URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 Mai 2014, 15:59

Bolojan: Votul consilierilor PSD Oradea pentru proiectele Primăriei nu mă obligă să stau drepţi în faţa Guvernului

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Flancat de doi dintre colaboratori, viceprimarul Mircea Mălan şi şeful Organizaţiei de Tineret a PNL, primarul Ilie Bolojan a prezentat, marţi, cauzele care, conform analizei sale, au determinat eşecul partidului la alegerile europarlamentare, inclusiv în Oradea, dar şi direcţiile pe care le propune pentru partid, nu înainte de a recunoaşte că rezultatul electoral a fost prost.

Oradea, în trendul naţional

"Scorul obţinut în Oradea, undeva la 11,5%, s-a situat mult sub aşteptările noastre", a spus din start primarul Ilie Bolojan, care a identificat trei motive ale înfrângerii. Primul este prezenţa mai mare la vot a alegătorilor din mediul rural decât a celor din mediul urban (în condiţiile în care edilii marilor oraşe nu pot mobiliza alegătorii ca la ţară), un alt doilea fiind că, la fel ca în toate oraşele mari, alegătorii tradiţionali ai PNL nu s-au prezentat la vot (din cauza mutărilor bruşte de direcţie imprimate partidului de Crin Antonescu), şi în fine că, pe lângă faptul că PSD "a fost pe val", o parte din voturile simpatizanţilor liberali a fost luată de independentul Mircea Diaconu.

"Eu nu cred că activitatea administrativă a primarului, a viceprimarului ori a consilierilor PNL a avut un efect negativ asupra rezultatului", a argumentat Bolojan, arătând că acesta a fost în linia celui din toate toate oraşele mari cu edili liberali (Galaţi, Bacău, Timişoara ori Sibiu). Pe de altă parte, Bolojan a amintit că scorul actual e aproape acelaşi ca în 2009, când PNL lua în Oradea abia cu un procent mai mult, dar în voturi nete cu 800 de sufragii mai puţin, concluzia - nespusă - fiind că, în realitate, în Oradea PNL nu s-a prăbuşit, aşa cum pretinde PSD.

Totuşi, Bolojan a spus că el şi colegii săi vor căuta să-şi îmbunătăţească prestaţia, "să vedem cum ne putem îmbunătăţi comunicarea cu simpatizanţii şi cu cetăţenii, pentru a-i convinge de justeţea poziţiei noastre, să fim cu faţa spre oameni, să promovăm cei mai buni colegi. Din punctul acesta de vedere, eu mă simt bine că cei mai mulţi din PNL Oradea fac ceea ce este bine pentru cetăţenii care ne-au votat", a spus primarul.

Colaborarea cu PSD, moartea PNL!

Precizând că şi la reuniunea conducerii centrale a partidului "s-a adoptat decizia pentru eliminarea oricărui echivoc şi teatru ieftin pe care PSD îl joacă, cel cu USL trăieşte", Bolojan a afirmat că PNL nu va mai face nicio înţelegere cu PSD în plan naţional, deoarece aceasta nu s-ar justifica, în condiţiile în care "epoca Băsescu" se încheie oricum, de la sine. "Preşedintele Băsescu şi-a arătat nivelul redus de influenţă prin scorul mic al PMP, deci vrem - nu vrem etapa Băsescu se va încheia în toamnă, iar paradigma PSD - anti şi pro Băsescu este falsă", a explicat Bolojan, arătând de ce PNL nu mai poate avea un scop comun cu PSD.

"Colaborarea cu PSD în plan naţional ar însemna moartea PNL", a arătat liderul liberalilor orădeni, respingând "cântecele de sirenă" ale pesediştilor ce clamează refacerea USL, doar pentru că au adunat acum toate voturile pe care le putea culege, insuficiente pentru ca Ponta să câştige prezidenţialele la toamnă. "Nu aceasta este menirea PNL, să aibă câteva posturi", a spus Bolojan, respingând "mita" pe care Ponta o oferă liberalilor dispuşi să trădeze.

În context, primarul a spus că "direcţia pe care o vom susţine este de a se forma un pol de dreapta bazat pe PNL şi PDL, astfel încât într-o perioadă cât mai scurtă să putem oferi un proiect şi un candidat comun care să se contrapună candidatului PSD", pentru că "nu e bine pentru România ca toată puterea să fie a PSD". Bolojan a precizat, însă, că "băsiştii" din PMP nu ar avea ce căuta într-o alianţă a dreptei formată din PNL şi PDL, tocmai "pentru a se evita atacurile propagandei PSD că punem PNL în braţele lui Băsescu". "Mă voi implica în acest proiect, PNL şi PDL au 27% împreună, şi s-ar putea lupta de la egal la egal cu PSD, mai trebuie un candidat care să-i adune pe românii care doresc modernizarea", a anunţat Bolojan.

"Nu e în regulă să-ţi asumi munca altora"

Pe de altă parte, primarul a afirmat că îşi doreşte să continue colaborarea cu PSD în Consiliul Local. "Situaţia este diferită în plan local. În Oradea, datorită structurii etnice, partidele româneşti sunt forţate să colaboreze, pentru că niciun partid nu poate acapara tot electoratul românesc şi vor fi cel puţin încă două - trei cicluri electorale în care vor fi coaliţii la Primăria Oradea şi la Consiliul Judeţean Bihor. Deci trebuie să găsim formule de colaborare pentru a genera proiecte de dezvoltare pentru Oradea", a spus Bolojan. El a arătat că PNL "ar putea guverna" oraşul şi cu PDL, întrucât împreună adună 50% din CL, dar "ca să putem dezvolta oraşul trebuie două treimi", acesta fiind motivul pentru care PNL poate colabora fie cu PSD, fie cu UDMR.

"Cât timp aceste proiecte pe care le-am propus în 2012 sunt susţinute de PSD, nu există motive serioase pentru a rupe această colaborare", a diagnosticat primarul relaţia dintre PNL şi PSD, precum şi riscul destrămării ei.

L-a sprijinit doar prefectul, dar "nu stăm drepţi"

Bolojan a fost solicitat să comenteze şi atacurile lansate împotriva sa, cu câteva ore mai devreme, de preşedintele PSD Bihor, Ioan Mang, care arăta că "mitul Bolojan" este distrus, că Bolojan a greşit când le-a cerut orădenilor să voteze PNL, dar şi că reuşitele din ultimii 6 ani se datorează şi PSD-ului.

"Nu există mituri, există doar administraţie bună sau administraţie proastă. În 2008-2012 meritele guvernării locale au fost ale PNL şi UDMR, unul sau doi consilieri PSD au votat şi ei proiectele, dar PSD n-a avut niciun proiect de dezvoltare. Între 2012-2014 meritele şi răspunderea sunt ale celor două partide, dar trebuie discutat deschis: ce proiect de dezvoltare a iniţiat PSD şi cum a ajutat Oradea în aceşti ani? În aceşti doi ani, în afară de transferarea tancodromului, pentru care am mers la Bucureşti de zeci de ori, şi în care m-a ajutat domnul prefect şi ministrul Apărării, ce a făcut Guvernul Ponta pentru Oradea?", a întrebat Bolojan, retoric, concluzionând: "nu trebuie să ne batem în realizări, dar sunt totuşi nişte realităţi", "nu e frumos să-ţi asumi munca altora!" şi "pentru că PSD votează în Consiliul Local proiectele, asta nu înseamnă că nu putem critica Guvernul, că trebuie să stăm drepţi când vine Ponta în Oradea".

Citiţi pe această temă şi articolele:

"Ioan Mang: Ilie Bolojan şi-a pierdut încrederea orădenilor"

"Doar 5.000 de voturi: Înfrângere zdrobitoare pentru PNL la Oradea!"

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
27 Comentarii
udmr-calamitate naturala
indivizii (udemeristii) au jurat credinta si loialitate tarii mama din pusta. bolojane, scapa-ne de ei.
Postat 29 Mai 2014, 03:27 de 24/7
EU L-AS VOTA PE BOLOJAN PRESEDINTE
EU L-AS VOTA PE BOLOJAN PRESEDINTE! SINCER, ORICARE DINTRE VOI, INTRE PONTA SI BOLOJAN, PE CINE AI ALEGE PRESEDINTE?? (raspunsul il stim cu totii deja!)
Postat 28 Mai 2014, 14:10 de Vasi
@cayon
Doamne fereste ..asa prostii n-am auzit de foarte multa vreme.....cred ca taranu se vede PRESEDINTE...SI RESTUL...dar sa o si scoata pe goarna...rar...a distrus un oras..., a distrus o filiala puternica a pnl...imi fac cruce si merg mai departe pe trotuarul injumatatit de marele primar.....puti de lingau...am mai vazut dar asa lipsa de personalitate....infiorator ce vremuri traim
Postat 28 Mai 2014, 12:53 de scoby
Bolojan, presedinte
De ce nu se gandeste nimeni din PNL ca cel mai potrivit candidat la presedintie este primarul Ilie Bolojan. Orice om din tara asta, daca ar sti ce om de actiune este Dl. Bolojan, l-ar vota fara retinere. Aduceti-va aminte cum stateati la cozi interminabile, inainte de a veni Bolojan, pentru pasaport, pentru inmatricularea unei masini, pentru buletin, pentru cazier etc. A fost si secretar general al Guvernului, dar din pacate prea putin timp pentru a impune aceste schimbari administrative in toata tara. Unii poate vor fi de parere ca, fiind efectiv un foarte eficient administrator, bolojan ar fi mai bun de Prim-ministru. De acord, oricum ar fi cel mai bun Premier pe care l-a avut Romania pana acum. Mai gandeste-te, PNL.
Postat 28 Mai 2014, 08:07 de cayon
alternative
Astia care nu mai incapeti in oras de Bolo, ia ziceti desteptilor de fapt cu ce a gresit atat de mult incat il invitati sa plece din oras si mai ales nominalizati o alternativa ! Ia hai sa vedem cum PSD vine cu Petru Filip ca doar e om de baza in PSD. Hai strangeti-va jucariile isteriei degeaba si plecati voi la culcare.
Postat 28 Mai 2014, 08:06 de Cristi
adorabili sunteti, acuma e cu cearta in cotetz
in primul rand, dle Bolojan, eu care daca votasem (evident n-am facut-o pt tine si matza aia din regat, necolaiu sau cum o cheama), as fi votat oameni catre gruparea ALDE; dar uite, o alta forma de MINCIUNA ca nu este omisie cu premededitare, ai tai tovarasi, vor sa fie conservatori, vor in PPE alaturi de EBA si de PDL-isti si de Tokes. Intr-adevar, schimbare kakalitativa remarcabila. Voi mai repede va bagati la orgii decat oradenii isi pot achita intretimnerea de iarna.
Postat 28 Mai 2014, 07:18 de Crinuletz Pontescu
udmr+mang = catasrofa !
udmr+bolojan = catastrofa !
Postat 28 Mai 2014, 01:10 de @scrutin.. procente
bai, mang-litor-o-udemererist, baaaaai, ciocu' mic !
ba, mang__litor-o-udemersit, tu, mucles ! tu esti un puscariabil alaturi de "partenerul de biznisuri necurate"... chis soani. tu, gura, nu-ti asuma nimic din aceste alegeri pt ca nu ai de ce. tu esti defapt piatra de moara legata de gatul pesedistilor locali. fara "dalmatzieni" ca si tine, se primeau mult mai multe voturi. sper sa ajungeti acolo unde va e locul (si tu si chis soani). cat despre alegerile pt primar, una-i una si alta alta. nu amesteca euro-parlamentarele cu alegerile pt primarie. n-aveti nici o sansa nici voi nici manglitorii hudemeristi ! psd... ar avea mult mai multe voturi fara indivizi de teapa ta !
Postat 28 Mai 2014, 01:07 de scrutin.. procente
Bolovanul e intr-adevar o calamitate.
La cat e de redus intelectual, a intrat in conflict inclusiv cu sine insusi....
Postat 28 Mai 2014, 00:27 de ilie sprancenogu'
Ioan Mang :
Ioan Mang, care arăta că "mitul Bolojan" este distrus, că Bolojan a greşit când le-a cerut orădenilor să voteze PNL, dar şi că reuşitele din ultimii 6 ani se datorează şi PSD-ului. "Nu există mituri, există doar administraţie bună sau administraţie proastă
Postat 28 Mai 2014, 00:20 de vot
vrajala
BOLO CAND PLECI IA CU TINE SI COMUNITARA ,GRAMADA AIA DE AROGANTI ANALFABETI CU 4 CLASE ,TU AI ADUS TU DUI LA TINE ACASA SA AIBA GRIJE DE TINE .
Postat 27 Mai 2014, 22:03 de adi
Oradeni xeroxati
Am crezut ca oradenii sunt oameni mai destepti.Sa votezi cu PSD-ul,cand seful lor(xeroxul mang) s-a facut de toata jena cu plagiatul,e ceva care cu greu se poate explica.Ce repede uita prostimea cum a plecat acest mang de la conducerea Ministerului Educatiei.Sa copiezi si greselile unui profesor din Israel e ceva de filmele cu Stan si Bran.Apropos,asta mai e profesor la celebra si vestita universitate din Oradea?
Postat 27 Mai 2014, 19:57 de Mangosutu Butelezi
Ce e corect e corect!
SCURT SI LA OBIECT: Între 2012-2014 meritele şi răspunderea sunt ale celor două partide, dar trebuie discutat deschis: ce proiect de dezvoltare a iniţiat PSD şi cum a ajutat Oradea în aceşti ani? În aceşti doi ani, în afară de transferarea tancodromului, pentru care am mers la Bucureşti de zeci de ori, şi în care m-a ajutat domnul prefect şi ministrul Apărării, ce a făcut Guvernul Ponta pentru Oradea?", a întrebat Bolojan, retoric, concluzionând: "nu trebuie să ne batem în realizări, dar sunt totuşi nişte realităţi", "nu e frumos să-ţi asumi munca altora!" şi "pentru că PSD votează în Consiliul Local proiectele, asta nu înseamnă că nu putem critica Guvernul, că trebuie să stăm drepţi când vine Ponta în Oradea". As mai adauga EVENTUAL cele 2 pasaje. Oricum, mult mai putin fata de cat merita un oras ca Oradea. Sigur ca pt Cluj sau alte cele.....
Postat 27 Mai 2014, 19:28 de Vali
@XWOMEN
Retarda -i mata si primarul tau iubit....ori n-ai vazut pozele afisele mari cu Nicolai si maimuta....auzi tu el garantul lui madam Nicolai...daca-r fi stiut aia ce parere are orasul despre asta fugea ca de dracu....Tu linge-n ....freza cat vrei ....si repet ca sa-ti intre-n cap RETARDA-I MAMICA TA....daca vrei si taticul...cum vrei tu....
Postat 27 Mai 2014, 19:04 de zoli
Nenorocitul asta e o CALAMITATE !
A inceput iar sa umble cu laboantele pe la dosurile iudemeristilor ! Vede ca nu l-aumai votat nici macar neamurile si pt inca patru ani de lins la ciolan, ar aduce iar lepra udemerista pe capul orasului !!!!! Ca sa mai stea la ciolan, ar face orice, inclusiv sa puna lupul (udemeristii) de paza la stana (banii orasului) !!!!! Pleaca ma ! Tu nu vrei sa te lasi pana cand nu bagi orasul asta in faliment ? Lasa orasul asta in pace ! PLEACA !
Postat 27 Mai 2014, 18:51 de Pisti
BOLOVAN, individ INCOMPETENT cu apucaturi de TEMBEL !
@ ARIS... TU ESTI UN MONUMENT AL LIMBISMULUI SI PUPINCURISMULUI !
Postat 27 Mai 2014, 18:33 de Oradean
omul sfinteste locul
Bolojane, las-o moale. Cred ca cei care au votat in Oradea cu PNL-ul au facut-o in mare parte pentru ca tu esti primarul nostru. Daca nu erai tu primar, cred ca PNL-ul nu aduna nici macar atatea voturi. Ramai gospodarul orasului si lasa aliantele politice care se schimba mereu si te lasa cu ochii in soare.
Postat 27 Mai 2014, 18:22 de gospodaru'
re: zoli
Punct ochit, punct lovit.
Postat 27 Mai 2014, 18:01 de java
Bolojan pare un om destept cand tace!
In rest, cand vorbeste spune numai prostii, de parca el a inventat roata singur, iar ceilalti sunt pe post de spite la a cincia roata de la caruta.
Postat 27 Mai 2014, 17:58 de Moon
Re: Aris
Bai fraiere, iti place sa te situezi in cei 11,5% care au mai ramas atat de prosti? Si minoritar si idiot e cam mult!
Postat 27 Mai 2014, 17:53 de talk
Linia votului oferit este cea dată de amatorismul liberalilor oriunde s-ar afla aceştia în RO !?!
Mă uimeşti domn' primar BIG, se vede că eşti totuşi obişnuit, la vârstă fragedă, cu luarea poziţiei de drepţi în unele cazuri, dacă cunoşti atât de bine termenii !?! Trag concluzia că eşti "acoperit", ceea ce mă face să încep săpături pe partea asta !?! Dacă se dovedeşte corectă părerea pe care mi-am format-o în aceste zile, ale alegerilor europarlamentare şi motivele neimplicării liberalilor locali în aceste alegeri, atunci te paşte o desconspirare atât de urâtă, încât o să-ţi aminteşti câte zile o să mai ai de ofiţerul de legătură care, acum şi pe termen scurt, devine un simpatic simpatizant PSD !?! Oricum, eşti o mare lepră de om domn' primar!?!
Postat 27 Mai 2014, 17:50 de Carp III
cu prefectura
@zoli - retard. bolojan nu a candidat, n-are nici o legatura cu votul primit de PNL pentru UE. Bolojan ar face bine sa iasa din orice partid, nu are nevoie de proptele ca sa isi demontreze calitatile. El a tras partidul in sus in Oradea, si nici de cum invers.
Postat 27 Mai 2014, 17:43 de xwoman
septembrie, toamna!
Pentru mine a contat altceva! Pe plan national rasucirea lui Crin Antonescu spre tabara BASESCU iar in plan local rasucirea lui Bolojan, rasucire de mare IMPACT! Rasucire care a avut loc atunci când TRANZACȚIA inițiată de el a fost votată de Consiliul Local(e drept că nici PSD-iștii din Consiliu n-au avut reactie!)deveni Ma repet la infinit dar, trebuie să spun din nou despre ce TRANZACȚIE este vorba! După ce ani în șir BOLOJAN a spus răspicat că asocierea în participațiune dintre Consiliul Local și dezvoltatorul IMPACT a fost una păguboasă, ba și cu repercusiuni negative asupra celor care au avut proasta inspirație de a contracta cu IMPACT-ul, după ce a adus acuze fără echivoc vorbind de țepuirea municipiului cu cca. 22 milioane euro, s-a răsucit brusc! Ca să-l citez pe Sir Graham Watson," ori și-a pierdut mințile, ori a fost mituit!". Ceea ce este MAI GRAV rezidă în faptul că TRANZACȚIA respectivă se întemeiază pe FALSURI. Și Bolojan deși le cunoaște a inițiat TRANZACȚIA. Iar Biroul de Investigare a Fraudelor tot investighează de mai bine de un an dar NU SOLUȚIONEAZĂ NIMIC! Fac încă UN APEL către investigatori! Chemați-mă, întrebați-mă, CA ȘTIU MULTE! Dar faceți-o CÂT MAI REPEDE.
Postat 27 Mai 2014, 17:36 de TDS
Comunicare
Domnule primar, a-ti cam intarziat cu imbunatatirea comunicarii cu cetatenii, trebuie sa intelegeti ca cetatenii orasului nu sunt subordonatii dumneavoastra. Va fac si o sugestiem de bun simt: ce ar fi sa va prezentati dumeavoastra la audienta cu primarul orasului Oradea si sa nu trimiteti doua fufe care nici macar atata bun simt nu au incat sa citeasca in registru ce vrea de la primar cel care se inscrie in audienta. Tarziu foarte tarziu, a-ti pierdut trenul.
Postat 27 Mai 2014, 17:17 de petru
Comunicare?
Bolojan vorbeste de imbunatatirea comunicarii cu cetatenii. Un prim pas ar fi sa isi deschida urechile, ca de 6 ani tot ei vorbesc, iar pe cetateni nu ii asculta nimeni. Cu atitudinea asta dictatoriala, PNL se va scufunda si mai tare.
Postat 27 Mai 2014, 16:52 de Fan
DOMNULE BOLOJAN, VA VOM VOTA SI IN AL 20-LEA MANDAT!
DOMNULE BOLOJAN, PENTRU ORADENI SUNTETI UN MONUMENT AL INTEGRITATII SI PROFESIONALISMULUI! AM 30 DE ANI, DAR IN 30 DE ANI NIMENI NU A DEZVOLTAT ACEST ORAS SI NU L-A ADMINISTRAT CA DUMNEAVOASTRA! ASTA NU O POATE NEGA NIMENI! VOM VOTA IN CONTINUARE PROFESIONALISMUL!
Postat 27 Mai 2014, 16:49 de Aris
wowwooo
Tu mai bine sezi pe KKUURRRU tau...ca-ti iei o flegma fix ca Basescu...oamenii nu au votat PNL in Oradea din cauza ta....s-au cam saturat de gargara ta...ti s-a transmis sa nu iesi in fata ,,,tu nu si nu....ORI ai facut-o intentionat si esti unul dintre tradatori ,sa se spele Antonescu pe cap cu tine/ erai un lige blide a lui Tariceanu....povesti bla bla ...mai candidezi tu la pulivara .pe listele pnl asa ca fa-ti bagajul si caraleu unde ti-e locul ::::printre taranii de la pd...te asteapta cu bratele deschise..
Postat 27 Mai 2014, 16:14 de zoli
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON