URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
08 Iulie 2011, 18:35

Campanie pentru sănătate: Luna aceasta, Clinica NewMedics oferă servicii medicale gratuite!

Campanie pentru sănătate: Luna aceasta, Clinica NewMedics oferă servicii medicale gratuite! SĂNĂTATE "UPDATATĂ". Spitalul de la Oradea, care funcţionează într-o clădire modernă, situată pe strada Vlădeasa 70, este cel de-al treilea deschis de compania NewMedics în România, după Bucureşti şi Braşov. Pacienţii care se tratează aici au la dispoziţie 18 paturi, în secţii precum Medicină Internă, Cardiologie, Endocrinologie şi, în premieră naţională, Somnologie...
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Fără risipă

În secolul tehnologiei şi al vitezei, când în tratarea oricărei boli orice secundă e preţioasă, să stai la cozi pentru a-ţi îngriji de sănătate sau să zaci internat zile în şir pentru analize şi un diagnostic e pierdere de vreme, dar şi de bani. "Leacul" îl oferă Clinica NewMedics, care a deschis, recent, un punct de lucru şi la Oradea. Este vorba, practic, de un spital "de zi", în care pacientul vine dimineaţa şi, cel mai târziu, pleacă seara, fiind ţinut fix cât e nevoie pentru investigaţii, diagnostic şi îngrijirile medicale necesare cu eficienţă maximă.

Foncea.jpgPotrivit managerului noului spital, economistul Dacian Foncea (foto), decizia de a deschide această clinică a avut la bază două raţiuni, îmbrăţişate de investitorul străin care a ales Oradea. Prima e că statisticile arată că pacienţii se pot investiga, diagnostica şi trata pentru anumite afecţiuni pe parcursul unei singure zile, fără să fie nevoie de zile în şir de spitalizare şi implicit de bani cheltuiţi în plus, iar a doua e că specialităţile clinicii se pliază perfect pe acest sistem spitalizarea de zi. "În sistemul de spitalizare continuă, fie că e vorba de stat sau privat, fondurile sunt insuficiente. Practic, spitalizarea de zi e ca un "tampon" între dorinţa pacienţilor de a se trata în spital şi imposibilitatea unui sistem de spitalizare continuă de a-i suporta financiar", spune managerul.

Fără pierdere de vreme

La Clinica NewMedics, "reţeta" este simplă. Practic, omul se prezintă, pe bază de programare, la spital, iar într-o zi se fac toate investigaţiile de care are nevoie pentru un diagnostic, iar mai apoi un tratament corect.

"Cu alte cuvinte, după ce investighează pacientul, dacă situaţia impune, medicii recomandă pacienţilor internare continuă într-un spital cu această activitate. Dacă afecţiunea poate fi rezolvată într-o formă scurtă de spitalizare, atunci cazul este rezolvat la nivelul clinicii. Oamenii nu au timp să bolească într-un spital. Ei vor să li se stabilească un diagnostic rapid şi să fie trataţi repede. Investiţia a fost făcută tocmai pentru a da o variantă pacientului ocupat, care nu e dispus să picheteze medicul curant pe holurile spitalului şi care e dispus să plătească un preţ corect pentru aceste servicii", rezumă managerul Dacian Foncea. De reţinut este însă că, deşi privat, spitalul nu se adresează doar celor cu "dare de mână".

"Sănătate pentru comunitate"

Pentru că sănătatea nu ţine cont de câţi bani ai în portofel, dar şi pentru că cea mai bună reclamă vine chiar din fapte, spitalul a iniţiat campania "Sănătate pentru comunitate", în cadrul căreia în luna iulie toţi pacienţii se pot investiga gratuit! Condiţia este ca aceştia să sune şi să îşi facă programare din timp la spital, la telefon 0359-415.315, fax 0359-416.121, se aibă bilet de trimitere de la medicul de familie, o dovadă că e asigurat, precum şi un act de identitate.

Fără să înainteze sume, managerul Foncea susţine că şi la finalul proiectului preţurile promovate de clinică vor fi mai mult decât decente. "Misiunea noastră este chiar "sănătate pentru comunitate". Dorim să facem un act medical în respectul faţă de pacient. Condiţiile de tarifare, după promoţie, vor fi decente, adaptate atât serviciilor pe care le putem oferi cât şi veniturilor pacienţilor noştri", promite economistul.

Spitalul transparent

Clădirea care adăposteşte spitalul NewMedics este situată pe strada Vlădeasa nr. 70, are două etaje, "tapetate" cu aparatură modernă şi mobilier pe măsură, arătând ca un "bloc de sticlă". Specialiştii de aici nu se opresc doar la a pune un diagnostic şi a prescrie tratamentul necesar, ci merg mai departe, făcând şi recomandări şi evaluând starea de sănătate a pacientului pentru a putea obţine cele mai bune rezultate.

Pacienţii au parte de consultaţii complexe şi serioase de la medici pregătiţi pentru a-şi primi şi trata pacienţii, fie că e vorba de Medicină internă (afecţiuni cardiovasculare, dismetabolice, reumatologice, digestive, hematologice şi renale), Endocrinologie (hipotiroidismul, tiroidita hasimoto, hipertiroidismul, nodulii tiroidieni, obezitatea, sindromul ovarului polichistic) ori Somnologie, ştiinţa care studiază tulburările de somn. De altfel, aceasta din urmă este şi o particularitate a clinicii orădene, deoarece e unică un ţară.

Şi lucrurile nu se opresc aici. Pentru că după Bucureşti şi Braşov, brandul NewMedics urmează să pătrundă şi în alte oraşe importante. Cât priveşte Oradea, planurile sunt şi mai mari, urmând ca în scurt timp să deschidă şi alte puncte de lucru.

ADVERTORIAL

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON