URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
18 Aprilie 2018, 16:40

Ce nereguli au descoperit comisarii pentru Protecţia Consumatorilor la comercianţii din Bihor

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Bihor a transmis, miercuri, că în urma controalelor făcute înainte de Paşte la comercianţii de carne, ouă, vopsea de ouă, ciocolată, produse din cacao, figurine din ciocolată, produse de patiserie, vin şi peşte au fost date amenzi în valoare de 115.500 lei.

Potrivit informării CJPC Bihor, înaintea Paştelui au fost verificaţi 65 de operatori economici. Dintre aceştia, la 55 s-au constatat abateri.

De asemenea, potrivit informării, 926 de kilograme de produse în valoare de 15.788 lei au fost oprite temporar de la comercializare. A fost vorba despre produse de toate tipurile dintre cele controlate care fie nu aveau preţul, fie nu aveau toate datele de identificare afişate.

În schimb, au fost oprite definitiv de la comercializare 15 kilograme de produse în valore de 310 lei. A fost vorba de două kilograme de carne, care fusese recongelată, respectiv 13 kilograme de produse de patiserie care n-au fost păstrate în condiţii optime.

Nici de această dată, reprezentanţii CJPC Bihor nu au transmis numele magazinelor sau ale comercianţilor care au fost descoperiţi cu probleme.

Principalele nereguli constatate în timpul controlului tematic de Paşti au fost comercializarea unor cărnuri achiziţionate vrac şi porţionate în unitate, fără niciun fel de etichete cu elemente de identificare, comercializarea unor produse achiziţionate în Ungaria fără traducerea elementelor de identificare şi caracterizare, respectiv comercializarea unor produse cu elemente de identificare incomplete.

De asemenea, au fost emise sancţiuni şi pentru neurmărirea temperaturilor de păstrare – depozitare, neafişarea preţurilor de vânzare într-o formă vizibilă şi lizibilă, respectiv pentru utilizarea mijloacelor de măsurare care nu aveau efectuată verificarea metrologică.

Pentru orice fel de sesizare, bihorenii pot suna la numărul de telefon 0259-431.817 al CJPC Bihor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
SARCA
Esti prea destept pt ORADEA. Du-te amu la BÂRLAD, o sa fi cel mai destept
Postat 18 Aprilie 2018, 21:18 de Sandu1201
ce mai pot zice ?
@Florin Ciucaș : Nerumărirea văd ca a rămas ! Ce savant sunt !
Postat 18 Aprilie 2018, 20:32 de dani-e-let
!!!
@ineuanul: Nu asta am spus ! Am spus că folosești o formă, mergi cu ea !
Postat 18 Aprilie 2018, 20:28 de dani-e-let
ce sa fac ?
@Florin Ciucaș: Asta e ! "Io's prostul "!
Postat 18 Aprilie 2018, 20:26 de dani-e-let
Dani-e-let
Sa nu crapi de destept.
Postat 18 Aprilie 2018, 18:50 de Sandu1201
nicio nedumerire...
@dani_etc... ambele forme sunt corecte!
Postat 18 Aprilie 2018, 18:30 de ineuanul
nerumărirea?
Stimată domnișoară ! Observ că nu vă mai place teatrul ! Dar în cuprinsul aceluiași articol o dată spuneți " Paști ", apoi " Paște "! Nu vă puteți decide ? Hai că o absolventă " dă " jurnalism trebuie să poată ! Chiar " dă " la Sorbonica !
Postat 18 Aprilie 2018, 17:06 de dani-e-let
RE: nerumărirea?
Dani-e-let, te indrepti incet, dar sigur, spre alte site-uri; iti asteapta nerabdatoare comentariile savante :)
Postat 18 Aprilie 2018, 19:56 de Florin Ciucas
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON