URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
24 Iunie 2010, 14:24

Călin Stana, acţionar la VIP Taxi, a fost arestat în lipsă

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Patron şi administrator al mai multor firme, printre care şi Felicor, acţionar al firmei de taximetrie VIP, Călin Stana a fost arestat pe 18 iunie, în lipsă, la cererea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, care au început urmărirea penală împotriva lui pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi în formă continuată.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, procurorul Dorel Moţiu, a declarat, joi, pentru BIHOREANUL că, în calitate de administrator al SC Giadana Trading SRL din Oradea, Stana a cumpărat în vara anului 2008 materiale de construcţii în valoare de 429.195 lei de la SC Metalurgica Industrial SRL, pentru plata cărora a emis şase file cec fără disponibil în cont.

Totodată, afaceristul a emis file cec şi bilete la ordin în valoare totală de 456.116 lei, pentru încă trei firme din Tileagd şi Oradea, care au fost refuzate la plată din acelaşi motiv. "De asemenea, în cursul anului 2008, inculpatul a emis file cec şi bilete la ordin în valoare de 228.477 lei în favoarea a două societăţi comerciale din Timişoara şi Oradea, refuzate de asemenea la plată. Prejudiciul total cauzat celor şase părţi vătămate însumează 1.113.788 lei", a explicat procurorul Moţiu.

Călin Stana a mai fost trimis în judecată în decembrie 2009, de procurorii structurii centrale a DNA, pentru complicitate la înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fiind acuzat că a aderat la o grupare care a indus în eroare opt societăţi de leasing şi a provocat un prejudiciu de aproape 10 milioane de euro.

Gruparea era condusă de patronii societăţii Rat Company Baia Mare, firmă care a vândut în acte 60 de concasoare, excavatoare şi buldo-excavatoare către diverse societăţi comerciale, prin leasing obţinut de la societăţile de specialitate înşelate. Utilajele au fost cumpărate de 22 de firme private, printre care şi SC Giadana Trading SRL, patronată de Stana. În realitate, societăţile finanţatoare erau induse în eroare, deoarece le era prezentat acelaşi utilaj de mai multe ori, într-un cadru tip «show-room», fiind înlocuite doar plăcuţele cu datele de identificare.

Călin Stana a intrat în atenţia opiniei publice în februarie 2009. Atunci el a provocat un scandal mediatic, după ce municipalitatea orădeană a anulat autorizaţia de dispecerat şi de funcţionare a firmei VIP Taxi, al cărei acţionar era.

Afaceristul a organizat proteste de stradă, maşinile VIP blocând toate parcările din faţa Primăriei, iar mai apoi a participat la mai multe emisiuni la OTV, unde l-a acuzat pe primarul Ilie Bolojan de dictatură şi abuz şi a dezvăluit că are o înregistrare în care oficiali ai Primăriei i-ar fi cerut mită pentru autorizarea activităţii de taximetrie.

Ulterior, Stana a depus o sesizare la DNA, acuzând un responsabil din cadrul Camerei Taximetriştilor Bihor, că i-ar fi cerut 2,8 miliarde de lei vechi pentru a rezolva diferendul firmei VIP cu autorităţile locale. Până în prezent, ancheta DNA nu s-a finalizat.

Citiţi pe această temă şi articolul "Fugar de 5 ani şi condamnat în lipsă la 14 ani de închisoare pentru înşelăciune, Călin Stana, acţionarul VIP Taxi, a fost prins!"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
ofiter!
mama ce sa mai spun....NIMIC la modul cum se lucreaza in sistemul bugetar ma mir ca nu a reactioanat mai rau cadrul militar nu se compara cu cel bugetar......TRANTORII societatii care ne manca hrana..... SANATOS sa fie
Postat 25 Iunie 2010, 16:09 de wow
nelamurire
cum vine oare asta "arestat in lipsa". Pe mine in lipsa ma pot si bate
Postat 25 Iunie 2010, 09:45 de bso
Incredibil
Incredibil, CALIN STANA! Originar din Stei, acest om a lucrat in armata, ofiter, il stiu de mic era un exemplu pentru cei de varsta lui acum talhar incredibil! De fapt gurile rele spun ca nu a fostnici la mama lui la inmormantare ce sa mai zici viata te schimba
Postat 25 Iunie 2010, 08:46 de anonim
nutu camatarul a primit amenda
nutu camataru este cercetata penal beutu blocarea drumului public......serios laura Gal ai omis acest aspect important oare de ce? devi tot mai supergiciala....politia de ce nu se autosesizeaza sau legea e doar pentru unii....BIHORUL nu recunoaste legea la noi oricene face ce va ca nimini nu isi face treaba....s au molipsit de la PRIMAR.....ha, ha, ha.trebuie sa merg in audiente la superiori ca subalternii dorm in post.......BRAVoooooooo
Postat 24 Iunie 2010, 21:14 de anca
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON