URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
31 Iulie 2014, 15:34

Caz la secret: Un poliţist împuşcat, altul cu capul spart, în urma unei altercaţii cu un scandalagiu

Un poliţist bihorean s-a ales cu o plagă împuşcată la nivelul piciorului şi un altul cu capul spart, după ce au încercat să calmeze un bărbat care a dat foc apartametului fostei sale soţii, în comunca Bratca. Agresorul s-a ales acum cu dosar penal pentru dublă tentativă de omor: la adresa poliţistului, dar şi la adresa unei fete de 15 ani care se afla în apartamentul incendiat.

Scandal la Bratca

"În momentul de faţă facem cercetări pentru două tentative de omor", a precizat joi, contactat de BIHOREANUL, prim procurorul Parchetului de pe lângă Tribunal, Vasile Popa.

Potrivit acestuia, agresorul este un bărbat care, deşi a divorţat de câţiva ani de soţie, o deranja periodic cu scandaluri. "I-a trimis ameninţări legate de copil şi a pătruns în apartamentul ei din Bratca, având asupra sa un flacon cu o substanţă inflamabilă. A dat foc apartamentului, în care era o fată de 15 ani. Noroc că au intervenit pompierii şi au stins incendiul la timp, astfel că fata nu a fost rănită", a precizat Popa.

Numai că scandalul nu s-a oprit aici. Pentru că fosta soţie a sunat la 112, doi poliţişti au ajuns la faţa locului, dar când i-a văzut omul a devenit şi mai agresiv: a luat un bolovan şi l-a lovit în cap pe unul dintre poliţişti, în vreme ce celălalt a încercat să-l imobilizeze. "Poliţistul a făcut uz de armă, a tras în agresor şi l-a nimerit în zona piciorului. Şi poliţistul s-a autoaccidentat, pistolul s-a descărcat în împrejurările în care agresorul a încercat să îl dezarmeze", a precizat Popa.

Împuşcat în picior, poliţistul a fost dus la Spitalul Judeţean, în vreme ce agresorul a fost transportat la Timişoara, pentru a fi operat. Potrivit lui Popa, acesta este în stare bună, iar viaţa sa nu este pusă în pericol. După ce va fi externat, el va fi audiat pentru faptele sale.

Nu le place presa

Deşi incidentul s-a petrecut duminică şi a fost unul grav, acesta nu a fost făcut public de autorităţi, astfel că în presă informaţia a apărut trunchiată. Chestionaţi pe această temă, reprezentanţii Poliţiei Bihor s-au limitat să confirme existenţa unui incident, însă au refuzat să ofere orice detaliu despre caz, motivând că e competenţa Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, care însă nu numai că nu a dat un comunicat oficial, cum era firesc, dar nici măcar la solicitările repetate  ale ziarului nu a furnizat informaţii complete.

La baza secretomaniei ar putea sta faptul că ancheta este coordonată de procurorul Alin Leucea, care, după ce a fost demascat de BIHOREANUL, în baza controalelor Inspecţiei Judiciare din CSM, că a tărăgănat numeroase anchete, are o problemă cu ziariştii şi le refuză constant accesul la informaţii. Mai mult, unii poliţişti şi angajaţi ai sistemului judiciar au fost chiar cercetaţi de Leucea pe motiv că ar fi furnizat informaţii presei.

Contactat, joi, în repetate rânduri de BIHOREANUL, purtătorul de cuvânt Cristian Ardelean nu a răspuns la telefon, iar prim procurorul Vasile Popa a spus că necomunicarea situaţiei de la Bratca a fost o omisiune. În jurul prânzului, el a promis că va reveni "într-o oră" cu un comunicat de presă legat de caz, care însă nu a fost transmis redacţiei nici până la ora publicării acestei ştiri.

UPDATE:

Transmis vineri la prânz, comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor aduce noi elemente legate de caz. Astfel, potrivit documentului, agresorul Cristian Vasile Prodan-Bradea, 34 de ani, a fost împuşcat de două ori, prima dată în zona inghinală, iar apoi, pentru că şi-a menţinut atitudinea agresivă, poliţiştii l-au mai împuşcat o dată, în genunchiul stâng. Internat la Spitalul din Timişoara, individul a fost audiat de procuror joi, iar vineri, a cerut instanţei arestarea preventivă a inculpatului.

Fără să intre în detalii, documentul mai precizează şi că „ambii poliţişti au suferit vătămări corporale, „unul prezentând leziuni care necesită 6 zile îngrijiri medicale, celălalt aflându-se și în prezent internat la Spitalul Clinic Județean de Urgență Oradea".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
slabi politisti
ei cu arme de foc iar individul cu cu bolovan.... era gata gata ca situatia sa fie invers. politistii la spital respectiv agresorul, liber.
Postat 01 August 2014, 22:42 de mda
wooowww
o fi caz de divort dar s a facut si partajul ?!!! Poate era si el proprietar :))))))
Postat 31 Iulie 2014, 16:22 de dorel
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON