URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 23 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
21 Februarie 2011, 17:28

Caz dramatic la Felix: Şoferul unei Ambulanţe a murit în timpul unei intervenţii!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Situaţie mai mult decât dramatică petrecută luni dimineaţă, în faţa hotelului Poieniţa din staţiunea Băile Felix. Şoferul unui echipaj de urgenţă al Ambulanţei, Florin Miclău, în vârstă de 43 de ani, a făcut infarct şi a murit chiar sub ochii colegilor săi.

Echipajul cu medic de urgenţă al Serviciului de Ambulanţă Bihor, staţia Oradea, fusese solicitat să intervină în cazul unei turiste care făcuse o alergie. "După ce pacienta a fost urcată în autospecială, lui Florin i s-a făcut rău şi a căzut lângă maşină. Totul s-a petrecut sub ochii medicului de urgenţă şi ai asistentei, care au început imediat resuscitarea, dar fără rezultate", au declarat BIHOREANULUI surse medicale.

Două echipaje de la Oradea au pornit imediat spre Felix. Unul a preluat pacienta, care ajunsese şi ea în stare de şoc în urma scenei la care a asistat, iar încă unul pentru a ajuta la resuscitarea şoferului.

Medicii s-au chinuit mai bine de două ore pentru a-l readuce la viaţă pe Florin Miclău, dar nu s-a mai putut face nimic pentru el. Primele indicii arată că acesta a suferit un infarct, dar cauzele exacte ale decesului vor fi stabilite în urma autopsiei.

Toţi angajaţii Serviciului, dar şi medicii de la Spitalul Judeţean, unde soţia lui Florin Miclău lucrează ca asistentă la Cardiologie, sunt în stare de şoc.

"Florin era un tip super, respectuos, muncitor şi ambiţios. Făcuse cursul de ambulanţier şi lucra pe un echipaj de urgenţe. Era un tip cumpătat, nu fuma şi nu bea, şi nimeni nu l-a auzit să se plângă de vreo boală. Toată lumea îl plânge şi nu ne vine să credem ce s-a întâmplat", a spus un medic.

Nimeni nu îşi aminteşte ca un caz asemănător să se fi petrecut în ultima perioadă în Bihor.

În urma tragediei a rămas orfană de tată o adolescentă de doar 15 ani.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
10 Comentarii
pt cei ce scriu rautati
Ar fi bine daca inainte de a posta vre-un comentariu, am trece prin sita mintii ceea ce urmeaza sa scriem. Pt fiecare dintre noi exista undeva pe Terra o persoana deosebita si nu inteleg de ce VOI, voi cei ce va numiti oameni, aveti tupeul de a pune la indoiala calitatile unei persoane deosebite. Ma intreb cati dintre voi cand se trezesc dimineata au puterea de a zambi cu adevarat, de a gandi pozitiv, de a transforma aproape orice nemultumire si neliniste intr-o gluma buna? Credeti-ma, prea putini dintre VOI sunt capabili de a se detasa de problemele cotidiene, macar vizibil..... Eu zic sa-i apreciem pe cei ce au avut sau au aceste calitati. Suntem prea mici ca sa decidem cand vrem sa murim sau cat vrem sa traim, asa ca tinere domn care consideri ca persoanele cu asa numite "probleme" nu ar trebui angajate, ia aminte! Nici chiar domnia ta nu poti spune 100% ca esti sanatos, ca nu ai nici un dezechilibru fiziologic. Moartea nu alege si D-zeu nu sta sa vada daca ai tu probleme de sanatate sau nu. Asa a fost sa fie.....ca Florin sa plece prea devreme dintre noi.... TU, individule, nu vei avea niciodata puterea de a lua decizii de unul singur, deciziile le ia D-zeu.
Postat 24 Februarie 2011, 16:46 de ela
Dumnezeu sa-L ierte
Prea repede ai plecat dintr noi, Florine! Dumnezeu sa vegheze aspra ta si sa-ti ocroteasca familia indoliata!
Postat 23 Februarie 2011, 10:29 de Marius
D-zeu sa ne ierte pe totii
ne este rusine de ceea ce ati facut din vietiile noastre, ne este rusine ca nu am avut CURAJUL sa va indreptam GRESELILE produse, mie personal imi este rusine ca EXISTATI macar de v ar fi si voua intr o oarecare masura si v ati schimba si ati face ceva POZITIV pentru voi ca fiinte umane si pe urma pentru noi, macar daca ati avea capacitatea ca tot ce faceti sa o faceti din suflet si pe urma pentru BANII, macar daca ati avea bunul simt sa transmiteti copiilor vostri simtul datoriei fata de cei care isi incredinteaza viata in mainile voastre si pe care din pacate reusiti sa i si "distrugeti" prin sistemul impus, imi este rusine ca nu va respingem CATEGORIC dar probabil ca asta va fi in viitorul apropiat .
Postat 23 Februarie 2011, 08:00 de RADUIMPUSCATU
Rusine
Nu va e rusine d-lor? Un pic de respect. Cand ati fost ultima oara la control medical (mintal)? Omul ala a murit si voi scrieti de medici, smurd, Borcea si Petrisor, coruptie, spaga,; mai aveti un pic si dezbateti aici problemele economice mondiale, viitorul campionat de tenis de masa, sau cat e de frumos la Silvas cand stati dupa tufe si va m.....bati privind la junele goale. Rusine!
Postat 23 Februarie 2011, 02:20 de Eu
jjjj
sus borcea joc petrisor sa mearga smurd la toate cazurile si borcea sa lucreze non stop
Postat 22 Februarie 2011, 20:27 de j
medici
medicii care lucreaza la ambulanta nu prea au invatat nimic la fac de medicina,taticu a platit facultatea si pentru aceste motive nu avem medici buni.Si eu sint de parare ca putini doctori isi merita salariul.Seful de la SMURD este poate singurul care a invatat la facultate si jos cu palarioa in fata dlui BORCEA,pacat ca ceilalti nu fac medicina ci se prefac...din pacate sintem la cheremul acestor nepriceputi
Postat 22 Februarie 2011, 18:59 de anonim
Oradea e plina de medici CORUPTI
sa nu va scape cel de sus daca medici si ar face treaba noi nu ne am automutila si ne am sacrifica pentru o societate bolnava, cati cardiaci conduc pe sosele si noi putem fi victime in orice moment, cine raspunde de medicii care sunt doar cu acte ca in rest nu si stiu presta profesia, la ce ne trebuie contract de munca daca nimeni nu ne verifica, cand se va starpi coruptia din sistem?
Postat 22 Februarie 2011, 12:07 de RADUIMPUSCATU
gaozarilor
ceva demisii la ambulanta la minister nu sunt?
Postat 22 Februarie 2011, 11:34 de g
da ce sa spun
da este victima ignorantei un bolnav in baza fisei medicale face dovada daca este apt sau nu de postul atribuit, dar in Romania muncesti ca esti apt ca nu esti apt, le multumim academicienilor care vegheaza la respectarea legii punem parafa si gata am incasat banii de la FRAIERUL DE ROMAN, am de platit cotizatii ce se alege de viata lui numai D-zeu stie.
Postat 22 Februarie 2011, 11:12 de un cetatean
gaozarilor
este victima sistemului mai taiati salariile dl cseke atila
Postat 22 Februarie 2011, 09:31 de h
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6712 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON