URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
19 Noiembrie 2015, 20:29

Britanicul care a molestat trei adolescente în Băile Felix a fost condamnat cu suspendare şi obligat la muncă în folosul comunităţii

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Tribunalul Bihor s-a pronunţat, joi, în procesul declanşat de procurorii DIICOT Oradea pe numele cetăţeanului britanic Timothy Scanlan, prins de poliţiştii din Băile Felix că a molestat trei adolescente şi inculpat pentru act sexual cu minori.

Ancheta desfăşurată de procurorii DIICOT Oradea a scos la iveală că Timothy Scanlan, care locuieşte în Maramureş din 2013, a întreţinut în mod repetat raporturi şi acte sexuale cu trei minore, având vârste cuprinse între 11 şi 15 ani, în schimbul unor sume de bani, dar şi că acesta a fotografiat minorele în ipostaze sexuale explicite, producând, deţinând şi stocând astfel materiale pornografice cu minori.

De altfel, în timpul percheziţiilor efectuate în timpul investigaţiilor, anchetatorii au găsit la reşedinţa britanicului din Baia Mare, calculatoare, laptop-uri, memory-stick-uri şi hard-disk-uri cu peste 96.000 de fotografii şi peste 1.000 de fişiere tip video cu minore aflate în ipostaze sexuale explicite.

Pe 10 iulie, Scanlan a fost trimis în arest preventiv de judecătorul de drepturi şi libertăţi, măsură care a fost menţinută şi după trimiterea lui în judecată, pe 23 septembrie, până joi, când, fiind condamnat la o pedeapsă cu suspendarea sub supraveghere a executării, a fost eliberat.

Potrivit soluţiei, Timothy Scanlan a primit o pedeapsă de 2 ani şi 8 luni de închisoare, a cărei executare a fost suspendată sub supraveghere pe un termen de încercare de 3 ani. Ca pedeapsă complementară, cetăţeanului britanic i s-a interzis să mai comunice în vreun fel cu victimele, să se apropie de ele, de şcoala ori de locurile pe care acestea le frecventează, pe o durată de un an.

Pe durata termenului de supraveghere, bărbatul este obligat să frecventeze unul sau mai multe probleme de reintegrare socială derulate de către Serviciul de Probaţiune sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate, iar pentru o perioadă de 60 de zile, va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei Baia Mare sau în cadrul Serviciului Public Ambient Urban – Baia Mare.

Hotărârea Tribunalului Bihor nu este, însă, definitivă, întrucât poate fi atacată, cu apel, atât de procurorii DIICOT cât şi de Scanlan, caz în care procesul se va relua la Curtea de Apel Oradea.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON