URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
06 Noiembrie 2013, 14:43

Bombă! Adjunctul şefului Poliţiei Bihor, Ioan Brîndaş, reţinut de DNA pentru luare de mită!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Percheziţii la Inspectoratul de Poliţie Bihor! Un echipaj format din ofiţeri ai DGA şi condus de un procuror al Direcţiei Naţionale Anticorupţie a verificat, miercuri dimineaţă, biroul adjunctului şefului Inspectoratului de Poliţie Bihor, comisarul şef Ioan Brîndaş.

În paralel, un alt echipaj al DGA a descins la locuinţa ofiţerului de Poliţie, tot pentru percheziţii, iar la final Ioan Brîndaş a fost condus la sediul DNA Oradea, pentru audieri.

Potivit unui comunicat emis miercuri după amiază de DNA, Brîndaş a fost reţinut pentru 24 de ore, în sarcina sa fiind reţinute infracţiunile de luare de mită, favorizarea infractorului, efectuarea de operaţiuni financiare cu acte de comerţ incompatibile cu funcţia şi folosirea de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite.

Conform ordonanţei de punere în mişcare a acţiunii penale întocmite de procurori a rezultat că, în perioada ianuarie - noiembrie 2011, inculpatul Brîndaş Ioan, în calitatea menţionată şi având în coordonare Serviciul de Investigare al Fraudelor (SIF) din IPJ Bihor, "a finanţat în mod direct activitatea comercială a trei societăţi din Oradea, pentru efectuarea de achiziţii intracomunitare de zahăr, ulei şi alte produse alimentare".

"Concret, inculpatul a acordat în mod repetat, prin intermediar, persoanei care controla cele trei firme, suma totală de 45.000 euro, percepând în schimb o dobândă foarte mare (camătă). Pentru sumele de bani împrumutate în perioada ianuarie - noiembrie 2011, inculpatul Brîndaş Ioan a încasat periodic, până în luna septembrie 2013, dobânzi totalizând peste 75.000 euro. În schimbul foloaselor materiale primite sub forma dobânzilor (cametei) încasate periodic, inculpatul a protejat activitatea infracţională celor trei firme pe care le-a finanţat în parte, în condiţiile în care aflase că firmele erau implicate în circuite evazioniste", arată comunicatul DNA.

Conform documentului, adjunctul şefului Poliţiei Bihor "nu a luat niciun fel de măsuri la care era obligat în virtutea atribuţiilor de serviciu, cu toate că avea în coordonare directă SIF din cadrul IPJ Bihor".

"Mai mult decât atât, după ce SIF a fost sesizat de instituţiile de control fiscal despre activitatea evazionistă în care erau implicate cele trei firme, inculpatul Brîndaş Ioan a divulgat informaţii confidenţiale din cadrul anchetei penale, în sensul că a informat persoanele cercetate că sunt urmărite penal şi că vor fi efectuate percheziţii la domiciliul acestora", mai arată comunicatul.

În sarcina comisarului şef se mai reţine şi că la începutul lunii august 2013 "a avertizat una dintre persoanele vizate în dosarele de evaziune fiscală constituite la IPJ Bihor că vor fi efectuate percheziţii domiciliare cu posibilitatea luării unor măsuri preventive în cauză. Ca urmare, persoana cercetată a distrus mai multe documente contabile şi alte înscrisuri privind circuitele evazioniste, cât şi înscrisuri privind finanţarea firmelor din împrumuturi obţinute de la diverşi cămătari".

Brîndaş urmează să fie prezentat cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile la Curtea de Apel Oradea.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
28 Comentarii
Bogdanel
Nici Bogdanel nui mai bun ca Brandas lua bani de la camatar pt protectie unul dintre camatar e Olteanu
Postat 07 Decembrie 2013, 00:51 de Petre
@veteranulp*
mai veterane de carton!! nu confunda sula cu prefectura...lui Bebeceanu i s-a inscenat acest dosar, vezi oamenii care s-au solidarizat si il aparara.Cred ca ai fost un neica nimeni prim MI,labagiu, frustrat si ratat.O P*!
Postat 20 Noiembrie 2013, 13:14 de oarecare
milita suge
stati sa vedeti cati jegosi de politisti ieste in oradea
Postat 16 Noiembrie 2013, 10:49 de suge militia
:)))
multi o sa traga asta dupa el :)
Postat 12 Noiembrie 2013, 10:00 de doc
PT BOGDANEL
URMEAZA SI BOGDANEL DE LA ECONOMIC....
Postat 10 Noiembrie 2013, 20:45 de GIGI
procuror
dna sa vada si la parchet cum intervine procurorul fustangiu (don basil ),pe la instante pt. a se da castig de cauza rudelor amantei sale sau fostei amante
Postat 08 Noiembrie 2013, 12:39 de geo
nngg
f f f bine trebuia mai de mult mai are e e multe nedepistate i nca
Postat 07 Noiembrie 2013, 18:49 de h
gata cu mita
Mai vreti sa avem incredere in oameni de acest gen ? Nu pot sa cred ... cui ne adresam sa faca dreptate ? Cu ajutorul unor oameni ai legi se fac cele mai mari excrocherii ,hotii si furturi . Am prezentat acte vizibil false la politie dar acesti domni specialisti au spus ca nu sunt false ...mi se pare mie ...poate au avut interes mare sa acopere pe cineva .Politistul de caz vroia bani imprumut ..eu nu i-am dat ...dar am avut de suferit . Dupa toate audientele la politie , am observat ca cel mai educat , bine pregatit si serios este domnul chestor Popa Liviu , si nu cred ca poate raspunde de faptele murdare a altor persoane ,chiar daca sunt in sistem .
Postat 07 Noiembrie 2013, 11:04 de ana
popa liviu
Popa LIVIU este interlopul interlopilor,pe cind DNA!!!! sau lucreaza finul acolo si este informat la timp.Astept momentul sa ii duc chiftele de dovleac la AREST.
Postat 07 Noiembrie 2013, 09:37 de VICTORIA
bagati in * nevinovati
popa liviu e interlopul adevarat,urmat de popa vasile,ogbarski,blaga numai ca dna central refuza deocamdata probele
Postat 07 Noiembrie 2013, 08:57 de stanciu si urda
Ce avem noi aici?
Ma intreb cu ce seamana acest caz, cu "SORIC de Oradea", sau mai repede cu"BERBECEANU de BIhor", ori poate ambele la un loc.Nu prea inteleg, de ce acest personaj a fost lasat timp de peste 2 ani, sa comita astfel de fapte si sa mai si fie platit consistent din banii contribuabilului de rand, iar daca cei de la DNA,abia acum au aflat,cei de la "protectie interna" au dormit in bocanci, pe aceiasi bani?Oricum pata de pe obrazul IPJ Bihor,mi se pare greu de sters...
Postat 07 Noiembrie 2013, 06:06 de veteranul de rand
Bomba
Auzi voda tepes?esti cu cei cărora le strigi bravooo,cred ca atunci cind comentezi ai orgasm.trateaza-te. Ai mai strigat si cind aceleași persoane au realizat marele flagrant al avocatei din Satu mare ,si cind dupa retinere s-au trezit ca de fapt nu este nici ofapta de corupție deci nu erau competenti sa se implice.nu s-a:dat nici un comunicat.ne între bam oare de ce,cit s-a cheltuit cu acțiunea DNA-lui si a DGA-lui fara a fi competenti? Voda încă o data Bravooo!
Postat 06 Noiembrie 2013, 22:51 de Pt.tepes v
DNA LA ARR
dupA BRANDAS urmeaza hotii de LA ARR IN FRUNTE CU HOTUL NR.1 PETI ALIN ,a marit spaga pentru trasportatori si nu il mai satura D-ZEU ,ACUM VREA BANI ,ACUM VREA EXCURSII IN TURCIA ,TOATE PLATITE DE TRANSPORTATORI,IMPLICAT IN AFACERI CU CUPOANE PENTRU PENSIONARI OFERITE FIRMELOR DE TRANSPORT IN SCHIMBUL UNOR SUME MARI DE BANI .
Postat 06 Noiembrie 2013, 22:07 de UN PENSIONAR
Este un comicat DNA
Aici : pna.ro/faces/comunicat.xhtml?id=4418
Postat 06 Noiembrie 2013, 21:57 de B
cine poate fi afaceristul?
Controversatul om de afaceri bihorean Marius-Florian Fildan (Nova Euro) este pe fuga cica scrie pe pereti ca avea o retea de 100 de firme, pai sa fie adevarat sau probat 30 atunci avem omul pe care il cautam aici.
Postat 06 Noiembrie 2013, 21:56 de tDi
????
Si voi credeti ca Popa era habarnist????
Postat 06 Noiembrie 2013, 20:00 de unu
@@@@
Vidican pt ca umbla cu prostii si unde mai pui ca doi la leu ,el fiind mai demult si judecator......multi politai au scris la dictare ce le-a spus mierlitu....
Postat 06 Noiembrie 2013, 19:03 de eu
Ioiiiiiii ce place la mine asta.
Hai DNA, Hai DNA, Hai DNA,,, mama domne ca as face statuie la astia,, bravooo, hai ca se poate.
Postat 06 Noiembrie 2013, 18:52 de Tepes. V.
Om de afacere
Concursul nr.2 Cine este omul de afaceriiiiii, cu peste 30 de firme, dar care nu sunt pe numele lui , in strinsa legatura cu subiectiiiiiii.
Postat 06 Noiembrie 2013, 18:33 de omul
@@omule
Pariez, pe un metru de croitorie (uzat), ca-i ,,PITICUL PORNO", domnule!
Postat 06 Noiembrie 2013, 18:23 de UNA NESATISFACUTA
@omule
Bulzan, Vidican sau Popa?
Postat 06 Noiembrie 2013, 17:18 de @omul
invidia
Dupa Brandas ar trebui sa urmeze un Codreanu si toti cei care lucreaza la serviciul economic.Din pacate toti sunt spagari si sufera de aceeasi boala.Cu totii la ,,caldurica"".
Postat 06 Noiembrie 2013, 16:48 de suparatul
cancan de oradea
Si incepe CANCAN sau OTV sau ce o fi de Oradea, vizionare placuta!
Postat 06 Noiembrie 2013, 15:54 de tDi
stiu eu
Si numele procurorului sa fie... Vasile Popa ???eu mai mare bandit ca el nu stiu
Postat 06 Noiembrie 2013, 15:41 de Flore bulgaru
procuror
Urmeaza un procuror care tine dosarele in sertar a unor evazionisti, are masinile primite cadou, si este un mare fustangiu. Oare cine este? Stie cineva numele lui? Aveti trei incercari,!!!!
Postat 06 Noiembrie 2013, 15:26 de omul
Începe să fie interesa(n)t şi Bihorul cel uitat de lume !?!
Chestorul Popa îşi sacrifică adjunctul ca să fie linişte în ograda lui; Psiholoaga de conjunctură şi unul de 2+1/4 deschid sezonul beizadelelor; Lipitorii de afişe ai partidelor se pârăsc între ei; Kiss, Popa şi Mang au venit la rând să vorbească liber ce şi cum a fost la ultimul referendum şi pe ce bani au fost plătite voturile lipsă; ... toamna frunzele se scutură şi apoi cad pe rând ...
Postat 06 Noiembrie 2013, 15:05 de Carp III
Unde vorbesti si cine aude
Taman cand Liviu Popa le spunea tuturor militienilor din curtea proprie sa nu mai transpire aiurea.
Postat 06 Noiembrie 2013, 14:54 de Strattera
Tatal comisarului sef ridicat de DGA e fostul securist Brandas de la BH si SM ?
Daca da, inseamna ca Dumnezeu nu culca-te! Daca nu, atunci e aceasi branzas!
Postat 06 Noiembrie 2013, 14:51 de Port
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON