URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
22 Februarie 2013, 17:38

Bunoiu, pe liber: Bolojan confirmă desfiinţarea Casei de Cultură a Municipiului

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Aşa cum BIHOREANUL a anticipat, Casa de Cultură a Municipiului se mută în Primărie. Primarul Ilie Bolojan a anunţat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, că instituţia va fi transformată într-un serviciu care va funcţiona în cadrul municipalităţii.

"Casa de Cultură a Municipiului va fi desfiinţată ca şi structură de sine stătătoare. Aceasta va funcţiona împreună cu alte două servicii din Primărie, Serviciul Administrativ şi Serviciul Informatică, în cadul unei viitoare Direcţii Administrative", a declarat edilul.

Astfel, instituţia nu va mai avea un manager distinct, cum era până acum, în persoana lui Flavius Bunoiu, ci va fi condusă cel mai probabil de Mircea Oaie, şeful Serviciului Administrativ din Primăria Oradea.

Bolojan a explicat, vineri, că măsura are ca scop "eficientizarea activităţii instituţiei", prin eliminarea unor posturi de conducere. Primarul a dat, însă, asigurări că bugetul alocat pentru organizarea de evenimente nu va fi redus, ci va rămâne la nivelul din 2012.

"Vom menţine alocările financiare pentru organizarea de evenimente la nivelul din 2012, urmând ca treptat, în următorii doi-trei ani, să împărţim fonduri din acest buget în cadrul sesiunii de depunere de cereri de finanţare care are loc la începutul fiecărui an", a promis Ilie Bolojan.

Pe de altă parte, edilul a explicat că evenimentele culturale în oraşul de pe Criş vor fi mai numeroase, deoarece odată cu reabilitarea clădirilor din centrul oraşului, această zonă va fi pusă în valoare prin organizarea de evenimente care să atragă public. "Am dori să dezvoltăm activităţi în perimetrul central astfel încât să organizăm aici în fiecare lună un festival important. În prezent, banii se pulverizează pe mai multe proiecte de mică amploare", a declarat Bolojan.

Edilul a mai spus că la îmbogăţirea acestui calendar al evenimentelor vor mai contribui pe lângă Primăria Oradea, Teatrul "Regina Maria", Filarmonica şi alte instituţii culturale, inclusiv Ministerul Culturii.

BIHOREANUL a aflat că noua organigramă a primăriei a şi fost depusă spre avizare la Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici, urmând să fie supusă votului Consiliului Local în şedinţa din martie, cu aplicare din 1 aprilie.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
18 Comentarii
zero barat
doamne Dumnezeule dar balbajan e un cretiiin congenital: sa desfiintezi tu ceva ce mergea bine ! pai la Zilele Cetatii a fost super, fara inghesuiala aia de mici si bere, iar Toamna Oradeana a fost chiar ok, mai ales spectacolele de la Casa de Cyultura, unde a avut acces si iubitorul de cultura mai sarac, datorita biletelor pe potriva buzunarului ! un dobitoc balbajan asta !
Postat 24 Februarie 2013, 13:29 de Zeno
beee
manelist e oaie, dar clanul se destrama ca oaia s a saturat de familie!!!!!!!!!!!!!!!
Postat 24 Februarie 2013, 11:03 de vio
bolovanul...
aaaa, dar ce a mai imbatranit bolovanu' !
Postat 23 Februarie 2013, 23:34 de book
BOLO = BASE
Din pacate Bolojan a ajuns ca si Basescu, mai precis azi zice una - maine face fix pe dos. - cand a venit la primarie a zis ca termina \"cu cumetriile\" din primarie - ghici ce - cumetriile sunt mai multe ca oricand (vezi clanul Oaie); - cand a venit la primarie a zis ca.... multi functionari au facultati facute la FF sau la facultati fantoma sau \"Sorbonica\" din Oradea, prin urmare acestia nu sunt bine pregatiti si trebuie restructurati - ghici ce - noii lui protejazi, avansati au studiile te miri pe unde; - cand a venit in primarie a zis ca... sunt prea multi sefi, prea multi directori - ghici ce - in ultimele luni sau creat vreo 4 noi directori; - cand a venit in primarie a zis ca face restructurari, raman doar oamenii competenti si acestia vor fi recompensati mai bine - ghici ce - cei care sunt recompensati bine - cu bani din proiecte europene - sunt protejatii lui Bolojan, sefii care il pupa in dos toata ziua; Le urez tuturor \"SUCCESURI \" !!!
Postat 23 Februarie 2013, 22:05 de Pe BUNE ?!?!?
Dar despre proces?
Scrieti ceva si despre procesul pe care BIHOREANUL l-a pierdut cu Bunoiu. Ca-i subiect misto.
Postat 23 Februarie 2013, 21:04 de Sigismund
beeee
Ce are maneaua si cultura in comun? oaia aia e manelist !....viata culturala oradeana chiar nu mai are nicio speranta in bine. Chiar sunt oameni care doresc sa mai vada piese bune, festivitati de calitate si nu doar targuri de haine si muzica populara.
Postat 23 Februarie 2013, 20:19 de oau
Bolojan e cu aritmetica !
Cat mai sta pe aici Bolojan se va restructura municipalitatea pana la a avea toata primaria ca serviciu subordonat Politiei Locale spre exemplu. Ca si asa, toata administratia locala se comporta ca organ coercitiv asupra contribuabililor si nu ca unul in slujba cetatenilor.
Postat 23 Februarie 2013, 11:34 de TAMTAM
nu ati inteles...
Ati citit, dar nu ati inteles.... Se desfiinteaza Casa de Cultura ca serviciu de sine statator ! Va continua sa existe, dar integrata in Directia Administrativa, ca sa mai reduca un post de director... La cativa oameni cati erau angajati acolo, pot functiona si fara un director numai al lor !
Postat 23 Februarie 2013, 10:02 de maria
???
vor mai fi evenimente cind vine Cacarau si Dottore la Oradea,la fel ca in campania electorala si totul pe banii nostri,in alta parte se autofinanteaza prin organizarea de diferite evenimente,dar la noi ca la nimeni
Postat 23 Februarie 2013, 09:28 de l
du te cu vantul !
nu ne mai obosi , pleaca ! FILIP 2 :))) copy paste :)))
Postat 23 Februarie 2013, 09:21 de lasa ne !
Tare
Ce tare, unii dati cu parerea fara sa stiti... Casa de Cultura a Municipiului nu e cea din parcul 1Decembrie.
Postat 22 Februarie 2013, 21:47 de Hopala
ce a patit ?
scumpule , taranasule nu te sinucide pentru noi, nu meritam, fi bun si da ti demisia nu te vrem MORT, amin ! te iubim dar pleaca !!!
Postat 22 Februarie 2013, 21:39 de wwwooow ce a sl;abit
Fosta membru CAP
Rau arata dom.primar, o fi bolnav, l-o fi ajuns blestamele babelor cu cate un petec de teren arabil pe care Primaria l-a impozitat ca pe unu cu vile. VINE BAIU.
Postat 22 Februarie 2013, 20:09 de Nana Floare
noua mega turbo giratie cu petreceri
io zis ca bage bolojan o mega ultra turbo giratie in locul casei de cultura, ca sa se poate extinda cea prezenta! va dati seama cat spatiu s-ar elibera daca ar detona casa de cultura? oaaau, am putea aduce ansambluri folclorice, manelisti si filarmonica direct in turbo giratie, sa vada lumea spectacol, pe muzica directa de la catedrala aia noua, ca si asa are niste boxe afara de iti vine sa bagi dinamita in gura popilor. asa ceva, doar in bololand s-ar putea intampla...
Postat 22 Februarie 2013, 19:58 de roger
BUNA IDEEA dar sa nu o facem de OAIE!!!
Decizia de reducere a cheltuielilor nu este o decizie proasta (pt. ca aveam pe unii cu "reply"-ul care ma acuzau ca sunt anti-bolo convins). Baiul e la banii multi... sau altfel zis "sa nu fie scump la tarate si ieftin la faina". Ca "faina" are mai multa trecere, face cozonacul pufos...iar dupa cum se stie taratele sunt pt. boi, vitei... Deci in final dl. Bolojan sa nu o faca de "Oaie"!!!
Postat 22 Februarie 2013, 19:42 de Adi Oradeanul
ia mai mergi taran de A;lesd la oitele tale penticostale
cum adica inchide CASA DE CULTURA, ati INEBUNIT, in strada !!!! ce crede penticostalu ca o sa faca biserica acolo ?
Postat 22 Februarie 2013, 19:22 de ANCA :)))
Brrrrrrrrrrrrr!!!
Cand o sa dispara asta vom sterge praful de pe toba.....nu contenesc sa ma minunez de fizionomia lui....bine ca-i pe placul ancutei.......
Postat 22 Februarie 2013, 18:58 de soso
O parere
Bravo domnule primar! Desfiintarea culturii e exact ceea ce ne lipsea; in rest numai bine...
Postat 22 Februarie 2013, 18:13 de Un cetatean
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON