URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
30 August 2016, 18:05

Cât de puternică e coaliţia PSD-UDMR-ALDE? Şi-a votat oamenii în consilii de conducere, dar liberalii i-au „trântit” toate proiectele de patrimoniu

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cei 18 reprezentanţi ai Consiliului Judeţean de la PSD-UDMR-ALDE nu au avut nicio problemă să-şi impună oamenii în colegiile şi consiliile directoare, adunările generale şi comitetele directoare de la instituţiile subordonate, însă s-au dovedit neputincioşi când au vrut să-şi impună şi proiecte de hotărâri pentru care, conform legii, aveau nevoie de votul a două treimi din totalul celor 35 membri ai CJ.

Motivul? Deşi din rândurile lor a lipsit un coleg (Gheorghe Neag, aflat încă în concediu), cei 16 exponenţi ai PNL prezenţi la şedinţă au fost suficienţi pentru a nu contribui la realizarea celor două treimi necesare, subliniind încă o dată fragilitatea noii coaliţii ce conduce judeţul.

Concret, deşi cei 9 reprezentanţi ai PSD, 7 ai UDMR şi 2 ai ALDE au votat în favoarea proiectelor, cei 16 liberali au votat contra, hotărând astfel ca ele să "pice".

Este vorba despre revocarea dreptului de administrare a Primăriei Salonta asupra unei suprafeţe de teren intravilan, de aprobarea listei de investiţii aferentă programului Aparegio, dar şi de banala vânzare "pe picior" a 30 de nuci tăiaţi de pe marginile unor drumuri judeţene, liderul grupului de consilieri liberali Ionel Avrigeanu motivând, la această chestiune, că în baza procedurilor legale cantităţile de lemn trebuiau scoase la vânzare prin precizarea volumului lor în metri cubi.

"Este o copilărie, chiar primari de-ai lor (n.r. – liberali) din Sântadrei şi Giriş mi-au cerut să se scoată la vânzare copacii tăiaţi, ca să poată fi luaţi de pe marginea drumului", a comentat după şedinţă preşedintele Pasztor Sandor, în timp ce un consilier judeţean PNL a explicat BIHOREANULUI că, de fapt, chiar şi cu acest preţ, liberalii vor să transmită un mesaj coaliţiei PSD-UDMR-ALDE: "Trebuie să înţeleagă cât de slabi sunt...".

Pe de altă parte, PNL-iştii au votat şi împotriva unor proiecte care nu afectează patrimoniul judeţului, cum ar fi modificarea statului de funcţii şi regulamentului de organizare şi funcţionare a DGASPC, instituţie condusă de un director general din propriile rânduri, Călin Puia, secondat de un adjunct UDMR-ist, Szarka Arpad.

"Materialele au fost trimise azi dimineaţă, când deja eram pe drum spre şedinţă", a motivat liderul grupului PNL, Ionel Avrigeanu, în timp ce după reuniune un coleg al acestuia, Călin Gal, fost comisar şef al Gărzii Financiare, a motivat că a apucat să răsfoiască materialele, dar acestea propuneau o "îngrăşare" a organigramei cu încă 9 posturi, pe lângă cele peste 1.200 existente.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON