URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
20 Februarie 2012, 13:03

Carp a luat concursul pentru şefia Spitalului Judeţean, dar aşteaptă contestaţiile

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Comisia de examinare prezidată de conferenţiarul universitar dr. Ovidiu Burtă şi din care au mai făcut parte medicii Hadrian Borcea (şeful UPU-SMURD) şi Gabriel Mihalache (şeful de la Medicină Legală) l-a notat, luni, cu 9,5 pe fostul viceprimar al Oradiei, Gheorghe Carp, la proba de susţinere a proiectului de management aferentă concursului pentru ocuparea funcţiei de manager la Spitalul Judeţean.

La proba anterioară, de test-grilă, susţinută pe data de 14 februarie, Carp luase nota 9,6, astfel încât media sa finală la încheierea probelor este 9,55.

"Cea de-a doua probă a durat un pic mai mult decât prevede regulamentul, 17 minute în loc de 15 minute, fiindcă am dat mai multe detalii", a declarat pentru BIHOREANUL doctorul Carp luni, după ce şi-a susţinut programul de management pe baza căruia intenţionează să conducă spitalul.

Deşi a fost singurul candidat, Carp a afirmat cu ironie că mai are "emoţii", deoarece aşteaptă rezultatul eventualelor contestaţii. "Aştept comunicarea rezultatelor finale după trecerea perioadei de contestaţii (n.r. - ceea ce se va întâmpla pe 27 februarie), ca să nu se mai işte alte comentarii", a mai spus Carp sarcastic, aluzie la spectaculoasa răsturnare de situaţie de astă-toamnă, când la aceeaşi funcţie a candidat, tot de unul singur, fiul ministrului Sănătăţii, Ritli Ladislau Csongor, care susţinuse toate probele într-o singură zi, la finele căreia a şi fost declarat câştigător al concursului.

De altfel, în urma comentariilor privind eventuala incompatibilitate între funcţia câştigată la şefia celui mai important spital din Bihor şi cea de ministru a tatălui său, survenite ca urmare a derulării concursului "pe repede înainte", Rili jr. avea să renunţe la ocuparea postului în care urma să-l înlocuiască pe interimarul Gavril Grebenişan, fost manager al Maternităţii din vara anului 2010 până în primăvara lui 2011.

În ceea ce-l priveşte, Gheorghe Carp a renunţat la funcţia de viceprimar odată cu numirea sa ca manager interimar al Spitalului Judeţean, pe 6 ianuarie, când a expirat mandatul provizoriu al lui Grebenişan.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
18 Comentarii
INCAPABIL
Din cate am inteles Carp este un om care nu respecta aproape pe nimeni,,,ar trebuiiiii sa i se taie craca de sub picoare...craca aia care il sustina acolo si sa cada in neant!...suntem un popor de tooot rahatul...ne mancam intre noi...mers de rac...stam pe loc!
Postat 10 Octombrie 2012, 14:29 de MARA
AVERTIZMENT !
Acest individ, Carp Gheorghe, este personificarea urii, a rautatii dusa la extrem si a dispretului fata de tot ce ar trebui, in mod normal, sa fie caracteristic unei fiinte umane! Individul este diabolic, malefic si inuman in tot ceea ce gandeste si face ! A ajuns pana acolo incat SPIONEAZA PE TOTI CEI CARE ISI SCRIU PARERILE PE FORUM ! Aflandu-se intr-o cardasie mizerabila cu conducerea RCS-RDS, impreuna cu administratorii sitului ebihoreanul.ro, cunoscand parolele de acces si IP-urile celor care posteaza pe forum, afla cu usurinta cine sunt autorii mesajelor postate, dupa care se razbuna pe acestia, in cel mai pur stil mafiot. Bineinteles, toti stim ca divulgarea parolelor de acces ale utilizatorilor individuali, din reteaua RCS-RDS contravine legii sigurantei nationale (SRI si DIICOT), dar, in Romania, a incalca legea, fara a risca sa fii pedepsit, este aproape un fapt divers! Cunosc trei persoane care au avut de suferit din cauza mesajelor postate pe situl respectiv, de aceea, m-am decis acum, sa postez acest avertizment ! Dragi forumisti, daca nu va pricepeti sa va ascundeti IP-ul calculatorului, fiti siguri ca sunteti spionati de indivizi gen Carp, daca scrieti ceva ce-l deranjeaza, si nu se stie cand veti fi mitraliati de acesta! N-ar fi rau sa vizitati siturile: easy-hide-ip.com, respectiv torproject.org.
Postat 03 Martie 2012, 20:48 de 1234
ptr. DOCTOR
Merci de raspuns . Apreciez modul civilizat de a discuta ( sincer ) . Nu cunosc activitatea "underground" a lui Carp ...cum nefiind parte din sistemul medical oradean , nu stiu cine ar putea fi concurenta lui Carp . Tocmai din aceasta cauza ma pot referi la ceea ce se vede de pe urma lui Carp ( si a celorlati din Primarie , ca nu le-a facut Carp pe toate de unul singur ) si acest fapt , din p.d.v. a simplului cetatean mi-se pare important . In definitiv , pe mine ( apropos la cel ce-mi spune ca il laud ) ma intereseaza ce aduce cineva in plus comunitatii , ce se pune la punct . Repet , sunt "din afara" ...ce este legat de orice dedesubturi ,pentru mine reprezinta o alta problema ....de fapt nefind nici macar o problema . Probabil ca sunt contracandidati , am spus-o de la inceput ( vezi cind am spus discutabil si mi-am explicat p.d.v. ) ....eu , ca simplu ceatean ( nu putem fi toti doctori ) habar nu am ....greseala poate ca e a celor ce stiu si nu fac nimic . Asta insa ar insemna sa-i acuz ?....din contra , stiu prea bine ca Oradea nu e Frankfurt ( asta apropos din nou de referirea mea la nivelul de trai ) ....si viata cetatii
Postat 22 Februarie 2012, 11:55 de gabi
Pt. gabi
Il cunosc pe carp atat cat sa pot afirma cu certitudine ca are aptitudini manageriale...dar tot atat de bine stiu ca are si alte aptitudini...underground...pe care nu doresc sa le detaliez aici...prietenii stiu de ce...Acum a facut eroarea vietii lui...prin aducerea lui marcel maghiar ca si director economic...Toti cei care cunosc in amanunt sistemul medical bihorean stiu cum a plecat marcel de la spitalul Marghita...apoi de la judetean...apoi de la Selina...etc. Timpul o sa demonstreze adevarul spuselor mele...Si da omule...cunosc POTENTIALI MANAGERI DE SANATATE PUBLICA...chiar cu doctorate in domeniu...si nu luate la Oradea sau la alte universitati obscure...trecand peste faptul ca la carp si maghiar nu este cazul...:)))
Postat 22 Februarie 2012, 09:23 de DOCTORUL
pentru gabi
Unde sa se duca si Carp asta,era sa scriu carpa?vad ca atat il lauzi de mult cu ce afacut!omul e bolnav dupa ciolan,nu vrea decat pe functii,ca altundeva nu poate!Meserie nu stie,n-a stiut niciodata ca-l radeau si infirmierele cand rata operatii la spitalul de copii!Apoi l-a sustinut pdl sa ajunga director(adica Filip)dar n-a fost destul,vroia mai mult,iar cand nu l-au mai pus candidat de primar s-a suparat si s-a dus la pnl,unde a ajuns vice!acum ca se apropiau alegerile si nu mai prindea nimic la primarie,si-a gasit un cuibusor de manager,evident"pentru binele oamenilor"!E un nemernic de fapt Carp asta,ar fi bine domnule gabi sa ai de-a face cu el vreodata sate lamuresti ce jeg de om este!
Postat 22 Februarie 2012, 08:48 de cetatean
continuare ptr. DOCTOR
S-a terminat "tarlaua", continui. Tema veche cum ca fiecare "traieste de unde lucreaza " , pentru ca asta ii doare pe multi ....e putin falsa . La citi il "iubesc " pe Carp, crezi ca poate sa-si permita sa se expuna ? ...ca asta e de fapt marea durere a tuturor . Probabil ca i-o fi zugravit si lui casa sau i-a pus faianta vreo echipa de la vreo firma ...asa pe ochi frumosi ( nu stiu , zic si eu ca nu-s picat din luna ) ....si ? De ce iti spuneam ca vrei raspunsuri "academice " intr-o tara cu aproape cel mai mic nivel de trai din Romania ( dar nu ai prea inteles de ce spun ) ? Paralela cu Ritli jr. ?....dar are cumva Rilti jr. experienta lui Carp ?, profesional , managerial ?....ce legatura este ? Probabil tu vrei un tanar manager , curat ca lacrima si care doar o sa mearga cite 8 ore pe zi la servici ?, nu-i asa ? ....ei tanarul asta in 3 luni va fi mancat de sistem si o sa ai spitalul judetean la fel cum l-a luat in primire daca nu cumva mai rau . Sti DOCTORE ....invidia e mare .....sa ridice piatra cel ce se stie fara de pacat . Am vazut atitia "zmei" care au promis atitea ca .....hai , mai bine s-o lasam . Carp vrea sa lase lucruri bune
Postat 21 Februarie 2012, 22:48 de gabi
ptr. DOCTOR
Am com despre putine , de fapt ...pentru ca lista ar fi mult mai lunga . Concursul acela "organizat pentru el " , cum spui tu ....am spus ca e discutabil . Si ca sa detailez , te lamuresc cu placere . Hai sa incepem cu cine sti tu ca a facut ceva vizibil si BINE in sanatate la noi in Oradea , de la rev. incoace ?..,..cred ca e cam greu de raspuns ( fara sotii de rectori si manageri religiosi , etc ) . Eu unul stiu ca , Carp a miscat lucrurile in mod pozitiv la Sp. de copii . Asta o data ...dupa aceea , cine crezi tu ca in conditiile actuale ( batalie politica , evaziune , licitatii ....ochii cit cepele pe bani ) are " boase " sa se ia la tranta cu un sistem corupt "un pic " ? ....crezi ca au multi curaj ?....si care mai au si experienta manageriala demonstrata ? De aceeea ti-am zis ca e discutabil .....cine se-nhama la asa ceva , mai ales ca vin alegeri , etc . O sa spui probabil ca sunt si alti oameni capabili .....care ? , cine ?....slefuiti ca si Carp sa dea de pamant cu unul si altul ? Nu-l iubesc multi si totusi in 2 ani cu echipa de la primarie ( cu Bolojan impreuna binenteles ) au pus "ceva pe masa ". Eu am incredere in el. Acum , din
Postat 21 Februarie 2012, 22:10 de gabi
PT. INTELEPTUL gabi
Ai comm despre multe si despre nimic...De ce ocolesti subiectul Ritli Jr. si felul in care Carp a organizat concursul de manager pt. el ...Nu cunosti speta sau te prefaci ca nu ai prins mesajul...???
Postat 21 Februarie 2012, 20:17 de DOCTORUL
Pentru puturos
Ce va tot mirati cum pute si cum umbla imbracat Carp asta!omul apartine unei minoritati etnice care e caracterizata de acest lucru!
Postat 21 Februarie 2012, 09:09 de ROMUL
c.
Felicitari. Sper ca Spitalul Jud. va deveni intr-adevar ceea ce merita: cel mai important din judetul Bihor si din N-V tarii. Succes!
Postat 21 Februarie 2012, 07:57 de s.
ufff
Bai baieti... de ce sunteti rai? Se vede si din poza ca omul are emotii? Daca-l contesta cineva? Va dati seama ca el nu va dormi pana la la scadenta termenului? Chiar sunteti rai! Domn' doctor... eu sufar alaturi de dvs.! Toti carcotasii astia de pe net sunt niste lichele. Cred ca singurul care mai intelege gravitatea situatiei e ziaristul care a scris articolul! SUNTEM UN POPOR DE FRAIERI... SI DOCTORI CA ASTA NE CONDUC....
Postat 20 Februarie 2012, 21:47 de florin
crapi, ba, al III-lea
Este an electoral, va da partidul sarcina sa injurati tot? De ce nu mergi personal sa-l injuri pe Carp? Sau ti-i teama, pt ca esti fost coleg de partid cu el?
Postat 20 Februarie 2012, 20:19 de jos pdl
bravo,nea ghita
Bravooo,nea Ghita!aveam"emotii" ca vei iesi pe locul doi,dar cand am vazut ca ti-ai pus slugile in comisie m-am linistit!esti tare,tare nea Ghita!sa reusesti sa nu iesi pe locul doi,e mare performanta!dar slugile cum vor fi recompensate,nea Ghita?iti dai seama ca astia isi cer dreptul acuma!
Postat 20 Februarie 2012, 18:42 de ghita din parcare
pute
Umbla prin spital imbracat si nebarberit ca un boschetar. Are niste haine pe el, nespalate.bag de seama ca vine asa imbracat direct de pe sovata!!!! jegosu draqului...
Postat 20 Februarie 2012, 15:21 de Puturos
Desteptul familiei
Stai linistit varu' ca nu te contesta nimeni. Ca tine nu e nimeni de destept pe lumea asta, de-aia esti ruda cu mine. Iar voi, care-l injurati temeinic, va rog sa o faceti ca aia mica si deasa la putulina. Adica fara odihna, ca strica la satisfactie.
Postat 20 Februarie 2012, 15:03 de Carp III
BOU
CARP E UN CRETIN! UITA-TE CE FATA DE BOU ARE!! CURVAR NENOROCIT!
Postat 20 Februarie 2012, 14:40 de doctor ca el
ptr DOCTORUL
Problema este simpla Doctore . Ca n-au fost alti candidati ?...discutabil . La fel de bine e greu de inteles ce vrei sa ti-se raspunda in urma postarii tale cind traim cu totii intr-o tara cu aproape cel mai mic nivel de trai din Europa ? ....Carp o fi de vina pentru acest lucru ?...Cine stie ? Ca se pricepe la demolari , asfaltari si giratorii ?...da , se pare ca da , se pricepe . Se mai pricepe si la malurile Crisului si s-a priceput si la reorganizarea fostului Spital de copii . Da ...le-a facut . Tu la ce te pricepi Doctore ? ....sau cei dinaintea lui Carp , la ce s-au priceput ?.....ca nu s-a prea vazut . Pana una alta ....ramane sa se discute peste un an ce a facut si a desfacut ca si proaspat manager . Ca e al dracului ?, ca e rau de gura ?....scuze Doctore , dar are si cu cine !
Postat 20 Februarie 2012, 14:19 de gabi
INTELEPTUL CARP
Stau si ma minunez de intelepciunea acestui mecena...Dupa ce a demonstrat ca se pricepe si la sensuri giratorii...asfaltari...demolari...acum ne arata si cum se organizeaza un concurs unde candideaza cu el insusi...Cata rigoare dom,le...cum a respectat graficul de concurs la secunda ...Interesant este cum i-a scapat disciplina printre degete cand a organizat concursul pentru functia de manager cand unic candidat a fost Ritli jr...Oare chiar intamplator sa fi fost...?! Ce parere ai tu Loczi baci...?!
Postat 20 Februarie 2012, 13:27 de DOCTORUL
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON