anticorupţie. "Şi agentul Marţi a participat la două astfel de activităţi", a adăugat şeful ITPF.

De asemenea, psihologul instituţiei a organizat pentru poliţişti un program numit "Coordonatele psihologice ale corupţiei". Totodată, prin Biroul Control din cadrul ITPF Oradea compus din cinci ofiţeri, s-au efectuat 12 controale la frontierele Inspectoratului în acest an, în urma cărora 12 poliţişti de frontieră au fost sancţionaţi.

"Există o dispoziţie internă a Inspectorului General că nu avem dreptul să deţinem sume de bani mai mari sau mai mici decât cele menţionate într-un registru special la intrarea în serviciu. Ofiţerii şi agenţii care au încălcat-o au fost sancţionaţi cu mustrare scrisă şi diminuarea salariului", a precizat Marin Bondar. Acestea sunt considerate, însă, abateri şi nu infracţiuni. "Dacă descoperim asupra poliţiştilor de frontieră sume în valută suntem obligaţi să anunţăm DGA-ul. Apoi, ei continuă verificările", a mai spus acesta.

Chestorul Marin Bondar a spus că speră că acesta să fie un "caz izolat" în cadrul ITPF Oradea.

Citeşte aici articolul: Şpagă transfrontalieră: Un poliţist de frontieră din Borş şi colegul său maghiar, prinşi în flagrant cu o mită de 1000 euro

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
?!
Chestorul Marin Bondar a spus că speră că acesta să fie un "caz izolat"! Adica spera sa nu-i mai prinda cand iau spaga?!
Postat 09 Noiembrie 2017, 13:27 de pinonel
Normal ca nu are ce cauta
Trimiteti l la jandarmi.
Postat 09 Noiembrie 2017, 11:58 de TanarSiNelinistit
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON