URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
16 Aprilie 2016, 12:17

Bolojan recunoaşte: Mi s-a propus să candidez la Primăria Capitalei

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Primarul Ilie Bolojan a recunoscut, vineri seară, că unii dintre liderii liberalii l-ar fi vrut candidat la Primăria Capitalei. Declaraţia a fost făcută în emisiunea "Vocile Bihorului", de la Digi 24 Oradea, în care edilul a vorbit despre alegerile locale şi despre regenerarea partidului.

Întrebat de moderatorul Octavian Haragoş dacă este adevărat că i s-a propus, Bolojan a recunoscut că "am fost şi eu în această discuţie, dar am refuzat această candidatură". "Bazându-mă pe experienţa mea din Oradea, dar nelocuind în Bucureşti, neavând nicio tangenţă şi având practic un contract nescris cu orădenii, nu am dat curs", a spus el.

Întrebat concret când au existat aceste discuţii şi dacă are legătură cu faptul că săptămâna aceasta candidatul PNL la Primăria Capitalei, Ludovic Orban a renunţat la cursă, după ce a fost pus sub control judiciar de DNA pentru că ar fi cerut bani pentru campanie, Bolojan a refuzat un răspuns tranşant, spunând doar că "a fost o discuţie în toată această perioadă preelectorală".

Pe de altă parte, în contextul în care vorbea despre primenirea partidului, primarul a spus şi că lista candidaţilor PNL Bihor la Consiliul Local Oradea, care va fi făcută publică în a doua jumătate a săptămânii viitoare, va cuprinde nume noi. Doi dintre noii candidaţi enunţaţi de Bolojan sunt consultantul în afaceri Dacian Palladi şi reputatul chirurg Adrian Duşe, proaspăt înscrişi în PNL.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
31 Comentarii
Oameni buni
A-ti cam luat-o pe ulei mai fratilor...asta e"stralucita strategie"...a psd?sa-l injure pe bolo? 70% din oradeni sant prosti si nebuni de legat?...santeti penibili.
Postat 18 Aprilie 2016, 20:09 de zorro
Aluzii... soptite
Daca nu si-a respectat familia,copii ,daca nu si-a putut tine legamantul fata de acestia, e evident ca nu avem de-a face cu un om de caracter. Doar cativa din anturajul sau ,care beneficiaza de o serie de avantaje il sustin pe Bolojan.Oradenii nu-l doresc, oricat se incearca sa se inoculeze prin fel de fel de manipulari si asa numitele " sondaje"ca aceasta persoana ar mai putea ocupa scaun de primar in Oradea. Sa-l votam din nou ar insemna ca suntem nebuni de legat..., dar nu suntem !Acum soptesc:am facut aluzie la viata privata a omului Bolojan Ilie,persoana publica,inca primar de Oradea.
Postat 18 Aprilie 2016, 00:36 de platona
RISC
@eutanasiu : SUBSCRIU ( chit ca probabil se va interpreta ca suntem...intelesi ! )
Postat 18 Aprilie 2016, 00:10 de TDS
@TDS. Varianta autocenzurată
Nu pot să nu remarc spiritul de gospodar responsabil al candidatului Bolojan pus să aleagă, din bugetul de campanie limitat de lege, între plata linguşitorilor şi plata lui Pamfil Şeicaru. Este evident că l-a ales pe cel din urmă. Doar cei cu facturile neplătite (din prima categorie) mai scriu cu speranţa unui loc pe listă la masa credală în previzibila procedură de insolvenţă a organizaţiei PNL Oradea. În privinţa îngustimii viitorului nu sunt de aceeaşi părere. Dacă viziera căştii ar fi mai mare sau ochelarii calului ar fi transparenţi s-ar schimba şi perspectiva.
Postat 17 Aprilie 2016, 23:55 de eutanasiu
blestematule
Trebuia sa acceptati propunerea domnule "primar" si sa le distrugeti si alora orasul asa cum ati facut-o si cu al nostru si asa cum au facut-o si ei cu toata tara asta.
Postat 17 Aprilie 2016, 23:38 de outernational
????
@Moderator : Dar ce aluzii atat de grave a facut eutanasiu ? Faptul ca in unele comentarii mi se scria numele era OK ? ( nu ca mor din cauza asta , pana la urma pseudonimul ales de mine este mai mult decat transparent ! ). Zic asa , de principiu !
Postat 17 Aprilie 2016, 23:28 de TDS
/
(...) În privinţa îngustimii viitorului nu sunt de aceeaşi părere. Dacă viziera căştii ar fi mai mare sau ochelarii calului ar fi transparenţi s-ar schimba şi perspectiva.
Postat 17 Aprilie 2016, 16:34 de eutanasiu
RE: /
Eutanasiu, mai uşor cu aluziile, dacă vrei să-ţi rămână comentariile necenzurate!
Postat 17 Aprilie 2016, 18:09 de Moderator
?????????????????????
@chris!Mey baiete!Esti iar ruda cu Dabija?Daca tot mamika ta nu e acasa ,incearca sa belesti mielul tzaranului tau !Succesuri,ai grije la ochelari si cioc!Adica ..in popor se spune -SICTIR!
Postat 17 Aprilie 2016, 13:18 de grigore
Naivi astia de la PSD
Cum sa se sesizeze astia de la dna in privinta stolojeanului? Pardon Bolojeanului? Vreti sa se supere soros? Sau tineri sluti si spalati pe creier? Ca s-a dat spaga sau s-a luat sa moara PeDeLeprele cu ea in git. Altceva e de reprosat Bolojeanului. Bai nene primar ai idee cate minute trec pina se incalzeste apa "calda" de la robinet? Sau cit e de curata apa in general? Ce pazesti impostorule, care ai venit pe un val urias de simpatie pentru USL? Culca-te pe-o ureche Bolojene, ca nu deranjezi pe nimeni. Oradenii sint satui de prezenta ta in fruntea Primariei.
Postat 17 Aprilie 2016, 11:30 de Aghaurr
plnonele..tata
De ce generalizezi?...daca te simiti prost nu trebuie sa ne bagi in aceeasi troaca cu tine.....
Postat 17 Aprilie 2016, 10:25 de zorro
Pentru postacii de 20 de bani
Pregatiti-va pentru inca 4 ani de latrat pe forumuri. Cam ingust arata viitorul, nu-i asa? Aici pe forumul Bihoreanului pare ca sunteti multi dar in realitate ajungeti la uluitorul procent de 3,5 % . Stapanii vostri mai au de unde va plati?
Postat 17 Aprilie 2016, 09:57 de Neutryno
LASCU ! LAURA CODRUTA LASCU
@pinonel : Jur ca in 2008 M-A PACALIT ! Asta e ! A trebuit sa existe momentul 09.09.2013 sa vad adevarata fatza a lui Bolojan ! Cat priveste DNA-ul local ai dreptate ! Daca voi avea o plangere , chiar daca cunosc competenta teritoriala a DNA local o voi adresa D-nei Lascu !
Postat 17 Aprilie 2016, 08:58 de TDS
...
Noi, oradenii, suntem perfecti pt. gasca penala a lui nea ilie : pe langa ca suntem prosti, n-avem nici noroc! Ce e ciudat e ca ei, penalii, au noroc cu carul. De pilda dna Oradea exista doar cu numele!
Postat 17 Aprilie 2016, 08:21 de pinonel
MOŞT WANTED
Calul de lemn al taxiului condus de „fraţii” Kouachi care a intrat în PNL precum ciolănosul cal troian între picioarele Elenei, a băgat râca între şefii PNL aşezaţi pe cocoaşele cămilei partidului. La fel ca urmăritul internaţional ce părea ascuns la Paris dar circula liber la Bruxelles şi Bolojan stă ascuns în Bucureşti ieşind la vedere în Oradea. Pe 6 iunie şi-au propus useliştii să-l predea la schimb cu scăderea pedepselor.
Postat 17 Aprilie 2016, 07:34 de eutanasiu
Instanta a decis - VINOVAT
.. "şi având practic un contract nescris cu orădenii, nu am dat curs"Deci, sa intelegem ca,numai contractele nescrise trebuiesc respectate,numai contractele "la negru" sunt pe placul "iubitului"nostru conducator.Nici un contract semnat,nici o conventie cu Primaria Oradea,nu este respectata,intr-un total dispret si bataie de joc fata de opinia, drepturile si nevoiele cetateanul oradean.Oradea a fost demolata nu dezvoltata de acest diletant ,ordonatorul principal de credite pe Oradea,Ilie Bolojan.Amendat precum cel mai periculos infractor (42000lei)de GNM,pentru "dezvoltarea " centrului istoric al urbei,are tupeul de a contesta respectarea conditiilor si sarcinilor prevazute in Decizia etapei de incadrare a proiectului "Amenajarea Pietei Uniri impuse de ANM Oradea.Instanta a decis: respingerea contestatiei,ca neintemeiata si plata amenzii.Bolojan Ilie - VINOVAT ! Deci,drum bun,cale batuta ! Mai "fericeste" si pe altii .Despre intubare si drumuri expres,mai stam de vorba...cat de curand.
Postat 17 Aprilie 2016, 00:31 de platona
bravos natiune..
Las domle sa castige Gabitza...poate ii face statuie lu dom profesor..langa catedrala..neamului
Postat 16 Aprilie 2016, 23:30 de zorro
asa ca...
...ce poti sa crezi dintr-o "emisiune" a astuia si a lui Balbajan, la Digi ? Doamne-ajuta-ti maica, Balbajane, du-te ma la Bucuresti, Ulan Bator sau Bujumbura, oriunde, numa' du-te si lasa-ne ca ne-am saturat de minciunile tale, de taxele, impozitele si amenzile menite doar sa faca viata usoara gastii tale de profitori cu terase in Piata Unirii si altele !
Postat 16 Aprilie 2016, 21:33 de AgentulTermic
Tare...
Bolojan..du-te fratior..nu-i tarziu..acoperim noi daunele...singura problema este ca tu nu vrei sa fie descoperite..aoleooooooo ce mai iese d-aci...
Postat 16 Aprilie 2016, 20:14 de Tinas
@chris
MANGOLD e mă-tă! (dex: Beta vulgaris cicla).Şi poate ne spui ce medicamente foloseşti!
Postat 16 Aprilie 2016, 20:08 de eutanasiu
Felicitări Ilie
Să moară Miticii de ciudă și Trompetele De Serviciu (TDS),ca așa primar mai rar,păcat ca nu avem si la CJ un om la fel de muncitor pt județ. Cârcotași mereu se găsesc și nu poți mulțumi pe toată lumea,de obicei critica cei ce în viață lor nu au realizat mare lucru,care mereu sunt ofticati pe toată lumea și mereu se cred buricul pământului deși în realitate sunt simpli crizati ai soartei.
Postat 16 Aprilie 2016, 20:06 de ardelean
@postacii lui mang
iar ati uitat oameni "buni"sa va luati medicamentele? windos, platona si agentul termic au primit paharul de medicamente pesemne. nu ii vad activi. sau nu si-au luat banii de la ultimele postari? sau unii intubeaza paraie? TDS tu ai contract doar cu filip si cu impact. eutanasiatul(sau eunucul) umple si el pe aici cu ineptiile sale. ce sa-i faci? atata poate. la 50 bani postarea... iar grigore a postat mesajul de la stadionul iuliu bodola. inca mai asteapta sa isi ia bilete la meci.
Postat 16 Aprilie 2016, 19:10 de User anonimizat
nici nu va laudati!
Presedinte SUA nu incercati?...numai mama nu poate fi inlocuita,in rest oricine poate fi sef!!
Postat 16 Aprilie 2016, 18:33 de onuta
"Bazându-mă pe experienţa mea din Oradea, …, neavând nicio tangenţă şi având practic…”
Dl. Bolojan nu are nici măcar proprietatea sau iniţiativa propriilor gesturi, aparitii sau afirmaţii. Agenda, poziţionările şi ”reevaluările” i le stabilesc cei care-i ”întorc cheiţa”, funcţie de reacţiile unei anumite părti a societăţii civile încă ”incontrolabilă” şi capabilă să facă ”valuri”. Punerea sub învinuire a d-lui Orban l-a luat pe nepregătite pe secretarul c(o)ampaniei PNL. Ilie Bolojan e lipsit de cultura politică necesară pentru a putea în primul rând recunoaşte şi apoi analiza PNL, noul PNL (cum e la moda). Ce să mai vorbim de viaţa politică în ansamblu? Uită prestaţia acestui partid (vorbim după anii 90). Este unul dintre cele mai toxice partide (mai e şi UDMR). PNL a guvernat în alinţa CDR - rezultatul a fost desfiinţarea PNTCD, PNL merge mai departe. A guvernat alături de PDL în alianţa DA, rezultatul a fost ştergerea PDL de pe scena politică, PNL merge mai departe. Mai departe, adică de-a dreapta PSD, chiar la braţ în USL. Până la urmă scopul actual al existentei PNL este concubinajul tot mai evident cu PSD.
Postat 16 Aprilie 2016, 14:19 de eutanasiu
Pentru toti "admiratorii" domnului Bolojan
Intai de toate, mai deshideti-va si voi ochii si aruncati cate o privire catre orasele invecinate si vedeti in ultimii 5-10 ani ce schimbari in bine au avut loc pe acolo, si comparatile cu cele care au avut loc in acest oras de cand il avem pe acest domn "Bolovan" cum le place la "admiratorii" sai sa ii zica, si apoi deschideti-va gura in a-l critica.Poate asa veti constata si voi ca alte orase, nu au avut parte in 20 de ani de atatea schimbari in bine de cate am avut noi parte in 2,3,5 ani ... Sincer , oamenii care pot spune ca acest om nu si-a facut treaba sunt ori orbi, ori rau-voitori (ca sa nu spun altfel). Hai Bolojane , 70% din Oradea sigur te va vota si a treia, si a a zecia oara smile emoticon
Postat 16 Aprilie 2016, 14:03 de Mario
DE CE ?
Eu as fi de acord cu rezilierea contractului si acum ! Ilie , de ce n-ai vrut Ilie ? Ai fi fost aproape de Impact , de Andrici , Simu - Schiopu dar si de...Beciul domnesc ! Poate te trage Tariceanu ? Doamne-ajuta !
Postat 16 Aprilie 2016, 14:02 de TDS
Moderatorul avea ”nasul…înfunddat”
Achiziţionarea gibonului, pe post de secretar şi general, de către liberali echivalează cu lovitura pe care ar da-o grădina zoologică din Oradea dacă ar cumpăra maimuţa împăiată a fotografului de lângă magazinul Crişul. Aşa se explică entuziasmul mass-mediei orădene, care s-a înghesuit, în timpul scurtei vizite (cu preţ redus) de week-end, să se tragă în poză cu mascota partidului, cu alură de brancardier. Frigiditatea didactică a d-lui Bolojan, îngemănată cu sîngele rece de inginer, ne îmbrînceşte-n ideea că, are oricând puterea de a se descompune în cele două componente. Una didactică. Ce tine mai mult de spirit, asemănător unuia exigent şi şiret ieşit din sticla deschisă şi pe jumătate băută de d-l. Blaga, venit să ne arate (doar) comoara. Şi cealaltă, care, oricât de ciudat ar părea, vine în completare. Ca o maşinărie inginerească prin care, la un semn, se întoarce în sticlă. Cu comoară cu tot. Din fericire, duhul urât mirositor s-a întors suficient de repede în sticlă din motive de finanţare a apariţiilor şi moderatorul avea nasul înfundat.
Postat 16 Aprilie 2016, 13:38 de eutanasiu
DU-TE ! CRED CA I.I. I-AR PLACE...
GO ! IT'S NOT TOO LATE ! Pleaca / Noua-o sa ne treaca...
Postat 16 Aprilie 2016, 13:17 de TDS
3-4 % si pt. psd...
sa nu ramana fara filiala in Bihor...
Postat 16 Aprilie 2016, 13:00 de TC
va lua la pas TOT!!!
Bravo Bolo!!! Un adevarat Oradean!!
Postat 16 Aprilie 2016, 12:58 de TC
Hahaha
Ce gluma de autobaza.. primare la Bucuresti...cu Oradea ce legatura are ??????????Vine si Palladi?Sa-i dea sfaturi....?Doamne apara si pazeste ....si uite asa mai trece un episod din ciclul-Grea e viata la oras!
Postat 16 Aprilie 2016, 12:49 de grigore
grandomanie_megalomanie_caracter infect_probleme
...si "nu e prost destul daca nu e si fudul"! Eu zic ca e cazul sa-l lasam la vatra, sa scrie memoriile "Oradea, pas cu pas..."! NO,NI MA LA EL...!!!!
Postat 16 Aprilie 2016, 12:34 de carlos
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON