URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
18 Februarie 2015, 15:48

Cereţi bonul! Premiile la Loteria bonurilor fiscale vor fi în valoare de cel puţin 200 lei

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Atenţie, vine loteria bonurilor fiscale! Secretarul de stat în cadrul Ministerului Finanţelor, Attila Gyorgy, i-a îndemnat miercuri pe toţi cumpărătorii să solicite bon fiscal de fiecare dată când plătesc pentru bunuri sau servicii.

"Oamenii trebuie să ştie că intră în loterie fără costuri. Nu sunt obligaţi să depună bonurile, nu trebuie să le scaneze, nu trebuie să le trimită prin Poştă, nu trebuie să le xeroxeze. Trebuie doar să le solicite, să le păstreze, bonurile din perioada 2 februarie - 28 martie intră la prima extragere care va fi în luna de Paşte pe 13 aprilie 2015", a spus secretarul de stat Attila György, în cadrul unei conferinţe de presă care a avut loc la Prefectură.

Pentru extragerea din aprilie, Ministerul Finanţelor pune la bătaie un fond de premiere de un milion de lei. Stabilirea câştigătorilor se va face prin două extrageri simultane în care va fi aleasă suma între 1 şi 999 lei, fără diviziunile în bani, reprezentând cumpărăturile făcute şi data în care a fost eliberat bonul fiscal.

Pentru o sumă extrasă de 44 lei, de exemplu, vor fi considerate câştigătoare toate bonurile eliberate în ziua respectivă cu o valoare de la 44 lei la 44,99 lei. În eventualitatea în care vor exista mai multe bonuri fiscale cu valoarea extrasă premiul va fi împărţit în mod egal câştigătorilor. Acest lucru nu ar trebui să fie însă un impediment.

"Din simulările noastre reiese că valoarea câştigurilor va fi mai mare decât cea de la categoria a treia de la Loteria Română, ceea ce este categoric un avantaj pentru oameni", a spus secretarul de stat. La extragerile din acest an organizate de Loteria Română valoarea câştigurilor de la categoria a treia a variat între 235 lei în 11 ianuarie la 550 lei în 22 ianuarie.

Pentru a revendica premiul câştigătorii vor trebui să depună bonul fiscal cu valoarea extrasă, în termen de 30 de zile, la orice unitate teritorială a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală alături de copia actului de identitate. În termen de 10 zile de la expirarea termenului, ANAF va face publică lista câştigătorilor.

Premiile vor fi virate în cont în termen de 60 de zile de la expirarea termenului de revendicare a lor. O persoană va putea revendica un singur premiu aferent unei extrageri, iar premiile vor putea fi revendicate doar de persoanele care au împlinit 18 ani.

Ministerul Finanţalor organizează Loteria bonurilor fiscale ca măsură de combatere a evaziunii. Fiscaliştii se aşteaptă la o creştere a veniturilor la buget din TVA şi impozit pe profit odată cu înmulţirea numărului de bonuri fiscale eliberate.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Iată că UDMR e la guvernare !!!
Adică partenerul PSD acum ... spre deosebire de Bihor unde maghiarii joacă în altă ligă !!!
Postat 18 Februarie 2015, 18:35 de WinDos
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON