URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
29 Iunie 2010, 18:49

Ce mamă! Şi-a bătut fetiţele în vârstă de doar cinci luni până le-a băgat în spital!

Ce mamă! Şi-a bătut fetiţele în vârstă de doar cinci luni până le-a băgat în spital! (foto: arhivă)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Doi ani a durat ancheta în cazul orădencei Denisei Horvath, acuzată că, în cursul anului 2008, şi-a agresat în mai multe rânduri fiicele gemene. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea au dispus la sfârșitul săptămânii trecute trimiterea ei în judecată.

Femeia avea doar 17 ani când şi-a agresat fetiţele. "Inculpata a locuit o perioadă împreună cu părinții ei, care au ajutat-o la creșterea copiilor, însă, pe fondul unui conflict, în 1 august 2008 s-a mutat într-o locuință socială, situată în același bloc. În aceeași zi, după ce a ieșit cu fetițele la plimbare, în parc, inculpata și-a pierdut cumpătul, pentru că pierduse cheile de la apartament, și a început să-și lovească fetițele care plângeau. A doua zi, bunicii copiilor i-au făcut o vizită fiicei lor și au văzut starea gravă a copilelor, motiv pentru care le-au luat și le-au transportat la spital", se arată în rechizitoriul întocmit de procurori.

Fetiţele au fost internate în spital, iar în urma consultațiilor efectuate, medicii au constatat cu groază că micuțele, Andreea și Anamaria, la data respectivă în vârstă de 5 luni, purtau urmele unor bătăi crunte. Anamaria avea multiple echimoze, hematoame, edeme provocate de lovituri, iar Andreea, sora ei, în plus, suferea și din cauza unei fracturi femurale complete.

Chemați la fața locului de managerul spitalului, reprezentanții Direcției pentru Protecția Copilului au sesizat cazul procurorilor și au dispus separarea mamei de cele două fetițe, respectiv plasarea de urgență a acestora în grija unui asistent maternal profesionist, până la finalizarea cercetărilor.

Fetiţele au fost supuse unei expertize medico-legale, iar medicii au concluzionat că au fost maltratate în mai multe rânduri de mama lor. Cele două prezentau sindromul Silverman, adică sindromul copilului bătut frecvent, iar urmele găsite pe corpul lor în spital au fost produse în mod repetat, prin loviri repetate cu corpuri dure.

"Fiind audiată, inculpata a recunoscut că și-a lovit fiicele, afirmând că în momentele respective s-a identificat cu mama ei, care a bătut-o în mai multe rânduri în timpul copilăriei", se mai arată în rechizitoriul procurorilor.

În ciuda faptului că, în timpul anchetei, Horvath și-a vizitat în mai multe rânduri fetițele și a cerut să-i fie lăsate în grijă deoarece regretă ce s-a întâmplat, anchetatorii au solicitat decăderea acesteia din drepturile părintești.

"Cele două fetițe au fost într-o stare extrem de gravă, au avut leziuni care au necesitat luni de zile de îngrijiri medicale, care au pus în primejdie gravă dezvoltarea fizică și intelectuală a fetiţelor. Faptul că mama și-a pierdut în momentele respective cumpătul nu este un argument plauzibil. Oricum, va rămâne la latitudinea instanței decizia", a declarat pentru BIHOREANUL procurorul Cristian Ardelean, cel care a efectuat cercetările.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Ce mamă! Şi-a bătut fetiţele în vârstă de doar cinci luni până le-a băgat în spital!
sa vr de:Denisa.ea a foat de la.......asa pana la,,,,,,la 7 ani fara mama ei.si cand a luato a facut antrenament pe denisa si cum?o lega de pat si era batuta,era arsa la palme dela tigara nu stiu ca nu se vedea.cu coada de matura in cap si unde apuca.la scoala vedea batuta.era sa o.......mama ei cu un italian mai deschis linsa in...de mama ei a pusa sa lucreze pentru ea la varsta de 17 ani nu mult dupa nasterea gemenilor adica sa se culce cu barbati in Polonia la 15 ani a puso sa lucreze pentru la real.A lucrat si a fost harnica FOARTE.a fost data afara in strada la 3 luni si a dormit in pontou de la iosia dar a si lucrat inchiria barci,nu-i dadea sa manance nu dadea nk pentru ea.si de ce?ca a fost buna toata viata ei si a fost sluga lui masa?si sa nu mai sc multe ca e lunga povestea. sunt fosta colega a lui deni si ce pot eu sa spus a fost proasta in toti ani accestia.ca sa lasat influientata de scorpia de masa.ii doresc succes multa sanatate in primul rand ficelor si lui denisa fericirea pe care nu o avuto in timpul de 20 de ani si sa se bucure de copii sa fie lumea ei alaturi de gemene,eu nu am fost acolo sa vad ce sa intamplat dar ce pot sa sp ca-i capcana lui masa nu cred,ce.s
Postat 10 Octombrie 2011, 21:40 de heghedus pamela
Ce mamă! Şi-a bătut fetiţele în vârstă de doar cinci luni până le-a băgat în spital!
eu o cunosc pe horvath denisa de 12 ani nu are cum sa fiie asa, eu eram acolo mama ei a dato afara din camera ei.Totul este o falsa inventata de, denisa de frica mamei ei nu ea si-a batut copii din contra ea lea dorit foarte mult deoarece sia dorit sa aiba o familie alaturi de gemene.DAR MAMA EI ERA CONTRA eu daca va fii nevoie voi fii pentru dreptatea denisei si eu am 3 copii dar nu as face asa ceva cum a facut mama denisei cu gemenele ei.NU CRED ASA CEVA,nu ar fii instare sa faca asa ceva MINCIUNA COMPLECTA,din partea denisei ca a mintit si rusine mare pentru mama ei ca a facut sa fiie gemenele departe de mama lor.
Postat 10 Octombrie 2011, 20:11 de ursu alina
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON