URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
11 August 2011, 15:49

Celebrul brand Levi's şi alţi doi retaileri vin la Oradea Shopping City

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Mall-ul Oradea Shopping City, fostul Tiago, care se va deschide în toamnă, conform dezvoltatorilor, anunţă că alte trei branduri au semnat contracte cu centrul comercial.

"Levis, Fox şi Eponge Fashion Paris (retaileri de îmbrăcăminte, n.r) sunt cele mai noi nume ale căror produse vor fi accesibile orădenilor începând cu această toamnă prin intermediul noului mall. În urma tranzacţiei intermediate de CB Richard Ellis România cei trei noi chiriaşi vor beneficia de spaţii însumând 1.700 mp", se arată într-un comunicat trimis joi de reprezentanţii mall-ului.

Potrivit acestora, la Oradea Shopping City vor veni şi alţi retaileri, printre care şi branduri în premieră pe piaţa orădeană. "Prin mixul de retail stabilit, care reuneşte deja nume precum Intersport, KFC, Kenvelo, Famous Brands, Bigotti, Penti, Samsonite, Fiorangelo, Kitchen Shop, Coccodrillo, Domo, Gloria Jean's şi multe altele, Oradea Shopping City completează plusul de valoare adus de zona de divertisment cu cel de la capitolul retail", a declarat Bogdan Jigman, director general Oradea Shopping City.

Oradea Shopping City are o suprafaţă totală de 30.000 mp, din care 22.000 mp sunt rezervaţi pentru retail, 6.000 mp pentru divertisment şi 2.000 mp sunt destinaţi zonei de food court.

Potrivit dezvoltatorilor, noul centru comercial va integra cel mai mare şi mai modern spaţiu de divertisment indoor din Oradea. "Acesta va include un cinematograf cu 6 săli digitale şi o capacitate de 960 de locuri, o zonă de bowling echipată cu 8 piste, o zonă de biliard, un spaţiu de jocuri video, o zonă dedicată petrecerilor private şi spaţiu de joacă pentru copii", se mai arată în informarea trimisă de reprezentanţii Oradea Shopping City.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
14 Comentarii
@xfiles
(*continuare) chiriile exorbitante... Eu unul ma bucur si de extinderea Era si de Tiago (cu noul sau nume), si sper ca macar concurenta sa-i mai aduca cu piciorele pe pamant pe cei care stabilesc chiriile din Lotus... nu de alta dar as vrea sa-mi cheltui si eu "banii de haine si de distractie" in tara mea europeana si civilizata nu in Ungaria sau mai departe...
Postat 18 August 2011, 14:01 de iMall
@xfiles
Tara europeana suntem ca vrem sau ba, cdaca si civilizata e o alta discutie... Cert este ca trebuie sa tindem catre ceva caci altfel nu vad de ce n-am inchide calculatorul, laptop-ul sau mobilul si ne-am face bagajul pentru a emigra. Traim in Romania si ar trebui sa ne pese (intereseze) de "ceva", altfel copiii nostri n-au niciun viitor. Trist este ca in tarisoara noastra minunata s-a inteles prost democratia si in continuare se merge pe principiul "daca a murit capra mea, de ce p..a calului sa nu moara si a vecinului" sau si mai trist in ultima vreme e "bah, da de unde are banii vecinu' de capra". Pe toata lumea f..e grija de celalalt, invidia si lacomia sunt "in floare", de prostie nu mai vorbesc. In concluzie chiar cred ca ar trebui sa ne trezim si sa ne consideram "si europeni, si civilizati", dar mai ales sa ne bucuram de concurenta pt. Lotus si sa nu-i huiduim ca este singurul lucru care mai poate reduce din chiriile exorbitante ce se regasesc in preturile magazinelor din complexul comercial mai sus amintit... Daca crezi, xfiles, ca o chirie de 45 EUR/mp din Lotus nu se regaseste in pretul produsului, te inseli amarnic, si sper ca fetele de la "marimea conteaza" sa mai reduca
Postat 18 August 2011, 09:04 de iMall
@imall
dude, nu ma lua cu "in strainatate ...", ca nu-i cazul de astfel de comparatii. am impresia ca tu consideri romania o tara europeana sau/si civilizata :)
Postat 17 August 2011, 18:12 de xfiles
iMall
Si eu astept sa vad cum va fi noul mall, sincer de Lotus cu "adaugarile lui Mudura" m-am plictisit, deci as vrea sa vad si eu un mall modern pentru orasul asta. Subscriu si eu la parerea lui Boom ca zona e aglomerata comercial si intradevar daca vreau sa gasesc ceva ma duc acolo unde sunt cele mai multe magazine de gen pe km patrat. Prietene xfiles nu-ti fa griji ca locatia e la "periferie" caci in strainatate toate mall-urile sunt la periferie (aici sunt preturi permisive pentru dezvoltatorii de astfel de proiecte), oricum magazinele care "atrag clientii" sunt frecventate de oameni care au cel putin o masina, nu cred ca cei care se dau cu tramvaiul (fara bilet) au bani de Zara (care deschide in Lotus) sau de Famous Brands (care deschide in Oradea Shopping City). Vizavi de Popoviciu e si asta un fel de Mudura, nu vad care-i problema, unul il pupa-n cur pe Base, iar celalalt il pupa in cur pe fostul premier ungar Medyessi. Cred ca toata lumea ar trebui sa dea o sansa si celor noi veniti pe piata oradecaci orasul nostru a "decazut" tocmai ca i-am huiduit pe toti cei care au vrut sa faca treaba de dragul cativa tzepari autohtoni gen: Mudura, fratii Micula, Beni Rus (Selina & Trameco)
Postat 17 August 2011, 13:53 de iMall
Da cand ?
Se va deschide oradea center si lotusul cand da drumul la aripa asta noua?
Postat 14 August 2011, 21:54 de milenium
@boom
locatia oradea shopping ESTE izolata. pentru ca e PERIFERIE. o fi acolo zona comerciala, dar degeaba, pana nu vor fi mijloace de transport in comun de mare capacitate (autobuz sau tramvai), nu va avea succes. daca cei din iosia au realul acolo, crezi ca mai bat drumul pana la oradea shopping city ? distractie gasesti full in oras, iar pentru cumparaturi, real e mai aproape cu 1/2 km. de la real pana la tramvai sunt numai cateva sute de metri pe care le poti parcurge pe jos, pe trotuar si pe treceri de pietoni. nu trebuie sa te injuri cu tiristii care nu-ti dau prioritate in sensurile giratorii si nici nu tremuri la gandul ca da un "bemvist" peste tine daca te plimbi pe jos. si nici nu-ti trebuie rovigneta, ca nu iesi din oras!
Postat 13 August 2011, 09:57 de xfiles
@boom
cei din iosia si din rogerius se duc pe principala, cand au chef de ieseala, ca asa facem toti. e centrul orasului, acolo se organizeaza petreceri, acolo e plin de localuri si cluburi. eu nu vad tinerii din rogerius plimbandu-se pana dupa centura pentru o bere sau niste muzica buna. iar iosia e mare, in afara de cei din calea aradului, nu cred ca vor alege multi noul mall ca loc de divertisment. daca vorbim de cumparaturi, iosia are penny si real, de unde poti sa-ti faci cumparaturile si pe jos, daca stai aproape. rogerius are artima si mall-urile care se vor ridica in locul firmelor exmob si infratirea, iar la astea pot ajunge usor si cei din iosia.
Postat 13 August 2011, 09:47 de xfiles
@boom
cei din iosia si din rogerius se duc pe principala, cand au chef de ieseala, ca asa facem toti. e centrul orasului, acolo se organizeaza petreceri, acolo e plin de localuri si cluburi. eu nu vad tinerii din rogerius plimbandu-se pana dupa centura pentru o bere sau niste muzica buna. iar iosia e mare, in afara de cei din calea aradului, nu cred ca vor alege multi noul mall ca loc de divertisment. daca vorbim de cumparaturi, iosia are penny si real, de unde poti sa-ti faci cumparaturile si pe jos, daca stai aproape. rogerius are artima si mall-urile care se vor ridica in locul firmelor exmob si infratirea, iar la astea pot ajunge usor si cei din iosia.
Postat 13 August 2011, 09:47 de xfiles
Mai vedem!
Eu nu ma grabesc sa trag concluzii.Vedem la concret ce va fi cand va fi deschis efectiv.Cei din Rogerius sau Iosia Nord traverseaza orasul pentru a ajunge la Lotus.Daca la viitorul Prima mall din zona Decebal se deschid chiar si aceleasi magazine ca la Lotus, nu vad de ce ar mai bate drumul pana la Lotus.Asa se pune problema.Credeti ca cei din Iosia mai bat drumul pana la Lotus cand au langa ei Oradea Shopping city ?Locatia noului mall nu este chiar asa de proasta tinand cont ca nu sunt izolati.Este o zona comerciala foarte aglomerata.Adica daca te duci pana acolo, poti sa vizitezi si Era Shopping Park, Obi, Real.Va spun din experienta ca atunci cand mergi sa cauti ceva, in zona aceea ai cele mai multe magazine.Era bine sa se orienteze si ei spre firme care nu sunt la noi:Mango, Seroussi, Starbucks... Apropo se magazin alimentar vor avea, caci fara asa ceva pierde din start
Postat 13 August 2011, 08:52 de Boom
@invidia
ce facem, acum ne batem sa aflam cine e mai proasta/curva ? am spus ca nu apar lotus, ala nu e magazin ci zona de promenada, e un loc in care mergi ca sa fii vazut ca ai fost acolo si atat. magazine de lux, cu preturi mari. l-am dat exemplu numai ca sa se vada ca reclama pentru noul mall sunt inselatoare
Postat 12 August 2011, 17:29 de xfiles
invidia
xfiles, intr-adevar, beatrice szu(ge)hai e un nume demn de secolul 21
Postat 12 August 2011, 13:54 de Dora
haha
Oau, cata indignare domnilor. Se citeste concurenta pe voi de la o posta. Sa asteptam sa vedem Oradea Shopping City deschis si apoi sa judecam care e mai tare.
Postat 12 August 2011, 11:28 de Daniel
puncte puncte
tiago e nascut mort datorita locatiei,cel mai important lucru la orice poprietate!popoviciu e un mare prost,banii care i-a facut ,i-a facut cu noroc si spagi gen apartament lu'baseaca!
Postat 12 August 2011, 04:30 de bula dezvoltatorul
bullshit
Branduri in premiera pe dreq! Kenvelo, Famous Brands, Bigotti, Domo si toate chestiile alea de divertisment exista in Lotus de ani de zile. Levi's e in pasajul Vulturul negru de si mai mult timp, desi are preturi de-ti vine sa fugi. Toate astea sunt deja acolo si accesibile oradenilor. Nu era nevoie sa vina o ziarista cu nume de secolu 18 ca sa ne toarne minciuni cu basculanta. Departe de mine sa apar Lotus, dar asta nu este articol ci o reclama imputita pentru noul magazin. Apropo, cine va vrea sa isi piarda vremea pe drum pana la mall-ul cel nou sau sa se inghesuie laolalta cu zeci de oradeni transpirati in autobuzele care fac curse pana la periferie, cand absolut tot ce gasiti acolo exista deja in alte locatii din oras ?
Postat 11 August 2011, 18:40 de xfiles
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON