URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
De când au venit liberalii la conducerea Oradiei, numai de dezbinare avem parte. Se face un pod nou peste Criș: de ce se face? Și dacă se face, de ce are doar o bandă pe sens? La ce ne trebuie drum expres când pe terenurile alea vegetația creștea liniștită încă de pe vremea lui Ladislau Întemeietorul? Iar se fac pasaje supra și subterane? E scandalos cum se intervine la renovarea parcurilor, nu era mai bine înainte?!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
24 Mai 2012, 16:07

Călin Mocan îi ia apărarea lui Ţîrle: "Este salvatorul Aeroportului din Oradea"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Într-o conferinţă de presă susţinută joi la sediul partidului, PDL-iştii au dat replica acuzelor formulate cu o zi înainte de liderul liberal Cornel Popa, care a afirmat că Radu Ţîrle s-a împăunat cu proiectul de modernizare a Aeroportului, deşi acesta a fost doar acceptat de Guvern, fără însă să i se aloce finanţarea necesară.

Popa a pus la dispoziţia presei şi un document oficial prin care Guvernul recunoaşte că nu are toţi banii pentru finanţare, arătând că aeroportul orădean a fost pus la coadă în urma altor aeroporturi din ţară, pentru care s-au tras sfori pe vremea fostului Guvern Ungureanu, girat de PDL.

Pentru că Ţîrle nu a fost prezent la întâlnire (preferând să îşi facă campania electorală în judeţ), cel care i-a luat apărarea a fost Călin Mocan, şeful Gărzii de Mediu, şi el candidat, pe lista de consilieri judeţeni. El a spus că ieşirea lui Popa este nu doar "un atac" la persoana lui Ţîrle, dar şi "o diversiune".

"Cred că domnul Cornel Popa, aşa cum în urmă cu câţiva ani se declara părintele Autostrăzii, acum vrea să fie naşul Aeroportului din Oradea şi vrea să treacă la manşă în timpul zborului, lucru care nu cred că este permis conform legilor aeronautice", a spus, ironic, Mocan.

PDL-istul a afirmat că Ţîrle are meritul de a fi reuşit să facă paşi efectivi pentru modernizarea aeroportului pe actualul amplasament, ca acesta să nu fie mutat, aşa cum voiau UDMR-iştii.  "Aş vrea să îi răspund domnului Cornel Popa, spunându-i că Radu Ţîrle este salvatorul Aeroportului din Oradea, care pe ultima sută a primului său mandat ca preşedinte de CJ a intervenit pentru a se asigura că şi partea a doua a proiectului de modernizare va fi finanţată", a spus Mocan.

PDL-istul a mai afirmat că "astfel de proiecte majore durează timp îndelungat", datorită etapelor care trebuie parcurse în elaborarea studiilor şi proiectelor tehnice. "Ca urmare, noi am trecut hopul, prin lupta susţinută a domnului Radu Ţîrle pentru acest proiect. Şi acesta a fost aprobat, urmând să se finanţeze. Sunt etape fireşti, va urma semnarea contractului, la un moment dat", a spus Mocan.

Acesta a adăugat că, având în vedere principiul de funcţionare al Programului Operativ Sectorial, pe care a fost depus proiectul spre finanţare, şi anume "primul venit, primul servit", este convins "că Guvernul Ponta sau alt guvern care va veni va respecta întocmai acest calendar şi va finanţa proiectul". "Trebuie să înţelegem că niciun om politic nu poate să vină cu cei 18 milioane de euro în valiză".

Mocan a plusat, adăugând că, deşi Cornel Popa a arătat că proiectul este foarte bun, datorită specialiştilor care l-au realizat, acest fapt nu se datorează specialiştilor Aeroportului, ci "unor firme specializate, care domnul Ţîrle a avut grijă să fie alese cum trebuie, la fel cum a gestionat responsabil toţi banii publici ai Consiliului Judeţean Bihor".

Şi fostul prefect Gavrilă Ghilea, prezent la conferinţă, l-a lăudat pe Radu Ţîrle, afirmând că, dacă fostul preşedinte al CJ nu s-ar fi zbătut pentru aerogară, aceasta "nu primea viză Schengen şi cu asta uitam de Aeroportul din Oradea".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
51 Comentarii
MOCOFANU EXPIRAT
Mai da-l dracului si pe perversu asta de Dinu Paturica!Politruc profitor fara creier.Samana cu un varf da Py Ula!Zau asa!
Postat 26 Mai 2012, 13:48 de Liza
Afara TARLE!
Tarle si-a batut joc de PDL nu o data. Cei care ati fost membrii in ultimii 6 ani stiti la ce ma refer. AFARA CU TINE TARLE
Postat 26 Mai 2012, 13:03 de PDL
unde s-a ajuns
tineretul trebuie impins in fata, iar batranii sa le dea exemplu pozitiv:)
Postat 25 Mai 2012, 19:46 de Daria
unde s-a ajuns
Elisa ai dreptate, uscaturile sunt impinse n fata, nu oamenii cu caracter, de obicei, dar sunt oameni de caracter impinsi in fata, mai putin dar se poate, noua generatie trebuie sa razbeasca
Postat 25 Mai 2012, 19:45 de Daria
NAI TIRLE
LASATI OAMENII DE ONOARE SI DE CUVANT SA FINALIZEZE CE AU INCEPUT, UN BUN PROIECT...HAI TIRLE
Postat 25 Mai 2012, 17:54 de MELANIA
BAAA DISTRUSILORRR,NU BAGATI INTR-O OALA TOATA CLASA PDL
Daca is doua trei gunoaie in PD`L nu inseamna ca is toti la fel, in toate partidele sunt "uscaturi"...VOTATI OMUL NU PARTIDUL OAMENI BUNI!!!!
Postat 25 Mai 2012, 16:24 de ELISAA
TARLE NR1
TARLE E LOCU UNU NUMAI UNU!!!!!
Postat 25 Mai 2012, 16:21 de DENIS
cel mai bun e Tarle!!!
normal ca o sa iasa Tarle inapoi!!!! are majoritateeee....toti pocaitii si baptistii is cu el!!! CORNEL POPA ARE SANSE FOARTE SLABE!!!
Postat 25 Mai 2012, 16:21 de alex
hai tarle
Hai Tarlee!!!!! esti cel mai bun!!! meriti inca un mandat!!!!!
Postat 25 Mai 2012, 16:19 de ALIS
hai tarle
TARLE ii cel mai tare presedinte de consiliu..datorita lui s-a inceput amenajarea aeroportului, daca nu era el, banii aia erau furati si era facut un sfert din aeroport la supe exorbitante...odata cu modernizarea aeroportului implicit a pistei de aterizare se deschid noi drumuri pentru finantatori, noi locuri de munca, o dezvoltare a infrastructurii..de ce sa nu il votam pe TARLE inapoi??? ca sa termine ce a inceput..inca un mandat pentru el!!!! HAI TARLEEEE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Postat 25 Mai 2012, 16:18 de dea
Afara Tarle!
Afara mincinosilor. Aeroportul e doar o baraca frumoasa. Multumim pt NIMIC D-le Tarle, marele gladiaor al aeroportului. "Stati linistiti, treaba e rezolvata" ai zis. Se vede nu? Afara!
Postat 25 Mai 2012, 15:59 de sparta pt oradea
mars javrelor PDL-iste
Nerusinarea voastra e depasita doar harnicia de care dati dovada in postarile de dejectii d pe forum. Cred ca mai degraba ar trebui sa va fi zis virusi decat javre. Invadati cu latraturile si varsaturile voastre netul de ne apuca greata.
Postat 25 Mai 2012, 15:53 de Oradean
Votati RADU TIRLE.
Radu Tirle este cel mai bun presedinte.Nici un presedinte al CJ nu a facut atatea cate a facut el.Tot respectul pentru domnul Radu Tirle. Va admir si va doresc mult succes la alegeri....si din 11 iunie sa fiti din nou presedinte.
Postat 25 Mai 2012, 14:56 de Sorin
;)
Daca nu era Tarle nu se demarau deloc proiectul cu aeroportul asa suntem pe drumul cel bun.
Postat 25 Mai 2012, 12:14 de Narcis85
Hai Tarle
Tarle sper sa castige si Judetul va arata din ce in ce mai bine . Hai Tarle !
Postat 25 Mai 2012, 12:13 de Mihaela
disperatii
S-a trezit Mitocanu \" vorbind iar ..... tare-i mai place sa apara peste tot , sa se bage-n seama ca ,, musca-n curu calului\" .Multe lucruri au facut hotii din PDL -au furat pentru ei si partidul lor , acum urla disperarea din ei ! Mitocanu\" lasa-ne ca mai mare hot si spagar ca tine nu este !!!!!
Postat 25 Mai 2012, 09:38 de Lacsi
cine ce a facut
toti il blamati pe tarle,dar nu va uitati cine au mai fost la conducere inainte si care ce au facut,sa enumere cineva realizariile ce au facut precedenti,bar,kiss....si ce a facut tarle,cu toate ca precedenti aveau sume uriase alocate nu sa vazut mare lucru,asa ca veriti sa revine la CJB gen bar,kiss?hai fiti seriosi si ganditi-va inainte sa improscati,exceptie postaci care desi stiu care e realitatea,sunt angajati sa fie negativisti or pozitivi,dupa caz.
Postat 25 Mai 2012, 09:21 de el doradea
tirle
IA MAI LASATI-NE CU TIRLE ASTA, SA MAI CASTIGE IAR SI SA NE MANCE BAII PE LA OBAMA?SA-SI IA NEVASTA SI SA PLECE EL CEL FAMILIST,SARACUL, IAR MOCAN-VAI DE EL, TOATA VIATA A FOST UN INFUMURAT, DA CINE-I EL?UN PUTOI?DUTE MOCANE SI TE PLIMBA, AI LOC PE MALUL CRISULUI, NU AVEM NEVOIE DE TINE,CU ATAT MAI MULT DE TIRLE
Postat 25 Mai 2012, 08:49 de cineva
pedisti hoti si mincinosi
Mai terminati cu minciunile pedisti nenorociti! In puscarii ar trebui sa stati dupa cat ati furat, opriti-va macar din mintit gunoaielor!
Postat 25 Mai 2012, 08:47 de sean
bravo domnului Tirle
este adevarat, cu aeroportul s a facut o miscare foarte buna. Investitia se va recupera in timp. e un plus mare pentru Oradea aeroportul. Multumim domnului Tirle. ma bucur ca aveti asa multi sustinatori, se vede ca in Oradea mai sunt si oameni cu cap.
Postat 25 Mai 2012, 00:30 de Marian
ADEVARAT!!
ADEVARAT!!! din respect pentru oradeni, vrem continuitate la conducerea CJ Bihor !!
Postat 24 Mai 2012, 23:52 de liviu bastanu
punem bautura pe primul loc
Jucam poker si bem non stop! Votati Cornel Popa la CJ! Punem bautura pe primul loc!!!!
Postat 24 Mai 2012, 21:38 de Cornelush
BRAVO!!!
felicitari domnule Tarle...datorita dumneavoastra avem in sfarsit un aeroport modern
Postat 24 Mai 2012, 21:15 de danut
Forta Tirle
Normal ca Tirle vroia sa termine aeroportul, ca doar vroia sa plece direct la micul dejun cu obama direct de pe Aeroportul Oradea, fara nici o escala. Oricum eu ii doresc lui Tirle sa fie incepind de maine, presedintele CJ Biho, senator, europarlamentar, ambasador in SUA si seful planetei. s-ar putea ca si atunci sa nui ajunga
Postat 24 Mai 2012, 21:13 de io
fghj
Votati Calin Mocan
Postat 24 Mai 2012, 21:12 de Alin
...
mocanu are dreptate in tot ce a zis. bravo Tarle
Postat 24 Mai 2012, 21:11 de paul t
...
una dintre cele mai bune strategii de aducerea a investitorilor ii modernizarea unui aeroport, aeroport care se transforma in vile daca nu era tarle
Postat 24 Mai 2012, 21:10 de diana
Forta PDL
Noi PDL vam marit salariile cu 25%, Vam majorat pensiile, am facut parcurile in oras, parcarile si drumurile din oradea. In acest timp Bolojan a stat si sa uitat ce am facut noi cei din PDL. Nu ii bun de primar.. Bolojan are tupeu dupa ce noi timpde 8 ANI am facut proiectele el sa vina in 4 ani si sa le faca. Dar stiti ca are tupeu sa se laude cu munca noastra. Acu ce sa zic, Tirle poate sa se laude cu ce a facut, mai ales ca a trecut din nou la noi in partid., Deci Tirle a facut ..... si a mai facut........ si dupa aia a facut si ..... si vrea sa mai faca in urmatorii 4 ani inca ....... :) Fortza PDL
Postat 24 Mai 2012, 21:09 de tot eu
Succes Tirle!
Succes domnului Tirle!!!!
Postat 24 Mai 2012, 21:09 de Rodi
bravo tarle
ce proiect imobiliar se dezvolta daca nu se lupta tarle pentru aeroport!!!
Postat 24 Mai 2012, 21:07 de paul
CV
Tot respectu pentru domnul Tirle
Postat 24 Mai 2012, 20:57 de Andrei
Avion
si eu de asemenea il sustin pe Domnul Tarle, sunt de parere ca aeroportul unui oras este cel mai important si cel mai eficient mijloc de a calatori atat in tara cat si in afara ei, Oradea merita un Aeroport modern
Postat 24 Mai 2012, 20:55 de zburatorul
bravo Tarle
daca nu era domnul Tarle aeroportul era mutat si se dezvolta un proiect imobiliar doar ca nu stie populatia ce aranjamente se incinrcau in 'culise'. din partea mea tot respectul pentru lupta care a duso pentru atragerea de fonduri pentru aeroport si sa speram ca prin asta oradea va atrage investitori cu adevarat cu potential financiar mare
Postat 24 Mai 2012, 20:42 de alex c
Jos bolojan
Felicitari dnul Tarle.
Postat 24 Mai 2012, 20:40 de ana
sdss
ORADENI DIN TOATA LUMEA UITATIVA LA CV.UL LUI RADU TARLE SI A LUI CORNEL POPA SI VETI STI CU CINE SA VOTATI
Postat 24 Mai 2012, 20:37 de HHH
DFSDHH
NU LASATI PRIMARIA PE MANA COMUNISTILOR ..JOS USL!!!!! JOS PCR
Postat 24 Mai 2012, 20:36 de SFGDF
fsa
BRAVO DOMNULE TARLE PT PROIECTU AEROPORTULUI SI REUSITA LUI
Postat 24 Mai 2012, 20:36 de dds
punem bautura pe primul loc
Votati Cornel Popa: \"Punem bautura pe primul loc\"
Postat 24 Mai 2012, 20:34 de Cornelush
punem bautura pe primul loc
Votati Cornel Popa: "Punem bautura pe primul loc"
Postat 24 Mai 2012, 20:33 de Cornelush
Radu Tirle
Normal ca ii ia apararea lui Radu Tirle, e cel mai competent presedinte de CJ. Ceilalti candidati is varza!!!!
Postat 24 Mai 2012, 20:19 de Aspi
radu
radu tirle chiar a facut ceva? cine a facut ceva inaintea lui? misu bar? kiss? sau cine? ca n-am vazut sa ramana ceva in urma lor, dar in urma lui tirle vad
Postat 24 Mai 2012, 20:01 de tirle
cucuci
va tot luati de mocan, dar de ce nu va luati de popa? ce-a facut popa atatia ani inafara sa bata judetul, mai exact crasmele din judet?
Postat 24 Mai 2012, 20:00 de TIRLA
popa
mocanu a iesit la vorbitor, dar macar el nu are pretentia sa fie tatl unei autostrazi. popa asta nu vrea sa fie si mama? poate sa fie mama tuturor celor care vor pierde alegerile la CJ Bihor
Postat 24 Mai 2012, 19:59 de popa
kkalin
popo mocanul a iesit la vorbitor!?
Postat 24 Mai 2012, 18:34 de sisi
Bravo Diho!
Daca Ghilea accepta , macar de ochii lumi, sa renunte la implicare in constructii bihor, nu mai pupa tarle nici o candidatura. Puea fi mai putin egoist. Doar candida pt pratid si nu p firma!
Postat 24 Mai 2012, 18:07 de eu cu mine
Bravo Diho!
Exact..eu de cand sustin asta Dihoreanule. Aduti aminte la ultimele discutii inainte de depunerea candidaturilor ce lupta de interesa a fost legata de Tarle... Avand in vedere parcursul lui nu stiu ce cauta aici unde e. Dar cine sa ne asculte pe noi astia mai mici. Asta e. Poate o sa ne mai trezim. ANTI TARLE!!!!!!!!!!!!!1
Postat 24 Mai 2012, 18:02 de eu cu mine
Culmea salvării pupincuriștilor
Pupincuristul mocan, prin naștere, nu a aflat încă de faptul că doar Ghilea poate fi viitorul PDL, nicidecum Țîrle. Ha ! Ha ! Ha !
Postat 24 Mai 2012, 17:57 de Dihoreanul
Nu ma intereseaza de PDL sau USL. CITIT MAI JOS ADEVARUL p3
Deci deocamdata yok aeroport! TARLE A MINTIT cand a spus ca e rezolvata treaba. LA ACEL MOMENT NU ERA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Si nici acum nu este. Ce va fi vom vedea!
Postat 24 Mai 2012, 17:26 de ADEVARUL
Nu ma intereseaza de PDL sau USL. CITIT MAI JOS ADEVARUL p2
În data de 23 mai 2012 Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Sectorial „Transport” 2007-2013 organizează la Timișoara prima reuniune din acest an a Comitetului de Monitorizare pentru Programul Operaţional Sectorial „Transport” 2007-2013 (CM POST). CM POST reprezintă o structură naţională de tip partenerial, fără personalitate juridică și cu rol decizional, responsabilă cu adoptarea acelor măsuri care să asigure buna implementare a POST, în conformitate cu prevederile Art. 65 şi 66 ale Regulamentului Consiliului 1083/2006, precum şi ale Regulamentului de Organizare şi Funcţionare a CM POST. CM POST este alcătuit din reprezentanţi ai administraţiei centrale şi locale, parteneri socio-economici, ONG-uri, reprezentanţi ai mediului academic şi ai asociaţiilor profesionale cu activitate relevantă pentru POST. În cadrul acestei reuniuni se vor prezenta şi discuta aspecte privind stadiului actualizat a contractării/implementării proiectelor Programului Operațional Sectorial de Transport și a Raportului Anual de Implementare (RAI) 2011, de asemenea beneficiarii majori ai POST (CNADNR, CNCF CFR SA) vor prezenta o situație a proiectelor aflate în implementare punându-se accent pe prezentarea procesului de licitare/contractare, contestații, rambursări și întârzierea implementării proiectelor. Va fi prezentat stadiul Planului de Măsuri Prioritare, portofoliul de proiecte și activitatea de publicitate a Programului Operațional Sectorial de Transport. Documentele prezentate în cadrul reuniunii CM POST vor fi disponibile spre accesare şi consultare pe website-ul AM POST, respectiv www.ampost.ro, secţiunea Documentație / Comitetul de Monitorizare POST.
Postat 24 Mai 2012, 17:17 de ADEVARUL
Nu ma intereseaza de PDL sau USL. CITIT MAI JOS ADEVARUL
„Am aflat azi (miercuri – n.r.) că proiectul de modernizare a pistei Aeroportului Oradea nu are deloc finanțarea asigurată, așa cum se tot laudă de mai multe luni domnul Radu Țârle și toți oficialii PDL ce s-au perindat prin județ. (…) Proiectul „Extindere și modernizare suprafețe aeroportuare la Aeroportul Oradea” a fost depus anul trecut, după cele de la Suceava și Tulcea. Și înaintea celui de la Constanța. Acest fapt este important pentru că regula de analizare a lor a fost ”în ordinea depunerii”. De atunci proiectul nostru s-a tot aflat în evaluare, deși Suceava (cu pedelistul Flutur la conducere) a obținut avizele în timp record și a semnat contractul încă din toamna anului trecut. Ei bine, deși proiectul nostru are un punctaj de aproximativ 90 de puncte (minimul pentru acceptare este de 40) și deși proiectul de la Constanța a fost respins odată și redepus ulterior, iată că cineva din guvernarea PDL a tras sforile în așa fel încât Constanța să ajungă de pe ultimele locuri în față și să ia finanțarea. Și nu Oradea, așa cum era firesc. Numai că, odată ce Guvernul PDL a dat cele 18 milioane de Euro la Constanța și nu la Oradea, sumele POST 2017-2013 rămase au fost de numai 5 milioane și jumătate de EURO. Cu 13 milioane Euro mai puțin decât avem noi nevoie aici”, se arată în comunicatul candidatului USL. Speranţa pentru ca Oradea să primească, totuşi, fonduri pentru acest proiect, stătea într-o şedinţă care urma să aibă loc tot miercuri, la Timişoara, când Comitetul de Monitorizare a Programului Sectorial Transporturi putea decide mutarea unor fonduri de la CFR la Aeroporturi.
Postat 24 Mai 2012, 17:14 de ADEVARUL
Ce minciuni
Hai serios...si pt Constatna si Suceava cum s-au gasit bani????????? PDListi mincionosi in frunte cu Tarle!
Postat 24 Mai 2012, 17:03 de Razvan
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON