URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
03 Aprilie 2012, 15:57

Bolojan şi Popa, lansaţi la Primărie şi Consiliul Judeţean (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Foaierul Teatrului Regina Maria a găzduit marţi lansarea candidaturilor lui Ilie Bolojan şi Cornel Popa la cele mai importante funcţii din administraţia publică locală a judeţului, Primăria Oradea şi preşedinţia Consiliului Judeţean, în prezenţa senatorului PSD Ioan Mang, a deputaţilor Lucia Varga (PNL), Sonia Drăghici şi Ioan Roman (PSD), a consilierilor locali Nicolae Manea, Ioan Cupşa, Dan Octavian şi viceprimăriţei Florica Cherecheş (PNL), consilierilor locali Ovidiu Mureşan şi Bogdan Hossu (PSD), vicepreşedintelui CJ Dumitru Voloşeniuc (PNL), consilierilor judeţeni Ionuţ Gheorghe (PNL) şi Ovidiu Copil (PSD), precum şi a altor reprezentanţi ai celor două formaţiuni.

Bolojan - "încăpăţânatul" "primar-pedeapsă"

Cel care a făcut oficiile de prezentator la pupitrul cu microfon amplasat în faţa siglei USL a fost Claudiu Pop (propus de PSD pentru funcţia de viceprimar ce revine acestui partid din partea alianţei), care i-a făcut primarului liberal un portret concis şi măgulitor, nu înainte însă de a sublinia că pentru prima oară "orădenii şi bihoreni au şansa de a avea la conducerea Primăriei şi Consiliului Judeţean oameni care vorbesc aceeaşi limbă cu cea a Guvernului", deoarece din toamnă premier va fi Victor Ponta, în care Oradea şi Bihorul vor avea un sprijinitor pentru proiectele de dezvoltare.

"Vreau să-l prezint pe domnul Ilie Bolojan, un om despre care se spun şi se vor mai spune multe, unele bune, altele mai puţin bune. Unii spun, de exemplu, că este încăpăţânat. Eu spun însă că este determinat", l-a portretizat Pop pe primarul în funcţie, amintind de "încăpăţânarea" cu care a ţinut să realizeze Podul Sovata, puternic contestat la vremea proiectării, dar tot atât de apreciat acum, când orădenii îşi dau seama cât este de util.

"Unii, care au fost la conducere şi doar s-au prefăcut că administrează oraşul, i-au spus primarul-pedeapsă", a continuat Pop, amintind şi aici că Bolojan s-a ţinut de cuvânt, respectându-şi promisiunea din 2008 de a creşte calitatea serviciilor publice, făcând "ordine în Primărie", spre deosebire de cei care, înaintea sa, adică fosta administraţie PDL a oraşului, "rezolvau problemele în locuri întunecoase".

Pop a amintit, de asemenea, că actualului primar i se datorează aproape 30 de proiecte cu fonduri europene în valoare de 168 milioane euro, precum Parcul Industrial, care au dus la schimbarea în bine a feţei oraşului, dar şi la dezvoltarea sa economică, în mandatul lui Bolojan fiind create în Oradea peste 1.000 de locuri de muncă doar în Parcul Industrial din Şoseaua Borşului.

Bolojan: "În 2016, toate cartierele vor fi asfaltate"

Ajuns la microfon, candidatul USL la Primărie a expus principalele direcţii pe care vrea să meargă în următorul mandat şi declarându-se optimist cu privire la şansele sale pentru încă unul nou.

"Am parcurs acest mandat într-un context care n-a fost favorabil", a amintit Bolojan, precizând că ultimii trei ani s-au caracterizat prin criză la nivel naţional, prin opoziţia cu Guvernul (care nu a acordat atenţia cuvenită Oradiei) şi printr-o "competiţie de multe ori nu corectă" a altor mari oraşe din zonă (aluzie, probabil, la Cluj, răsfăţat cu fonduri de la Guvern, spre deosebire de Oradea).

"Ce avem noi de făcut? Să urmăm câteva direcţii, pentru că dacă nu urmezi o direcţie nu ajungi nicăieri", a spus primarul, înşirându-şi apoi obiectivele pentru următorii patru ani, subsumate premisei că "motorul dezvoltării este creşterea economică", motiv pentru care vrea ca la Oradea să există firme care să producă un volum cât mai mare de mărfuri şi servicii.

În ce priveşte atragerea investiţiilor şi crearea de noi locuri de muncă, Bolojan a afirmat că dacă orădenii îşi vor arăta din nou încrederea în el va continua să pună la dispoziţia investitorilor amplasamente atractive pentru parcuri industriale la fel de transparent ca până acum, urmând să preia activele fostului CET II din zona Ogorului şi să amenajeze încă două parcuri industriale, care să fie racordate la utilităţi.

"O infrastructură bună nu-ţi garantează dezvoltarea, dar una proastă în mod sigur este o piedică în calea ei", a spus Bolojan, motiv pentru care a afirmat că va susţine, împreună cu Consiliul Judeţean, dezvoltarea infrastructurii Aeroportului pentru ca la Oradea să aterizeze şi să decoleze curse spre destinaţii din Europa, iar în privinţa infrastructurii rutiere - pe lângă centură, podurile şi străzile noi deja făcute - va finaliza podul Dragoş Vodă şi va asigura asfaltarea tuturor străzilor din toate cartierele vechi până în 2016. De asemenea, a specificat Bolojan, în noul său mandat municipalitatea va asigura înlocuirea tuturor reţelelor de apă şi canalizare din oraş, precum şi extinderea reţelelor în cartierele noi.

Atenţie la educaţie, turism şi sănătate

Bolojan a spus că Primăria va asigura reabilitarea tuturor unităţilor de învăţământ, începând cu colegiile Mihai Eminescu şi Iosif Vulcan, va finaliza campusul colegiului Partenie Cosma (realizat deja parţial, cu fonduri exclusiv ale municipalităţii), va sprijini financiar toate unităţile care vor încuraja învăţământul tehnic, va impune creşterea standardelor la toate şcolile de cartier şi va susţine financiar elevii performanţi, iar în ce priveşte Universitatea va continua demersurile pentru ca această instituţie să majoreze ponderea învăţământului tehnic, în acord cu cerinţele pieţei muncii, "ca să nu mai avem atâţia absolvenţi şomeri cu diplome".

În privinţa patrimoniului, primarul a afirmat că va continua revitalizarea centrului istoric al Oradiei prin reabilitarea clădirilor vechi şi a Pasajului Vulturul Negru, prin extinderea spaţiilor pietonale şi creşterea numărului de manifestări culturale, va finaliza reabilitarea Cetăţii şi transformarea Ştrandului Municipal în Aquaparc cu apă geotermală.

În sănătate, primarul a spus că sub conducerea sa municipalitatea va continua concentrarea activităţii în spitale modernizate, va finaliza Centrul de Oncologie, va construi Centrul de intervenţie în accidente vasculare cerebrale, va integra Clinica Maria în cadrul Spitalului Municipal şi va atrage medici valoroşi în paralel cu creşterea calificării medicilor orădeni în specializările deficitare.

Pe partea de protecţie socială, Ilie Bolojan intenţionează să continue dezvoltarea parteneriatelor cu organizaţiile neguvernamentale care au dovedit că lucrează efectiv, încurajând îngrijirea vârstnicilor la domiciliu.

Parcuri plus înnoirea cartierelor vechi

Un alt obiectiv anunţat de primarul în exerciţiu pentru al doilea mandat este îmbunătăţirea condiţiilor de locuire în cartierele de blocuri, prin continuarea amenajării a noi spaţii de parcare, astfel încât "până în 2016 nicio maşină nu va mai parca pe pământ, ci pe locuri asfaltate", asigurarea termoficării la un preţ acceptabil printr-o termocentrală nouă şi cu reţele reabilitate, pentru stoparea pierderilor (care acum ajung la aproape 40% din energia produsă), continuarea izolării termice a blocurilor şi continuarea colaborării cu asociaţiile de proprietari, astfel încât aleile şi spaţiile dintre blocuri să fie întreţinute civilizat.

Primarul Ilie Bolojan a afirmat, de asemenea, că va continua politica începută în 2008 pentru crearea a noi parcuri şi zone de agrement, prin finalizarea amenajării malurilor Crişului, a zonei Silvaş şi a Dealului Ciuperca, şi că până în 2016 fiecare cartier va avea câte un parc nou, începând din Ioşia, Oncea, Nufărul II, Tokay, Louis Pasteur, etc.

Tot în ce priveşte mediul, Bolojan a spus că va continua politica de încurajare a celor care folosesc OTL-ul sau care se deplasează cu bicicletele ori pe jos, va finaliza (chiar în toamnă) lucrările la Grădina Zoologică (modernizată şi extinsă pe o suprafaţă dublă decât cea de până în 2008) şi va împăduri noi terenuri, începând cu centura oraşului şi continuând cu cea a celor 77 hectare din incinta Uzinei de Apă.

"Problema noastră nu este atât să câştigăm aceste alegeri, ci să câştigăm pentru a construi, să câştigăm de o manieră în care metodele să fie oneste, pentru că altfel metodele se întorc împotriva ta", a încheiat Bolojan, adresându-se colegilor din USL, pe care i-a invitat ca "din 11 iunie să punem în practică, în continuare, aceste obiective".

Popa - discurs citit, 5 priorităţi

Spre deosebire de Ilie Bolojan, candidatul USL pentru şefia CJ, Cornel Popa, a preferat să citească un discurs în care a pus accent pe ceea ce a făcut până acum pentru judeţul Bihor, pentru care a susţinut proiectul Autostrăzii Transilvania, cel al înfiinţării Parcului Natural Munţii Apuseni, dar şi proiecte precum modernizarea spitalelor, drumurilor şi infrastructurii de apă şi canalizare.

"Cei care mă cunosc ştiu că sunt un om obişnuit să acţioneze şi abia apoi să vorbească, un om care preferă să stea mai mult pe teren cu oamenii decât la birou", s-a descris Popa, adăugând că după două mandate de deputat şi unul de senator a decis "să mă întorc acasă", "decis să candidez la preşedinţia Consiliului Judeţean, şi nu am emoţii pentru asta fiindcă voi face aceleaşi lucruri ca până acum: la fel voi munci, cu aceeaşi încăpăţânare îmi voi duce proiectele la capăt".

Popa a declarat că se simte pregătit pentru noua poziţie, de preşedinte al CJ, "şi pentru că sunt alături de oameni care, la fel ca mine, înţeleg să nu renunţe când îşi propun ceva, oameni pentru care credinţa, onoarea, dreptatea şi corectitudinea contează la fel de mult ca pentru mine".

În finalul scurtului său speech, Popa a spus că "mă angajez la următoarele cinci priorităţi: o mai bună administrare şi dezvoltare a judeţului, încurajarea mediului de afaceri şi stimularea înfiinţări a noi locuri de muncă, dezvoltarea agriculturii şi a satului, îmbunătăţirea condiţiilor şi calităţii serviciilor oferite în spitale şi şcoli şi o politică socială corectă pentru pensionari şi alte categorii defavorizate".

Mang: localele, primul pas pentru înlăturarea PDL

Înaintea lui Cornel Popa, a vorbit preşedintele PSD Bihor, Ioan Mang, care a fost caracterizat de Claudiu Pop ca "vizionar" (pentru că împreună cu Cornel Popa a semnat un protocol de colaborare între PNL şi PSD în plan judeţean cu 6 luni înaintea înfiinţării USL), "înţelept" (fiindcă a ştiut să estompeze orgoliile PSD-iştilor care voiau să candideze în detrimentul unor liberali mai bine cotaţi) şi "luptător" (pentru că a susţinut şi va susţine proiectele de dezvoltarea ale Oradiei şi Bihorului în Parlament).

Mang a afirmat că alegerile locale sunt "mai importante decât oricând în ultimii 20 de ani", întrucât trebuie să fie "primul pas" pentru înlăturarea actualei puteri PDL, care "a uitat de cetăţeni, a vorbit despre descentralizare şi a făcut o şi mai mare centralizare" şi care a distrus sistemele de sănătate şi de educaţie.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
43 Comentarii
ORĂDENE TREZEŞTETE
Cu ce ne încălzeşte ( că oricum preţul Gcal este prea mare graţie lui Bolojan) că se fac investiţii inutile pentru ei, de unde sug comisionul dacă pentru noi taxele sunt cele mai mari şi salariile cele mai mici din ţară, nivelul de trai cel mai scăzut din ţară. De ce să+l mai votăm ca peste 4 ani să fim şi mai săraci şi el (Bolojan) mai bogat?Chiar nu vrem să se schimbe nimic? Bolojan nu îşi asumă nici o răspundere şi risc dacă preţul gazului controlat de ruşi creşte şi investiţia de peste 70 mil Euro în CET nu mai poate fi folosită?Că doar orădenii plătesc! Cum ne garantează Bolojan ? Orădeni treziţi-vă, somnul raţiunii zămisleşte monştrii ca şi Bolojan, uitaţi-vă la moaca lui!
Postat 12 Aprilie 2012, 10:38 de ORĂDENE TREZEŞTETE
VOTATI BOLOJAN SI USL
@FALSUL CRESTIN: ce este aia " frica de Dumnezeu"? de ce sa-mi fie mie frica de Dumnezeu daca nu fac lucruri abominale? astea nu le faci nu de frica ci pentru ca asa ai fost educat(in spirit religios sau nu!). SI BOLOJAN NU A FACUT, CLAR! BOLOJAN e PERFECT? sigur NU! dar pana la urma este cineva PERFECT? sigur NU! important este sa tinzi spre perfectiune!
Postat 11 Aprilie 2012, 19:43 de TDS
ORĂDENE TREZEŞTE-TE
Cu ce ne încălzeşte ( că oricum preţul Gcal este prea mare graţie lui Bolojan) că se fac investiţii inutile pentru ei, de unde sug comisionul dacă pentru noi taxele sunt cele mai mari şi salariile cele mai mici, nivelul de trai cel mai scăzut. De ce să+l mai votăm ca peste 4 ani să fim şi mai săraci şi el (Bolojan) mai bogat?Chiar nu vrem să se schimbe nimic? Bolojan nu îşi asumă nici o răspundere şi risc dacă preţul gazului controlat de ruşi creşte şi investiţia de peste 70 mil Euro în CET nu mai poate fi folosită?Că doar orădenii plătesc! Cum ne garantează Bolojan ? Orădeni treziţi-vă, somnul raţiunii zămisleşte monştrii ca şi Bolojan, uitaţi-vă la moaca lui!
Postat 11 Aprilie 2012, 11:00 de ORĂDENE TREZEŞTE-TE
FALSUL CREŞTIN
Baptiştii, neoprotestanţii şi creştinii în general NU AR TRBUI SĂ ÎL VOTEZE PE BOLOJAN, pentru că NU ESTE UN ADEVĂRAT CREŞTIN CU FRICĂ DE DZEU numai adisimulat că este, MÎNA LUI ESTE PLINĂ DE MITĂ, este încrîncenat (vezi foto), plin de ură, amăgeşte, minte, NU ÎŞI IUBEŞTE APROAPELE pe spatele cui pune taxe şi biruri insuportabile,este lipsit de caracter îi place săse folosească de oameni pentru a-şi elimina adversarii după care îi elimină fără nici o urmă de remuşcare.
Postat 11 Aprilie 2012, 10:48 de FALSUL CREŞTIN
ALO PDL şi UDMR !!!!
PDL-ul ar trebui să schimbe strategia, să renunţe la a desemna propriul candidat la primărie şi ar trebui să sprijine şi să cedeze voturile lui CSEKE, care l - ar învinge pe Bolojan ( 33 % UDMR şi 18 % PDL). În schimb ar putea negocia un post de viceprimar cu UDMR.
Postat 11 Aprilie 2012, 10:37 de ALO PDL şi UDMR !!!!
NU VOTA BOLOJAN
Bolojan a făcut la nivel de Oradea cam ce afăcut PDL-ul la nivel de ţară, preţul Gcal, apei şi utiităţilor cel mai mare din ţară, taxe şi amenzi parcare , salariile cele mai mici din ţară, cel mai scăzut nivel de trai din ţară, s-a aliat şi a pactizat cu UDMR-ul pentru a-şi atinge scopurile personale(avizarea îi Consiliul Local a investiţiilor inutile şi riscante de unde suge comisionul). Toate au dus la scăderea nivelului de trai al orădeanului care trăieşte mai prost decît în urmă cu 4 ani. Atunci de ce să-l mai votăm?Ca să continuăm pe acelaşi trend? Parcuri industriale pentru coreeni care exploatează forţa de muncă a orădenilor în propriul oraş.Nu votaţi BOLOJAN, spargeţi gaşca : Bolojan,Selina, RER. Groza chiar dacă este PDL-ist este mai OK. Cseke este mai OK.
Postat 11 Aprilie 2012, 10:29 de NU VOTA BOLOJAN
VOTEAZA BOLOJAN SI USL
(cateva)realizari BOLOJAN:1. Asfaltarea unui mare numar de strazi 2. Str. Ceyrat(P-ta 22 Decembrie-Universitatii) 3. Podurile peste Peta 4. parcarea de langa Real 5. Pistele de biciclisti 6. Parcarea de langa Primarie 7. Piramida(si estetica, si functionala) 8. Servicii mult imbunatatite(salubrizare) 9. Podul Sovata 10. Iluminat malul Petei 11. Turbogiratia(care iarasi, orice s-ar spune a normalizat circulatia in zona) 12. Chioscurile de ziare-BOLOJAN 13. Igienizarea si reamenajarea zonei Parcului 1 Decembrie(centrul civic)- 14. Iluminat centrul civic 15. Reamenajare P-ta Bucuresti 16. Pasaj subteran gara-BOLOJAN 17. Asfaltarea strazii Islazului(la prima vedere mai putin importanta, totusi va asigura o legatura directa cu Real-ul) Personal nu agreez proiectul Piata Unirii si nici CET pe gaz dar astea sunt ideile gestionarului din Marisel(nu trebuia sa si le insuseasca dar asta e).
Postat 11 Aprilie 2012, 10:26 de TDS
NU VOTA BOLOJAN
Realizările lui Bolojan : Bolojan a făcut la nivel de oraş cam ce a făcut PDL la nivel de ţarî 1.Preţul Gcal, apei şi utiităţilor cel mai mare din ţară, taxe şi amenzi parcare rezultînd bani pentru investiţii inutile şi umflate şi bani nejustificaţi pe care îi împart cu constructorii.Bolojan din categoria celor care fac politică doar de dragul comisionului. Dacă banii primăriei ar fi administraţi de un manager de profesie (city manager) niciunul nu ar mai ace politică. 2. Salariile cele mai mici din ţară rezultă cel mai scăzut nivel de trai din ţară, orădenii mai săraci decît cînd şi-a început mandatul Bolojan în urmă cu 4 ani. 3.Aliat şi total aservit UDMR-ului , dacă va cîştiga funcţia de primarva merge în guvern după ce USL va cîştiga alegerile parlamentare şi va ceda funcţia de primar tot UDMR-ului. 4. Investiţiile cu care se laudă, inutile şi riscane , care nu crează locuri de muncă şi nu duc la prosperitatea orădeanului nu duc la creşterea nivelului de trai a orădeanului ci la creşterea prosperităţii lor personale. 5. Preţul Gcal va creşte şi mai mult prin adoptarea unei strategii de termoficare greşită prin trecerea CET pe gaz. Investiţie riscantă pe spatele orădeanului. 6.
Postat 11 Aprilie 2012, 10:08 de NU VOTA BOLOJAN
Ce a venit pe p**la, pe p**la se duce !
Uite ce zbiara un dobitoc, unul din mult prea multii oradeni cu drept de vot : ,,SPER CA PRIMARUL ROMAN VA CISTIGA,NU VREAU SA FIU OBLIGAT SA VORBESC MAGHIARA A UDMREULUI.\'\' Semnat; dany Pai mai idiotule, inca nu esti obligat sa vorbesti ungureste, dar poluarea vizuala cu fircaliturile unguresti de pe cladirile oficiale, de pe institutii, DE PE MASINILE POLITIEI (deocamdata locala!), nu in mandatul gibonului s-a intamplat ?! Nu PeNaLii, in frunte cu zapacitul asta de bolovan, s-au aliat cu ungurii ?! Asa ne trebuie ! S-a dat drept de vot la toti neica-nimeni, in loc sa le dea m*ie !
Postat 05 Aprilie 2012, 09:22 de .
ciordel popa
da pe alcoolistu de ciordel popa credeti ca o sa l voteze cineva? pe asta nici ma sa nu l a vazut vreodata treaz...
Postat 04 Aprilie 2012, 22:55 de sadaa
HAI BOLO!
Abia astept sa vad cum si-o ia pedeleul la mufa la locale. multa m...ueeeeee portocaliilor!
Postat 04 Aprilie 2012, 21:43 de unu
de ziua ta mamico!
@O mamica: la ce-ti trebuie un astfel de Primar cand ai un presedinte care hahaie tot timpul? te saluta, daca vrei iti si arata(doar sa te pui pe masa). Deci, ce zici pasarico? Ooops, mamico?
Postat 04 Aprilie 2012, 18:20 de TDS
Vreau un primar care zambeste
Un singur lucru a uitat Bolo in acesti ani, si nu cred ca de acum incolo se va schimb ceva, si anume de oradeni, adica de OAMENII care locuiesc in acest oras. M-am simtit in tot acest timp ingradita de regului inutile din ce in ce mai multe, care sa-mi ingreuneze viata si mai tare, deloc nu ma simt relaxata, nici fericita. Ma ingrozeste faptul ca va mai nascoci ceva cu care sa ma supere inca 4 ani. Vreau un primar omenos, vreau un primar care sa ma salute, deschis catre oameni si care sa rezolve intr-adevar acele probleme care ne intereseaza, adica scoala, sanatatea, buna-starea. Sa incerce sa ne readuca zambetul. Nu mai vreau betoane. Am fost in alte orase. Cu putina imaginatie si bun gust au parcuri, strazi, monumente ca ti-e drag sa te plimbi toata ziua. Vreau un primar care stie sa zambeasca, indiferent de culoarea politica!!
Postat 04 Aprilie 2012, 18:16 de O mamica
gata cu trotuarele
Sa inteleg ca daca zapacitul asta mai castiga un mandat atunci va betona si ce a mai ramas din maul Crisului, va turna beton peste putinul spatiu verde care mai e intre blocuri si va taia in dealul Ciuperca o sosea. Ce a incurajat asta, mersul pe jos, cu tramvaiul si cu bicicleta?! Unde, cum a facut-o?! Iar cine crede ca s-au facut atatea parcari pentru a cere o taxa de 6 lei pe luna pe ele, il merita pe hotul asta cu fata de Florin Salam!
Postat 04 Aprilie 2012, 16:56 de AB
replica la @Romanul Complex
@Romanul complex ai dreptate si adevar iarasi in afirmatii ,ai rationat logic toata schema politica bihoreana numai ai facut o greseala,NU trebuia nici sama pomenesti pe mine @Romanul Simplu,noah sa te comentez simplu la logica ta politicafacuta in stiintele politici la Oradea!:))=)).@romanul complex nu-mi da sfaturi,si ti-am mai scris ca sunt GHEORGHE romanul simplu iar tu esti AmoGdan !:))=))Am scris pe forumul acesta,eBihoreanul` Senatorul PSDIoan Mang trebuia sa mearga prin filialele cu probleme intre PSD si PNL, dar nu a facut-o asteptind sa mearga in campania electorala si la o multime multa adunata o masa de membriiPSD nemultumiti nu se vede si aude asa tare ,dar a uitat ca oricind se poate face o piata Tahrir inainte filialei locale PSD Bihor,sa nu zicem scandal mediatic la conferintele de presa PSD Bihor ,iar acest scandal asa de bine o sa se suprapuna cu campania electorala ca numai trebuie sa ne luptam cu adversarii politici ai PSD Bihor vom face noi lupte fraticide in interiorul PSD Bihor de se va distruge tot !@romanul complex ce raspunzi ?Te alaturi membrilor PSD Bihor nemultumiti de prestatia senatorului PSD Ioan Mang ?:))=))Acesta este opinia lui Romanul simplu
Postat 04 Aprilie 2012, 14:38 de Romanul Simplu
hai bolojan!
Ilie Bolojan e singurul primar care a facut ceva pentru orasul asta in ultimii 60 de ani! E prea lunga lista ca s-o trec aici. Oricum numai orbii si pedistii n-o vad... Succes la inca un mandat!!!
Postat 04 Aprilie 2012, 12:00 de bela
jos postacii pedisti!
S-au strans postacii pedisti sa vomeze sincron. ineca-v-ati!
Postat 04 Aprilie 2012, 11:58 de simpa
Daca se doreste se poate
Daca se vrea se si poate multe pt.oras,in acesti aproape 4 ani de mandat s-a realizat mult,desigur asteptarile oradenilor sunt si mai multe. Dupa aproape 15 ani de mandate ale predecesorilor care mai mult au facut doar sa-si rotunjeasca propriele buzunare lor si celor care i-au propus,e greu sa recuperzi timpul pierdut la investitii si proiecte.Oricum Bolojan este mult peste ce a avut si au facut in Oradea acesti fosti primari,e greu sa multumesti pe toata lumea dar am incredere in echipa Domnului primar Bolojan si in urmatorul mandat este un CEC IN ALB acum dat de Oradeni.....dar cand ne uitam in urma la cat DE NEGRU A GASIT LA PRIMARIE merita sa avem incredere in EL.
Postat 04 Aprilie 2012, 10:54 de oradean
PDLnibil!
OK! Nici unii nu sunt perfect corecti si curati, dar dintre mai multe rele, eu il prefer pe ala mai putin rau. Asta e realitatea si GATA!! PDLacii nu au facut NIMIC, NIMIC. Asa cum nu vor face NICI AEROPORTUL, si NICI MUZEUL (desii aici sper sa ma insel, ca e totusi an electoral), cu toata sustinerea pe care cica ar trebui sa o aiba CJ de la centru! Asta e realitatea! ORICE AR FI, CE VOTATI LA LOCALE, VOTATI SI LA NATIONALE! Nu ne mai putem permite ca Oradea sa aiba alta culoare politica decat bucalele! ESTE SINUCIDERE curata!
Postat 04 Aprilie 2012, 10:50 de Oradea
ce tupeu are popa asta
Știți cu toții că în acești 11 ani am luptat pentru Autostrada Transilvania, Parcul Naţional Apuseni, Reforma pensiilor, dar în egală măsură am avut și o preocupare permanentă pentru problemele generale ale judeţului şi mai ales pentru proiectele importante ale comunelor şi oraşelor judeţului” si ce ai rezolvat ?ca niciuna din ele nu sau concretizat...asta pt ca doar dai din gura...pe bolo il voi vota da pe tine nu....vrei sa ne mai vinzi ceva din oras fratilor micula pe 2 lei?????
Postat 04 Aprilie 2012, 10:49 de gh
cum sa nu
@cartita: sigur ca da, bolojan se duce la fiecare agent economic in parte si fixeaza salariile angajatilor!
Postat 04 Aprilie 2012, 08:49 de TDS
d-ale mele
Nu votez în Oradea pentru că nu locuiesc în urbe însă cu siguranţă Bolojan este cea mai bună soluţie. Cunosc mulţi oameni din alte părţi ale ţării care a au apreciat modul în care arată oraşul, şi personal apreciez anumite schimbări pozitive din mandatul actualului primar (am văzut şi eu câteva oraşe din ţara asta). În preajma alegerilor comentariile se fac cu mult patos dar dacă ai „sânge în instalaţie” spui lucruile aşa cum sunt şi te confrunţi cu ele. În finev nu sunt eu PR-ul lui Bolojan dar cred că este cea mai bună soluţie până în moemntul de faţă. Ce regret legat de primărie e că PD-L-ul nu merge cu Mocanu. Mi-ar fi plăcut mult de tot să văd cum şi-o ia, că omul e rupt rău de tot de realitate, un fel de C.P. al PD-L. Pentru primărie fac prinsoare că ia Bolojan. Popa nu cred că ia CJ-ul deşi teoretic ar trebui să defileze. Chiar dacă a citit cinci fraze de pe o foaie el e un om cu priză la marea masă a votanţilor pentru că lui îi place o carte, o ţuică, o înjurătură – „e de-a nost, cu el merem”, gen Băse în precampanie şi campania electorală, numai fără lacrimi. Problema lui e alta spre deosebire de scrutinul precedent acum PD-L-ul nu vine cu Seremi ci cu Ţârle, om cu un electorat în mare parte la fel de conştincios ca cel al UDMR. PPDD-ul, chiar dacă multă lume consideră că nu e de băgat în seamă, are momentul lui (se va duce în cap apoi dar acum va fi pe val) iar un slogan de genul „Gata cu hoţii, Consiliul Judeţean e al poporului” prinde în vremurile astea la vreo 10% din electorat. UDMR-ul are electoratul lui care vine cu conştinciozitate la vot iar procentul lor ca minoritate etnică se dublează la numărarea voturilor în condiţiile unui absenteism binecunoscut al românilor. Nu ştiu ce om are UNPR-ul şi PRM-ul (cu ce mai e din PNG) sau dacă PER-ul şi PNŢCD-ul vor avea candidat, dar nu cred că adună mai mult de 10% toate la un loc (deşi optimismul e mare la UNPR). Şi totuşi, adunând voturile PNL cu cele ale PSD problema ar trebui să fie rezolvată pentru că e cu majoritate simplă şi cine adună mai multe voturi câştigă. Problema lui Popa e că în câteva unităţi administrative există un război deschis între PNL şi PSD şi nu a avut capacitatea să-l ia pe Mang de mână şi să rezolve problema la faţa locului. Cum o să spună candidatul PSD-ului în localitatea respectivă? „La primărie votaţi PSD, să-i călcăm în picioare pe PNL-işti iar la Consiliul Judeţean îl votăm pe Popa de la PNL”. Să fim serioşi. Nu se va întâmpla asta. Ăia îi urăsc din ficaţi pe penelişti şi nu o să pună ştampila pe ei nici dacă le spune Mang personal. La CJ pariez pe UDMR la preşidenţie şi USL ca număr de consilieri. Apropo de consilieri, ea pe ce loc o fi? La o postare anterioară mă mira absenţa numelui ei de pe listă. Se pare că totuşi e, oare prinde un scan de consilier judeţean? Gelu, ia-te şi te du la PPDD eşti în mintea lor.
Postat 04 Aprilie 2012, 08:48 de românul complex
Bolojan
Realizarea cea mai mare si mai importanta , din care decurg toate celelalte : Oradea - unul dintre cele mai sarace orase din tara cu venitul mediu pe cap de locuitor dintre cele mai mici . Restul e tacere si noi cei multi .......
Postat 04 Aprilie 2012, 08:41 de cartita
alte poze
@Mihai: nu cumva tu ai vazut alte poze cand ti-au venit in minte versurile astea: ma gandesc la cea cu base inconjurat de popi sau la vreo poza de grup facuta in modrogan!
Postat 04 Aprilie 2012, 08:33 de TDS
M. Eminescu, Scrisoarea III
Uitandu-ma la poze mi-au venit in gand versurile: "Spuma asta-nveninată, astă plebe, ăst gunoi Să ajung-a fi stăpână şi pe ţară şi pe noi! Tot ce-n ţările vecine e smintit şi stârpitură, Tot ce-i însemnat cu pata putrejunii de natură, Tot ce e PERFID şi LACOM, tot Fanarul, toţi iloţii, Toţi se scurseră aicea şi formează patri(H)oţii, Încât fonfii şi flecarii, găgăuţii şi GUŞAŢII, Bâlbâiţi cu gura strâmbă sunt stăpânii astei naţii!"
Postat 04 Aprilie 2012, 08:07 de Mihai
replica la @Stefan
@Stefan popincuristul de servici al senatorului PSD Ioan Mang sa-ti raspund la debitatiile cretine pe care le debiteaza mintea ta !:))=))1)nu iti propun nimic poti face si votul de protest nu votezi pe nici unul votezi prima pagina la toate buletinele de vot.2)@Stefane aceea sunt tovarasi tai adauga si pe senatorul PSD Ioan Mang ca si el sa indulcit cu contracte publice de stat vezi calculatoare peUO si altele !:))=)) @Stefane daca vine USL la CJ si Primarie si ce a mai ramas pe Corso ,Teatrul si celelalte cladiri istorice se vor vinde pe bani de nimic la Chimicalii Micula ,asta vrei @Stefane ?:))=))3)@Stefane sunt un simplu roman din ROMANIA cu nick name-ul@Romanul Simplu care lupta pentru ADEVAR si DREPTATE si nu pentru ca sa se aleaga iarasi acestia ca sa mai fure inca 4 ani de zile,traiesc simplu, sarac si cinstit sunt ca si Ion Iliescu presedintele de onoare PSD. @Stefane romanul simplu traieste simplu in ROMANIA,multumit?:))=))@Stefane bagati-ai cu succes, succesele ,,succesuri(literare )`` popincuriste IM in origini,in originea de unde provii!:))=)) @Stefane ,,bosmeg onyad elftars!:))=)) scrie romaneste ca in ROMANIA traiesti @Stefane!.Acesta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 04 Aprilie 2012, 07:51 de Romanul Simplu
Bolojan mai PDL-ist ca Basescu
Cu cine credeti ca l-am vazut joia trecuta pe Bolojan? Cu Vasile Blaga si cu fratele Tarle. A cui este RER care detine monopolul salubrizarii dupa excluderea Urbana? A lui Prigona. A cata oara amenajeaza parcul Olosig si mausoleul-artezian de pe bd Dacia? Betoane-taxe-betoane-taxe! Tarifele apa-canal, transport local, incalzire, salubritate s-au dublat in mandatul lui Bolojan. Au aparut noi taxe (parcari) iar cele vechi s-au dublat. Impozitele s-au majorat. Sloganul lui Bolojan: totul pentru noi, nimic pentru cetateni!
Postat 04 Aprilie 2012, 06:44 de Adrian
@” ....simplu” - Simpli membri USL, votează USL!
1. Nu ne propui nişte candidaţi din gaşca: a) tovarăşilor care au ”privatizat” SC ”Cupru Min” SA Abrud, sau a unei (bune) părţi din centrul Municipiului Oradea? b) ”`telectualilor” tomnateci, sau din cea a lui Gelu Mircea Budău (UNPR)? 2. Tu trăieşti mai bine din 2009 încoace? PS. Multe alte succesuri (...literare)! Szervusz elvtárs!
Postat 04 Aprilie 2012, 06:25 de stefan
@ionut
Ionut minciunicm subventiile la caldura le-a retras prietenul tau, guvernul Boc.
Postat 04 Aprilie 2012, 00:43 de @ionut
Pe cand va indepliniti promisiunile electorale din 2008????
D-nule Bolojan ne-ati promis fata in fata in anul 2008 la intalnirea electorala ca luati toate masurile sa asfaltati strada Zalaului, unde e si gradinita copiilor nostri... De aceea v-am votat pe dvs si nu pe d-nul Groza.... Pe cand credeti ca va tineti de cuvant????? Deja au trecut trei ani si desi suntem situati in la mai putin de 2 minute de piata mare/centru civic/ cetatea oradea etc. la fiecare ploaie amarata stam inca in jeg si noroi???????
Postat 03 Aprilie 2012, 23:31 de un oradean
replica la articol
S-au adunat toti papagalii hoti si courvele la acesta zisa lansare USL .PeNaLi Bihor ,PSD Bihor ,PC Bihor la imparteala pe lista electorala!::))=)Pe cine ?Ca si asa nu merita! :))=)Cine primarul alesdan Bolojan care are 4 case in SUA cumparate din retributia de primar oradean ?Hai SICTIR!:))=)).Pe cine?Pe Senatorul PeNal Popa Cornel care va vinde Bihorul fratilor Chimicali Micula ?NICIODATA!Senatorul PSD Ioan Mang mai bine sa taca si sa nu spona NIMIC ,ne-a dat tot PSD Bihor la PeNaLi Bihor pt ca numai el sa se aleaga iarasi pe listade consilierijudeteni zicese ..RUSINE!RUSINE!RUSINE!locurile 17 -18 PSD pe lista consilierilior judeteni Bihor sunt neeligibile v-a dat PeNaLi Bihor mura in gura ca si la handicapatzi cum au vrut ti-au dat senatorule PSD Ioan Mang! ))=)) Simpli membri PSD suntem impotriva acestor intelegeri USL,nu votam ca sa va alegeti iarasi voi din nou ,ci votam ca sa schimbam in bine societatea bihoreana ,mai bine vom vota cu PDL pentru ca nu ne reprezentati pe noi ,va reprezentai pe voi si setea voastra de putere poltica ,bani ,avere si hotii pe care sale faceti ,daca o sa ajunge-ti la putere .RUSINE!RUSINE!RUSINE! Acesta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 03 Aprilie 2012, 22:50 de Romanul Simplu
ciordel popa
da pe alcoolistu de ciordel popa cine o sa l voteze? pe asta nici ma sa nu l a vazut vreodata treaz...
Postat 03 Aprilie 2012, 22:44 de sada
@marcela
cu ce sa se "laude" ? cu taxe cat mai multe si mai mar si cu pretentiile aberante ale leprelor udemeriste, aliate. cu asta se poate "lauda".
Postat 03 Aprilie 2012, 22:19 de oradean
traim cel mai prost! voi traiti bine?
primarul bolojan si gunioul de investitori cu care se lauda au facut ca oradea si bihorul sa fie locul cu cele mai mici salarii din romania! nivelul de trai e cel mai scazut din tara, deci cu ce ne laudam?
Postat 03 Aprilie 2012, 21:20 de marcela
bolojane, fii atent la problemele noastre!
il voi vota pe bolojan, insa nu imi place ca se lauda cu parcul industrial -- sa fim seriosi, nenorocitii aia de coreeni se pot numi investitori??!?!? clar ca nu! /// giratii si parcari cu plata peste tot, va amintiti ce a fost in iarna?? ce bataie de joc a fost cu deszapezirea?? /// stim cu totii ca banii oradenilor sunt la nasul primarului, il banuiesc ca va mari impozitele cu cel putin 30% in 2013! va amintiti ca ne-a luat orice subventie la caldura in iarna asta si am platit 6 mil. incalzirea la apart cu 3 camere??!?! asta inseamna ca fiecare dintre noi a dat in plus cel putin 10 mil in aceasta iarna pt cet!
Postat 03 Aprilie 2012, 21:06 de ionut
Basmele oradenilor
Marea poveste ... vom face si vom drege ... Oradea de azi este unul dintre cele mai murdare resedinte de judet. Praful si mizeria este peste tot, pe strazi si pe trotuare, in parcuri si in jurul blocurilor ... asadar curatenia promisa in 2008 este neonorata. In ceea ce priveste ordinea din primarie, singurul lucru facut in aceasta privinta este faptul ca fata de 2008, astazi sunt mult mai putin angajati, asta de dragul reducerii locurilor de munca, nicidecum in scopul cresterii acestora. Asadar, basme ... pentru oradenii-tarani, adusi la fundul gibonului ...
Postat 03 Aprilie 2012, 21:00 de Carp III
lansare
SPER CA PRIMARUL ROMAN VA CISTIGA,NU VREAU SA FIU OBLIGAT SA VORBESC MAGHIARA A UDMREULUI.
Postat 03 Aprilie 2012, 20:45 de dany
vom vedea
vom vedea cu cit ne va mai majora taxele ca sa aiba cu ce se lauda ca a facut pe banii nostri,dar ar putea avea o surpriza la vot,majoritatea nu sint pro Bolo dupa afacerea CET ,practic pt cei de rind nu a facut nimic sa le usureze traiul de zi cu zi,atentie la UDMR ca astia merg totii la vot si Atila ar putea primi voturi si de la romani,deci nu fiti siguri de victorie
Postat 03 Aprilie 2012, 20:07 de luky
Go Bolo, GO
Go Bolo, GO! :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Postat 03 Aprilie 2012, 19:39 de Go Bolo, GO!
Ajunge din DICTATURA SI NATIONALIZARE
Ajunge din DICTATURA SI NATIONALIZARI!!!!!!!!!!!!!!!!! Vrem un primar mai flexibil ptr. Oradea !!!!!!!!!!
Postat 03 Aprilie 2012, 17:53 de Ionica
PSDlangaPNL sunt ca Hotii si Vardistii
Tot respectul pt.PNL Bihor, dar toata greata pentru MANG.POP si pentru papagalul ala de la conservatori. PSD-ul e zero in Bihor!
Postat 03 Aprilie 2012, 17:10 de Uniunea...
Romani, la vot!
Daca romanii nu vor merge la vot, surprizele nu sunt excluse. Deci, inainte de toate, convingeti electoratul sa-si exprime optiunile prin vot.
Postat 03 Aprilie 2012, 16:48 de SAFE
bolovan-taxozaurul
lasa-neeeee bolojanule !
Postat 03 Aprilie 2012, 16:13 de ciordel popa
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON