URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
14 Septembrie 2017, 16:50

Bombă în PSD Bihor: Ioan Mang i-a cerut Anei Maria Tiron să demisioneze din Consiliul Judeţean

Bombă în PSD Bihor: Ioan Mang i-a cerut Anei Maria Tiron să demisioneze din Consiliul Judeţean Cândva un duo "beton": Ioan Mang şi Ana Maria Tiron
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Preşedintele PSD Bihor, Ioan Mang, a cerut demisia din Consiliul Judeţean fostei secretare executive a organizaţiei, Ana Maria Tiron, pe care a mazilit-o din această funcţie în urmă cu două luni.

Surse din PSD Bihor au dezvăluit BIHOREANULUI că, în cursul zilei de miercuri, Mang a chemat-o pe Tiron în biroul său de la CJ şi i-a cerut să-şi scrie pe loc demisia din calitatea de consilier judeţean, pentru a o putea înregistra în aceeaşi zi. Aceasta, însă, l-a refuzat.

"Mi-a cerut demisia. Nu mi-o dau"

"După şedinţa de Consiliu, domnul Mang a chemat-o pe Ana Maria Tiron şi i-a spus că trebuie să-şi dea demisia, în legătură cu reluarea alegerilor pentru conducerea Consiliului Judeţean", au declarat BIHOREANULUI surse din PSD. Informaţia a fost confirmată inclusiv de fosta secretară executivă.

"Domnul preşedinte mi-a cerut demisia şi ca pretext mi-a invocat că nu are încredere în mine şi în votul meu atunci când se vor relua alegerile pentru conducerea Consiliului. De altfel, l-am întrebat de ce vrea să demisionez, pentru că am avut rezultate pe zona Ceica sau pentru că îi ajut pe primari?! Mi-a spus că nu are încredere că îl voi vota ca vicepreşedinte dacă se reia votul după sentinţa Curţii de Apel din Timişoara. I-am spus că nu pot să îmi dau demisia, petru că primarii mi-au cerut să nu o fac", a declarat Tiron BIHOREANULUI.

Reamintim că pe 28 septembrie Curtea de Apel Timişoara este chemată să se pronunţe asupra legalităţii alegerii actualei conduceri a CJ, după ce în această primăvară Tribunalul Bihor, sesizat de consilierii judeţeni ai PNL, a decis că alegerea s-a făcut nelegal, încălcându-se secretul votului.

Primarii o vor...

Fosta secretară executivă a PSD Bihor spune că i-a amintit preşedintelui organizaţiei că şi-a oferit demisia din Consiliul Judeţean în urmă cu două luni, când în cadrul unei reuniuni a Comitetului Executiv Judeţean, desfăşurată la Nojorid, Mang a propus şi obţinut revocarea ei din funcţia de la partid, şi înlocuirea cu un alt consilier judeţean, Sergiu David.

"După şedinţa de la Nojorid m-am oferit să renunţ la poziţia de consilier judeţean, dar 25 din 29 de primari PSD din Bihor mi-au cerut să nu fac acest lucru şi, dimpotrivă, să-i reprezint în continuare în cadrul Consiliului Judeţean. Au văzut că îi ajut de câte ori au probleme în elaborarea sau implementarea unor proiecte, dar şi pentru că am obţinut la alegeri rezultatele foarte bune pe zona Ceica", a explicat Tiron.

Execuţie planificată

Luni, conform informaţiilor BIHOREANULUI, Ioan Mang va încerca să forţeze excluderea din Consiliul Judeţean a Anei Maria Tiron, convocând două reuniuni de partid, la ora 13 la sediul PSD Bihor, a Biroului Permanent Judeţean (structură din care fac parte preşedintele, secretarul executiv, vicepreşedinţii, şefii organizaţiilor de tineret, femei şi pensionari, plus parlamentarii, aceştia însă fără drept de vot), iar la ora 16, în sala mare a Prefecturii, a Comitetului Executiv Judeţean (din care fac parte şi consilierii judeţeni, şefii de organizaţii locale, primari şi viceprimari).

Potrivit surselor BIHOREANULUI, Mang va explica pesediştilor că Ana Maria Tiron trebuie exclusă sau trebuie să i se retragă sprijinul politic, aşa încât să-şi piardă automat calitatea de consilier judeţean, care să revină unui alt candidat de pe lista PSD Bihor depusă anul trecut la alegerile locale.

Ironia este că, dacă acest lucru se va întâmpla, PSD-iştii vor ajunge exact în situaţia pe care Mang încearcă să o evite de astă-toamnă. Atunci, deşi îi promisese fostului primar al comunei Ţeţchea că îi va asigura un loc eligibil pe lista pentru Camera Deputaţilor, nu s-a mai ţinut de cuvânt, motivând că dacă Bujor Chirilă va deveni deputat, PNL-iştii vor bloca validarea următorului supleant de pe lista de consilieri judeţeni, şi ca atare PSD Bihor va avea nu 9, ci 8 reprezentanţi în acest for judeţean.

PNL-ist de "cumpărat"

Sursele din cadrul PSD Bihor mai spun că, în vederea posibilei reluări a alegerilor pentru conducerea Consiliului Judeţean, liderul organizaţiei ar încerca să convingă un reprezentant al PNL Bihor să-i acorde votul, tocmai profitând că scrutinul va trebui să fie secret.

"Domnul Mang s-a întâlnit, împreună cu un om de afaceri, cu un consilier judeţean PNL, căreia i-a propus să voteze alături de consilierii judeţeni ai PSD pentru formula Pasztor - preşedinte şi Mang şi Bodea - vicepreşedinţi. În schimb, PNL-istul a primit promisiunea, de la respectivul om de afaceri, că îl va sprijini financiar", arată sursa BIHOREANULUI.

Mang: "Terminaţi cu prostiile!"

Contactat de BIHOREANUL, Ioan Mang n-a fost defel încântat de subiectul discuţiei. Întrebat dacă este adevărat că i-a cerut demisia Anei Maria Tiron, Ioan Mang a refuzat să răspundă. "A fost o discuţie între mine şi dumneaei şi rămâne aşa. E o problemă de partid", a declarat preşedintele PSD Bihor.

Întrebat şi dacă este adevărat că a început negocierile cu un consilier judeţean PNL, pentru a se asigura că PSD, UDMR şi ALDE vor avea majoritatea în CJ Bihor, Mang s-a arătat şi mai deranjat: "Astea sunt prostii, terminaţi cu prostiile. Ziarul să-şi vadă de treaba lui, nu să facă politică!".

Liderul PSD Bihor a confirmat, apoi, indirect, că Ana Maria Tiron ar putea pleca din CJ. "Fiţi convinsă că nu trebuie vorbit cu nimeni şi că următorul va fi confirmat de pe listă, dacă se va ajunge la aşa ceva. Toată lumea tremură că o să ajungă PSD în opoziţie. PSD nu va ajunge în opoziţie!", a mai spus Ioan Mang.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
ce plictiseala
Ioooi bomba,adica bombonica. Deci asa losseri sunt socialisti in Oradea . Chiar e naspa cand nu e opozitie la politica Pnl,dar ce sa face si Mang saracu la cat e de " inteligent ".Daca nici aripa tanara din psd nu pot sa le dea niste suturi in fund la fraierii din fruntea Psd Oradea.... vai de fundul vostru,o sa ajungeti sub 5% in curand....
Postat 15 Septembrie 2017, 09:06 de suporter_oradean
pling, mangone, pling
Ce dur a devenit Mangone! Efectul despărtirii! Are suflet pesedistul si e rănit! Pling, Mangone, pling!
Postat 14 Septembrie 2017, 22:15 de andreimagheru
TRĂIASCĂ P.S.D.!!!
In sfârșit se întâmplă ceva!!!!!!! că totul era imuabil, implacabil, inefabil etc.... vreau acțiune!!!!
Postat 14 Septembrie 2017, 22:02 de ADINA
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON