URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
25 Aprilie 2012, 17:16

Bolojan trage linie la final de mandat: "Nu am făcut ceea ce dă bine. Am făcut ceea ce trebuia"

Primarul Ilie Bolojan a organizat miercuri, în prezenţa directorilor din Primărie, o conferinţă de presă în care a prezentat bilanţul guvernării locale între anii 2008-2012.

"Aceasta este ultima conferinţă de presă a Primăriei înainte de declanşarea campaniei electorale. În perioada următoare nu vom mai lansa niciun fel de proiect de amploare, iar conferinţele de presă vor fi ţinute de directorii din Primărie sau de colegii care nu candidează în linia întâi", a declarat Bolojan, care în acest fel a ţinut să sublinieze că nu doreşte să amestece administraţia cu politica pe perioada campaniei.

De altfel, Bolojan a spus că le-a promis directorilor din Primărie că nu îşi va face campanie tăind panglici şi că va încerca să ţină funcţionarii departe de confruntările politice, pentru ca aceştia să-şi poată desfăşura activitatea fără tulburări majore în perioada dintre mandate.

Vremuri grele...

Bolojan şi-a definit guvernarea din ultimii patru ani ca "un mandat desfăşurat în condiţii dificile, dar un mandat în care s-au făcut mai multe lucruri decât în altele". El a trecut pe lista dificultăţilor criza economică (în care numărul investitorilor s-a redus), reducerea veniturilor bugetului local (ca urmare a scăderii salariilor bugetarilor, diminuării succesive a cotei ce revine bugetului local din impozitele pe salarii datorate de firme şi reducerii de către Guvern a subvenţiei la energie termică, fapt care a echivalat cu scumpirea gigacaloriei cu 25%).

Un impact negativ asupra evoluţiei oraşului l-a avut şi faptul că, în condiţiile unei guvernări PDL, administraţia liberală din Oradea a fost lăsată fără alocări de la bugetul central. "Cu excepţia a două ministere, Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Mediului, nu am beneficiat de niciun sprijin din partea Guvernului. Nu s-a făcut în Oradea niciun bloc ANL şi nicio sală de sport, dar s-au făcut în comunele din judeţ", a spus primarul.

"Ordine în Primărie"

Bolojan şi-a definit mandatul pe care îl încheie ca pe unul diferit atât faţă de cele anterioare, dar şi faţă de cele care au avut loc în acest timp în alte oraşe. "Am încercat să facem ordine în Primărie şi în oraş", a spus primarul, amintind că în 2008, la preluarea mandatului, situaţia din instituţie era tulbure. "Când am venit în Primărie erau doi directori pe post, din care unul pe funcţie, iar altul care muncea efectiv. Aceste lucruri au fost eliminate, iar astăzi avem o Primărie eficientă", a zis Bolojan.

Edilul a amintit scandalurile din taximetrie, cele legate de repartizarea spaţiilor comerciale şi locative, respectiv modul de organizare a licitaţiilor, probleme care au fost eliminate treptat. "În urma organizării unor licitaţii corecte, preţul lucrărilor au scăzut cu 40%, am avut foarte puţine contestaţii şi n-am pierdut niciuna. Nu mai sunt consilieri locali care să construiască pe banii Primăriei", a arătat primarul, adăugând că toate licitaţiile au fost postate şi pe site-ul instituţiei, iar când rezultatul acestora s-a întâmplat să fie contestat, contestaţiile au fost câştigate tot de municipalitate.

Edilul a spus că a încercat să gândească Primăria la fel ca o firmă, pe criterii de eficienţă. "Eu am venit în sistemul public cu idei private. Am fost ostil în permanenţă statului pervertit şi am constatat că în sistemul public există profesionişti care, dacă sunt lăsaţi în pace, îşi fac treaba", a spus Bolojan.

Una dintre lecţiile învăţate de edil în actualul mandat este că tarele aparatului birocratic sunt induse, nu "înnăscute", şi - deci - că pot fi înlăturate dacă există voinţă în acest sens. "Dacă oamenilor li se cere să trântească licitaţii, să spună că laptele e negru, avem mari probleme, dar dacă sunt lăsaţi în pace, să muncească cinstit, acestea dispar. Nu aparatul administrativ este problema, ci comanda politică din fruntea lui", a explicat primarul.

"Am făcut ceea ce trebuia"

Bolojan a spus că şi-a făcut datoria faţă de orădeni chiar dacă a trebuit să ia şi măsuri nepopulare. "Nu am făcut ceea ce dă bine. Am făcut ceea ce trebuia", a zis primarul. Pe lista măsurilor nepopulare se numără demolarea garajelor pentru a putea extinde numărul locurilor de parcare dintre blocuri şi exproprierea unor imobile pentru realizarea unor investiţii.

"Am făcut exproprieri, ceea ce nu a fost o decizie foarte plăcută, dar altfel nu ar fi existat drumul de pe malul Crişului Repede care trece pe sub Podul Decebal către cartierul Ioşia, şi nu ar fi existat nici alte investiţiţii", a spus Bolojan. Principiul după care s-a ghidat a fost simplu: "Decât să deranjăm pe toată lumea pentru că nu am făcut nimic, am preferat să deranjăm pe câţiva pentru binele întregii comunităţi".

187 milioane de euro pentru Oradea

Pe lista realizărilor, primarul a amintit - printre altele - construirea sălii de lucru cu publicul şi a Podului Sovata, investiţii iniţial contestate vehement, dar care acum îşi văd utilitatea, transformarea în parcuri a cimitirelor Olosig şi Seleuş, construirea pasarelei peste liniile ferate din strada Theodor Neş, lucrare amânată vreme de 12 ani, amenajarea Parcului Industrial din Şoseaua Borşului, care a generat deja peste 1.000 de noi locuri de muncă, respectiv încurajarea investorilor prin reducerea impozitelor şi scurtarea termenelor de eliberare a documentelor.

"În acest ciclu bugetar au fost semnate contracte pentru proiecte care, dacă municipalitatea le va pune în practică, vor genera o schimbare la faţă a oraşului", a spus Bolojan.

Edilul a mai amintit, de asemenea, că Primăria a semnat contracte de finanţare din fonduri UE în valoare de 187 milioane de euro. "Dacă România este un contribuitor la bugetul european pentru că nu a reuşit să atragă nici măcar sumele pe care le-a plătit, Oradea este unul dintre puţinele oraşe din ţară care a reuşit performanţa să atragă fonduri", a spus Bolojan.

Pentru această performanţă şi pentru toate celelalte realizări ale administraţiei locale, primarul a mulţumit tuturor colaboratorilor din Primărie şi Consiliul Local: "După un mandat în care am lucrat destul de mult cu toţii, răsplata este ceea ce am lăsat în urma noastră. Nu totul este perfect, nu totul este bine, dar se vede ceva. Mulţumesc grupului de consilieri PNL, UDMR şi PSD pentru ajutorul dat, şi echipei din Primărie, începând de la fata care zâmbeşte frumos la intrarea în Primărie până la cei care ocupă funcţia de director".

Două taxe regretate

Întrebat despre nerealizările sau regretele cu care îşi încheie mandatul, Bolojan a răspuns fără să stea pe gânduri. "Regret că nu am reuşit să transformăm în lege locală hotărârile de Consiliu Local privind obligativitatea reabilitării faţadelor, pentru că astăzi mult mai multe clădiri din centrul istoric ar fi fost deja refăcute. Regret, de asemenea, că nu am reuşit să trecem hotărârea privind taxa pe alcool pe timp de noapte, pentru că astfel comercianţii ar fi contribuit şi ei la înlocuirea coşurilor vandalizate, şi nu le-am fi plătit din banii tuturor orădenilor, iar curăţenia în zona centrală ar fi fost îmbunătăţită", a spus primarul.

Bolojan a refuzat să îşi autoevalueze activitatea printr-o notă de la unu la zece, în ciuda insistenţelor jurnaliştilor. "Nota o să o pună orădenii prin vot", a spus primarul.

Viceprimarii au cuvântul...

Prezenţi la conferinţa de presă, viceprimarii Rozalia Biro şi Florica Cherecheş, dar şi fostul viceprimar Gheorghe Carp, în prezent director al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea, au amintit pe rând realizări din domeniile lor de competenţă.

Rozalia Biro a vorbit despre proiectele sociale implementate de municipalitate, de la reabilitarea Cetăţii şi creşterea numărului de creşe de la 8 la 12 până la finanţarea sceeningului stării de sănătate a copiilor de clasele întâi şi a cincea, sprijinirea sportivilor de performanţă şi, mai nou, susţinerea acordată elevilor din ultimul an de liceu pentru ca aceştia să poată urma şcoala de şoferi sau să înveţe o limbă străină.

La fel, Florica Cherecheş a amintit proiectele finanţate din fonduri UE, precum reabilitarea CET-ului, refacerea pieţelor din centrul oraşului, extinderea Pieţei Rogerius şi valorificarea apei geotermale, pentru care Primăria a câştigat 12,5 milioane de euro, pentru un proiect ce va fi pus în aplicare.

După cum era de aşteptat, Carp a vorbit despre investiţiile în sănătate, de la construirea viitorului Centru Oncologic până la implicarea fără precedent a societăţii civile în sprijinirea proiectelor Primăriei. "S-a dovedit că dacă avem o poziţie corectă şi deschidere către oameni, se întâmplă ceea ce se întâmplă cu donaţiile pentru centrul de îngrijire paleativă Hospice Emanuel unde, pe lângă firme, participă cu bani şi simplii cetăţeni", a spus Carp.

Directorul Spitalului Judeţean a încheiat spunând că în cei trei ani şi jumătate petrecuţi în Primărie a învăţat o lecţie: că săptămâna de lucru nu este de cinci zile şi că Primăria nu este aşa de rea şi de uşor de condus cum pare din afară.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
38 Comentarii
felicitari
Felicitari DOMNULE PRIMAR!!!...Un mare respect pentru tot ceea ce ati facut si faceti orasului Oradea!...DA!!!...meritati multe mandate.Va multumim pt. tot.Votul meu si cel al apropiatilor mei va apartine!!!
Postat 27 Aprilie 2012, 11:02 de Teodora
propaganda
Primarul ar trebui sa ne spuna de datoriile municipalitatii, ce sume si pe cati ani are Oradea credite, din cate am auzit pe 3o de ani) doar pentru obsesiile primarului, parcari si poduri. Ce datorie au spitalele, domnule primar? de cand ati numit conducerea dumneavoastra. Incoruptibilul? S-a stins conflictul cu apa termala? cum asa? angajati pe cineva din familie la judetean? Ce e cu imobilele de pe StradaPrimariei care sunt date in chirie de dumneavoastra personal? Nu era nevoie de parcari in centru. Toate birourile ( carti identitate, pasapoarte, permis, talon) trebuiau puse in cazarmiin afara orasului, ca in Elvetia domnule primar, ca centrul sa ramana istoric, nu ca la Birtin. Multa minciuna si fatarnicie, dar asta prinde la prosti. speram sa nu iasa la alegeri, dar nici CSeke
Postat 26 Aprilie 2012, 22:09 de sentinel atosha
Oridine publica in cartiere va rog
E plin pe trotuare de comercianti care vand de toate de nici loc de ei nu ai sa treci.Cersetori peste tot in orice cartier. Cine ne mai poate salva? Eu m-am saturat de ei pana peste cap
Postat 26 Aprilie 2012, 16:59 de Un cetatean nemultum
....
Bre Bogdane, tu vorbesti de nivel intelectual? pai tu nu cunosti scrierea cu doi i, ia reciteste-ti prima postare; cu sau fara votul tau, Bolojan va castiga pentru ca merita sa mai conduca Oradea inca 4 ani. Abia atunci ar trebui sa se vada cu adevarat roadele muncii lui si sa se faca o comparatie realista cu perioada Filip. In actualul mandat a trebuit sa se cosume mult timp si energie doar pentru a se pune lucrurile pe un fagas normal.
Postat 26 Aprilie 2012, 16:17 de cornel
@Bogdan
Imi place ca pozezi intr-un om de bun simt, chiar daca atitudinea ta duce lipsa de bun simt. Critici doar de dragul de a critica, fara argumente valabile. Ai avea o scuza doar daca ai fi orb, sa nu vezi cate s-au facut in ultimii 4 ani in orasul asta. Cata vreme nu stii conduce intr-un sens giratoriu poti fi banuit, pe buna dreptate, chiar si de prostie. Ai o companie placuta in latraii portocalii; macar aia au un interes vadit si declarat. Scuza ta care este, totusi?
Postat 26 Aprilie 2012, 15:46 de Oradean
@ Bogdan
dle Bogdan, bicikleta era o sugestie la rezolvarea problemei cu parcarea in centru pt masina pt care ati muncit din greu, dar apelez la inteligenta pe care ziceti ca o aveti si va provok la o comparatie: neamtul, elvetianul, austriacul - merg cu masina la birou in centru???? eu zik ca numai dc nu au ceface cu banii, ca in rest e un lux sa parchezi in centrele lor... faceti o calatoria cu masina cu pricina pana acolo, iar dp aia va poftim sa ne impartasiti impresii........despre fenomenul parcarii in centru
Postat 26 Aprilie 2012, 14:26 de aaa
.
Domnule Bolojan din comentariile postate va las pe dvs. sa deduceti nivelul intelectual al alegatorilor dvs. Am o curiozitate, oare sunt convinsi ca dvs trebuie sa va acorde votul.... sau mai au in calcul si varianta PPDD?
Postat 26 Aprilie 2012, 13:36 de Bogdan
@luky
Iti cam dau dreptate luky, uite cate caracterizari mi-am atras azi doar pentru ca mi-am expus parerea... Asa ca sa concluzionez daca nu esti multumit de Bolojan esti un "taran", un "jalnic" si-ar trebui sa ne "ia naiba pe toti ca multi mai suntem". Sincer, nu ma pot enerva ci mai degraba ma apuca rasul cand vad cum stiu sa-si sustina unii punctul de vedere.
Postat 26 Aprilie 2012, 13:32 de Bogdan
cetatean
Bogdan esti jalnic,incearca sa conduci un bloc de locuinte cu 50 de apartamente sa vezi daca ii poti pe toti impaca si sa fie de partea ta,apoi incearca sa conduci o asociatie de propietari si apoi un oras,vei avea multi contestatari,dar daca ai majoritate ,adica 50.1 % esti sef,tu conduci,asa si Bolo a avut 4 ani majoritate a fost sef,va avea si acum peste 60 %,deci va fi sef,iar tu esti minoritar si te supui,cine are majoritate conduce.Pt realizarile din ultimi 4 ani Bolo are votul meu,sunt printre cei 60 %.
Postat 26 Aprilie 2012, 13:11 de cetatean
@bogdan
nu ai observat ca polemizezi cu angajatii primariei si cu aplaudacii lui Bolo?astia nu au aparate de taxat in parcarea din fata blocului si probabil sint angajati la CET,asa ca vom vedea la vot ce alternative ni se ofera si ce programe care sa ajute cetateanul de rind,sa ne faca traiul de zi cu zi mai suportabil sa nu ne gindim la ce mai renuntam cind ne platim intretinerea
Postat 26 Aprilie 2012, 13:08 de luky
Prioritatea mandatului viitor
Tragand linie, totusi Bravo! Bravo si pentru faptul ca Filip este azi psd-ist si nu pnl-ist. Ca sa mai si zambim, o prioritate a mandatului viitor sa fie un pod peste "turbogiratie"..!
Postat 26 Aprilie 2012, 13:06 de talibanul portocaliu
@mia @aaa
Pana la urma n-am inteles care e problema voastra ca am masina, eu am lucrat pentru ea si normal ca vreau sa ma folosesc de ea.... cred si eu ca va uitati la ravna la mine din caruta sau de pe bicicleta, dar asta este unii muncesc si au... altii stau si n-au.... eu mi-am spus doar parerea despre ce am vazut eu ca a facut actuala administratie pentru urbea noastra si nu sunt multumit deloc. PS: vocabularul vostru ma face sa fiu mandru ca sunt "taran" cum m-a numit mia... macar sunt un taran cu un vocabular de bun simt spre deosebire de altii.
Postat 26 Aprilie 2012, 12:07 de Bogdan
da...da
Spune si omul ceva adevarat... a facut ceea ce trebuia... doar ca pentru el, nu pentru "oradeni". Papagal sprancenos galbui... Merita un madat de primar... la Alesd, sa explodeze giratiile si acolo! Drumurile dintre unele blocuri, inainte de el erau cu gropi, dupa el... sunt cu cratere si fara trotuare, care au devenit parcari!
Postat 26 Aprilie 2012, 09:54 de Io?
@bogdan
Trebuia sa mergeti voi taranilor inapoi pe ulitele natale cu carutele! Acolo v-ati fi descurcat cu giratiile si cu parcarile. Din cauza voastra s-au triplat masinile, ca v-ati vandut vacile si porcii si ne-ati invadat orasul cu bolizii pe care-i parcati prin intersectii. In sensurile giratorii e intr-adevar mai greu, nu? Lua-v-ar naiba ca multi mai sunteti!
Postat 26 Aprilie 2012, 09:46 de mia
Felicitari Bolojan
Felicitari domnule primar, ati facut mai multe pt noi oradenii decat s-a facut vreodata!!! Doar dumneavoastra puteti dezvolta mai departe orasul. Va multumim, felicitari si va votam!
Postat 26 Aprilie 2012, 09:42 de O oradeanca
@jenantii latrai portocalii
Cat de nemernic poti sa fii sa nu recunosti realitatea evidenta, ba mai mult, sa te legi de sprancenele si de buticul lui Bolojan, in lipsa de alte motive!?? Bolojan a facut pentru Oradea mai mult decat puteau oradenii spera, in ciuda \"ajutorului\" permanent si consistent venit de la gasca portocalie. Schimbarea la fata a orasului este evidenta: parcari, parcuri, poduri, strazi asfaltate, ordine in Primarie, atragere de fonduri europene, parcuri industriale si implicit creare de locuri de munca, etc. Bolojan are o viziune cu privire la conducerea acestui oras, nu conduce dupa ureche. Orasul incepe sa arate ca un oras european, civilizat, nu ca un balci prafuit de lumea a treia, asa cum incepea sa arate acum 4 ani. Iar acum, in timp ce guvernarea PDL a tarii s-a dovedit a fi un fiasco total, spre deosebire de \"guvernarea\" Oradiei pe care o consider un succes demn de toata lauda, sa vii si sa arati cu degetul acuzator spre Bolojan mi se pare o nemernicie fara margini. Am incredere in discernamantul oradenilor si cred ca Bolojan va castiga detasat alegerile. FELICITARI DLE PRIMAR!
Postat 26 Aprilie 2012, 09:41 de Oradean
@ Bogdan
I-ati "romanule" bicicleta, dc esti la munca in "shientru", sau transportul publica ar putea fi o alternativa...
Postat 26 Aprilie 2012, 09:41 de aaa
ce smecheri sunt unii!
la cati BOGATI a realizat cu pretul sacrifciul altora nu ma mir ca e adorat dar urmeaza CONFISCARILE asa ca nu va bucurati MUNCITORI castiga si vor castiga in FINAL , vezi ISTORIA :)))) strangeti sa putem CONFISCA! se imbogatesc TRANTORII pe spatele MUNCITORILOR :)))
Postat 26 Aprilie 2012, 09:35 de noooooo
si ce trebuia?
conform dlui Bolojan trebuiau muuuuulte sensuri giratorii, dar fara strazi asfaltate la 5 minute de centrul orasului, muuuuulte parcuri, dar taiem copaci de unde apucam, trebuia monopolul CET, trebuiau parcari de maxim 2 ore sa nu aiba omul unde sa-si lase masina daca are locul de munca in centru, trebuiau taxe suplimentare pentru localurile din centru care isi desfasoara activitatea noaptea, becuri din 5 in 5 metrii pe centura din Iosia ca doar din banii nostrii platiti curentul deci n-are nimic, s.a. Deci nu pot decat sa va "felicit" pentru nimicul facut in 4 ani !
Postat 26 Aprilie 2012, 08:47 de Bogdan
JOS CU DICTATORUL !!!!
Jalnic.
Postat 26 Aprilie 2012, 08:36 de Ionel
Bravo bravo!
Domnule Bolojan, nu aveti cum sa nu castigati un nou mandat. Oricat de multi insi de rea credinta ar fi pe aici, majoritatea cetanilor nu sunt nici orbi si nici nebuni sa nu vada realitatea. Sunteti singurul primar adevarat pe care l-a avut orasul asta de la 1948 incoace. Singurul care chiar a facut, nu a dat din gura, si asta in conditii total potrivnice. Va felicit!!!
Postat 26 Aprilie 2012, 08:36 de mihai
Partidul Social Democrat al Muncitorilor.AMIN!
Miron Cozma va candida la alegerile prezidentiale din 2014.VOTATI un \\\\"LUCEAFAR al HUILEI\\\\" Partidul Social Democrat al Muncitorilor.AMIN!MUNCITORI sunt baza TEMELIA unei TARI, merita RESPECT .JOOOS CRIMINALI!CINE a ORDONAT sa traga in EI sunt CRIMINALI ... Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a condamnat România la plata unei sume totale de 60.000 de euro pentru prejudicii morale apropiaţilor celor doi tineri români ucişi de gloanţe în timpul dispersării unei manifestaţii în faţa sediului guvernului de la Bucureşti, în 1991. Curtea de la Strasbourg a stabilit că a fost încălcat articolul 2 al Convenţiei europene a drepturilor omului, privind dreptul la viaţă. La 25 septembrie 1991, Aurica Crăiniceanu, care avea 27 de ani, şi Andrei Frumuşanu, de 24 de ani, au fost ucişi de gloanţe. După 20 de ani, ancheta încă nu a fost finalizată. Potrivit rechizitoriului parchetului militar român, în direcţia mulţimii au fost lansate tiruri dinspre sediul Guvernului, care era încercuit de manifestanţi.
Postat 26 Aprilie 2012, 08:34 de D-ZEU ne IUBESTE!
trebuie sa plece
bolojan conduce totul dictatorial,nu tine cont de parerea oradenilor exact ca in vremea comunismului. oricum va pierde alegerile . iosia rogerius si centru cu siguranta nu il va mai vota. ce face el este comunism nu democratie
Postat 26 Aprilie 2012, 03:54 de cris
pt pupincuristul lui bolojan
:)))) bai ciumpalacule, tu vezi cat esti de penibil ?!? dai o gramada de mesaje. la ca vezi tu la alegeri. cade bolovanu, iar tu ramai muritor de foame. Sa dea Dumnezeu !
Postat 26 Aprilie 2012, 02:06 de nail
Felicitari
Felicitari domnule Bolojan! Aveti in continuare votul meu!
Postat 26 Aprilie 2012, 00:28 de pro Bolojan
dl.Bolojan
Dl.Bolojan merita inca un mandat pentru ca a fost un primar harnic si a adus multe schimbari in peisajul Oradiei.In ce priveste curatenia orasului altii sunt responsabili la acest capitol printre care si noi locuitorii care trebuie sa o pastram si sa ingrijim mediul in care traim. In alte orase astepti dupa o noua carte de identitate cam zece zile pe cand in Oradea alta este rezolvarea acestora precum si a pasapoartelor si eu stiu ca tot Bolojan a fost"vinovat".Eu il voi vota.
Postat 25 Aprilie 2012, 23:48 de o pensionara
asfalt tango
daca n ar taia toti copacii din oras si n ar asfalta toate spatiile verzi ar fi ceva.......... dar bolovanul asta e bolnav cu asfaltatatul, o fi din cauza lui beni de la selina?
Postat 25 Aprilie 2012, 23:27 de popa
trebuie aeroport, investitori seriosi - schimbarea incepe cu sprancenele primarului!
bolojan a facut parcuri, a amenajat malul crisului, spitalele, a renovat teatrul --- dar asta in cardasie cu udmr caci sigur nu avea cum! nu pot sa-i iert faptul ca bihorenii au cel mai mic salar din tara, ca avem cei mai nemernici falsi investitori, cel mai mare pret la caldura si abonamentul de tramvai cel mai scump din tara, in conditiile in care si acum vatmanii iti inchid usa-n nas cand te apropii de tramvai, chiar daca nu au semafor ci doar lipsa de respect! de fapt, si asta e tot in echipa cu ungurii! orasul arata pe ici-colo mai curat, insa in unele zone efectiv e ca la sat, plin de tarani nespalati si tupeisti, vezi soferii care parcheaza fix in centru la orice ora din timpul saptamanii, chiar sub nasul primariei. inca nu sunt convins cui sa ii dau votul!
Postat 25 Aprilie 2012, 23:00 de un vot
bravo Bolojan!
voi merge cu drag la vot la locale de aceasta data... atat pot sa fac si eu pentru cine MERITA
Postat 25 Aprilie 2012, 22:21 de oradean
CEL MAI TARE E BOLOJAN
A facut ceea ce trebuie pentru Oradea!
Postat 25 Aprilie 2012, 21:06 de cetatean
a
Inca un vot de la mine!
Postat 25 Aprilie 2012, 20:43 de Luci
pactul cu skarahutzki
primul raspuns ti l-au dat cei din udmr, aliatii tai de nadejede. astia ti-au dat prima lovitura ! cum iti asterni asa dormi !
Postat 25 Aprilie 2012, 20:12 de hahahahahahaha
Bolojan e number one ;)
Chiar daca nu ar apela la nici un fel de mijloace de propagare electorala, lumea tot il va vota. Se vad multe schimbari in bine in urma lui si oamenii apreciaza ce s-a facut pana acum. Un vot il are de la mine sigur chiar daca am sa bat 600 de km pt asta :) Si restul candidatilor mai bine ne-ati da banii de propaganda electorala noua, studentilor, in loc sa ii aruncati pe pliante si porcarii ;) AM I RIGHT? :D
Postat 25 Aprilie 2012, 19:42 de Ioana
@cartita
@cartita - da, sotia lui detine un magazin in Alesd... dar ce relevanta are ? Si dupa cum merge, n-as zice ca e falimentar (si la fel, nu cred ca si-a adus clientii pe seama mandatului de primar). Asa ca nu mai abera pe seama unor \"secrete\" doar te tine stiute doar pentru a iesi in evidenta pentru ca singurul lucru pe care il scoti in evidenta este lipsa lipsa ta de inteligenta (uite, chiar si rimeaza). @locuitor - FIlip a migrat la PSD in urma cu 2 zile...
Postat 25 Aprilie 2012, 19:07 de Marius
Aveți votul meu
Bolojan e primul primar pe care merg să-l votez pentru că vreau să ia un nou mandat. Sub el s-au văzut schimbări clare în Oradea.
Postat 25 Aprilie 2012, 19:06 de Marius
Privatu
,,Eu am venit in sistemul public cu idei private " Se vede . A uitat sa spuna ca erau aduse de la tara , dintr-un ABC falimentar .
Postat 25 Aprilie 2012, 18:45 de cartita
LA MAI MARE
Aveti votul meu dar rugatii pe colegii din PSD sa-l tina pe FILIP DEPARTE DE ORADEA!!!!!!!!!!!!!!!
Postat 25 Aprilie 2012, 18:40 de ORADEA
Fain
Domnule la câți bani au fost eu zic că este F.B. Dacă ar fi făcut și predecesorul , adică domnul Filip , la fel sau măcar pe jumătate poate că Oradea arăta altfel . Dar nu-i bai că o să-l primiți în PNL și poate cu experiența sa fantastică va câștiga timpul pierdut .
Postat 25 Aprilie 2012, 17:27 de Un simplu locuitor
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON