URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
25 Iunie 2010, 19:55

Bombă: Mihai Bar a demisionat din PSD!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Surpriză de proporţii în politica locală: după ce fostul primar al Oradiei, Petru Filip, a renunţat cu nici două luni în urmă la şefia PDL Bihor, pe care a exercitat-o autoritar mai bine de 12 ani, fostul său omolog şi adversar ireconciliabil, Mihai Bar, a părăsit formaţiunea care l-a consacrat, PSD.

BIHOREANUL a aflat că Bar a expediat vineri după-amiază pe adresa sediului PSD Bihor din Piaţa 1 Decembrie un simplu fax prin care şi-a anunţat decizia de a demisiona din partid, fără a da şi alte amănunte. Apelat telefonic, Bar nu a putut fi contactat, deoarece are mobilele închise.

Informaţia a fost totuşi confirmată pentru BIHOREANUL de proaspăt-alesul preşedinte al PSD Bihor, senatorul Ioan Mang, chiar dacă acesta şi-a asigurat o rezervă de prudenţă. "Este adevărat, am primit prin fax demisia domnului Mihai Bar, dar nu vreau să mă pronunţ pe marginea acestui act", a declarat Mang, precizând doar că "dacă domnul Bar îşi va confirma şi personal demisia, nu pot decât să regret că a luat o asemenea decizie".

Demisia lui Bar survine la mai puţin de o zi după ce, la Conferinţa Judeţeană a PSD, el a pierdut categoric confruntarea pentru funcţia de preşedinte al organizaţiei, chiar în faţa lui Mang, cu scorul de 171 la 437.

Joi seară, înainte ca delegaţii pesedişti din întregul judeţ să-şi exprime opţiunile, Bar l-a atacat vehement pe Mang, afirmând că acesta ar fi condus nestatutar organizaţia timp de doi ani, întrucât funcţia de preşedinte interimar nu este prevăzută în statutul partidului. "În Bihor, statutul PSD valorează cât hârtia igienică", a acuzat Bar în ceea ce pare a fi ultimul său discurs ca membru al acestei formaţiuni.

Vineri, la orele prânzului, noul preşedinte al PSD Bihor anunţa, totuşi, într-o conferinţă de presă, că Bar l-a felicitat încă înainte de a afla oficial rezultatul votului, şi declara că speră ca fostul lider din anii 90 să-şi găsească un loc în organizaţie de aşa manieră încât să nu se simtă marginalizat.

Mihai Bar a mai pierdut şefia PSD Bihor la finele anilor 90, în faţa fostului prefect Florian Serac, precum şi la începutul anilor 2000, tot în faţa unui fost prefect, Aurel Tărău, de fiecare dată acuzând că a fost "lucrat" de colegii de partid cu aprobarea mai mult sau mai puţin tacită a liderilor centrali.

Bar a fost, pe rând, consilier municipal la Oradea din partea PDSR (1992-1996), preşedinte al Consiliului Judeţean Bihor (1996-2000), deputat (2000-2004), consilier judeţean (din 2004 până în prezent). De-a lungul timpului, el s-a remarcat ca adversar de neîmpăcat al PD şi al fostului primar Petru Filip, dar şi ca un membru de partid încăpăţânat, care nu-şi abandonează convingerile în ciuda conjuncturilor nefavorabile din propria sa formaţiune.

Dacă Mihai Bar îşi va menţine demisia, el va fi nevoit, conform legii, să renunţe şi la poziţia de consilier judeţean, urmând să fie înlocuit cu candidatul următor de pe lista PSD Bihor de la alegerile locale din 2008.

Citeşte pe această temă şi articolele Mang l-a bătut măr pe Bar şi Bar l-a felicitat pe Mang înainte să ştie rezultatul oficial al votului din PSD Bihor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
21 Comentarii
Antonia: Si mie mi-e scarba, dar de "ciolano-activisti", in general!
I. Câți, din "poporul PSD" și nu numai, au fost/sunt afectați (material, profesional, familial, pe linie de sănătate s.a.) și datorita "activitatii" politice lamentabile, a unora ca Bar și gașca "romanul simplu"? 1. Ma refer la acei membri simpli, fideli, onești (ne-"ciolanagii") de partid, fără "n" vile/case/apartamente/intra(extra) vilan-uri/afaceri gen "Vulturul negru"/funcții publice(administrative) bine plătite s.a.! 2. Despre acest aspect nu ne spui nimic? II. "A pierdut primăria pentru c-a intrat cu o luna înainte la ordinele lui Adrian Năstase, care era idolul lui." Alta "gluma" ridicola. Cine l-a "faultat", în 2004, pe candidatul cu cele mai mari șanse, în fata lui Petru Filip? Eu?
Postat 30 Iunie 2010, 10:48 de stefan
replica V la @Stefan
@Stefan nu am laudat niciodata pe deputatul PSD Ioan Sorin Roman colegiul 6 Salonta,nu am scris ce frumos este sau ce barbat bine este ,am scris doar adevarul si dreptatea,nimic mai mult doar adevarul si dreptatea :))@Stefane noi suntem talibanii rebeli fanatici din PSD Bihor colegiul 6 Salonta ,,rebeli tembeli ,,cit de tantalai sunteti `` citat@Stefan nu este treaba ta faptele noastre si de studiile noastre ,vezi-ti de treaba ta pentru care esti recompensat si retribuit de senatorul PSD Ioan Mang ,adica sa ne hartuiestisi sa ne discretitezi in fata cititorilor saptamanalului,, Bihoreanul ``si a altor publicatii .@Stefan sa-ti scriu despre Mathama Gandhi initiatoru miscari de rezistentza pasiva (rezistenta pasnica( SAYTAGRAHA)noi talibani rebeli fanatici din PSD Bihor colegiul 6 Salonta facem rezistentza activa lupta de gherila neintrerupta si de hartuire a conduceri PSD si a presedintelui ales legitim si legal (ales acuma)senatorul PSDIoan Mang. :))=)) restul despre Mathama Gandhi cauta pe Wikipedia:))=)) P.S.@Stefane ajuta mai departe si apara-l pe Senatorul PSD Ioan Mang,apara-l de revolta talibana din PSd Bihor :))=)) .Acesta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 29 Iunie 2010, 15:23 de Romanul Simplu
Replica IV la @Stefan
@Stefane ai dreptate in punctele 1 si 2 ,dar punctul 3 nu este asa cum scrii tu :)).Iar restul sunt niste adevaruri si nu ,,linguseli asa cum scrii @Stefane,1)din anul 2004 PD era la guvernare,2)sa- ti fie rusine @Stefane ca batjocoresti un roman simplu pe @Romanul Simplu,un simplu membru de partid PSD ,,statisticile (pseudo)activistilor din spatele,romanul simplu,sunt liguseli?``.NU@Stefane sunt adevaruri,nu avea rost ca sa-mi justific cuvintele cu minciuni ,dar ce inseamna procentele,,19,33%=11,54 % ``:)) nu de alta dar sa fie linguseala la senator mai dulce:))linguselile tale sunt cuvintele de lauda la adresa senatorului PSD Ioan Mang,tzutzerule:)) .@Stefan ti-am mai scris suntem talibanii rebeli fanatici din PSD Bihor colegiul 6 Salonta ,,ciolano (psudo) activisti ciolanosi ,ciolanari la ciolan sunteti voi de gasca de cartier a senatorului PSD Ioan Mang sunteti tzutzeri lui,sunteti lingusitori lui:))Talibanii rebeli fanatici din PSD Bihor colegiul Salonta nici macar NU si-au laudat liderul asa ca si voi gasca de cartier a senatorului PSD Ioan Mang .P.S.@Stefane ureaza ,,multe succesuri portocalii ``senatorului PSD Ioan Mang:))Aceasta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 29 Iunie 2010, 05:58 de Romanul Simplu
mang-mascarici
Citesc cu uimire si ma minunez de comentariile aduse.Urmaresc politica locala de 15 ani si sunt mahnita ca Mihai Bar a ales o asemena varianata,dar era si cazul s-o faca dupa cat l-au sapat colegii din partid!A pierdut primaria pentru c-a intrat cu o luna inainte la ordinele lui Adrian Nastase,care era idolul lui.Le doresc pesedistilor zeci de oameni ca si Mang ca sa fie privati de rezultate!Sau daca au norocul toti sa fie pe locul 4 poate poate se mai schimba situatia....Mi-e sila de Psd!
Postat 29 Iunie 2010, 00:32 de antonia
mang-mascarici
Cites cu uimire si ma minunez de comentariile aduse.Urmaresc politica locala de 15 ani si sunt mahnita ca Mihai Bar a ales o asemena varianata,dar era si cazul s-o faca dupa cat l-au sapat colegii din partid!A pierdut primaria pentru c-a intrat cu o luna inainte la ordinele lui Adrian Nastase,care era idolul lui.Le doresc pesedistilor zeci de oameni ca si Mang ca sa fie privati de rezultate!Sau daca au norocul toti sa fie pe locul 4 poate poate se mai schimba situatia....Mi-e sila de Psd!
Postat 29 Iunie 2010, 00:32 de antonia
"Epoca portocalie". Paine (putina) si (mult) circ!
Dupa specialiști ca Sarb și Ghilea, de ce nu și (cei ca) gașca "romanul simplu", cu carnete PD-L? Sau măcar ..."independenți" (evident, ca nu de "CIOLAN")! Punct!
Postat 28 Iunie 2010, 23:51 de stefan
Replica III-a la @Stefan
@Stefan sunt adevarate statisicile tale dar sunt linguseli aduse senatorului PSD Ioan Mang.:))Sa scrie si @Romanul Simplu statisticile lui alegerile 2008 colegiul 4 locul 4 Mang Ioan 19,33%,colegiul5 Ceica locul 2Mihai Bar 28%diferenta fata de locul 1Seremi Stefan este de nici un procent 1%procentul tradatorilor din PSD Bihor ,colegiul 9 Pop Claudiu locul 4 20,6 %,.colegiul7 Sonia Draghici locul 3 20,27%,colegiul 6 Salonta locul 3 Ioan Sorin Roman 19,9 %.@Stefan am inteles aluzia cu ,,carutasi`` :)).@Strefan,,In saua calului si pe mina calaretului ,si ce-a carutasului s-au cucerit imperii si s-au distrus imperii``calaretii carutasii talibani rebeli fanatici din PSD Bihor colegiul 6 Salonta vor ca sa cucereasca ?sau sa distruga un imperiu ?imperiul PSD rosu bihorean .:))Asteptam de la conducerea PSD Bihor si de la presedintele,,legitim legal``(ales)senatorul PSD Ioan Mang negocieri pentru un armistitiu pentru ca altfel praful si cenusa se alege de tot PSD Bihor :))=)) .@Stefane nu ti-am scris replica pentru ca ne-a cazut internetul in colegiul 6 ,NU ca mi este frica de tine mie lui@ Romanul Simplu :))=)) Aceasta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 28 Iunie 2010, 21:49 de Romanul Simplu
"Ciuma politica" si ...lupul. Varianta "portocalie"!
I. Ca și lupul, "ciuma politica", își poate schimba culoarea (politica), dar nu și năravul! 1. Dupa: "ciuma gri" (perioada fascista) și "ciuma roșie" (perioada bolșevică/pseudo-comunista), acum ne-am mai potcovit, cu una: "CIUMA PORTOCALIE". De data aceasta: singuri, cu propria mana, fără "ajutor" extern! 2. Referitor la "caracterul" PD-L: Are dreptate dl. Ponta!
Postat 27 Iunie 2010, 14:13 de stefan
Tantalaii, LOCUL 4, si ...lecitina.
I. Despre locul 4. Rezultatul alegerilor pentru funcția de Primar al Municipiului Oradea, din 6 iunie 2004 (tur I): 1. Petru Filip: 47,73%; 2. Rozalia Biro: 20,6%; 3. Cornel Popa: 12,23%; 4. Mihai Bar: 11,5. II. Un computer "386", este egal cu unul "486"? III. Învățați din greșelile trecutului, pentru a nu fi tantalai și pe viitor. Cine trage la aceeași căruță "politica", sa o facă în același sens/direcție, dar și cu aceeași determinare, ca și alți "căruțași" fideli și onești!
Postat 27 Iunie 2010, 13:44 de stefan
replica II la @Stefan si replica la @PDL
@Stefan repet ,sincer nu stiu pe ce loc s-a clasat Mihai Bar la alegerile pentru postul de primar al municipiului oradea si nici nu ma intereseaza :)).@Stefan esti uituc in perioda respectiva era la conducerea U.O. unchiul Maghiar si el a fost tantalaul care achizitionat computere model 486 de la firma de calculatoare a senatorului PSD Ioan Mang ca doar erau in acelasi partid,dar acuma sunt in partide diferite:))=)).@Stefan ,,echipa Romanul simplu NU a gresit secolul``asa cum sunteti voi ,,gasca senatorului PSD Ioan Mang`` o gasca de cartier de ciolanari ciolanosi la ciolan :)) asa si ,,Tribul `` de talibani rebeli fanatici din PSD Bihor colegiul 6 Salonta suntem o grupare ,o fractie, in partid care lupta pentru Social Democratie adevarata,,EGALITATE ,ECHITATE,ECHLIBRU si DREPTATE SOCIALA acestea sunt idealurile noastre.Ori noi Talibanii ,ori voi bogatanii luptam pina la capat ,lupta noastra este de hartuire tot timpul pentru a ajunge la idealurile noastre.@PDL vede-ti ca vi se distruge partidul si o sa va moara conducatorul de ciroza si colon si nu o sa aveti unde emigra in UNPR:))=))Problema noastra ,,CIUMA ROSIE` si Mihai Bar . Aceasta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 27 Iunie 2010, 10:02 de Romanul Simplu
nici o pierdere
prin ce anume s-a remarcat acest Bar in politica locala? va spun eu... la comunele de unde a supt cand era presedinete CJ a pus candidatii care-i vroia el calcand peste oameni mult mai valorosi care meritau aceste functii. ce a pierdut PSD ? un mascarici
Postat 27 Iunie 2010, 00:18 de gheri
ciuma rosie
se dezintegreaza ciuma rosie. ce jale era in piata publica astazi dimineata pentru ca a demisionat bar. o singura rugaminte am misule. nu te inscrie la partidul lui oprea. nu practica prostitutia. ramai tu cu tine insuti si urmareste atent cine sunt fostii tai tovarasi de drum. ce dara rosie lasa in urma lor. si i-a distanta de aceste jigodii care fac atata rau neamului asta.urmareste-i atent. acum ai timp.
Postat 27 Iunie 2010, 00:01 de pdl
...
Nicio pierdere...si colegii lui psdisti de la consiliu sunt satuli si plictisiti la culme de el...cred ca dau un chef dupa ce pleaca...
Postat 26 Iunie 2010, 22:39 de cinevacuvalva
"Romanul (care?) simplu". Ep. "Lecitina II"
I. Repet întrebarea: Pe ce loc s-a clasat dl. Bar, în alegerile pentru postul de primar al municipiului Oradea, în 2004? II. In 2004, nu era nimeni tantalau, la U.O., sa achiziționeze computere model 386! Echipa "romanul simplu", nu a greșit cumva secolul? PS Punct.
Postat 26 Iunie 2010, 22:00 de stefan
replica la @Stefan
@Stefan sa-ti raspund civilizat si fara sa te injur asa cum ti-am scris pe forumul Crisana,aici pe forumul saptamanalului,, Bihoreanul `` este mare cenzura,dar nu scapi de injuraturile mele :))@Stefan sincer nu stiu pe ce loc s-a clasat Mihai Bar ,si nici nu ma intereseaza:)).2)Mang Ioan era si profesor universitar atunci si acum ,si avea si are si acuma firma de calculatoare si vindea la greu Universitati Oradea rable de 386 la pret de Pentium 4:)) =))3)Colegi de partid asemeni domnului senator PSDIoan Mang l-au sapat si atunci si acum pe Mihai Bar . @Stefan nu ti este rusine sa reprosezi unui roman simplu @Romanul Simplu fapte pe care nici nu le-a facut.Cetateni bihoreni au votat atunci indusi in eroare si cu ura fara de PSD au votat in mare parte PD ,dar au fost mai multe voturi PSD decit au fost la ultimele alegeri in 2008-2009.@Stefan noi suntem ,,trib`` de talibani rebeli fanatici din PSD Bihor colegiul 6 Salonta si nu suntem ,,gasca`` (gasca senatorului)asa cum sunteti voi in jurul senatorului PSD Ioan Mang luati de ciolanari ,ciolanosi ,linga ciolan :)).@Stefan ureaza ,,SUCCESURI portocalii ``senatorului Ioan Mang .PUNCT. Aceasta este opinia lui Romanu Simplu.
Postat 26 Iunie 2010, 17:59 de Romanul Simplu
Punct final.
Mahnirea lui Bar exprimata de un om sanatos i-ar fi creat mari probleme senatorului Mang.Bar nu are nevoie de adversari politici.Singur si-a pus punctul final cariei politice.UNPR nu reprezinta o solutie de relansare politica pentru Bar,deoarece a fost si este,din acest punct de vedere,cel mai consecvent social democrat bihorean din ultimii 20 de ani.Bar nu va face o asemenea greseala si va reveni asupra demisiei sale,deoarece este un luptator nu un tradator.
Postat 26 Iunie 2010, 16:14 de SAFE
anonim
in psd exista un pitic, urat cu ochelari pe care lumea il striga AVRAM! Zice ca e ceva inspector scolar. atatai de prost de numa.Dar are o calitate, si anume da la limbi la Pop pana numai poate.Bai Avram, ai grija.......
Postat 26 Iunie 2010, 13:49 de anonim
Telenovela "Romanul (care?) simplu". Ep. "Cine vorbeste despre locul 4?"
I. Pe ce loc s-a clasat dl. Bar, în alegerile pentru postul de primar al municipiului Oradea, în 2004? 1. Candidatul inițial, cel "faultat" și de către Misulica Bar, împreuna cu tot felul de grupuri de interese (interpartinice), avea șanse reale sa intre în turul II? In mod cert ca da! Se numește Mang Ioan, președinte ALES al PSD Bihor. 2. Cine l-a "săpat" atunci pe dl. Bar? Poate ca sutele de mii de cetățeni, care sunt afectați de măsurile actualilor guvernanți, ajunși la putere și datorita unor "ciolano (pseudo)activiști" din PSD, ca cei din gașca "romanul simplu"? PS Multe "succesuri"!
Postat 26 Iunie 2010, 12:39 de stefan
UNPR
Intuiesc ca va intra in UNPR, dupa modelul consacratde Cristian Diaconescu: cine candideaza la un post de conducere in PSD si pierde, demisioneaza si ....hop la UNPR!
Postat 26 Iunie 2010, 09:42 de dan oradeanul
replica la articol
DA !ADEVAR si DREPTATEa avut Mihai Bar cind a afirmat la conferinta judeteana.Statutul partidului PSD a ajuns sa fie o simpla hirtie igienica de sters la fund,nicaieri in statutul PSD nu este scris termenul ..interimar``:))Acest termen,,interimar`` ,,interimat`` a favorizat 2 ani de zile pe presedintele actual ales legitim(acuma) senatorul PSD Ioan Mang cu toate greselile care le-a facut in acesti 2ani.Mihai Bar adevarat a zis si a avut dreptate cind a zis ca PSD Bihor de la 20% din optiunile electoratului s-a ajuns la 13,5 %in acesti ultimi 2 ani si dezastrul filialei bihorene PSD a fost o schimbare buna pentru filiala PSD Bihor.Mihai Bar avea alt mod de abordare a membrilor PSD si a simpatizantilor PSD asa ,,comunist`` social democrat adevarat fata demodul de abordare al senatorul PSD Ioan Mang .De acuma in filiala PSD Bihor si conducerea care va fi instituita o sa faca ,o vinatoare de talibanii rebeli fanatici din PSD Bihor de acum oficiala ,o sa ne excluda din partid din PSD ca si pe niste tradatori asa zis legal cu modificari si in statutul PSD ,sa ramina doar EI in PSD Bihor sa-si promoveze nevestele, fii ,rudele ,cunostintele .Acesta este opinia lui Romanul Simplu
Postat 26 Iunie 2010, 05:39 de Romanul Simplu
bn ca sunt buni tarau, serac si bercea
imi pare rau pt mishu. si-a dat viatza pt psd.
Postat 25 Iunie 2010, 20:06 de aurel
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON