URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
12 Decembrie 2013, 13:20

Centrul de afaceri din Piaţa Rogerius va fi construit cu 22,9 milioane de lei, de TIM Cluj

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Piaţa Rogerius va deveni de anul viitor şantier. Reprezentanţii municipalităţii au adjudecat săptămâna trecută licitaţia pentru construirea unui centru de afaceri cu produse agricole pe amplasamentul Pieţei Rogerius. Lucrarea, estimată la 23,3 milioane lei a fost câştigată de asocierea reprezentantă de Trustul de Instalaţii Montaj şi Construcţii Cluj, pentru suma de 22,9 milioane lei.

TIM Cluj a câştigat licitaţia de pe locul secund, după ce oferta concurentă, depusă de asocierea reprezentată de Construcţii Bihor care a cerut pe lucrare puţin sub preţul competitorilor, adică 22,5 milioane lei, a fost declarată neconformă.

"Asocierea de firme care a avut cel mai bun preţ nu a îndeplinit criteriile de calificare. În caietul de sarcini a fost prevăzută o condiţie care impunea ca ofertantul să aibă o experinţă similară în montarea unei pompe de căldură de minim 390 kw, iar lucrarea prezentată de ei avea prevăzută o pompă de căldură mai mică", a declarat viceprimarul Mircea Mălan.

Potrivit viceprimarului, contractul de lucrări pentru construirea viitorului centru de afaceri va fi semnat în perioada următoare, pentru ca lucrările efective să înceapă în primăvară. Durata de execuţie a centrului de afaceri este de un an de la data ordinului de începere a lucrărilor.

TIM Cluj a mai concurat anul acesta împotriva firmei Construcţii Bihor în cadrul licitaţiei pentru atribuirea lucrările de înlocuire a magistralelor I şi III. În mod ironic, clujenii au pierdut atunci licitaţia, deşi au ofertat un preţ mai mic, pe considerentul că nu au îndeplinit unele condiţii de calificare.

Construcţia viitorului centru de afaceri este finanţată din fonduri europene, printr-un proiect transfrontalier câştigat de municipalitate în parteneriat cu Camera de Comerţ şi Industrie Hajdu Bihar. Partenerii în proiect vor trebui să contribuie la lucrări cu 50% din suma cheltuită.

Citeşte pe aceeaşi temă şi "Au refăcut proiectul! Piaţa Rogerius va fi cu 700 de metri pătraţi mai mare şi va găzdui o grădină suspendată"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
in sfirsit
oricum va fi mai bine decit tiganeala din piata, e plin de boschetari, traficanti de tigari si bisnitari care se dau mici producatori si vind de toate, totul fara acte si facturi...
Postat 12 Decembrie 2013, 17:07 de piata bisnitarilor
Imi imaginez cum badea Ioane cu cele 10 capre merge la vanzare in centru de afaceri agricole
.
Postat 12 Decembrie 2013, 15:20 de Bill
Ce afaceri se vor incheia acolo? Pentru haine second-hand, cafenele si alte birturi?
Curios e ca oameni care habar nu au ce e aceea o afacere, adica niste bugetari care stau ca pasaricile la mila unuia care are ceva graunte prin buzunare, propun si obtin niste bani pentru un proiect fara relevanta. Bani aruncati in vant, pentru ca afacerile agricole nu au ce cauta in mijlocul unui cartier de cca. 70.000 locuitori. Pe acesta suma se putea moderniza la maxim piata agro de pe centura, cu motel pentru afaceristi, cu puncte de lucru ale bancilor interesate, etc, etc, adica un centru/nod ('hub' cum zic unii) pentru toata agricultura din regiune. Asadar, in Rogerius se arunca pe apa sambetei o suma care ar fi putut moderniza toate pietele din Bihor la un loc, daca 'engross'-ul la cele mai ridicate standarde depaseste nivelul de intelegere din Primaria Oradea.
Postat 12 Decembrie 2013, 15:17 de Abet
Cu parcare subterana proiectul era chiar ok
Proiectul e laudabil de tranformare a tiganiei din cel mai mare cartier al orasului intr-o piata moderna, doar ca se face in stil romanesc, nu inteleg de ce parcarea nu sa mutat la -1 la subteran era ok si ramanea spatiu pentru verdeata asa se va tripla suprafata de vanzare si comercianti si va fi bataie pe locurile de parcare, te vei invarti jumate de ora sa gasesti un loc de parcare ca sa cumperi o rosie ...
Postat 12 Decembrie 2013, 14:14 de ax
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON