URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
25 Septembrie 2015, 07:30

"Cadou" de 20 de ani. ATP Exodus a lansat la Oradea noile SUV-uri Mercedes (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

De aici încep maşinile! ATP Exodus, a lansat joi seară la Oradea, în incinta showroom-ului din parcul industrial Eurobusiness, cele mai noi modele de SUV-uri Mercedes. Exemple de eleganţă, rafinament, putere, bun-gust şi frumuseţe, modelele GLC şi GLE SUV au fost dezvelite în faţa unei audienţe de peste o sută de persoane formată din oameni de afaceri, clienţi şi colaboratori ai firmei.

"M-am grăbit să fiu astăzi aici, lângă dumneavoastră, într-o zi foarte aglomerată. Pe lângă evenimentul lansării celor două modele, puţini ştiu cealaltă semnificaţie a zilei: astăzi ATP Exodus împlineşte 20 de ani de a înfiinţare", a spus omul de afaceri Mircea Cirţ, proprietarul ATP Exodus.

Lansarea a fost punctată cu recitaluri ale sopranei Natalia Buciuman, a cărei voce a umplut sala de prezentare într-un microrecital în două părţi, şi cu o expoziţie de fotografie organizată de Asociaţia "Euro Foto Art", fondată de artistul fotograf Ştefan Toth.

5,5 litri la suta de kilometri!

După cum era de aşteptat, vedetele serii au fost însă noile modele Mercedes Benz. Definit ca activ, distinct şi versatil, noul GLC are un exterior puternic şi expresiv, subliniat de ornamentul grilei radiatorului cu aspect ascedent, un interior mai spaţios datorită ampatamentului mai lung decât la modelul GLK şi o notă suplimentară de lejeritate, dată în parte şi de butoanele din crom argitiu.

Portbagajul are o capacitate de 550 litri, cu până la 80 litri mai mare decât modelul anterior, iar prin rabatarea banchetei se obţine un volum maxim de încărcare de 1.600 litri, cu 50 litri mai mult decât până acum.

În ciuda aspectului musculos, GLC 220 diesel, pus în mişcare de un propulsor care dezvoltă 170 cai putere, se poate lăuda cu un consum de doar 5 - 5,5 litri de combustibil la suta de kilometri. Cel de-al doilea model diesel, GLC 250 D, se poate lăuda cu 204 CP, în vreme ce varianta pe benzină GLC 250 oferă 211 CP.

Toate motorizările oferă o tracţiune 4Matic şi un consum de carburant mai scăzut decât modelul precedent.

Maşină după şofer

Standard, GLC se bazează pe un tren de rulare Agility Control cu amortizoare hidraulice adaptabile şi diferite reglaje pentru direcţie, motor şi cutie de viteze. Mai mult, controller-ul Dynamic Select situat pe consola centrală face posibilă accesarea unuia din cele cinci programe de conducere, de la stilul confortabil la unul sportiv: eco, confort, sport, sport+ şi individual.

Cutia automată cu 9 viteze face posibilă schibarea rapidă şi lină a fiecărei trepte, iar transmisia 9G-tronic contribuie la reducerae consumului de carburant cu până la 19%. Lucru extrem de important pentru drumurile din România, noul GLC este echipat cu o suspensie pneumatică Air Body Control care absoarbe aproape integral toate denivelările.

Gata să ţâşnească!

La rândul său, GLE SUV este autovehiculul care valorifică orice teren. Silueta maşinii a fost remodelată într-o manieră care îi trezeşte privitorului senzaţia că este gata să ţâşnească în orice clipă.

Ampatamentul lung, capota profilată a motorului şi jantele mari subliniază caracterul acestui SUV. Farurile opţionale Led high performance contribuie la iluminarea specifică Mercedes Benz, în vreme de lămpile bicolore din spate evidenţiază experienţa brandului.

În ceea ce priveşte motorizarea, au fost scoase pe piaţă modelele 250 D cu 204 cai putere, GLE 350 cu 258 CP, GLE 400 cu 333 CP şi GLE 500 cu V8 şi 438 CP.

Pentru cei care doresc şi mai multă putere au fost puse pe piaţă modelele GLE 63 AMG şi GLE 63 AMG S cu 557 CP, respectiv, 585 CP. Indiferent de motorizare, cutiei de viteze automate cu nouă rapoarte, a redus consumul de carburant cu 17% faţă de modelul precedent.

În plus, sistemul Inteligent drive care acoperă mai multe sisteme de asistenţă în conducere face ca dezideratul unui condus fără incidente să devină tot mai mult realitate.

Potenţialii clienţi care doresc să se convingă de calităţile noilor modele sunt aşteptaţi, începând de vineri, la sediul showroom-ului pentru sesiuni de drive test. Într-o experienţă Mercedes Benz de neuitat...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON