URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
08 Februarie 2011, 18:28

CET, amendat cu 20.000 de lei de Garda de Mediu

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Comisariatul Judeţean Bihor al Gărzii de Mediu a anunţat marţi, printr-un comunicat de presă că, în urma unui control efectuat pe 7 februarie la Electrocentrale SA, furnizorul de energie termică a oraşului, s-a descoperit că termocentrala a depăşit plafonul anual de emisii alocat pe 2010 de Ministerul Mediului. "S-au constatat depăşiri ale acestui plafon, fapt pentru care a fost aplicată o amendă contravenţională în valoare de 20.000 de lei", se arată în comunicat.

"La pulbere în suspensie, adică praf, Electrocentrale a avut un plafon de 1.700 de tone pe 2010 şi a emis 2.569 de tone, cu peste 40% mai mult decât plafonul alocat. Plafonul pentru dioxidul de sulf a fost de 16.900 de tone, iar termocentrala a emis 20.290 de tone, în timp ce la categoria de diverşi oxizi de azot plafonul era de 1.010 de tone, fiind depăşit până la 1.291 de tone", a explicat marţi pentru BIHOREANUL, Călin Mocan, prim-comisar al Comisariatului Judeţean al Gărzii de Mediu.

Potrivit informării, comisarii au efectuat controlul după ce s-au autosesizat cu privire la fenomenele de depunere accentuată de praf şi pulbere de cenuşă în anumite zone din Oradea, la sfârşitul săptămânii trecute. "Pe 7 februarie comisarii au efectuat un control la SC Electrocentrale Oradea SA, aceasta fiind principala sursă suspectată de producerea fenomenului", se arată în comunicat.

Comisarii au verificat respectarea prevederilor din Autorizaţia integrată de mediu deţinută de către Electrocentrale. "Cu precădere s-au verificat aspecte privind funcţionarea electrofiltrelor precum şi calitatea combustibilului folosit. În acest sens nu s-au constatat nereguli, instalaţia funcţionând conform prevederilor Autorizaţiei integrate de mediu emisă de Agenţia Regională pentru Protecţia Mediului Cluj", se mai arată în informarea trimisă de Garda de Mediu Bihor.

Electrocentrale are termen până în 2013 să se conformeze la normele europene de mediu. "De precizat este faptul că această instalaţie este veche de 45 de ani, iar potrivit programului de conformare anexă la Autorizaţia integrată de mediu, termenul limită de conformare privind protecţia atmosferei este 2013", se mai arată în comunicat.

În ceea ce priveşte poluarea care s-a produs la sfârşitul săptămânii trecute în Oradea, Garda de Mediu Bihor spune că a fost provocată de condiţiile meteo. "Apreciem că fenomenele meteorologice din ultimele 7 zile, temperaturi scăzute de -10 grade, ninsoare, urmate de o creştere bruscă a temperaturii, combinate cu praful generat din traficul auto au determinat fenomenele menţionate anterior", se mai precizează în comunicat.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
Parerea mea
Sa dai o asemenea amenda in conditiile de fata mi se pare curata nesimtire... mai ales cand stii ca suma respectiva va fi platita de contribuabilul oradean si va ajunge la bugetul central(si de acolo pe alte plaiuri)...mai ales cand stii ca principalele cauze sunt conditiile meteo care nu au permis fumului sa se raspandeasca uniform...mai ales cand stii ca municipalitatea a semnat recent un contract de 80 milioane de euro pentru retehnologizarea CET-ului(deci nu sta cu mainile in sân).Sper ca primaria sa conteste in instanta aceasta aberatie...Daca era un bihorean adevarat dadea o amenda modica, nu sa impovareze comunitatea din care face parte.Se vede ca PDL-istii bihoreni sunt mai intai pdl-isti si apoi bihoreni.Punct!
Postat 10 Februarie 2011, 09:33 de Oradean
www.transportinoradea.ro
si eu sunt tare curios cine le va plati amenda :D ... sunt mai mult ca sigur ca primaria...ca doar cetul apartine de primarie, nu? si atunci sti defapt cine plateste: contribuabilul :D
Postat 09 Februarie 2011, 08:05 de transportinoradea.ro
OARE CINE PLATESTE AMENDA ?
E interesant cine a fost amendat ? managerul sau cet-ul ? daca cet-ul atunci tot noi platim amenda , adica contributorii la bugetul tarii si primariei !! in mod legal trebuie penalizat managerulsau responsabilul si nu firma !! cand vine garda financiara nu penalizeaza firma ci managerul sau administratorul !!! da cum poate bugetarul sa-l penalizeze pe bugetar !? Asta nu ! Bugetarul penalizeaza doar privatul ! asta e in tara asta de cenusa !!! Si totusi cine plateste amenda ? contributorii sau administratorii ??? adica noi plebeii amarasteni sau vinovatii ? adica CET-UL sau administartorii CET-ului ??? CINE / POATE SA NE RASPUNDA CINEVA ? CINE ?
Postat 08 Februarie 2011, 20:52 de SCORTOSUL
praf in ochi
nu vede nimeni ca in rogerius plin e de cenusa aproape in fiecare zi! Se vede pe masina, pe marginea de la balcon, peste tot! In fiecare zi sint probleme atmosferice? Daca s-ar putea arde minciunile care le debiteaza....ne-am incalzi gratis!
Postat 08 Februarie 2011, 20:27 de doctor
emisii
DAR CAND GLIGOR A VANDUT EMISIILE CU 600 000 EURO?....SI TOT PROSTIMEA VA PLATI AMENDA....ADICA .....NOI...CETATENII....JOS GLIGOR DRAGOS!!!...AI FURAT DESTUL...LASA PE ALTUL......
Postat 08 Februarie 2011, 18:51 de neam cetule
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON